Boekenplank:
Kies
 • Home
 • O
 • Maggie O'Farrell

Boeken van Maggie O'Farrell

Maggie O’Farrell groeide op in Wales en Schotland. Ze werkte als journalist voor onder andere The Independent on Sunday maar legt zich nu volledig toe op schrijven. Ze is getrouwd met schrijver William Sutcliffe en woont met haar gezin in Schotland.

Meer over Maggie O'Farrell

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1972

Geboorteland: Ierland

Website: Maggie O'Farrell


Overzicht

 • Als de regen niet valt - Instructions for a heatwave
 • De geliefde van mijn minnaar - My lover's lover
 • En we vergeten omdat het moet - The hand that first held mine
 • Hamnet - Hamnet
 • Het huwelijksportret - The marriage portrait
 • Het verdwenen leven van Esme Lennox - The vanishing act of Esme Lennox
 • Hier moet het zijn - This must be the place
 • Jij en ik - The distance between us
 • Voorbij de liefde - After you'd gone

Non-Fictie

 • Ik ben ik ben ik ben - I am, I am, I am

Dubbel uitgegeven titels

 • De hand die de mijne vasthield - zie En we vergeten omdat het moet
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls de regen niet valt
Het is juli 1976 en Londen is in de greep van de heetste zomer van de eeuw. Het heeft maanden niet geregend, het watergebruik is gerantsoeneerd en de net gepensioneerde Robert Riordan gaat de deur uit om een krant te kopen, zoals hij dat al dertig jaar iedere dag doet. Maar ditmaal komt hij niet terug.

Zodra zijn kinderen het nieuws horen, komen ze alle drie naar hun ouderlijk huis om het mysterie te ontrafelen. Daar, in de schaduw van hun onverdraaglijke en tegelijkertijd onmisbare moeder, horen de twee van elkaar vervreemde zussen en hun broer over de tragische gebeurtenis in het leven van hun ouders.

Naarmate de temperatuur stijgt, komen jarenlang opgekropte emoties aan de oppervlakte: iedereen moet de confrontatie aangaan met het verleden, met elkaar en met zichzelf.
Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: Instructions for a heatwave
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789047203414
Ebook: 9789047204176
Uitgever: Artemis
De geliefde van mijn minnaar
Op een mooie dag komt Lily op de stoep voor een galerie Marcus tegen, een ongrijpbare, maar aantrekkelijke architect. Binnen een week verhuist ze naar zijn enorme, lege appartement in het oosten van Londen.

In het huis is onmiskenbaar de aanwezigheid van een vrouw voelbaar, die gehaast vertrokken lijkt te zijn: in de kast hangt nog een enkele jurk, en af en toe ruikt Lily de geur van jasmijn.

Het is duidelijk dat Marcus diep ongelukkig is, maar hij weigert over de reden te praten. De andere huisgenoot van Marcus, Aidan, begrijpt dat Lily meer over de vrouw wil weten, maar ook hij wil voor geen prijs bespreken wat er voor haar komst gebeurd is.

Lily wordt steeds achterdochtiger. Wie was die geheimzinnige vrouw? En waarom is ze zo plotseling verdwenen?
Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: My lover's lover
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044601374
Uitgever: Prometheus
En we vergeten omdat het moet
Na een stormachtige ontmoeting met de charismatische Innes Kent, verhuist Lexie Sinclair van het Engelse platteland naar Londen. Onder de indruk van de aandacht en de mooie woorden van Kent dompelt Lexie zich onder in het swingende Londen van de jaren zestig, een wereld van kunstenaars, schrijvers en andere bohemiens, waar zij een baan vindt bij het hippe magazine Elsewhere. Na een aantal stormachtige affaires kiest ze bewust voor een leven als alleenstaande moeder. Ze heeft haar leven helemaal op orde wanneer het noodlot toeslaat.

Vele jaren later in het moderne Londen krijgen Elina en haar partner Ted een baby. Het is een gezonde jongen maar de prijs was hoog: tijdens de traumatische bevalling verloor Elina veel bloed terwijl Ted vol afgrijzen toekeek. De jonge ouders proberen hun draai te vinden in hun nieuwe bestaan, maar het verleden dringt zich langzaam aan hen op in de vorm van een lang vergeten herinnering, die de grondvesten onder hun nieuwe leven doet wankelen.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: The hand that first held mine
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047201229
Uitgever: Artemis & Co
Hamnet

Op een zomerdag in 1596 gaat Judith, een jong meisje uit Stratford-upon-Avon met een flinke griep in bed liggen. Haar tweelingbroer Hamnet zoekt overal vergeefs om hulp. Hun moeder, Agnes, is ver buiten het dorp met haar geneeskrachtige planten in de weer. Hun vader werkt in Londen als toneelschrijver. Beide ouders hebben nog geen idee dat een van hun kinderen de week niet zal overleven.

Hamnet is een aangrijpende pageturner geïnspireerd op de zoon van William Shakespeare. Het is het verhaal van een zoon van een handschoenmaker die in navolging van de liefde zijn vaders regels aan zijn laars lapt, het verhaal van de vrouw voor wie hij valt, en hun familie. Een verhaal over moed, verdriet en liefde, over de unieke band tussen tweelingen, en over een vlo die in Alexandrië op een schip richting Europa terechtkomt. Maar bovenal het onvergetelijke verhaal van een jongen wiens naam werd gegeven aan een van de meest gevierde stukken ooit geschreven.

Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: Hamnet
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789038808345
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Het huwelijksportret

Florence, de jaren 1550. Lucrezia, derde dochter van de Groothertog, leidt een prettig bestaan in de coulissen van het palazzo. Ze is vrij om zich te vergapen aan de aanwezige schatten en de machinaties van de macht te observeren, maar bovenal: zich te wijden aan haar artistieke ambities. Dan sterft haar oudere zuster, aan de vooravond van haar huwelijk met de heerser van Ferrara. Plots komt Lucrezia in het middelpunt te staan: de Hertog aarzelt niet om dan maar om haar hand te vragen, en Lucrezia’s vader accepteert het verzoek even rap.

Lucrezia, nauwelijks kind af, moet nu haar weg vinden aan een verdeeld hof, waar de gebruiken ondoorzichtig zijn en haar komst geen onverdeelde vreugde brengt. Het meest raadselachtig is haar nieuwe echtgenoot zelf, Alfonso. Is hij de speelse aristocraat die hij leek voor hun huwelijk, een estheet die zich het liefst onder kunstenaars begeeft, of de genadeloze machthebber voor wie zelfs zijn imposante zussen lijken te beven?

Terwijl Lucrezia, gehuld in knellende gewaden, eindeloos poseert voor een portret dat de komende eeuwen moet trotseren, wordt één ding glashelder. In de ogen van het hof heeft ze maar één taak: het produceren van een erfgenaam die de Ferrara-dynastie kan schragen. En tot ze die missie heeft volbracht, is haar toekomst onzeker, hoe nobel haar afkomst ook is.

Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: The marriage portrait
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789038812281
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar


Het verdwenen leven van Esme Lennox
Op een dag krijgt Iris Lockhart een brief met de mededeling dat haar oudtante ontslagen zal worden uit de psychiatrische inrichting waar ze bijna haar hele leven heeft doorgebracht. Iris is hoogst verbaasd, want ze heeft nog nooit gehoord van deze Esme Lennox, de zus van haar grootmoeder.

De enige die meer over Esme zou kunnen vertellen, Iris' grootmoeder Kitty, gaat te veel op in haar eigen herinneringen om Iris' vragen te kunnen beantwoorden. Waarom is Esme haar leven lang opgesloten in een psychiatrische inrichting? En hoe is het mogelijk dat iemand spoorloos verdwijnt uit alle familieverhalen?

Langzaam doemt het hartverscheurende verhaal van twee zussen op uit de vergetelheid; over de eenzaamheid die aanvankelijk een band tussen hen smeedt en de rivaliteit die ze uiteindelijk uit elkaar zal drijven. Maar bovenal is dit het verhaal van Esme, een dappere, intelligente jonge vrouw die een hoge prijs moet betalen voor de reputatie van haar familie.
Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: The vanishing act of Esme Lennox
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047204275
Ebook: 9789047204336
Uitgever: Artemis & Co
Hier moet het zijn
Daniel Sullivan is een man met een gecompliceerd leven. Hij woont als New Yorker op het Ierse platteland, heeft twee kinderen in Californië die hij niet meer ziet en een lieve, maar explosieve vrouw, ex-filmster Claudette.

Dan hoort hij op de radio de stem van een vrouw aan wie hij twintig jaar geleden zijn hart verloor maar die hij sindsdien nooit meer gezien heeft. De gedachte aan haar brengt zijn leven aan het wankelen en voert hem naar Londen, weg van zijn gelukkige gezin.

Is zijn liefde voor Claudette groot genoeg om hem weer naar huis te laten keren? En wil Claudette dat nog wel?
Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: This must be the place
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026335365
Ebook: 9789026335372
Uitgever: Ambo | Anthos
Jij en ik
Na een toevallige ontmoeting op straat, die haar hardhandig herinnert aan een vreselijk geheim uit haar kindertijd, vlucht Stella weg uit Londen. Ze beseft dat ze het voorval uit haar jeugd eindelijk onder ogen moet zien en duikt onder in Schotland. Haar familie en haar zus Nina, met wie ze een innige band heeft, blijven in verwarring en onbegrip achter.

Een serie tragische gebeurtenissen en een overhaast huwelijk brengen Jake van Hongkong naar Engeland. Hij weet zich geen raad met zijn vrouw: zij is ternauwernood aan de dood ontsnapt, maar hij voelt eerder medelijden dan liefde voor haar. Om aan die verstikkende situatie te ontsnappen, reist hij naar Schotland en begint hij de zoektocht naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend.

Wanneer Jake en Stella elkaar ontmoeten, zullen hun beider levens nooit meer hetzelfde zijn, maar niet voordat Stella's verleden op een pijnlijke manier wordt onthuld.
Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: The distance between us
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026329678
Ebook: 9789026330278
Uitgever: Ambo | Anthos
Voorbij de liefde
Alice Raikes stapt in Londen op de trein naar Schotland, waar haar zussen haar op het station van Edinburgh op zullen wachten. Uren later ligt ze in coma in een ziekenhuis in Londen - na een ongeluk dat misschien geen ongeluk was.

Terwijl Alice balanceert op de grens tussen leven en dood verzamelt haar familie zich om haar bed. Ze wachten en halen herinneringen op, waardoor oude spanningen komen bovendrijven. Langzaam komen ook Alices eigen herinneringen weer terug aan haar jeugd en aan haar grote, voorgoed verloren, liefde.

Voorbij de liefde vertelt het prachtige verhaal van een liefde die niet was voorbestemd, van de relaties tussen generaties - moeders en dochters, vaders en zonen - en van verlies en geluk.
Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: After you'd gone
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789047202769
Ebook: 9789047202974
Uitgever: Artemis & Co

Non-FictieIk ben ik ben ik ben

Een kinderziekte waarvan niet verwacht werd dat ze hem zou overleven. Een tiener die smacht naar een vlucht uit haar bestaan – met een bijna desastreuze afloop. Een angstaanjagende ontmoeting op een verlaten pad. Een rampzalige bevalling in een onderbezet ziekenhuis dat er een puinhoop van maakt.

Ik ben ik ben ik ben is het onweerstaanbare levensverhaal van een buitengewone vrouw in zeventien bijna-doodervaringen. Een meeslepend, inspirerend en scherp boek dat je in één ruk uitleest en jezelf doet afvragen wat je zou doen als jij of een geliefde in levensgevaar zou zijn. Een buitengewoon verhaal dat je bewustzijn over de fragiliteit van het leven opnieuw aanwakkert, en je vastbesloten achterlaat om elke hartslag te laten tellen.

Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: I am, I am, I am
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789038805030
Ebook: 9789038805047
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

Dubbel uitgegeven titelsDe hand die de mijne vasthield

Zie voor de beschrijving van dit boek: En we vergeten omdat het moet.

Schrijver: Maggie O'Farrell
Oorspronkelijke titel: zie En we vergeten omdat het moet
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047203247
Ebook: 9789047204114
Uitgever: Ambo | Anthos