Boekenplank:
Kies

Boeken van Jess Kidd

Meer over Jess Kidd

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Website: Jess Kidd


Overzicht

  • De laatste riten - Himself
  • Het huis van de verzamelaar - The hoarder

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste riten

Mahony is als kind in de steek gelaten door zijn moeder. Jaren later keert hij terug naar zijn geboortedorp, een Twin Peaks-achtige setting, om uit te zoeken wat er is gebeurd. Zijn gegraaf in het verleden - niet des dorps - veroorzaakt rumoer. Zijn moeder Orla was een rebelse tiener, die het dorp liever kwijt was dan rijk. En bovendien laten allerlei verdwenen gewaande dorpsgenoten ineens hun gezicht zien.

Leeft Mahony's moeder nog? Of zien de dorpsbewoners dingen die er niet zijn? Niemand laat iets los, alhoewel Mahony zeker weet dat de dorpelingen meer weten.

Schrijver: Jess Kidd
Oorspronkelijke titel: Himself
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402717501
Uitgever: HarperCollins
Het huis van de verzamelaar

Mr. Flood is een obsessieve verzamelaar. Hij heeft zijn huis van top tot teen volgestouwd met spullen: opgezette vogels, poppen, boeken... Vrij normaal voor iemand met verzamelwoede, behalve dan dat hij tussen al die spullen een groot geheim verbergt. De thuiszorg probeert zijn leven weer enigszins op de rails te krijgen, maar de beste geriatriefluisteraars zijn al op deze zaak stukgelopen.

Maud Drennan is de zoveelste die gaat proberen om de vijandige Cathal Flood te temmen. Mauds aanwezigheid zorgt ervoor dat Mr. Flood een beetje ontdooit, en met de hulp van haar excentrieke huisbaas en een bende heilige geesten probeert ze erachter te komen wát zijn geheim nu precies is. Wat heeft deze man op zijn geweten? En hoelang duurt het voordat Maud zelf gevaar loopt?

Schrijver: Jess Kidd
Oorspronkelijke titel: The hoarder
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402700978
Uitgever: HarperCollins