Boekenplank:
Kies

Boeken van Ellie Midwood

Meer over Ellie Midwood

Genres: Oorlog, Roman

Land van herkomst: Verenigde Staten

Website: Ellie Midwood


Overzicht

  • De violiste van Auschwitz - The violinist of Auschwitz
  • Licht in het duister - The girl on the platform

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe violiste van Auschwitz

Ooit speelde Alma voor uitverkochte zalen. Nu maakt haar muziek het verschil tussen leven en dood...

Ooit was Alma Rosé een van de meest gerespecteerde violistes van Europa. Haar optredens lieten geen publiek onberoerd. Maar toen de nazi’s Europa overnamen, kon niets haar redden. In Auschwitz is elke dag een gevecht om te overleven. Alma is niet langer Alma, maar gevangene 50381; het nummer op haar huid getatoeëerd in bleke inkt. Samen met duizenden anderen zit ze opgesloten, gescheiden van haar geliefden, wachtend op een ongewisse toekomst.

Dan stelt het hoofd van het vrouwenkamp Alma aan als dirigent van het vrouwenorkest, dat de bewakers moet helpen de rust in het kamp te bewaren en dat op zondagen moet optreden voor hooggeplaatste nazi’s. Alma wil weigeren, maar realiseert zich dan hoeveel macht deze positie haar geeft. Als dirigent kan ze uitgehongerde meisjes extra rantsoenen geven, en hen misschien zelfs redden van de dood...

Schrijver: Ellie Midwood
Oorspronkelijke titel: The violinist of Auschwitz
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022596128
Ebook: 9789402319002
Uitgever: Boekerij
Licht in het duister

Berlijn, 1942. Libby en Harro zijn verzetsstrijders. Kan hun liefde overleven onder het oog van de Gestapo?

Libby verhuist naar Berlijn om te ontsnappen aan haar verstikkende familie, maar in plaats van vrijheid treft ze een stad die verlamd is door angst. Joodse boeken worden verbrand, winkeletalages vernield en elke dag verdwijnen er onschuldige mensen. Dan ontmoet ze verzetsstrijder Harro, die voor het leven is getekend door de zweepslagen op zijn rug - littekens van de SS.

Libby en Harro worden smoorverliefd, toegewijd aan elkaar en aan het neerhalen van Hitlers regime. Samen smokkelen ze geclassificeerde documenten en organiseren ze nachtelijke bijeenkomsten. In de verduisterde straten van Berlijn verspreiden ze pamfletten die de afschuwelijke waarheid aan het licht brengen. Maar dat blijft niet zonder gevolgen.

Als de ijskoude winter van 1942 aanbreekt, weet Libby zeker dat de Gestapo hen in de gaten houdt. Ze volgen elke beweging en nemen elk telefoongesprek op. Libby en Harro zullen moeten besluiten wat er het belangrijkst is: opkomen voor de waarheid, of zelf overleven?

Schrijver: Ellie Midwood
Oorspronkelijke titel: The girl on the platform
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022596272
Ebook: 9789402319019
Uitgever: Boekerij