Boekenplank:
Kies

Boeken van Claire Lorrimer


Overzicht

  • Maureen - Mavreen
  • Pleegmoeder gezocht - House of tomorrow
  • Stem uit het duister - A voice in the dark

gedetailleerd overzicht

OverzichtMaureen
Maureen is de buitenechtelijke dochter van de adellijke Sir John Danesfield. Zij wordt opgevoed in een eenvoudig plattelandsgezin. Als haar vader wordt getroffen door haar sprankelende geest en intelligentie, neemt hij haar op vijftienjarige leeftijd mee naar Londen, waar zij in huis komt bij zijn maîtresse.
Ze wordt verliefd op een Franse edelman, die gevlucht is voor de revolutie in zijn land. Als hij naar Frankrijk terug moet denkt Maureen dat zij hem voor eeuwig heeft verloren en ze gaat een huwelijk aan met een vriend van haar vader.
Haar liefde voor de Fransman blijft, en na de dood van haar echtgenoot gaat ze naar hem op zoek in het door de oorlog verwoeste Europa. Na een reeks van omzwervingen en adembenemende avonturen vindt zij haar geliefde uiteindelijk terug...
Schrijver: Claire Lorrimer
Oorspronkelijke titel: Mavreen
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-225-0600-2
Uitgever: Boekerij
Pleegmoeder gezocht
Pleegmoeder gezocht vertelt het onvergetelijke verhaal van Jeanette Robers, en van de vele kinderen die door haar inzet konden ontsnappen aan een gewelddadige en ongelukkige jeugd.
Als Londens meisje groeit Jeanette op onder onmenselijke omstandigheden, een slachtoffer van geweld en incest. Alleen door Jeanettes doorzettingsvermogen en moed komt ze ongeschonden door deze gruwelijke tijd heen en weet ze zich ten slotte zelfs op te werken tot verpleegster. Op dat moment neemt ze zich voor andere kinderen in nood de liefde en veiligheid te bieden die zijzelf in haar jeugd zo heeft gemist.
Een toevallige ontmoeting met de vijfjarige Robbie, die door Jeanette wordt betrapt op winkeldiefstal, heeft grote gevolgen. Voordat ze het goed en wel beseft heeft Jeanette de zorg op zich genomen voor een lange stroom mishandelde, gekwetste en verwaarloosde jongens en meisjes die door iedereen in de steek zijn gelaten.
Zo is er bijvoorbeeld de driejarige Tom, die door zijn ouders halfdood is geslagen. Joan van tien is zomaar door haar moeder de deur uitgezet. Susie, elf jaar oud, is jarenlang verkracht door de jongens in het weeshuis waarin ze opgroeide. Ellen en Gary, een tweeling van drie, zijn ondervoed en verwaarloosd door ouders die verslaafd zijn aan drank en drugs.
Al deze kinderen zijn wanhopig op zoek naar een pleegmoeder - en Jeanettes hart is groot genoeg voor hen allemaal.
Schrijver: Claire Lorrimer
Oorspronkelijke titel: House of tomorrow
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-6590-461-1
Uitgever: MP
Stem uit het duister
Een jonge Engelse verpleegster komt tijdens een vakantie in contact met een adellijke Italiaanse familie en weet door haar pianospel de oudste zoon, die tijdelijk zijn gezichtsvermogen kwijt is, te boeien.
Schrijver: Claire Lorrimer
Oorspronkelijke titel: A voice in the dark
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: 90-10-02489-X
Uitgever: Boekerij