Boekenplank:
Kies

Boeken van Sara Novic

Sara Novic is schrijver, vertaler en geeft les in creative writing aan Emerson College en doceert dovenstudies aan Stockton University.

Meer over Sara Novic

Genre: Roman

Geboren: 1987

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sara Novic


Overzicht

  • Wie het mooist valt - Girl at war
  • Zoals onder water - True biz

gedetailleerd overzicht

OverzichtWie het mooist valt

Zagreb, 1991. De tienjarige Ana Juric leidt een zorgeloos bestaan. Maar wanneer in Joegoslavië de oorlog uitbreekt wordt haar idyllische jeugd ruw verstoord. Het dagelijks leven wordt opeens gekenmerkt door voedselrantsoenen, luchtaanvallen en mitrailleurgeweld. Buren beginnen elkaar te wantrouwen en Ana’s gevoel van veiligheid brokkelt langzaam af. Wanneer ze er plotseling alleen voor komt te staan, moet Ana haar weg zien te vinden in een gevaarlijke wereld.

New York, 2001. Ana studeert en woont in Manhattan. Hoewel ze getracht heeft het verleden achter zich te laten, kan ze niet aan haar oorlogsherinneringen ontsnappen - ze heeft geheimen die ze zelfs voor haar geliefden verzwijgt. Achtervolgd door de gebeurtenissen die haar familie voor altijd hebben veranderd, besluit ze na tien jaar naar Kroatië terug te keren, in de hoop vrede te sluiten met de plek die ze ooit thuis noemde.

Schrijver: Sara Novic
Oorspronkelijke titel: Girl at war
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029091886
Uitgever: Meulenhoff
Zoals onder water

De leerlingen van dovenschool River Valley willen een normaal leven leiden, met eerste liefdes, tentamens en ouders die niet steeds voor hen bepalen wat ze nodig zouden hebben. We maken kennis met Charlie, een opstandige leerling die van een reguliere school komt en nog nooit eerder iemand anders heeft ontmoet die doof is, met Austin, de populairste jongen van de school, wiens leven op z’n kop wordt gezet door de geboorte van een zusje dat wel kan horen, en met February, het schoolhoofd, zelf een horend kind van dove ouders. Zij vecht voor het voortbestaan van zowel de school als haar huwelijk, maar het lijkt onmogelijk om allebei te redden. Alsof dat nog niet genoeg is, komt haar positie op losse schroeven te staan wanneer drie leerlingen van haar school vermist worden.

Zoals onder water is een verhaal over gebarentaal en liplezen, beperkingen en mensenrechten, isolatie en onrechtvaardigheid, liefde en verlies, maar vooral over doorzettingsvermogen, lef en levensvreugde. Een onvergetelijk portret van een levendige dovengemeenschap en een ode aan compassie en menselijkheid.

Schrijver: Sara Novic
Oorspronkelijke titel: True biz
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029097369
Ebook: 9789402320176
Uitgever: Meulenhoff

Gerelateerde schrijvers