Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Barbara Bickmore

Boeken van Barbara Bickmore

Barbara Bickmore was lerares Engels, Frans, Amerikaanse literatuur en Creatief schrijven voor ze fulltime schrijfster werd.

Meer over Barbara Bickmore

Genre: Roman

Geboren: 1927 / Overleden: 2015

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Barbara Bickmore


Overzicht

  • Aan het einde van de zomer - Homecoming
  • Carly - Deep in the heart
  • Catherine - Beyond the promise
  • Op de adem van de wind - Distant star
  • Op zilveren vleugels - The back of beyond
  • Ten oosten van de zon - East of the sun
  • Waar de horizon wacht - The moon below

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan het einde van de zomer
Al generaties lang heeft het paradijselijke eilandje Oberon een speciale plek in de harten van de welgestelde Hamiltons. In hun weelderige buitenhuis kunnen ze in alle rust bijkomen van hun jachtige New Yorkse jetsetleven. Voor de jonge, romantische Sydney is het een magische plaats, waar dromen werkelijkheid worden.

Sydney's luxueuze leventje verandert op slag wanneer ze haar hart verliest aan de knappe, maar straatarme acteur Jordan Eliot. Wanneer Sydney tegen de wil van haar vader in besluit met Jordan te trouwen, is ze niet langer welkom op het eiland waar ze met hart en ziel aan is verknocht.

Het jonge paar verhuist naar het zonovergoten Californië. Na enkele gelukkige jaren groeien ze echter uit elkaar. Gekwetst keert Sydney terug naar New York, waar ze aan een duizelingwekkende carrière bij haar vaders krantenimperium begint. Bovendien vindt ze nieuw geluk bij haar tweede echtgenoot Adam.

Maar donkere wolken pakken zich boven Sydney samen: haar verkwistende, egoïstische broer dreigt haar geliefde Oberon te verkopen. Sydney wil het eiland koste wat kost behouden, maar staat alleen voor deze bijna onmogelijke opgave. Dan krijgt ze echter uit onverwachte hoek hulp.
Schrijver: Barbara Bickmore
Oorspronkelijke titel: Homecoming
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041005380
Uitgever: Van Reemst
Carly
Na de dood van haar vader verruilt Carly Anderson met haar moeder Francey het drukke bestaan in Los Angeles voor het rustige leven in het dorpje Verity. Het valt echter niet mee een plaats te veroveren in deze afgelegen, gesloten gemeenschap, waar iedereen elkaar nauwlettend in het oog houdt.

Carly laat Verity dan ook zo snel mogelijk achter zich, evenals haar grote jeugdliefde en haar gebroken hart. Ze gaat haar geluk in het veelbelovende Houston beproeven. Door haar ambitie en talent weet Carly razendsnel op te klimmen tot een van de meest gerespecteerde en rijkste zakenvrouwen van Houston.

Daar treft ze Cole Coleridge, een telg uit een van de rijkste families van Texas. Met hem zal Carly trouwen, al is het zijn broer Ben, het zwarte schaap van de familie Coleridge, die een bijzonder grote aantrekkingskracht op haar uitoefent. En tenslotte loopt Carly, die nog niets aan schoonheid heeft ingeboet, in de zakenwereld haar jeugdliefde weer tegen het lijf.
Schrijver: Barbara Bickmore
Oorspronkelijke titel: Deep in the heart
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041008640
Uitgever: Van Reemst
Catherine
Als Catherine Browning, een succesvol juriste in Boston, door haar vriendin gevraagd wordt voor een korte vakantie in het ruige Oregon, kan zij niet vermoeden dat deze reis haar leven totaal zal veranderen. Behalve door de prachtige natuur, wordt Catherine - door haar vrienden Cat genoemd - overweldigd door Scott McCullough, die regelrecht uit een Marlboro-reclame lijkt te zijn gestapt.

Trouwen met Scott is het begin van Cats nieuwe leven. Tot over haar oren verliefd verruilt ze het drukke Boston voor een leven op de ranch van Scott. Maar dan slaat het noodlot toe. Cat moet in haar eentje verder, bijgestaan door de hartelijke familie van Scott. Ze ontdekt echter geleidelijk dat deze perfecte familie al jaren duistere geheimen verbergt. Als Cat het geluk en de liefde in haar leven een nieuwe kans wil geven, dan zal zij haar hart moeten volgen, hoe moeilijk dat ook is.
Schrijver: Barbara Bickmore
Oorspronkelijke titel: Beyond the promise
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044301205
Uitgever: The House of Books
Op de adem van de wind
Zolang ze zich kan herinneren heeft de mooie Clöe gedroomd van verre, exotische bestemmingen. Dus als de beroemde journalist Slade Cavanaugh haar een huwelijksaanzoek doet en vertelt dat hij uitgezonden zal worden naar China, aarzelt Clöe geen moment, zich niet bewust van het feit dat in China elk moment de heksenketel van de revolutie op volle sterkte kan uitbreken. Vol verwachting reist Clöe naar het verre, mysterieuze China, waar ze niet alleen onnoemelijk veel geluk, maar ook intens verdriet zal leren kennen.

Vier mannen spelen een beslissende rol in Clöe's leven:

Slade Cavanaugh: Clöe's echtgenoot en een zeer ambitieus journalist. In zijn zucht naar roem stelt Slade zijn carrière boven alles, zelfs boven zijn vrouw. Slade's jaloezie op Clöe's succes als verslaggeefster drijft hen echter onverbiddelijk uit elkaar.

Nikolai Zakarov: de ruige Russische bolsjewiek, die in China is om de revolutie te steunen. Zakarov is in alles een zeer gedreven man - in zijn dromen, zijn toewijding aan de revolutie en... in zijn liefde voor de beeldschone Clöe.

Sneeuwpanter: de eigenzinnige Chinese krijgsheer Lu-tang. Bij een geslaagde treinkaping wordt Clöe door hem gevangen genomen. Sneeuwpanter stelt haar voor een wrede keuze: als Clöe niet elke avond naar zijn tent komt, zal hij haar medepassagiers één voor één onthoofden.

Cass Monaghan: Clöe's mentor. Hij is de krantenmagnaat die een grote invloed op Clöe uitoefent, die haar uitdaagt haar grenzen te verleggen. Clöe ziet Cass als een vader. En Cass vecht uit alle macht tegen zijn gevoelens voor Clöe. Maar de liefde laat zich niet dwingen.
Schrijver: Barbara Bickmore
Oorspronkelijke titel: Distant star
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789041001481
Uitgever: Van Reemst
Op zilveren vleugels
Nooit meer zal zij haar hart laten breken door een man - dat weet dokter Cassandra Clarke heel zeker. Op de vlucht voor haar herinneringen na een ongelukkige liefde, is Cassie teruggekeerd naar haar geboorteland Australië. Daar wil ze haar moed en deskundigheid bewijzen als eerste vrouwelijke arts van de Australische 'Flying Doctor Service'.

Maar Cassie krijgt het moeilijk in deze harde mannenwereld. Alleen bij de charmante piloot Sam vindt zij begrip. Samen met hem vliegt Cassie door de uitgestrekte Australische wildernis om riskante spoedoperaties te verrichten bij haar patiënten.

Toch blijft Sam alleen maar een goede vriend voor Cassie. Hulpeloos moet hij toezien hoe zij zich laat verleiden door de rijke schapenfokker Blake Thompson, die haar vervolgens in het ongeluk stort. Want ook Blake breekt Cassies hart - door te trouwen met haar beste vriendin.

Cassie reageert door zich halsoverkop in een ongeschikt huwelijk te storten met collega Chris. Zij wil zich de kans om ooit nog kinderen te krijgen niet laten ontnemen. Dan krijgt Chris een auto-ongeluk.
Schrijver: Barbara Bickmore
Oorspronkelijke titel: The back of beyond
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789041003973
Uitgever: Van Reemst


Ten oosten van de zon
Liliane is bijna twintig als een ontmoeting met de arts en zendeling Baxter haar rustige leven volledig verandert. Hartstochtelijk verliefd besluit ze haar beschermde bestaan in te ruilen voor een gevaarlijke, onbekende toekomst als verpleegster in Simbayo, diep in het hart van de Afrikaanse jungle.

In de verzengende hitte van het tropische regenwoud wordt Liliane een vrouw. Daar wordt ook haar dochter Carolyn geboren. Deze zet haar moeders werk voort, om dat uiteindelijk over te dragen aan haar eigen dochter.

Nooit twijfelen de drie vrouwen aan hun keuze - zelfs niet als hun leven en de mannen die zij liefhebben in gevaar komen.

Ten oosten van de zon is het verhaal van drie generaties uitzonderlijke vrouwen in de ontoegankelijke binnenlanden van Afrika. Hun levens worden getekend door ongekende ontberingen, maar ook door hun gepassioneerde kracht om echt lief te hebben.
Schrijver: Barbara Bickmore
Oorspronkelijke titel: East of the sun
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789067902243
Uitgever: Kadmos
Waar de horizon wacht
De mooie, felle Hallie Thomas is geboren in de schrijnende armoede en uitzichtloosheid van een negentiende-eeuws Engels mijnstadje. Met heel haar hart verlangt Hallie er naar de wereld in te trekken, op zoek naar geluk, liefde en een zonnige toekomst.

Dan krijgt zij een brief van haar jeugdvriend Chadwick Morgan, die haar vraagt naar Australië te komen om zijn vrouw te worden. Hallie aarzelt geen moment. Voor ze het goed en wel beseft bevindt ze zich aan boord van het schip dat haar naar haar toekomstige echtgenoot zal brengen - en is ze op weg naar een ruig en onontgonnen land, dat het nieuwe vaderland is van ontelbare Engelse veroordeelden.

Hallie kan niet vermoeden dat ze op datzelfde schip haar grote liefde zal vinden - een liefde die haar vreugde en verdriet zal brengen in de woelige tijden die ze tegemoet gaat. Heen en weer geslingerd tussen twee buitengewone mannen en gedreven door haar behoefte aan avontuur zal zij grote voorspoed en grote tegenslagen kennen - maar Hallie ontdekt dat zij veel meer energie, kracht en moed heeft dan ze ooit zelf had gedacht.
Schrijver: Barbara Bickmore
Oorspronkelijke titel: The moon below
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789051122251
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.