Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Robert Galbraith

Boeken van Robert Galbraith

Meer over Robert Galbraith

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1968

Verenigd Koninkrijk

Pseudoniem (van): J.K. Rowling

Website: http://www.robert-galbraith.com


Cormoran Strike

  1. Koekoeksjong - The cuckoo's calling
  2. Zijderups - The silkworm
  3. Het slechte pad - Career of evil
  4. Witte dood - Lethal white
  5. Kwaad bloed - Troubled blood

gedetailleerd overzicht

Cormoran StrikeKoekoeksjong
Als een legendarisch topmodel een dodelijke val maakt van een balkon in de chique Londense wijk Mayfair, gaat de politie uit van zelfmoord. Haar broer weigert dit echter te accepteren en schakelt privédetective Cormoran Strike in.

Strike neemt de klus dankbaar aan. Sinds hij zijn been verloor in Afghanistan is zijn leven een puinhoop. Hij heeft bijna geen opdrachten en de schuldeisers zitten achter hem aan. En daarbij is hij net weg bij zijn vriendin en woont hij in zijn kantoor. Dit is zijn kans om een nieuwe start te maken. Maar naarmate hij dieper infiltreert in de wereld van de rich and famous nemen de zaken een steeds duisterder wending - en loopt hij zelf steeds meer gevaar...

Schrijver: Robert Galbraith
Oorspronkelijke titel: The cuckoo's calling
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022572115
Ebook: 9789460239106
Uitgever: Boekerij
Zijderups
Als schrijver Owen Quine wordt vermist, besluit zijn vrouw Cormoran Strike in te schakelen. Quine is regelmatig een tijd van huis, maar deze keer is het anders. Strike komt er al snel achter dat de verdwijning alles te maken heeft met Quines laatste manuscript. Dit bestaat namelijk uit onthullende portretten van bijna al zijn vrienden en kennissen en het zou een ramp voor hen zijn als het ooit wordt gepubliceerd.

Niet veel later wordt Quine vermoord teruggevonden. De omstandigheden van zijn dood zijn zeer verdacht en geven een verontrustend kijkje in de geest van de dader. Strike en Robin bevinden zich in een race tegen de klok om een moordenaar te vinden die een wel heel uniek profiel blijkt te hebben...

Schrijver: Robert Galbraith
Oorspronkelijke titel: The silkworm
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022577240
Ebook: 9789402302608
Uitgever: Boekerij
Het slechte pad
Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruispunt in hun leven.

Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de doos zit een afgehakt vrouwenbeen. Haar baas, privédetective Cormoran Strike, is niet zozeer verrast, maar meer op zijn hoede. Er zijn vier mensen uit zijn verleden die hij in staat acht tot zo’n gruwelijke daad.

De politie heeft al snel een van hen als verdachte aangemerkt, maar Strike denkt dat ze de verkeerde hebben. Dus besluit hij met Robin te graven in de duistere achtergrond van de andere drie. De dader laat dat echter niet op zich zitten…

Schrijver: Robert Galbraith
Oorspronkelijke titel: Career of evil
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022575970
Ebook: 9789402305524
Uitgever: Boekerij
Witte dood

Billy, een labiele jongen, denkt als kind een moord gezien te hebben. Hoewel hij zich geen concrete details kan herinneren, gaat hij toch met zijn verhaal naar privédetective Cormoran Strike. Die neemt hem direct serieus, maar voor hij verder kan vragen, ontvlucht Billy in paniek zijn kantoor.

Strike en Robin Ellacott - ooit zijn assistente, nu zijn partner bij het detectivebureau - proberen Billy's verhaal tot op de bodem uit te zoeken. Het onderzoek leidt hen via de achterstraatjes van Londen naar de Houses of Parliament, en naar een fraai maar onheilspellend landhuis, ver weg op het platteland.

Maar hun onderzoek verloopt verre van soepel: Strikes bekendheid als privédetective maakt het moeilijk om onopvallend te blijven werken, en zijn relatie met Robin staat onder hoogspanning.

Schrijver: Robert Galbraith
Oorspronkelijke titel: Lethal white
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022585849
Ebook: 9789402312782
Uitgever: Boekerij
Kwaad bloed

Privédetective Cormoran Strike is op bezoek bij zijn familie in Cornwall wanneer hij benaderd wordt door een vrouw die meer wil weten over de verdwijning van haar moeder, Margot Bamborough. In 1974 is zij onder mysterieuze omstandigheden verdwenen...

Strike heeft zich nog nooit op een cold case gestort, laat staan eentje van meer dan veertig jaar oud. Ondanks de kleine kans van slagen is hij geïntrigeerd door de vermissing en voegt hem toe aan de lange lijst van zaken waar hij en zijn zakenpartner, Robin Ellacott, op dit moment aan werken. Hoewel Robin niets liever doet dan hard werken, kan ze het extra werk er eigenlijk niet bij gebruiken - ze heeft al genoeg op haar bord door de scheiding, ongevraagde mannelijke aandacht en haar verwarrende gevoelens voor Strike.

Op het moment dat ze in het onderzoek duiken naar de vermissing van Margot, stuiten ze op een duivelse zaak met tarotkaarten, een psychopathische seriemoordenaar en onbetrouwbare getuigen. Al snel komen ze erachter dat zelfs cold cases van tientallen jaren oud dodelijk kunnen zijn.

Schrijver: Robert Galbraith
Oorspronkelijke titel: Troubled blood
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022591956
Ebook: 9789402315936
Uitgever: Boekerij