Boekenplank:
Kies

Boeken van Kristin Hannah

Meer over Kristin Hannah

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kristin Hannah


Overzicht

 • Aan het einde van de wereld - The great alone
 • Alice, het wolvenmeisje - Magic hour
 • De kleuren van de nacht - True colors
 • De nachtegaal - The nightingale
 • De tijd van loslaten - Angel falls
 • De vergeten vrouwen - The women
 • De vier windstreken - The four winds
 • De wintertuin - Winter garden
 • Een handvol hemel - Home again
 • Het huis aan het water - Summer Island
 • Het meer van herinnering - On mystic lake
 • In het daglicht - Distant shores
 • Midden in de winternacht - Comfort and joy
 • Mijn verloren dochter - The things we do for love
 • Twee zusjes - Between sisters
 • Zomernacht - Night road

Firefly Lane

 1. Wie naar de sterren grijpt - Firefly Lane
 2. Verder dan de sterren - Fly away

Dubbel uitgegeven titels

 • Mijn moeders verleden - zie De wintertuin
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan het einde van de wereld

Voor een gezin in crisis wordt hun emigratie naar Alaska, de laatste échte wildernis van Amerika, de ultieme test...

1974. Ernt Allbright keert terug uit Vietnam, waar hij krijgsgevangene was - een ervaring die hem psychisch heeft beschadigd. Als hij zijn zoveelste baantje kwijtraakt, neemt hij een impulsieve beslissing: hij verhuist met zijn gezin naar Alaska. Zijn dertienjarige dochter Leni, die zich staande probeert te houden ondanks de stormachtige, moeilijke relatie van haar ouders, hoopt dat een nieuw thuis ook een nieuw begin kan betekenen. Haar moeder is bereid alles te doen voor de man van wie ze houdt, zelfs als ze hem moet volgen naar het einde van de wereld.

Aanvankelijk lijkt Alaska alles te zijn waarop ze hoopten; ze worden er opgenomen in een kleine gemeenschap van sterke, onafhankelijke pioniers. Maar als het winter wordt en een maandenlange duisternis over de staat neerdaalt, verslechtert Ernt’s toch al kwetsbare psychische toestand. Het gezin moet alles op alles zetten om de uitdagingen buiten én binnen de muren van hun huis het hoofd te bieden.

Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: The great alone
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022588499
Ebook: 9789402311495
Uitgever: Boekerij
Alice, het wolvenmeisje
Dr. Julia Cates is kinderpsychiater - tot een schandaal haar carrière ruïneert. Ze keert terug naar het stadje Rain Valley, waar ze in aanraking komt met een bijzonder zesjarig meisje, dat helemaal alleen vanuit de donkere bossen is aan komen lopen. Het vervuilde, angstige meisje kan of wil niet praten.

Samen met de charmante dokter Max probeert Julia te voorkomen dat het meisje door de staat in een tehuis wordt gestopt.
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Magic hour
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022579602
Ebook: 9789402306316
Uitgever: The House of Books
De kleuren van de nacht
De zusjes Grey wonen in een kleine stad aan de kust van Washington, op een paardenranch die al vier generaties in de familie is. Wanneer hun moeder overlijdt hebben ze alleen elkaar nog. De oudste, wordt advocaat, Aurora trouwt en Vivi Ann blijft thuis op de ranch.

Als jongste van de drie, met een hart zo groot als de oceaan voor haar huis, probeert Vivi Ann een plichtsgetrouwe dochter te zijn - tot er een vreemdeling in het stadje verschijnt en ook zij besluit haar hart te volgen.
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: True colors
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044340266
Ebook: 9789044337983
Uitgever: The House of Books
De nachtegaal
Het uitbreken van de oorlog drijft twee zussen uit elkaar. Mag je je familie in gevaar brengen om levens te redden?

De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten.

Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: The nightingale
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022576502
Ebook: 9789402303766
Uitgever: Boekerij
De tijd van loslaten
Alleen als hij haar grote liefde van weleer opspoort, kan hij het leven zijn vrouw redden...

Als Mikaela Campbell door een ongeluk in coma raakt, verandert het leven van haar gezin op slag. Dagen achtereen brengt haar echtgenoot Liam in het ziekenhuis door, maar alle pogingen om zijn vrouw weer bij bewustzijn te brengen, lopen op niets uit.

Thuis probeert Liam hun twee kinderen zo goed mogelijk op te vangen, maar die zijn net als hij de wanhoop nabij. Dan ontdekt Liam foto's uit Mikaela's vorige huwelijk, een onderwerp waarover ze nooit wilde praten. Haar ex blijkt niet alleen de wereldberoemde filmster Julian True te zijn, maar ook de liefde van haar leven.

Liam realiseert zich dat deze man de enige is die Mikaela uit haar coma kan halen. Maar kan hij zijn huwelijk op het spel zetten voor het leven van zijn vrouw?
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Angel falls
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022579336
Ebook: 9789402306323
Uitgever: The House of Books


De vergeten vrouwen

Wanneer de twintigjarige verpleegster Frances ‘Frankie’ McGrath de onverwachte woorden ‘ook vrouwen kunnen helden zijn’ hoort, gaat er een wereld voor haar open. Ze is opgegroeid op een idyllisch eiland voor de kust van Californië, onder de vleugels van haar conservatieve ouders. Haar toekomst leek zo simpel: school afmaken, trouwen en in haar moeders voetsporen treden als de perfecte vrouw des huizes. Maar het is 1965 en de wereld is aan het veranderen. Wanneer haar broer vertrekt om te vechten in Vietnam, besluit ze zich aan te melden als verpleegkundige in het leger.

De jonge Frankie is onvoorbereid op de chaos die ze aantreft in Vietnam. En niet alleen dat, ook haar uiteindelijke terugkeer naar Amerika, dat verscheurd is door de oorlog en protesten, valt zwaarder dan ze ooit had kunnen denken.

De vergeten vrouwen gaat over één vrouw die vertrekt naar Vietnam, maar belicht het verhaal van alle vrouwen die zichzelf in gevaar hebben gebracht om anderen te helpen. De opoffering en toewijding van deze vrouwen is maar al te vaak vergeten in de geschiedschrijving.

Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: The women
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789049202576
Ebook: 9789402322682
Uitgever: Boekerij
De vier windstreken

In een onzekere en gevaarlijke tijd moet Elsa kiezen: vechten voor het land waar ze van houdt, of vertrekken...

Texas, 1934. Miljoenen mensen zitten zonder werk en langdurige droogte heeft het leven op de Great Plains stevig in zijn greep. Boeren vechten om hun land en hun inkomsten te behouden aangezien de oogsten schraal zijn, het water opdroogt en stofstormen hen dreigen te begraven. Een van de donkerste episodes van de Grote Depressie, de periode van de Dust Bowl, is aangebroken.

In deze onzekere en gevaarlijke tijd moet Elsa Martinelli - net als zovelen - een pijnlijke keuze maken: vechten voor het land waar ze van houdt of naar het westen trekken, naar Californië, het land van melk en honing, op zoek naar een beter leven voor haar gezin.

De vier windstreken is zowel een indrukwekkend portret van Amerika en de Amerikaanse droom, gezien door de ogen van een moedige vrouw, als een ode aan hoop, doorzettingsvermogen en de veerkracht van de menselijke geest.

Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: The four winds
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022593226
Ebook: 9789402316902
Uitgever: Boekerij
De wintertuin

Pas na vele jaren ontdekken twee zussen wat hun ouders overkwam in de Tweede Wereldoorlog...

De zussen Meredith en Nina zijn erg verschillend van aard. De een bleef thuis om haar kinderen op te voeden en het familiebedrijf te runnen, de ander volgde haar droom om fotojournalist te worden en reisde de hele wereld over. Wanneer hun vader ziek wordt beseffen ze dat ze hun krachten moeten bundelen. Hun afkeurende moeder Anya is zelfs nu niet in staat troost te bieden.

Op zijn sterfbed vraagt hun vader Meredith en Nina nog één keer te luisteren naar het Russische sprookje dat hun moeder altijd vertelde, maar waarvan ze nooit het einde hebben gehoord. Zo komt eindelijk Anya’s tragische verleden in het door oorlog verscheurde Leningrad aan het licht. En haar dochters luisteren, helemaal tot het einde...

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Winter garden
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022591895
Ebook: 9789402315899
Uitgever: The House of Books
Een handvol hemel
Limousines rijden af en aan. Het gegil van hordes fans is oorverdovend. De beroemde Hollywoodster Angel DeMarco laat de bewondering van het publiek als een golf over zich heen spoelen, terwijl hij zijn breedste, meest sexy glimlach tevoorschijn tovert...

Een paar uur later ligt Angel in een ziekenhuis. Drank en drugs hebben hun tol geëist. Alleen een harttransplantatie kan zijn leven nog redden. Angel heeft geen keus. Hij moet zijn flitsende carrière onderbreken en wordt met spoed naar een ander ziekenhuis in Seattle overgebracht.

Wanneer Angel hoort dat dokter Hillyard hem gaat opereren, is hij diep geschokt. Madeleine is zijn jeugdliefde. Angel heeft haar zeventien jaar geleden zo maar in de steek gelaten. Madeleine heeft een bijzonder opstandige verrassing van zeventien lentes jong voor hem...
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Home again
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022593370
Ebook: 9789402307733
Uitgever: Boekerij
Het huis aan het water
Tien jaar geleden heeft Nora haar gezin in de steek gelaten. Nu is zij een beroemde radiopresentatrice, die advies geeft aan mensen met familieproblemen. Wanneer Nora betrokken raakt bij een heftig schandaal en kort daarop een ongeluk veroorzaakt, krijgt ze hulp vanuit onverwachte hoek.

Haar inmiddels volwassen dochter Ruby verbreekt de jarenlange stilte en biedt aan haar gewonde moeder te verzorgen. Samen vertrekken ze naar het oude vakantiehuis waar ze vroeger eens gelukkig waren. Maar Nora weet niet dat Ruby onder valse voorwendselen handelt...

Ruby haat haar moeder en kan de wonden van het verleden niet zomaar vergeten. Dit is de perfecte kans om zich te wreken. De complexe relatie tussen moeder en dochter barst uit in een dramatisch hoogtepunt...
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Summer Island
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044348613
Ebook: 9789044337679
Uitgever: The House of Books


Het meer van herinnering
De wereld van Annelise Colwater lijkt ineen te storten als haar man haar op de dag dat hun dochter voor enige maanden naar Europa vertrekt meedeelt dat hij wil scheiden.

Ze verlaat de uiterlijke schijn en rijkdom die bij haar status als vrouw van een succesvol advocaat in Zuid-Californië behoort en zoekt de rust in het stadje in Washington waar ze temidden van de natuur en eenvoud opgroeide.

Ze vindt zichzelf daar als een sterkere vrouw terug. De steun die zij kan bieden aan een jeugdvriend die na de dood van zijn vrouw met schuldgevoelens - en een daaruit voortkomend alcoholprobleem - met zijn dochtertje achterblijft, helpt haar daarbij.
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: On mystic lake
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044300345
Ebook: 9789044352733
Uitgever: The House of Books
In het daglicht
Elizabeth en Jack Shore trouwen jong, krijgen twee dochters en trotseren de stormen van hun gezinsleven. Wanneer de meisjes gaan studeren, wordt het erg stil in huis. Dan krijgt Jack de baan van zijn dromen aangeboden en Elizabeth zet, zoals gewoonlijk, haar eigen wensen opzij om hem te volgen naar New York.

Eenmaal daar voelt zij zich verloren en leeg. Ze mist haar mooie strandhuis aan de kust van Oregon. En ze mist de troostende armen van haar echtgenoot, die het veel te druk heeft met zijn nieuwe werk om samen met haar de sprankeling in hun huwelijk terug te vinden. Wanneer Elizabeths vader plotseling sterft, neemt ze een dramatische beslissing.
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Distant shores
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789044308112
Ebook: 9789044337686
Uitgever: The House of Books
Midden in de winternacht
De pasgescheiden Joy Candellaro ziet dit jaar op tegen Kerstmis en boekt een ticket naar de Pacific Coast. Daar brengt het lot haar in aanraking met de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die rouwen om het verlies van hun moeder en echtgenote.

Joy voelt zich direct verbonden met de twee; door hen te helpen, lijkt ze zichzelf terug te vinden. Maar om ook weer in de liefde te kunnen geloven, is meer moed nodig dan ze dacht.
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Comfort and joy
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022578636
Ebook: 9789402307344
Uitgever: Boekerij
Mijn verloren dochter
Angie Malone weet precies wat ze wil: studeren, trouwen en moeder worden. Zo is het gegaan bij haar zussen, nichten en vriendinnen. Maar zo gaat het niet bij Angie. Na haar huwelijk blijft de kinderkamer leeg, jaar na jaar. Angie gaat scheiden.

Lauren Ribido woont in een achterbuurt, samen met haar moeder, die meer om drank geeft dan om haar dochter. Op zeventienjarige leeftijd raakt Lauren zwanger. Haar rijke vriendje laat haar in de steek. Haar moeder schopt haar het huis uit.

Vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten klikt er iets tussen Angie en Lauren - de vrouw die dolgraag een kind wil en het tienermeisje dat nooit moederliefde heeft gekend. Maar niets kan hen voorbereiden op de dramatische reeks van gebeurtenissen die op deze ontmoeting volgt.
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: The things we do for love
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044347906
Ebook: 9789044337709
Uitgever: The House of Books
Twee zusjes
Niemand kent je zo goed als je eigen zus. Zij laat je lachen of breekt je hart met een enkel woord.

Meghann Dontess is een vrouw met een groot verdriet. Vele jaren geleden werd zij gedwongen tot een hartverscheurende keuze, waardoor ze de liefde van haar zuster Claire verspeelde. Nu is Meghann een beruchte echtscheidingsadvocaat die niet in intimiteit gelooft. Tot ze die ene man ontmoet die haar van gedachten doet veranderen.

Claire Cavenaugh is voor de eerste keer in haar leven verliefd. Terwijl haar trouwdag nadert, neemt zij contact op met haar koele, oudere zus.

Na meer dan twintig jaar zullen Meghann en Claire - die denken dat zij niets meer met elkaar gemeen hebben - elkaar weer zien. De bittere jeugd die zij samen deelden is echter nog lang niet vergeten...
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Between sisters
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044351804
Ebook: 9789044337693
Uitgever: The House of Books


Zomernacht
Lexi en Mia worden hartsvriendinnen vanaf de dag dat ze elkaar op de middelbare school tegenkomen. Lexi woont bij haar tante op een woonwagenpark. Mia komt uit een stabiel, rijk gezin. Lexi valt als een blok voor Mia's populaire tweelingbroer Zach. Ze had nooit verwacht dat hij haar ook leuk zou vinden. De drie jonge mensen worden onafscheidelijk.

Op de terugweg van hun eindexamenfeest gaat het mis. Ze krijgen een auto-ongeluk. Lexi neemt onder grote sociale druk alle schuld op zich en belandt in de gevangenis. Daar bevalt ze van een dochtertje, Grace, dat ze moet afstaan.

Jaren later keert Lexi, ouder en wijzer, terug in de maatschappij. Ze gaat onmiddellijk op zoek naar Grace.
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Night road
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044340013
Ebook: 9789044340020
Uitgever: The House of Books

Firefly LaneWie naar de sterren grijpt
Plotseling krijgt zij een dringende oproep...

Kate en Tully zijn hartsvriendinnen. De serieuze Kate komt uit een liefdevol gezin. Tully is een druktemaker en houdt van glamour. Bij haar thuis is het helemaal niet leuk. De meisjes sluiten een pact dat ze altijd op elkaar kunnen rekenen, een belofte die dertig jaar zal standhouden.

Inmiddels is Tully een beroemd journaliste geworden. Kate heeft gekozen voor een huwelijk met John en voor het moederschap. Na een bittere ruzie verliezen de twee vrouwen elkaar lange tijd uit het oog. Tot Tully een dringende oproep krijgt...
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Firefly Lane
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022579404
Ebook: 9789402306309
Uitgever: The House of Books
Verder dan de sterren
Tully Hart doet alles met overgave, gedreven door mooie dromen voor de toekomst en de pijnlijke herinneringen aan haar verleden. Ze denkt dat ze alles aankan. Dan sterft haar beste vriendin Kate. Tully belooft Kate op haar sterfbed dat ze een moeder zal zijn voor haar kinderen. Dat blijkt moeilijker dan ze ooit had kunnen denken...

Kates dochter Marah is kapot van verdriet over de dood van haar moeder en trekt zich steeds verder terug uit het gezinsleven. Niets en niemand lijkt tot haar door te kunnen dringen, ook Tully niet.

Tully's moeder Dorothy liet haar dochter keer op keer in de steek, maar nu Tully voor de grootste uitdaging van haar leven staat, wil Dorothy er voor haar zijn. Maar om eindelijk echt een moeder voor haar dochter te kunnen zijn, zal ze eerst de schokkende geheimen uit haar verleden onder ogen moeten zien.
Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: Fly away
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022574973
Ebook: 9789402304732
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsMijn moeders verleden

Zie voor de beschrijving van dit boek: De wintertuin.

Schrijver: Kristin Hannah
Oorspronkelijke titel: zie De wintertuin
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044350784
Uitgever: The House of Books