Boekenplank:
Kies

Boeken van Kristin Harmel

Kristin Harmel studeerde journalistiek en communicatie en werkte voor o.a. People Magazine.

Meer over Kristin Harmel

Genre: Roman

Geboren: 1979

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kristin Harmel


Overzicht

  • Als we elkaar terugzien - When we meet again
  • De dochter uit Parijs - The Paris daughter
  • Een dichtbij verleden - The winemaker's wife
  • Het boek van verloren namen - The book of lost names
  • Hier ben je veilig - The forest of vanishing stars
  • Ik wist het al - The life intended
  • Jij kan me helpen - The room on Rue Amelie
  • Zolang er sterren aan de hemel staan - The sweetness of forgetting

E-books

  • De sneeuwbol - The snow globe

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls we elkaar terugzien
Columniste Emily denkt dat ze alles kwijt is: haar baan, haar familie en haar grote jeugdliefde. Dan ontvangt ze van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van een vrouw, die ze direct herkent als een jonge versie van haar onlangs overleden grootmoeder. Er staat geen afzender bij, alleen een handgeschreven briefje met de boodschap: 'Hij bleef altijd van haar houden'.

Emily besluit op onderzoek uit te gaan. Wie heeft haar het schilderij gestuurd? Wie heeft het gemaakt? En kende de schilder haar oma? Ze komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in oorlogskampen waar Duitse krijgsgevangenen werkten voor Amerikaanse boeren, en soms verliefd werden op Amerikaanse vrouwen. Door wat ze ontdekt komen ook Emily's eigen levensverhaal, de relatie met haar vader en hun pijnlijke geschiedenis in een ander licht te staan. Zal ze eindelijk de kracht vinden om de confrontatie met het verleden aan te gaan?
Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: When we meet again
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022579213
Ebook: 9789402307771
Uitgever: Boekerij
De dochter uit Parijs

Twee moeders, twee dochters. Parijs in oorlogstijd: een bombardement scheidt twee families voorgoed...

Parijs, 1939. Elise en Juliette worden dikke vriendinnen op de dag dat ze elkaar ontmoeten in het prachtige Bois de Boulogne. Hoewel de oorlog Europa snel nadert, vermoedt geen van beide vrouwen dat hun leven op het punt staat onherroepelijk te veranderen.

Wanneer Elise een doelwit wordt van de Duitse bezetters, vertrouwt ze Juliette haar kostbaarste bezit toe: haar jonge dochter, die bevriend is met Juliettes eigen dochter. Maar tijdens een oorlog is het nergens veilig, zelfs niet in een rustige kleine boekwinkel zoals Juliettes Librairie des Rêves, en als hun buurt gebombardeerd wordt, valt Juliettes wereld uiteen.

Als de oorlog ten einde is keert Elise terug om zich te herenigen met haar dochter, maar bij aankomst ligt de boekhandel van haar vriendin in puin. Overlevende buren vertellen haar dat Juliette en een klein meisje het hebben overleefd. Maar welk van de twee meisjes - en wat gebeurde er in die laatste momenten voor het noodlot toesloeg?

Juliette lijkt spoorloos verdwenen en heeft alle antwoorden met zich meegenomen. Elises wanhopige zoektocht om erachter te komen wat er met haar dochter is gebeurd, brengt haar uiteindelijk naar New York - en naar Juliette.

Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The Paris daughter
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022599440
Ebook: 9789402321517
Uitgever: Boekerij
Een dichtbij verleden

Champagne, 1940. Inès en Michel genieten van hun wittebroodsweken in hun kasteel Maison Chauveau, als de Duitsers Frankrijk binnenvallen. Michel gebruikt zonder aarzelen zijn invloedrijke positie als hoofd van een beroemd champagnehuis om het verzet te helpen. Naarmate de bezetting voortduurt nemen ook de geruchten over het lot van de Joden toe en de Joodse Céline, een van Michels ondergeschikten, neemt een drastische beslissing om haar toekomst veilig te stellen. Als Inès vervolgens in contact komt met een nazi-collaborateur, brengen de twee vrouwen onbewust niet alleen het leven van hun geliefden in gevaar, maar zetten ze ook de toekomst van hun geliefde champagnehuis op het spel.

New York, 2019. Liv Kent heeft juist het dieptepunt van haar leven bereikt als opeens haar excentrieke Franse grootmoeder op de stoep staat. Ze eist dat Liv per direct met haar afreist naar Frankrijk. Onderweg vertelt Livs oma haar over de -tragische geschiedenis van Maison Chauveau, en ontdekt Liv dat ook in haar heden het verleden nooit ver weg is.

Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The winemaker's wife
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022588116
Ebook: 9789402314588
Uitgever: Boekerij
Het boek van verloren namen

In 1942 hielp Eva Joodse kinderen te ontsnappen aan de razzia's. Nu is zij de enige die het geheim van hun identiteit kan ontrafelen...

Eva Traube Abrams, een bibliothecaresse in Florida die eigenlijk al aan haar pensioen toe is, ruimt op een ochtend boeken op als haar oog valt op een foto in een openliggend tijdschrift. Ze verstijft; het is een afbeelding van een achttiende-eeuws religieus boekwerk dat ze herkent als ‘het boek van verloren namen’. Het bijbehorende artikel gaat over plundering van Europese bibliotheken door de nazi’s gedurende de Tweede Wereldoorlog - iets wat Eva zich levendig herinnert - en de inspanningen van hedendaagse onderzoekers om belangrijke boeken aan hun rechtmatige eigenaren terug te geven.

Het boek, dat zich nu in Berlijn bevindt, lijkt een soort code te bevatten, maar onderzoekers weten niet wat die betekent. Alleen Eva kent het antwoord op die vraag: in de oorlog hielp ze Joodse kinderen aan de nazi’s te ontkomen. Daarvoor hadden de kinderen een nieuwe naam nodig. Om hun ware identiteit niet voor altijd verloren te laten gaan, werd die gecodeerd en verborgen in ‘het boek van verloren namen’. Na de oorlog heeft Eva haar oorlogsherinneringen diep weggestopt. Heeft ze nu de kracht om terug te keren naar die traumatische tijd en de waarheid te onthullen?

Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The book of lost names
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022591536
Ebook: 9789402315523
Uitgever: Boekerij
Hier ben je veilig

In een wereld waarin zij geen bestaansrecht meer lijken te hebben, verbergt een groep Joodse vluchtelingen zich in de wildernis...

Een jonge vrouw die is opgegroeid in de ruige wildernis van Oost-Europa, komt in 1941 alleen te staan. Het lijkt erop dat ze veroordeeld is tot een eenzaam bestaan, maar dan wordt haar isolement doorbroken doordat ze in het bos een groep Joden tegenkomt die op de vlucht zijn voor de naziterreur. Ze is gechoqueerd als ze hoort wat er in de buitenwereld gebeurt, en belooft de groep alles te leren over overleven in de natuur.

Op hun beurt leren de vluchtelingen haar een aantal verrassende levenslessen. Maar wanneer ze wordt verraden en ze ontsnapt naar een door de Duitsers bezet dorp, komen haar verleden en heden samen met een schok die alles kan veranderen.

Hier ben je veilig is gebaseerd op waargebeurde verhalen over het lot van soms grote groepen ontsnapte Joden, die zich in de wildernis in leven wisten te houden dankzij hun overlevingsinstinct en een sterk gevoel van saamhorigheid.

Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The forest of vanishing stars
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022594308
Ebook: 9789402317657
Uitgever: Boekerij


Ik wist het al

Na het verlies van haar man vindt Kate opnieuw de liefde. Waarom is ze dan niet gelukkig?

Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?

Als ze steeds vaker droomt over Patrick - dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben - brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?

Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The life intended
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022579299
Ebook: 9789402312584
Uitgever: Boekerij
Jij kan me helpen

De pasgetrouwde Ruby Henderson komt in 1939 aan in Parijs, samen met haar Franse echtgenoot Marcel, en ze zijn dolgelukkig. Maar de wittebroodsweken verliezen snel hun glans door het geweld van de dreigende oorlog.

Het Joodse meisje Charlotte Dacher is elf als de Duitse tanks Parijs binnen komen rijden. Al snel wordt haar leven drastisch ingeperkt door alle maatregelen tegen de Joodse bevolking. Net als ze denkt dat het niet erger kan worden, beginnen de deportaties.

Thomas Clarke is een jonge piloot van de Britse Royal Air Force, die gedesillusioneerd is geraakt door de wreedheden van de oorlog. Hij komt terecht in Parijs, en vindt daar een heel nieuwe reden om door te blijven vechten.

Wanneer de levens van Ruby, Charlotte en Thomas samenkomen blijkt dat elk van hen iets heeft dat de anderen de moed geeft om door te vechten, ook als alles verloren lijkt...

Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The room on Rue Amelie
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022582701
Ebook: 9789402310429
Uitgever: Boekerij
Zolang er sterren aan de hemel staan
Hope is de eigenaresse van een bakkerij op Cape Cod. Haar in Frankrijk geboren grootmoeder Rose lijdt aan Alzheimer en vraagt haar in een zeldzaam moment van helderheid naar Parijs te gaan om uit te zoeken wat er in de Tweede Wereldoorlog met haar familie is gebeurd.

Hope vertrekt naar Frankrijk, en haar zoektocht leidt haar naar zowel een kerk, een synagoge als een moskee; naar een geschiedenis verborgen in de verschrikkingen van de Holocaust, en naar een langverloren liefde die zijn eigen geheimen met zich meedraagt.
Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The sweetness of forgetting
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022960097
Ebook: 9789402313161
Uitgever: Orlando

E-booksDe sneeuwbol
Kort kerstverhaal.
Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The snow globe
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044970739
Uitgever: Bruna