Boekenplank:
Kies

Boeken van Iona Grey

Iona Grey heeft Engelse taal en literatuur gestudeerd aan de Universiteit van Manchester. Haar debuutroman Een verloren liefde is het gevolg van haar levenslange fascinatie voor moderne geschiedenis en de rol van vrouwen daarin. Grey woont met haar gezin in het landelijke Cheshire (Engeland).

Meer over Iona Grey

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Iona Grey


Overzicht

Een verloren liefde

Augustus 1942. In Londen ontmoet de jonge Stella bij toeval Dan, een Amerikaanse piloot, en de twee worden verliefd. Hun liefde is onmogelijk, maar de brieven die ze elkaar schrijven zijn hun enige houvast in een wereld die verdrinkt in chaos.

Juli 2011. Jess probeert te ontkomen aan haar gewelddadige vriend als ze in een vlaag van wanhoop haar toevlucht zoekt in een verlaten woning. Daar vindt ze een brief van de nu negentigjarige Dan die op zoek is naar Stella, zijn geliefde van zeventig jaar geleden. Maar het huis staat duidelijk al jaren leeg, en van Stella geen spoor. Jess besluit dat ze, om haar inbraak goed te maken, Stella op zal sporen om haar de brief te geven.

Maar wat is er toen gebeurd tussen Stella en Dan, dat ze elkaar uit het oog zijn verloren? En zijn Dan en Jess te laat met hun zoektocht?

Schrijver: Iona Grey
Oorspronkelijke titel: Letters to the lost
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026137266
Uitgever: De Fontein