Boekenplank:
Kies

Boeken van Kristin Harmel

Kristin Harmel studeerde journalistiek en communicatie en werkte voor o.a. People Magazine. Ze woont met haar gezin in Florida.

Meer over Kristin Harmel

Genre: Roman

Geboren: 1979

Verenigde Staten

Website: http://www.kristinharmel.com

Overzicht
  • Als we elkaar terugzien - When we meet again
  • Ik wist het al - The life intended
  • Jij kan me helpen - The room on Rue Amelie
  • Zolang er sterren aan de hemel staan - The sweetness of forgetting
E-books
  • De sneeuwbol - The snow globe

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Als we elkaar terugzien
Columniste Emily denkt dat ze alles kwijt is: haar baan, haar familie en haar grote jeugdliefde. Dan ontvangt ze van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van een vrouw, die ze direct herkent als een jonge versie van haar onlangs overleden grootmoeder. Er staat geen afzender bij, alleen een handgeschreven briefje met de boodschap: 'Hij bleef altijd van haar houden'.

Emily besluit op onderzoek uit te gaan. Wie heeft haar het schilderij gestuurd? Wie heeft het gemaakt? En kende de schilder haar oma? Ze komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in oorlogskampen waar Duitse krijgsgevangenen werkten voor Amerikaanse boeren, en soms verliefd werden op Amerikaanse vrouwen. Door wat ze ontdekt komen ook Emily's eigen levensverhaal, de relatie met haar vader en hun pijnlijke geschiedenis in een ander licht te staan. Zal ze eindelijk de kracht vinden om de confrontatie met het verleden aan te gaan?
Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: When we meet again
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022579213
Uitgever: Boekerij
Ik wist het al

Na het verlies van haar man vindt Kate opnieuw de liefde. Waarom is ze dan niet gelukkig?

Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?

Als ze steeds vaker droomt over Patrick - dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben - brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?

Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The life intended
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022579299
Uitgever: Boekerij
Jij kan me helpen

De pasgetrouwde Ruby Henderson komt in 1939 aan in Parijs, samen met haar Franse echtgenoot Marcel, en ze zijn dolgelukkig. Maar de wittebroodsweken verliezen snel hun glans door het geweld van de dreigende oorlog.

Het Joodse meisje Charlotte Dacher is elf als de Duitse tanks Parijs binnen komen rijden. Al snel wordt haar leven drastisch ingeperkt door alle maatregelen tegen de Joodse bevolking. Net als ze denkt dat het niet erger kan worden, beginnen de deportaties.

Thomas Clarke is een jonge piloot van de Britse Royal Air Force, die gedesillusioneerd is geraakt door de wreedheden van de oorlog. Hij komt terecht in Parijs, en vindt daar een heel nieuwe reden om door te blijven vechten.

Wanneer de levens van Ruby, Charlotte en Thomas samenkomen blijkt dat elk van hen iets heeft dat de anderen de moed geeft om door te vechten, ook als alles verloren lijkt...

Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The room on Rue Amelie
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022582701
Uitgever: Boekerij
Zolang er sterren aan de hemel staan
Hope is de eigenaresse van een bakkerij op Cape Cod. Haar in Frankrijk geboren grootmoeder Rose lijdt aan Alzheimer en vraagt haar in een zeldzaam moment van helderheid naar Parijs te gaan om uit te zoeken wat er in de Tweede Wereldoorlog met haar familie is gebeurd.

Hope vertrekt naar Frankrijk, en haar zoektocht leidt haar naar zowel een kerk, een synagoge als een moskee; naar een geschiedenis verborgen in de verschrikkingen van de Holocaust, en naar een langverloren liefde die zijn eigen geheimen met zich meedraagt.
Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The sweetness of forgetting
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022960097
Uitgever: Orlando

E-books

De sneeuwbol
Kort kerstverhaal.
Schrijver: Kristin Harmel
Oorspronkelijke titel: The snow globe
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044970739
Uitgever: Bruna