Boekenplank:
Kies

Boeken van Ellie Midwood

Meer over Ellie Midwood

Genres: Oorlog, Roman

Geboorteland: Rusland

Website: Ellie Midwood


Overzicht

  • De violiste van Auschwitz - The violinist of Auschwitz
  • De vrouw die uit Auschwitz ontsnapte - The girl who escaped from Auschwitz
  • Het verzet van de Witte Roos - The White Rose network
  • Licht in het duister - The girl on the platform

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe violiste van Auschwitz

Ooit speelde Alma voor uitverkochte zalen. Nu maakt haar muziek het verschil tussen leven en dood...

Ooit was Alma Rosé een van de meest gerespecteerde violistes van Europa. Haar optredens lieten geen publiek onberoerd. Maar toen de nazi’s Europa overnamen, kon niets haar redden. In Auschwitz is elke dag een gevecht om te overleven. Alma is niet langer Alma, maar gevangene 50381; het nummer op haar huid getatoeëerd in bleke inkt. Samen met duizenden anderen zit ze opgesloten, gescheiden van haar geliefden, wachtend op een ongewisse toekomst.

Dan stelt het hoofd van het vrouwenkamp Alma aan als dirigent van het vrouwenorkest, dat de bewakers moet helpen de rust in het kamp te bewaren en dat op zondagen moet optreden voor hooggeplaatste nazi’s. Alma wil weigeren, maar realiseert zich dan hoeveel macht deze positie haar geeft. Als dirigent kan ze uitgehongerde meisjes extra rantsoenen geven, en hen misschien zelfs redden van de dood...

Schrijver: Ellie Midwood
Oorspronkelijke titel: The violinist of Auschwitz
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022596128
Ebook: 9789402319002
Uitgever: Boekerij
De vrouw die uit Auschwitz ontsnapte

Ze beloofden elkaar dat ze samen zouden ontsnappen, of samen zouden sterven...

Niemand verlaat Auschwitz levend. Mala, gevangene 19880, begreep dat op het moment dat ze de trein uit stapte, de diepte van de hel in. Als tolk voor de SS heeft ze een iets hogere status dan de andere gevangenen, een positie die ze gebruikt om zoveel mogelijk levens te redden.

Edward, gevangene 531, is een kampveteraan en een politiek gevangene. Hoewel hij eruitziet als alle anderen, met een geschoren hoofd en een gestreept uniform, is hij een vechter in het ondergrondse verzet. En hij heeft een ontsnappingsplan. Edward laat Mala in het onmogelijke geloven, en dus doen ze elkaar een belofte. Ze zullen samen ontsnappen - of samen sterven.

Schrijver: Ellie Midwood
Oorspronkelijke titel: The girl who escaped from Auschwitz
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022596289
Ebook: 9789402319224
Uitgever: Boekerij
Het verzet van de Witte Roos

1943. Sophie en Alexander riskeren hun leven voor het verzet - en voor elkaar...

Duitsland, jaren dertig. Sophie, opgevoed door ouders die zich verzetten tegen het naziregime, is vastbesloten in hun voetsporen te treden. Ze vertrekt naar de universiteit van München, in strijd met Hitlers bevel dat vrouwen thuis moeten blijven. Daar ontmoet ze Alexander, en samen met een groep medestudenten vormen zij het Witte Rozen-netwerk.

Ze besluiten een complot tegen Hitler op te zetten - en ondertussen ontwikkelen Sophie en Alexander steeds meer gevoelens voor elkaar. Op een ijskoude ochtend in februari verspreiden ze pamfletten met de boodschap ‘We zullen niet zwijgen!’ Dit trekt de aandacht van de nazi’s, die een beloning uitloven voor iedereen met informatie over het Witte Rozen-netwerk.

Wanneer Sophie gevangen wordt genomen, moet ze de moeilijkste beslissing van haar leven nemen: zal ze haar geheimen meenemen in haar graf? Zal ze haar vrijheid opofferen voor de liefde?

Schrijver: Ellie Midwood
Oorspronkelijke titel: The White Rose network
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789402323450
Uitgever: Boekerij
Licht in het duister

Berlijn, 1942. Libby en Harro zijn verzetsstrijders. Kan hun liefde overleven onder het oog van de Gestapo?

Libby verhuist naar Berlijn om te ontsnappen aan haar verstikkende familie, maar in plaats van vrijheid treft ze een stad die verlamd is door angst. Joodse boeken worden verbrand, winkeletalages vernield en elke dag verdwijnen er onschuldige mensen. Dan ontmoet ze verzetsstrijder Harro, die voor het leven is getekend door de zweepslagen op zijn rug - littekens van de SS.

Libby en Harro worden smoorverliefd, toegewijd aan elkaar en aan het neerhalen van Hitlers regime. Samen smokkelen ze geclassificeerde documenten en organiseren ze nachtelijke bijeenkomsten. In de verduisterde straten van Berlijn verspreiden ze pamfletten die de afschuwelijke waarheid aan het licht brengen. Maar dat blijft niet zonder gevolgen.

Als de ijskoude winter van 1942 aanbreekt, weet Libby zeker dat de Gestapo hen in de gaten houdt. Ze volgen elke beweging en nemen elk telefoongesprek op. Libby en Harro zullen moeten besluiten wat er het belangrijkst is: opkomen voor de waarheid, of zelf overleven?

Schrijver: Ellie Midwood
Oorspronkelijke titel: The girl on the platform
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022596272
Ebook: 9789402319019
Uitgever: Boekerij