Boekenplank:
Kies

Boeken van Simon Beckett

Meer over Simon Beckett

Genre: Thriller / Spanning

Website: http://www.simonbeckett.com


Overzicht

  • De kunstminnaar - Fine lines
  • Jacob is van mij - Owning Jacob
  • Klem - Stone bruises

David Hunter

  1. De geur van sterfelijkheid - The chemistry of death
  2. Het laatste zwijgen - Written in bone
  3. Het sanatorium - Whispers of the dead
  4. Niets blijft verborgen - The calling of the grave
  5. Watergraf - The restless dead

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kunstminnaar
Een rijke, licht sinistere kunsthandelaar uit Londen ontwikkelt een obsessie tegenover zijn medewerker, Anna, en huurt een amoreel mannelijk model om haar te verleiden terwijl hij van achter de schermen meekijkt - maar zijn impulsen leiden tot smerige verrassingen - met inbegrip van moord.
Schrijver: Simon Beckett
Oorspronkelijke titel: Fine lines
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-5501-069-3
Uitgever: BZZTôH
Jacob is van mij
Ben en Sarah zijn pas een paar jaar bij elkaar als zij sterft. Na de begrafenis doet Ben een vervelende ontdekking: de zesjarige Jacob, voor wie hij als een vader zorgt, is niet Sarahs eigen zoontje. Hij besluit Jacobs biologische ouders te gaan zoeken. De echte vader blijkt een schofterige ex-militair die handelt in autowrakken en klaarstaat om iedereen naar de strot te vliegen. Deze John Kale neemt Jacob meteen bij zich in huis, houdt er vreselijke opvoedmethoden op na en weigert Ben de toegang. Het loopt uit op een gevecht tussen de vaders. Een gevecht dat op een verschrikkelijke manier uit de hand loopt...
Schrijver: Simon Beckett
Oorspronkelijke titel: Owning Jacob
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 978-90-218-0602-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Klem
Het is een snikhete zomer op het verlaten Franse platteland. De Engelsman Sean loopt door een verwilderd bos en trapt in een wildklem. Hij raakt bewusteloos van de pijn. Gelukkig wordt hij gevonden door een jonge vrouw, Mathilde. Zij en haar zusje slepen hem mee naar hun afgelegen boerderij. Als Sean opknapt, gaat hij werken voor Mathildes vader, een rauwe, norse man die jaagt en varkens fokt. Er hangt een lugubere sfeer. Dan blijkt dat de vorige klusser verdwenen is. Iedereen op de boerderij draagt onrustbarende geheimen met zich mee. Maar ook Sean houdt veel verborgen...
Schrijver: Simon Beckett
Oorspronkelijke titel: Stone bruises
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021809984
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

David HunterDe geur van sterfelijkheid
Een menselijk lichaam begint vier minuten na overlijden aan zijn ontbinding. Het lichaam, ooit de verpakking van het leven, ondergaat zijn laatste metamorfose. Het begint zichzelf te verteren. De cellen ontbinden van binnen naar buiten. Weefsel wordt eerst vloeibaar, dan gas. Niet langer bezield, wordt het lichaam een roerloos feestmaal voor andere organismen. Eerst bacteriën, dan insecten. Vliegen. Eitjes worden gelegd en komen uit. De larven eten van de voedzame kweek en trekken daarna weg. Ze verlaten het lichaam op ordentelijke wijze, elkaar volgend in een keurige processie die altijd gericht is op het zuiden. Soms naar het zuidoosten of zuidwesten, maar nooit noordwaarts. Niemand weet waarom. Inmiddels is het spierweefsel opgelost en veranderd in een krachtig chemisch brouwsel. Dodelijk voor vegetatie, doodt het het gras waar de larven doorheen kruipen en vormt het achter hen een navelstreng van de dood. Onder de juiste omstandigheden - droog en warm, zonder regen -kan die meters lang worden, een slingerende polonaise van dikke, gele maden. Het ziet er curieus uit, en is het dan niet logisch dat nieuwsgierigen dat fenomeen tot aan de bron volgen? En zo vonden de jongens Yates wat er over was van Sally Palmer. Neil en Sam stuitten op het spoor van maden aan de rand van het Farnley-bos, vlak bij het moeras. Het was de tweede week van juli en die ongewone zomer leek al een eeuwigheid te duren. De hitte leek oneindig, ontnam de bomen hun kleur en bakte de grond tot die zo hard was als bot. De jongens waren op weg naar Willow Hole, een met riet omzoomd meertje dat fungeerde als het plaatselijke zwembad. Ze hadden daar met wat vriendjes afgesproken en zouden die zondagmiddag besteden aan het maken van bommetjes in het lauwwarme groene water vanaf een boom die daarover uitstak. Tenminste, dat dachten ze.
Schrijver: Simon Beckett
Oorspronkelijke titel: The chemistry of death
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-245-5421-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het laatste zwijgen
De jonge sympathieke David Hunter heeft na de gebeurtenissen in De geur van sterfelijkheid zijn eigenlijke beroep van forensische patholoog weer opgepakt. Op een kille januaridag komt hij aan op Runa, één van de Hebrideneilanden. Er is een verbrand lichaam aangetroffen in een afgelegen boerenschuur. Een hand en beide voeten zijn nauwelijks door het vuur aangetast, maar voor het overige ligt er niets dan as, wat zwarte botten en een schedel. David Hunter zet alles op alles om een rationele verklaring te vinden. En om degene op te sporen die het vuur heeft ontstoken.
Schrijver: Simon Beckett
Oorspronkelijke titel: Written in bone
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-5431-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het sanatorium
De Britse arts David Hunter maakt een studiereis naar de beroemde Body farm in Knoxville (U.S.A.). Directeur Tom Lieberman, zijn oude vriend, vraagt hem mee te gaan naar een lijkschouwing in een berghut. De hitte daar is schier ondraaglijk. Een handjevol pathologen staat om een gefolterd lichaam in verregaande staat van ontbinding. Waarom zijn de tanden roze? David Hunter krijgt te maken met iemand die er een duivels genoegen aan beleeft te moorden en expres bizarre sporen achter te laten.
Schrijver: Simon Beckett
Oorspronkelijke titel: Whispers of the dead
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-218-0176-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Niets blijft verborgen
'Een. Twee. Acht. Dat zijn de getallen van ontbinding. De verhouding waarin alle organismen, groot en klein, rotten. In lucht, in water, in aarde. Vooropgesteld dat het klimaat hetzelfde is, doet een ondergedompeld lichaam er tweemaal zo lang over om af te breken als een lichaam dat aan de oppervlakte is gebleven. Onder de grond duurt het acht keer zo lang. Een. Twee. Acht. Het is een eenvoudige formule, en een onontkoombare waarheid. Hoe dieper ze begraven liggen, de doden kunnen toch hun aanwezigheid aangeven. Niets blijft voor altijd verborgen.' Forensisch antropoloog David Hunter gaat opnieuw naar Dartmoor, waar acht jaar geleden een onderzoeksteam de graven van twee meisjes zocht... en niets vond.
Schrijver: Simon Beckett
Oorspronkelijke titel: The calling of the grave
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-218-0385-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Watergraf
Als een lichaam onder water ligt, vindt er een vreemde verandering plaats. De huid laat de eerste effecten zien. Die wordt rimpelig en uitgeteerd, er komen bultjes op. De opperhuid zal uiteindelijk van het lichaam afglijden als een oude jas. Na een paar dagen raken ook het haar en de nagels los, ze vallen weg - een geleidelijke ontmanteling van de lichamelijke integriteit... De sympathieke forensisch arts David Hunter wordt bij een waterlijk geroepen dat in het brakke kustgebied van Essex in Engeland is aangetroffen. De zaak ligt gevoelig, met zwijgzame lieden, een onbetrouwbare landlord, genadeloze getijden en verdwenen mensen.
Schrijver: Simon Beckett
Oorspronkelijke titel: The restless dead
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024575688
Uitgever: Luitingh-Sijthoff