Boekenplank:
Kies
 • Home
 • G
 • Elizabeth George

Boeken van Elizabeth George

Elizabeth George studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels. Ze heeft voor haar boeken vele internationale prijzen gewonnen en van haar reeks over Inspecteur Lynley is een televisieserie gemaakt.

Meer over Elizabeth George

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Elizabeth George


Thomas Lynley / Barbara Havers

 1. Moordmotieven - I, Richard
 2. Totdat de dood ons scheidt - A great deliverance
 3. Afrekening in bloed - Payment in blood
 4. Klassemoord - Well-schooled in murder
 5. Mij is de wrake - A suitable vengeance
 6. Zand over Elena - For the sake of Elena
 7. De verdwenen Jozef - Missing Joseph
 8. Waar rook is... - Playing for the ashes
 9. In handen van de vijand - In the presence of the enemy
 10. In de ban van bedrog - Deception on his mind
 11. Wie zonder zonde is... - In pursuit of the proper sinner
 12. Verrader van het verleden - A traitor to memory
 13. Zijn laatste wil - A place of hiding
 14. In volmaakte stilte - With no one as witness
 15. Een onafwendbaar einde - What came before he shot her
 16. In wankel evenwicht - Careless in red
 17. Lichaam van de dood - This body of death
 18. Een duister vermoeden - Believing the lie
 19. Verloren onschuld - Just one evil act
 20. Dag des oordeels - A banquet of consequences
 21. De straf die ze verdient - The punishment she deserves
 22. Iets te verbergen - Something to hide

Het Fluistereiland / The Edge (YA)

 1. Stormgevaar - The edge of nowhere
 2. Ik weet wat je denkt - The edge of the water
 3. Schaduwkant - The edge of the shadows
 4. Achter het licht - The edge of the light

Diversen

 • Betrapt - The surprise of his life
 • Moord met zachte hand - Murder on her mind
 • Wie schrijft... - Write away

gedetailleerd overzicht

Thomas Lynley / Barbara HaversMoordmotieven
Moordmotieven bevat vijf korte verhalen met o.a. inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers in de hoofdrol.

Tijdens een excursie op het landgoed Abinger Manor wordt een van de bezoekers plotseling onwel. Gelukkig zijn inspecteur Thomas Lynley en Barbara Havers aanwezig, en bieden hun hulp aan.

Douglas Armstrong is een succesvolle zakenman. Vlak voor zijn 55e verjaardag begint zijn veel jongere vrouw Donna zich vreemd te gedragen. Wordt hij door haar bedrogen?

Eric Lawton pleegt zelfmoord en laat zijn vrouw Charlie verbijstert achter. Waarom heeft hij zelfmoord gepleegd? Waarom heeft hij haar verlaten? Charlie besluit op zoek te gaan naar zijn familie, maar stuit daarbij op wel heel onaangename zaken.
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: I, Richard
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022987292
Uitgever: Bruna
Totdat de dood ons scheidt
De zestienjarige Robarta Teys wordt met haar mooiste kleren aan gevonden in een boerenschuur in het Engelse dorpje Keldale. Naast haar liggen een bijl en het ontzielde lichaam van haar vader.  Onthoofd.

Het enige wat Roberta erover zegt is: 'Ik heb het gedaan en ik heb er geen spijt van.'

Scotland Yard geeft de leiding van het onderzoek in handen van inspecteur Thomas Lynley - een in alle opzichten knappe man van de wereld - en zijn absolute tegenpool Barbara Havers. Zij heeft een sterk minderwaardigheidscomplex en ziet deze zaak als haar kans om zich te bewijzen.

Na vele omwegen stuiten Lynley en Havers op verborgen schandalen en een gruwelijke mishandeling. Niets is wat het lijkt in dit vredige dorpje en door deze zaak zal het leven daar ook nooit meer hetzelfde zijn...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: A great deliverance
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789022997550
Ebook: 9789044963519
Uitgever: Bruna
Afrekening in bloed
In een statig landhuis in Schotland verzamelt zich een groep acteurs voor de repetitie van een toneelstuk. Nog dezelfde avond wordt de schrijfster van het stuk vermoord.

Inspecteur Thomas Lynley krijgt de opdracht om deze moord te onderzoeken. Algauw wordt duidelijk waarom juist hij op deze zaak is gezet: een van de verdachten is een bekende aristocraat.

Lynley, zelf van adellijke afkomst, wordt geacht deze delicate zaak met de grootst mogelijke discretie af te handelen. Een stuitend geval van klassenjustitie volgens Barbara Havers, Lynleys partner, van wie hij in deze zaak dan ook weinig collegialiteit hoeft te verwachten.

De zaak wordt nog gecompliceerder wanneer Lady Helen, de vrouw op wie Lynley verliefd is, een van de verdachten blijkt te zijn. Hierdoor dreigt Lynley de grens tussen professionele objectiviteit en persoonlijke betrokkenheid uit het oog te verliezen.

Tot overmaat van ramp blijkt het bewuste toneelstuk ook nog eens genoeg materiaal te bevatten om de hele cast een motief tot moord te geven...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Payment in blood
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789046113851
Ebook: 9789044963113
Uitgever: Bruna
Klassemoord
Op het kerkhof van Stoke Poges wordt het levenloze en gemartelde lichaam van de dertienjarige Matthew Whately gevonden. Is hij in handen van een sadistische maniak gevallen?

Het spoor leidt naar Bregar Chambers, een typische Engelse privé-school met een respectabele traditie, waarin al generaties lang jongens uit de betere kringen opgeleid worden.

Inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers stuiten al gauw op het heersende systeem van erecodes: alle betrokkenen, zowel docenten als leerlingen, houden elkaar de hand boven het hoofd en zwijgen als het graf.

Tal van verdachten passeren de revue: een leraar met pedofiele neigingen, de sadistische leerling Clive Pritchard en de cynische Giles Byrne. Allen lijken ze een motief te hebben, maar waterdichte bewijzen ontbreken.

Totdat nieuwe, maar verrassende informatie boven tafel komt...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Well-schooled in murder
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789046113981
Ebook: 9789044963311
Uitgever: Bruna
Mij is de wrake
Het moest een feestelijk weekeinde ter ere van inspecteur Thomas Lynleys verloving worden. Maar wanneer hij en zijn verloofde, Deborah Cotter, bij zijn ouderlijk huis arriveren, blijkt daar een bijna ondraaglijke spanning te hangen.

Voor Lynley, die vervreemd is van zijn moeder en geconfronteerd wordt met het feit dat zijn jongere broer aan drugs verslaafd is, roept het huis kwellende herinneringen op, die hij het liefst zou vergeten.

Als in het nabijgelegen dorp Nanrunnel een journalist op gruwelijke wijze vermoord wordt, is er van een feeststemming al helemaal geen sprake meer.

Alhoewel het onderzoek buiten Lynleys bevoegdheid als inspecteur van Scotland Yard valt, raakt hij er toch bij betrokken. De bewijzen leiden niet alleen naar de man die zijn landgoed beheert, maar ook naar Lynleys eigen familie...

Mij is de Wrake voert de lezer terug naar de vroegere jaren van Thomas Lynley.
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: A suitable vengeance
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789046114308
Ebook: 9789044963410
Uitgever: Bruna


Zand over Elena
Elena Weaver is doof, maar leidt ondanks haar handicap een zelfstandig bestaan als studente in Cambridge. Elke morgen gaat ze in alle vroegte joggen langs de rivier. Haar overbezorgde vader staat er echter op dat ze daarbij begeleid wordt door zijn tweede vrouw Justine. Ongeduldig staat Elena op die bewuste, nog donkere ochtend te wachten op Justine. Er hangt een dikke mist over de ontmoetingsplaats bij de rivier. Maar haar stiefmoeder komt niet opdagen en ongeduldig als ze is, gaat Elena ten slotte maar alleen joggen.

Rond een uur of zeven treft schilderes Sarah Gordon Elena's ontzielde lichaam aan. Inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers worden op deze mysterieuze moordzaak gezet.

Al snel komen zij erachter dat Elena niet zo braaf was als iedereen dacht. Ze blijkt een behoorlijk losbandig en bruisend 'geheim' leven te hebben geleid. Toch houdt iedereen in Elena's omgeving hardnekkig de schijn op. Lynley en Havers vertrouwen het niet en vermoeden dat er meer aan de hand is...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: For the sake of Elena
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789046114018
Ebook: 9789044963717
Uitgever: Bruna
De verdwenen Jozef
Deborah St. James bezoekt het museum die druilerige dag niet alleen om voor de regen te schuilen, maar vooral om aan haar eigen neerslachtigheid te ontsnappen.

Tot haar stomme verbazing blijkt ze binnen de kortste keren haar hart uit te storten bij een volslagen onbekende bezoeker, de Anglicaanse pastoor Robin Sage, terwijl zij Leonardo Da Vinci's Sint-Anna te Drieën bewonderen en zich afvragen waarom Jozef op deze schets ontbreekt.

Nog verbaasder is ze enige maanden later als de eerwaarde plotseling blijkt te zijn overleden ten gevolge van een voedselvergiftiging. Maar al snel komen Deborah en haar man Simon tot de conclusie dat hier sprake moet zijn van moord.

Ze roepen de hulp in van hun oude vriend inspecteur Thomas Lynley en gezamenlijk beginnen ze een speurtocht naar de onthutsende waarheid...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Missing Joseph
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789046114117
Uitgever: Bruna
Waar rook is...
Tot zijn grote schrik treft Martin Snell op zijn vroege melkronde niet de zeer aantrekkelijke bewoonster van Celandine Cottage aan, maar de geblakerde resten van het vijftiende-eeuwse landhuisje in Kent. Op de bovenste verdieping wordt het ontzielde lichaam van Kenneth Fleming, een vermaard cricketspeler, aangetroffen. Dood door verstikking is al snel de conclusie.

Wat deed Kenneth eigenlijk in Kent, terwijl iedereen aannam dat hij met zijn zoon op vakantie in Griekenland was? En welke rol speelden de drie vrouwen in zijn leven, die allemaal een motief voor de moord lijken te hebben?

Inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers stuiten op een complex patroon van verstikkende relaties, waarin verwrongen verhoudingen, afwijzing en frustratie mensen soms aanzetten tot ongekende daden, waarbij liefde de allesvernietigende drijfveer is.
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Playing for the ashes
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789046114087
Ebook: 9789044963618
Uitgever: Bruna
In handen van de vijand
Charlotte, het tienjarige dochtertje van parlementslid Evelyn Brown, verdwijnt op raadselachtige wijze. Al snel ontvangen beide ouders een dreigbrief van de kidnapper: als zij zijn eisen niet inwilligen, zal het kind sterven.

Eve is niet bereid te geloven dat Charlotte werkelijk in handen van een vreemde is gevallen: zij is ervan overtuigd dat Charlottes vader, Dennis Luxford, hierachter zit. Dennis, hoofdredacteur van het op sensatie gerichte dagblad The Source, is er immers voortdurend op uit Eve onderuit te halen. Dennis, meent Eve, is op een politieke rel uit die haar zal dwingen af te treden als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Zij weigert dan ook pertinent de politie in te schakelen.

Totdat het lijkje van Charlotte aanspoelt...

Inspecteur Thomas Lynley staat nu voor een bijna onmogelijke taak: hij is veel te laat ingeschakeld, dus de meeste sporen van de misdaad zijn allang uitgewist. En tot overmaat van ramp wordt hij ook nog eens aan banden gelegd door vertegenwoordigers van de regering, die elke beweging registreren.
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: In the presence of the enemy
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022998663
Ebook: 9789044975437
Uitgever: Bruna
In de ban van bedrog
Op een ochtend doet een wandelaar aan de kust van Essex een macabere ontdekking. In een bunker treft hij het ontzielde, zwaar verminkte lichaam aan van een man.

Een tragische vondst, die voor de nodige commotie zorgt in de badplaats Balford-le-Nez. Vooral in Pakistaanse kringen, want het slachtoffer blijkt Haytham Querashi te zijn, een jongeman die op het punt stond te trouwen met de enige dochter van de belangrijkste man binnen de lokale Pakistaanse gemeenschap.

De Pakistanen zijn ervan overtuigd dat Haytham is vermoord en verwijten de politie laksheid en terughoudendheid bij het onderzoek. De dreiging van rassenonlusten hangt zwaar over het anders zo rustige badplaatsje.

Geïntrigeerd door de complexiteit van de situatie besluit brigadier Barbara Havers haar welverdiende vakantie te onderbreken. Ze biedt haar medewerking aan, niet in de laatste plaats omdat het onderzoek wordt geleid door Emily Barlow, de door haar zo bewonderde inspecteur.

De samenwerking van de twee doortastende vrouwen lijkt zijn vruchten af te werpen, totdat Barbara tot de ontdekking komt dat er toch maar één persoon is die je echt kunt vertrouwen: jezelf...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Deception on his mind
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789400501348
Ebook: 9789044974782
Uitgever: Bruna


Wie zonder zonde is...
In het graafschap Derbyshire worden twee ontzielde lichamen gevonden. Het ene is van de dochter van een gepensioneerde agent van Scotland Yard, het andere van een onbekende jongeman.

Een dramatische vondst op een zo mogelijk nog dramatische plek, want ze liggen midden in een cirkel van stenen een offerplaats uit de prehistorie.

Inspecteur Thomas Lynley opent het onderzoek, ditmaal zonder assistentie van zijn vaste partner Barbara Havers. Lynley heeft besloten haar buiten deze zaak te houden omdat zij - na een intern onderzoek naar haar functioneren - gedegradeerd is.

Maar Havers heeft zo haar eigen plannen. En die hebben zeer zeker te maken met de zaak die Lynley onder handen heeft...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: In pursuit of the proper sinner
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022998670
Uitgever: Bruna
Verrader van het verleden
Met zijn virtuoze vioolspel krijgt de 28-jarige Gideon Davies wereldwijd de ene zaal na de andere aan zijn voeten. Maar dan slaat het noodlot toe...

Midden in een optreden is hij niet langer in staat verder te spelen. Beroofd van zijn liefde voor muziek zit er nu voor Gideon nog maar één ding op: op zoek gaan naar de oorzaak van zijn kwelling. En dat betekent de verschrikkelijke gebeurtenis onder ogen zien die zo langgeleden plaatsvond, de gebeurtenis die zijn leven voorgoed veranderde.

Voor inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers is dit een zaak die het uiterste van hen vergt. Want de waarheid ligt diep begraven in het verleden en wordt onverwachts aan de vergetelheid onttrokken
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: A traitor to memory
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022999226
Uitgever: Bruna
Zijn laatste wil
Deborah St. James is verbijsterd wanneer ze op een stormachtige avond de broer van een oude vriendin uit Amerika op haar stoep aantreft. Helemaal wanneer hij haar vertelt dat zijn zus op het Engelse kanaaleiland Guernsey is opgepakt wegens moord. Deborah kan niet geloven dat haar vriendin tot zoiets in staat is. Samen met haar man Simon reist ze af naar Guernsey om daar alles te doen wat in haar macht ligt om haar vriendin te bevrijden.

Het slachtoffer van de moord is de machtigste en rijkste man van het eiland. Uit zijn testament blijkt dat een groot deel van de lokale bevolking beter wordt van zijn dood. De motieven voor de moord zijn dan ook talrijk. Om meer duidelijkheid te krijgen roept Deborah uiteindelijk de hulp in van haar vriend, inspecteur Thomas Lynley...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: A place of hiding
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789400501515
Ebook: 9789044974799
Uitgever: Bruna
In volmaakte stilte
Wanneer een naakt jongenslichaam verminkt op een grafzerk wordt aangetroffen, herkent de Londense politie hierin al gauw het werk van een seriemoordenaar. Dit is zijn vierde slachtoffer, maar voor het eerst met een blanke huidskleur.

New Scotland Yard geeft de gevoelige zaak in handen van inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers. Maar door een afschuwelijke tragedie binnen hun gelederen raken ze het spoor bijster.

En dat terwijl de psychopathische moordenaar zich door niets of niemand laat tegenhouden!
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: With no one as witness
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022997567
Ebook: 9789044974805
Uitgever: Bruna
Een onafwendbaar einde
Toby is zeven, Joel elf en Ness vijftien wanneer hun grootmoeder hen dumpt op de stoep van hun tante Kendra.

Kendra Osborne, een mooie vrouw van veertig, heeft weinig omkijken naar de schuchtere Joel en de geestelijk gehandicapte Toby. Joel is op school een vaak gepeste eenling, die zich plichtsgetrouw over zijn broertje ontfermt. Hun zusje Ness daarentegen daalt steeds verder af in een wereld van junks, dealers en geweld.

Als Joel en Toby op een dag in elkaar worden geslagen, zoekt Joel bescherming bij een ex-vriendje van Ness. Maar deze crimineel vraagt daar wel iets voor terug en Joel slaat daarmee een pad in dat regelrecht naar een desastreuze ontknoping leidt...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: What came before he shot her
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022997574
Ebook: 9789044977806
Uitgever: Bruna


In wankel evenwicht
Na de dood van zijn vrouw heeft Thomas Lynley ontslag genomen bij New Scotland Yard. Met niet meer bij zich dan een rugzak trekt hij al een maand te voet door Cornwall, om alleen te zijn met zijn gedachten. Maar terwijl hij op een rotspad langs de kust naar de golven in de diepte staart, ziet hij op een rots beneden hem het lichaam van een jongen liggen. Dood.

Zodra rechercheur Bea Hannaford van de plaatselijke politie erachter komt wie Lynley is, wil ze hem niet laten gaan. New Scotland Yard heeft zijn ontslag niet geaccepteerd en dus is Lynley nog steeds politieman, en zij kan zijn hulp goed gebruiken. En Lynley - het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan - is door de hele zaak geïntrigeerd. Wanneer Barbara Havers zich bij hem voegt, begint een speurtocht binnen een kleine gemeenschap waar geheimen uit heden en verleden zich opstapelen.
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Careless in red
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022997581
Ebook: 9789044977813
Uitgever: Bruna
Lichaam van de dood
Terwijl inspecteur Thomas Lynley nog met buitengewoon verlof is, nadat zijn vrouw is vermoord, wordt Isabelle Ardery als plaatsvervangend chef binnengehaald bij de Londense politie. Wanneer er op een begraafplaats in Stoke Newington een lichaam wordt gevonden, krijgt Isabelle de kans om te laten zien wat ze waard is.

Maar om zo snel mogelijk resultaat te boeken in dit belangrijke moordonderzoek, zal ze toch eerst Lynley moeten overtuigen terug te keren. Lynleys collega's zijn namelijk zo loyaal aan hem dat Isabelle bij het onderzoek geheel afhankelijk van hen is. Met name van Barbara Havers.

Enkele recente pr-flaters die het zelfvertrouwen van de Londense politie ernstig hebben ondermijnd, maken de zaak er niet eenvoudiger op. De onrust bij Scotland Yard is groot en Isabelle staat onder constante druk van de media, die haar op de huid zitten.

Snel, misschien wel te snel, wijst Isabelle een verdachte aan. Maar het onderzoek leidt Lynley en Havers intussen naar het natuurgebied New Forest. Hier lijkt de oplossing te liggen van een zaak die zijn oorsprong heeft in een geweldsdelict dat jaren geleden plaatsvond. Een zaak die een even tragische als schokkende afloop zal krijgen.
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: This body of death
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022992951
Uitgever: Bruna
Een duister vermoeden
De machtige en invloedrijke Sir Bernard Fairclough roept inspecteur Thomas Lynley's hulp in bij het onderzoek naar zijn neef. Diens dood wordt afgedaan als een noodlottige verdrinking en er is zo op het eerste gezicht niets dat anders doet vermoeden.

Maar wanneer Lynley de hulp inroept van zijn vrienden Simon en Deborah St. James, wordt algauw duidelijk dat het binnen de Fairclough-clan wemelt van de geheimen, leugens en motieven. Terwijl Deborah onderzoek doet naar de zoon van Sir Bernard, Nicholas Fairclough, raakt ze geïntrigeerd door Nicholas' beeldschone vrouw, met wie ze een uiterst sterke band voelt. Intussen graven Lynley en Simon naar informatie over de rest van de familie, onder wie de verbitterde ex-vrouw van het slachtoffer en de man voor wie hij haar verliet.

Naarmate het onderzoek vordert, begint de positieve reputatie van de Faircloughs steeds meer deukjes te vertonen en dreigen het bedrog en de leugens iedereen in de familie te vernietigen...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Believing the lie
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400505971
Ebook: 9789044960884
Uitgever: Bruna
Verloren onschuld
Wanneer de 9-jarige Hadiyyah Upman plotseling verdwijnt uit Londen, is sergeant Barbara Havers er net zo kapot van als de vader van het meisje. Hadiyyah is Barbara's buurmeisje met wier familie ze goed bevriend is. Omdat het meisje in het gezelschap van haar moeder was, staat de politie machteloos.

Vijf maanden later wordt Hadiyyah ontvoerd van een druk marktplein in de Italiaanse stad Lucca, waar ze bleek te wonen met haar moeder. De lokale politie start een grootschalig onderzoek. Barbara wil afreizen naar Italië, maar krijgt daarvoor geen toestemming van haar leidinggevende. Geheel tegen de regels in speelt ze informatie over de zaak door aan een van de landelijke sensatiekranten, met als doel de politie onder druk te zetten om toch iemand uit hun gelederen naar Italië te sturen.

Door Barbara's actie duikt Scotland Yard boven op de zaak. Maar in plaats van Barbara mag Thomas Lynley afreizen naar de Italiaanse stad. De zaak wordt bemoeilijkt door taalproblematiek en verschillen in lokale gewoonten en door het feit dat de Italiaanse autoriteiten zo snel mogelijk iemand verantwoordelijk willen stellen voor de ontvoering. Wie dan ook...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Just one evil act
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022998779
Ebook: 9789044960983
Uitgever: Bruna
Dag des oordeels
De jonge William Goldacre stort zichzelf van een van de kliffen in Dorset. Zijn omgeving blijft verslagen achter. Maar wat zit er achter deze tragedie en hoe ver reiken de consequenties van zijn daad? En in hoeverre heeft zijn zelfmoord te maken met de vergiftiging van de feministische bestsellerauteur Clare Abbott?

Na de vervelende nasleep van de gebeurtenissen in Italië doet sergeant Barbara Havers haar uiterste best haar fouten te herstellen. Ze heeft Clare Abbott in het verleden eens ontmoet en smeekt Inspecteur Thomas Lynley haar op de zaak te zetten. Die werkt zelf aan een nog verontrustender zaak in Londen.

Achter de vredige façade van het idyllische plattelandsleven ontdekken Havers en sergeant Winston Nkata een wereld vol verziekt verlangen en bedrog. Aan verdachten hebben ze geen gebrek...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: A banquet of consequences
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022998762
Ebook: 9789044973969
Uitgever: Bruna


De straf die ze verdient
De burgers van het Engelse stadje Ludlow zijn diep geschokt als de plaatselijke diaken beschuldigd wordt van een ernstig misdrijf en gearresteerd wordt. Kort daarna wordt hij dood in zijn cel gevonden.

In opdracht van Scotland Yard probeert sergeant Barbara Havers enig licht te werpen op het mysterieuze incident. In het begin wijst alles op de zelfmoord van een wanhopig man, maar Havers en inspecteur Thomas Lynley twijfelen daaraan. Samen nemen ze een kijkje achter de idyllische façade van Ludlow en ontdekken dat bijna iedereen er iets te verbergen heeft...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: The punishment she deserves
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400508514
Ebook: 9789044976199
Uitgever: Bruna
Iets te verbergen

Wanneer een detective van de beademing wordt gehaald, onthult de autopsie een gewelddadige dood. Waarnemend hoofdinspecteur Thomas Lynley wordt op de zaak gezet en komt uit bij een speciale taskforce binnen de Nigeriaanse gemeenschap van Noord-Londen waar de vermoorde detective bij betrokken was.

De jacht op de moordenaar opent deuren naar een voor hem onbekende wereld van culturele verenigingen en tradities. Samen met sergeants Barbara Havers en Winston Nkata ontdekt hij een web van leugens en geheime levens van mensen die elkaar gruwelijk verminken en dit koste wat het kost verborgen proberen te houden.

Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Something to hide
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789400513778
Ebook: 9789044932775
Uitgever: Bruna

Het Fluistereiland / The Edge (YA)Stormgevaar
Kun je horen wat ik denk, Becca King?

De veertienjarige Becca kan de gedachten van anderen lezen - en dat blijkt uiterst gevaarlijk. Zo komt ze erachter dat haar stiefvader zijn zakenpartner heeft vermoord. Als hij Becca's gave ontdekt en zich realiseert dat ze zijn geheim kent, is ze haar leven niet meer zeker.

Haar moeder zorgt ervoor dat Becca een andere identiteit krijgt en stuurt haar naar een onderduikadres op een afgelegen eiland. Daar aangekomen treft ze echter niemand thuis: de bewoonster blijkt net te zijn overleden. Van nu af aan is Becca op zichzelf aangewezen, want ook haar moeder kan ze niet meer bereiken. Ze probeert aansluiting te vinden bij de eilandbewoners, maar dat valt niet mee - door haar bijzondere gave leert ze ongewild veel meer over hen dan goed voor haar is.

Toch ontmoet ze een paar mensen die ze kan vertrouwen. Maar als een van hen, Derric, een mysterieus ongeluk krijgt in het bos en zwaargewond raakt, is alle aandacht opeens op Becca gericht en vreest ze ervoor dat haar ware identiteit bekend zal worden, met alle gevolgen van dien...
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: The edge of nowhere
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400505742
Ebook: 9789044961102
Uitgever: Bruna
Ik weet wat je denkt
Becca King heeft een zeldzame gave - en die is levensgevaarlijk...

In Stormgevaar was Jenn McDaniels, een meisje dat enorm met zichzelf in de knoop zat, Becca's eerste echte vijand. Haar ouders hebben een winkel in aas voor de visserij op het zuidelijke puntje van het eiland. Becca gaat er werken om geld te verdienen en om Derric te helpen, die nog steeds niet hersteld is van zijn verwondingen. Maar als Becca voor haar werk moet leren duiken wint ze het respect van Jenn en er bloeit een vriendschap op tussen de meisjes.

Tijdens een van haar duiktochten doet Becca een schokkende ontdekking. Maar wat ligt er onder water dat zo angstaanjagend is?
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: The edge of the water
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022999813
Ebook: 9789044961201
Uitgever: Bruna
Schaduwkant
Ze weten waar je bent, Becca King...

De eerste brand was wellicht nog een ongeluk, maar hoe zit het met de tweede? En de derde, waarbij iemand om het leven kwam? Becca King en haar vrienden vragen zich af of een van de nieuwkomers op het eiland achter de gruweldaden zit. Is het de broer van Isis Martin, Aidan, die op een school voor moeilijk hanteerbare jongeren zit? Of is het Parker Natalia, een getalenteerd muzikant die om onduidelijke redenen door zijn medebandleden uit zijn band is gezet?

Intussen is Becca druk bezig haar bijzondere fluistergaven te ontwikkelen, waarbij ze aangemoedigd wordt door de eveneens paranormaal begaafde Diana Kinsale. Wanneer haar foto per ongeluk opduikt op internet, sluit het net rond Becca zich en alles wat ze dacht te weten over haar verleden en haar toekomst dreigt op te gaan in vlammen.
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: The edge of the shadows
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022999820
Ebook: 9789044961300
Uitgever: Bruna
Achter het licht
Zullen ze je vinden, Becca King?

Seth Darrow is goudeerlijk, recht voor zijn raap en relaxed. De laatste tijd is zijn leven echter allesbehalve rustig...

Sinds zijn geliefde opa Grand een beroerte kreeg, heeft Seth alles in het werk gesteld om Grand weer thuis te krijgen, voor zijn tante misbruik kan maken van de situatie. Zij staat namelijk te popelen om Grands waardevolle onroerend goed in handen te krijgen. Seth wil tevens zijn relatie met Prynne stabiliseren. Hij houdt van haar, maar heeft ze nu echt haar druggebruik onder controle?

Intussen is het leven gecompliceerd voor de andere bewoners van Whidbey Island. Derric heeft Rejoice teruggevonden, zijn zusje dat hij moest achterlaten in Oeganda, maar niemand - Rejoice incluis - weet dat ze zijn zusje is.

Jenn heeft ontluikende gevoelens voor haar teamgenoot Cynthia, iets wat haar streng christelijke moeder nooit zou goedkeuren. En Becca, die nog steeds onder een valse identiteit op het eiland woont, verbergt het grootste geheim van iedereen.
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: The edge of the light
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022999837
Ebook: 9789044961409
Uitgever: Bruna

DiversenBetrapt
Douglas Armstrong wordt binnenkort vijfenvijftig. Te oud voor Donna?

Douglas Armstrong stevent af op zijn vijfenvijftigste verjaardag. En aangezien alles wat tot nu toe misging in zijn leven, misging in een jaar met een vijf erin, bereidt hij zich voor op het ergste.

Temeer daar zijn veel jongere vrouw Donna daartoe ook nog eens extra aanleiding geeft...

* Betrapt is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het spannende boek 1996. Dit verhaal is ook uitgegeven in de bundel korte verhalen Moordmotieven.
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: The surprise of his life
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789074336277
Uitgever: CPNB
Moord met zachte hand
Elizabeth George's selectie van 10 vrouwelijke misdaadauteurs.

Verhalen over moord en misdaad vormen een belangrijk genre binnen de literaire traditie. Euripides laat Medea haar kinderen doden om zich te wreken op haar overspelige echtgenoot; in de bijbel eist Salomé het hoofd van Johannes de doper op een zilveren schaal; Shakespeares Lady MacBeth tracht tevergeefs het bloed van haar handen te wassen.

In veel misdaadverhalen speelt de vrouw een belangrijke rol, maar er zijn uiteraard ook talloze vrouwen die als auteur van misdaadverhalen een bijdrage geleverd hebben aan deze rijke traditie, met name in de twintigste eeuw.

In Moord met zachte hand presenteert Elizabeth George, de meest toonaangevende vrouwelijke misdaadauteur van dit moment, haar keuze uit de beste verhalen van die vrouwen. Haar overzicht begint in Groot-Brittannië en het Gemenebest, waar de periode van 1920 tot en met de jaren vijftig 'the Golden Age of Mystery' genoemd wordt, met sublieme schrijfsters als Agatha Christie, Dorothy Sayers en Margery Allingham. In de Verenigde Staten komt het genre wat later tot bloei, onder invloed van auteurs als Sara Paretsky en Sue Grafton, die de vrouwelijke variant op de keiharde private eye in het leven roepen.

Maar Elizabeth Georges collectie bevat ook misdaadverhalen van schrijfsters die je niet direct met het genre in verband zou brengen. Prachtige verhalen van auteurs als Nadine Gordimer en Joyce Carol Oates, die - net als elk andere verhaal in deze bundel - klassiekers zijn in het genre of voorbestemd om dat snel te worden.

Moord met zachte hand bevat de volgende verhalen:

 1. Agatha Christie - Getuige à charge
 2. Patricia Highsmith - Wie een kuil graaft voor een ander
 3. Nadine Gordimer - Liefde op het platteland
 4. Ruth Rendell - De ironie van haat
 5. P.D. James - Een doodordinaire moord
 6. Sue Grafton - Ze kwam niet meer naar huis
 7. Sara Paretsky - De Andromache van Pietro
 8. J.A. Jance - Dood van een overwinteraar
 9. Minette Walters - Gevaarlijk leven
 10. Lia Matera - De riviermonding
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Murder on her mind
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789085191469
Uitgever: Bruna
Wie schrijft...
De boeken van Elizabeth George worden wereldwijd door miljoenen lezers verslonden. Ze weet als geen ander boeiende karakters, haarscherpe dialogen en een sterke plot te combineren tot razend spannende psychologische thrillers.

In Wie schrijft... onthult ze het geheim van haar succes als schrijfster. Ze laat zien dat schrijven geen mysterieus proces is, maar een vaardigheid. Aan de hand van voorbeelden uit haar eigen boeken en die van haar favoriete auteurs legt ze uit hoe een goed verhaal wordt opgebouwd en waar je als schrijver op moet letten.

Maar het boek is meer dan een handboek voor de beginnende schrijver. Het werpt een unieke blik op het schrijversleven van Elizabeth George. Openhartig vertelt ze over haar geworstel met personages, plot, setting en dialoog; over de onzekerheden die haar soms overvallen, maar ook over de voldoening die het voltooien van een goed verhaal geeft.
Schrijver: Elizabeth George
Oorspronkelijke titel: Write away
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022987971
Uitgever: Bruna