Boekenplank:
Kies

Boeken van Mandy Robotham

Mandy Robotham studeerde Creative Writing aan Oxford Brookes University. Ze heeft gewerkt in de journalistiek en als verloskundige, maar liet haar droom om schrijver te worden nooit los. Ze was al in de 50 toen haar droom werkelijkheid werd en haar boeken hebben al meerdere bestsellerlijsten gehaald.

Meer over Mandy Robotham

Genres: Oorlog, Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

De oorlogspianiste

Twee steden. Twee spionnen. Welke vrouw overleeft?

Londen, 1940. Het leven van Marnie Fern staat op zijn kop als haar grootvader omkomt bij een luchtaanval. Als ze ontdekt dat hij undercover heeft gewerkt als radioagent - ook wel pianist genoemd - voor het Nederlandse verzet, weet Marnie dat ze zijn missie moet volbrengen - koste wat het kost.

Amsterdam is bezet door de nazi’s. Aan de andere kant van de radio is collega-pianiste Corrie Bakker verstrikt in een gevaarlijk kat-en-muisspel, terwijl ze wanhopig probeert haar dierbaren uit de vuurlinie te houden, zelfs als dat betekent dat ze offers moet brengen.

Samengebracht door hun radio’s leiden de twee vrouwen parallelle levens, terwijl beiden worden verraden door degenen die ze het meest vertrouwen. Wanneer de nazi’s een van hen op de hielen zitten, kan alleen de ander haar redden.

Schrijver: Mandy Robotham
Oorspronkelijke titel: The war pianist
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789049202255
Ebook: 9789402322415
Uitgever: Boekerij