Boekenplank:
Kies

Boeken van Heather Morris

Meer over Heather Morris

Genres: Non-Fictie, Roman

Geboren: 1953

Geboorteland: Nieuw-Zeeland

Website: Heather Morris


Overzicht

  • De vrouwen van het kamp - Sisters under the rising sun

Auschwitz

  1. De tatoeëerder van Auschwitz - The tattooist of Auschwitz
  2. Cilka's keuze - Cilka's journey
  3. De drie zussen van Auschwitz - Three sisters

Non-Fictie

  • Ik hoor wat je zegt - Stories of hope

Dubbel uitgegeven titels

  • Het meisje dat twee kampen overleefde - zie Cilka's keuze

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouwen van het kamp

In gevangenschap hebben ze alleen elkaar nog...

Als Singapore in 1942 in handen valt van Japan, smokkelt de Engelse muzikant Norah Chambers haar achtjarige dochter de stad uit en gaat ze aan boord van het koopvaardijschip de Vyner Brooke. Zo ook Nesta James, een Australische verpleegkundige. Enkele dagen later wordt het schip midden op zee gebombardeerd.

Norah en Nesta weten wonder boven wonder de kust van het door Japan bezette Indonesië te bereiken, om vervolgens terecht te komen in het beruchte jappenkamp Palembang op Sumatra. De vrouwen hebben jarenlang alleen elkaar om zich aan vast te houden, maar blijven manieren vinden om hoop te houden.

Schrijver: Heather Morris
Oorspronkelijke titel: Sisters under the rising sun
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402714357
Ebook: 9789402770834
Uitgever: HarperCollins

AuschwitzDe tatoeëerder van Auschwitz

Het waargebeurde verhaal van de uitzonderlijke liefde tussen gevangene 32407 en 34902...

In april 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood naar Auschwitz gedeporteerd. Lale Sokolov staat vanaf dan bekend als gevangene 32407. De SS-officieren benoemen hem tot 'Tätowierer', tatoeëerder. Tweeënhalf jaar lang is hij degene die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals van Gita, vanaf dan gevangene 34902.

Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Na drie jaar wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en gaan op zoek naar elkaar.

Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita's dood durft Lale hun uitzonderlijke overleversverhaal te delen.

Schrijver: Heather Morris
Oorspronkelijke titel: The tattooist of Auschwitz
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402729801
Ebook: 9789402753905
Uitgever: HarperCollins
Cilka's keuze

Cilka Klein is pas zestien als ze in 1942 per trein naar Auschwitz-Birkenau wordt gebracht. Ze springt in het oog bij kampcommandant Schwarzhuber en hij dwingt haar zijn liefje te worden. Als enige vrouw in het concentratiekamp mag zij haar lange haar behouden, maar na de bevrijding wordt haar dit aangerekend.

Ze wordt gezien als collaborateur en naar een werkkamp in Siberië verbannen. Weer zit ze op een trein. Weer moet ze talloze onmenselijke behandelingen doorstaan. En weer blijven de ogen van een kampbewaarder te lang op haar rusten...

Cilka vindt steeds opnieuw de kracht om zichzelf staande te houden, ook al wordt ze dagelijks met de dood geconfronteerd. En wanneer Cilka een onbekende man, Ivan, verpleegt, ontdekt ze dat er ondanks alles ruimte in haar hart is voor liefde.

Schrijver: Heather Morris
Oorspronkelijke titel: Cilka's journey
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704112
Ebook: 9789402758764
Uitgever: HarperCollins
De drie zussen van Auschwitz

Hun belofte hield hen samen...

Toen ze klein waren, beloofden de Joodse zusjes Cibi, Magda en Livia hun vader: wij blijven samen, wat er ook gebeurt. Als Livia op haar vijftiende op transport wordt gesteld, zorgt die belofte voor een dramatische wending. Cibi volgt haar naar het concentratiekamp, Magda duikt onder.

Door een wrede speling van het lot worden de zussen herenigd op de gruwelijkste plek op aarde: Auschwitz-Birkenau. Daar doen ze een nieuwe belofte: wij blijven leven, wat er ook gebeurt. De wil om samen te blijven geeft de zussen moed, ook als ze op dodenmars dwars door Europa worden gestuurd en proberen te ontsnappen.

Schrijver: Heather Morris
Oorspronkelijke titel: Three sisters
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402708912
Ebook: 9789402762945
Uitgever: HarperCollins

Non-FictieIk hoor wat je zegt

Hoe alledaagse gesprekken hoop en inspiratie geven...

Toen een vriend haar eens vroeg om een oude kennis van hem te ontmoeten, kon Heather Morris niet vermoeden dat dit haar leven compleet zou veranderen. Deze kennis was Lale Sokolov, de tatoeëerder van Auschwitz. De roman over hoe hij de liefde vond op de meest liefdeloze plek op aarde werd een van de bestverkopende boeken van de laatste jaren.

Heather Morris’ talent om te luisteren, écht te luisteren, maakt dat mensen hun levensverhaal aan haar toevertrouwen. In dit boek deelt ze de uitzonderlijke verhalen van de mensen die op haar pad kwamen en de lessen die zij ons kunnen leren. Deze handleiding voor een inspirerend en liefdevol leven leert je luisteren naar je grote voorbeelden, naar de mensen om je heen en - bovenal - naar jezelf.

Schrijver: Heather Morris
Oorspronkelijke titel: Stories of hope
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402708165
Ebook: 9789402762037
Uitgever: HarperCollins

Dubbel uitgegeven titelsHet meisje dat twee kampen overleefde

Zie voor de beschrijving van dit boek: Cilka's keuze.

Schrijver: Heather Morris
Oorspronkelijke titel: zie Cilka's keuze
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402706482
Ebook: 9789402760361
Uitgever: HarperCollins

Gerelateerde schrijvers