Boekenplank:
Kies

Boeken van Ann Mah

Meer over Ann Mah

Genre: Roman

Website: Ann Mah


Overzicht

  • De vergeten kamer - The lost vintage
  • Gelukskoekje - Kitchen Chinese

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vergeten kamer

Kate, een jonge Amerikaanse vrouw, studeert voor haar sommeliersdiploma. Ze gaat op bezoek bij de wijngaard van haar familie in Frankrijk om haar kennis van de lokale bourgogne nog wat aan te scherpen. Wanneer ze haar neef helpt bij het opruimen van de enorme wijnkelder, ontdekt ze een geheime schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog, en vindt ze een stapel oude verzetspamfletten en een grote voorraad waardevolle wijnen.

Geïntrigeerd begint ze te graven in haar familiegeschiedenis. Dan ontrafelt zich een verhaal dat al zestig jaar in de doofpot is gestopt: over een tienermeisje dat de bezetting probeerde te overleven zonder haar morele overtuigingen overboord te zetten. Heeft haar vooraanstaande familie, groot geworden in de wijnhandel, zich in de oorlog misschien niet zo goed gedragen als zij altijd dacht?

Schrijver: Ann Mah
Oorspronkelijke titel: The lost vintage
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022583661
Uitgever: Boekerij
Gelukskoekje
Na een catastrofale fout die het eind van haar carrière betekent, verruilt Isabelle Lee de bladenwereld van New York voor die van het hippe Beijing. Een overgang die minder makkelijk is dan ze denkt, want hoewel Isabelle van Chinese afkomst is, weet ze van de taal maar weinig. Haar woordenschat reikt niet verder dan huis-tuin-en-keukenchinees. Gelukkig is dit keukenchinees nét genoeg om aan de slag te kunnen als culinair recensent van het plaatselijke expatblad. Maar naast de cultuurschok die Isabelle te verwerken krijgt, dient zich nog een uitdaging aan: haar zus Claire, een gevierd advocate die zich moeiteloos begeeft in de jetset van de stad. Isabelle heeft haar al jaren niet meer gezien maar nu woont ze, bij gebrek aan geld, zelfs bij haar in huis. De tegenstelling tussen de zussen had niet groter kunnen zijn. Tel daarbij de nodige hilarische misverstanden en een halfbakken affaire en Isabelle vraagt zich af of haar vertrek uit New York wel zo'n verstandige keuze is geweest...
Schrijver: Ann Mah
Oorspronkelijke titel: Kitchen Chinese
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-325-1165-4
Uitgever: De Kern