Boekenplank:
Kies

Boeken van Nele Neuhaus

Nele Neuhaus groeide op in het Duitse Paderborn, onder haar meisjesnaam Cornelia Löwenberg. Neuhaus heeft rechten, geschiedenis en Duits gestudeerd, maar gaf na een tijdje het studeren op om te gaan werken voor een reclamebureau. Voor ze bij een uitgever terecht kwam heeft Neuhaus twee boeken in eigen beheer uitgegeven. Haar derde boek trok de aandacht van uitgever Ullstein en sindsdien geeft ze haar boeken daar uit. Naast thrillers schrijft Neuhaus ook twee succesvolle jeugdseries over amazones en paarden (niet opgenomen op deze website).

Meer over Nele Neuhaus

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Pseudoniem (van): Nele Löwenberg

Geboren: 1967

Geboorteland: Duitsland

Website: Nele Neuhaus


Overzicht

 • Tussen de haaien - Unter Haien

Bodenstein & Kirchhoff-Sander

 1. Een onbeminde vrouw - Eine unbeliebte Frau
 2. Moordvrienden - Mordsfreunde
 3. Diepe wonden - Tiefe Wunden
 4. Sneeuwwitje moet sterven - Schneewittchen muss sterben
 5. Wie wind zaait - Wer Wind sät
 6. Boze wolf - Böser Wolf
 7. De levenden en de doden - Die Lebenden und die Toten
 8. Het woud - Im Wald
 9. Moederdag - Muttertag
 10. Eeuwige vriendschap - In ewiger Freundschaft

Sheridan Grant

 1. Zomer van de waarheid - Sommer der Wahrheit
 2. Weg naar nergens - Straße nach Nirgendwo
 3. Tijden van storm - Zeiten des Sturms

gedetailleerd overzicht

OverzichtTussen de haaien
Alex Sontheim is ambitieus, briljant en mooi - ze is een rijzende ster op Wall Street. Wanneer een van de meest prestigieuze banken haar een baan aanbiedt, twijfelt ze geen moment.

Ze laat zich helemaal meeslepen in de glitter en glamour, en weigert in eerste instantie te zien dat er duistere dingen schuilgaan achter de keurige façade van het bedrijf. Dan doet ze een gruwelijke ontdekking die haar en iedereen in haar omgeving in gevaar brengt. Om weg te komen uit deze gevaarlijke situatie zal ze alles op het spel moeten zetten: haar baan, haar reputatie... en haar leven.

Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Unter Haien
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789021412184
Ebook: 9789021412191
Uitgever: Q

Bodenstein & Kirchhoff-SanderEen onbeminde vrouw
Door een lading hagel uit zijn eigen jachtgeweer komt de Frankfurtse hoofdofficier van justitie op een snelle, maar weinig fraaie manier om het leven. De mooie jonge vrouw die levenloos onderaan een uitkijktoren in de Taunus ligt, heeft zo weinig verwondingen dat een val eigenlijk niet de doodsoorzaak kan zijn.

Hoofdinspecteur van de recherche Oliver von Bodenstein en zijn nieuwe collega Pia Kirchhoff zijn het met elkaar eens: bij de eerste dode was het zelfmoord, bij de tweede was het moord. Algauw wemelt het van motieven en verdachten. Maar wat heeft de officier van justitie de dood in gedreven?
Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Eine unbeliebte Frau
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021401720
Ebook: 9789021401737
Uitgever: Q
Moordvrienden
Een gruwelijke vondst in de dierentuin in de Taunus: in het olifantenverblijf ligt een menselijke hand. Rechercheur Oliver von Bodenstein en zijn collega Pia Kirchhoff vinden het bijbehorende lijk in een weiland tegenover de dierentuin.

Het slachtoffer was docent en een charismatische milieuactivist, die door zijn leerlingen op handen werd gedragen – en door de gegoede burgers van de stad intens werd gehaat. Intens genoeg om hem te vermoorden?
Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Mordsfreunde
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021402086
Ebook: 9789021402093
Uitgever: Q
Diepe wonden
De 92-jarige Holocaust-overlevende David Josua Goldberg wordt in zijn huis gevonden, gedood door een nekschot. Bij de lijkschouwing doet de arts een bijzondere ontdekking: Goldbergs arm draagt de resten van een bloedgroeptatoeage die bij de SS gebruikelijk was. Dan worden er nog twee moorden gepleegd, op de 88-jarige Anita Frings en op Hermann Schneider. Beiden zijn eveneens omgebracht door een nekschot. In de kelder van Hermann worden vele nazi-devotionalia aangetroffen.

Welk verband bestaat er tussen deze moordzaken? Veel sporen leiden naar de familie van de ondernemersweduwe Vera Kaltensee, terwijl het onderzoek Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein ook voert naar Oost-Pruisen, januari 1945.
Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Tiefe Wunden
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021443225
Ebook: 9789021443232
Uitgever: Q
Sneeuwwitje moet sterven
Op een donkere ochtend in november vinden bouwvakkers op een verlaten vliegveld van de Amerikaanse luchtmacht in Eschborn bij Frankfurt een menselijk skelet. Even later stort een vrouw van een voetgangersbrug op een voorbijrijdende auto. Een getuige denkt gezien te hebben dat de vrouw werd geduwd.

Het onderzoek voert Pia Kirchoff, assistente van hoofdcommissaris Oliver von Bodenstein, naar het verleden: vele jaren geleden verdwenen uit het kleine plaatsje Altenhain twee meisjes.

De vermoedelijke dader, de twintigjarige Tobias Sartorius, keert na het uitzitten van een deel van zijn straf terug naar het dorp. Wanneer dan opnieuw een meisje verdwijnt, begint er een heksenjacht.
Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Schneewittchen muss sterben
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021441405
Ebook: 9789021441399
Uitgever: Q
Wie wind zaait
In het kantoor van WindPro, een bedrijf dat windmolens exploiteert, wordt een nachtwaker dood aangetroffen. Als korte tijd later een boer vermoord wordt die voorzitter is van een burgerinitiatief tegen windmolenparken, gaat rechercheur Pia Kirchhoff op onderzoek uit. De boer blijkt zoveel vijanden te hebben dat bijna iedereen in zijn omgeving verdacht is. Elke verdachte heeft zijn eigen motief - en niets is wat het lijkt.

Wie wind zaait is een intelligente thriller over een actueel thema, waarin Nele Neuhaus opnieuw laat zien dat gewone mensen niet alleen gemakkelijk het slachtoffer van een ernstige misdaad kunnen worden, maar ook waartoe zij zelf in staat zijn.
Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Wer Wind sät
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021456744
Ebook: 9789021450001
Uitgever: Q


Boze wolf
Op een warme dag in juni vindt een groepje tieners het lijk van een meisje in de rivier de Main. Er wordt niemand met haar signalement vermist, en daarom valt haar identiteit niet vast te stellen. Wel is duidelijk dat er een drama van jarenlange zware mishandeling heeft plaatsgevonden. Mogelijk is er een verband met de tv-verslaggeefster die op het punt stond een grote onthulling te doen. Zij ontdekt dat ze met zeer gevaarlijke mensen te maken heeft.

En dan is er nog Emma, die zich zorgen maakt om het bizarre gedrag van haar vijfjarige dochter.

Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Böser Wolf
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021454801
Ebook: 9789021454818
Uitgever: Q
De levenden en de doden
Rechercheur Pia Kirchhoff staat op het punt om op huwelijksreis te gaan als een sluipschutter een slachtoffer maakt. Pia besluit de reis uit te stellen en haar baas Oliver von Bodenstein te hulp te schieten bij deze zaak.

Er vallen al snel meer doden en het lukt de politie niet een verband te ontdekken. De druk in het politiekorps om resultaten te boeken neemt toe. Langzaam maar zeker ontstaat de indruk dat iemand met een uiterst doelgerichte wraakneming bezig is.

Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Die Lebenden und die Toten
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021458472
Ebook: 9789021458489
Uitgever: Q
Het woud
Midden in de nacht gaat in het bos in de buurt van Ruppertshain een caravan in vlammen op. Oliver von Bodenstein en Pia Sander van de recherche worden opgeroepen om onderzoek te doen naar brandstichting. Dat wordt al snel ook onderzoek naar moord - in de uitgebrande resten van de caravan wordt een stoffelijk overschot aangetroffen.

Kort daarna wordt een doodzieke oude vrouw vermoord in een hospice. Bodenstein is ontzet; hij kende de vrouw al zijn hele leven. Het onderzoek leidt hem en Pia terug naar de zomer van 1972, toen Bodensteins beste vriend Artur spoorloos verdween. Een trauma dat hij nooit los heeft kunnen laten - en voor velen uit Ruppertshain te pijnlijk is om te willen bespreken. Het blijft niet bij twee doden. Rust er een vloek op het dorp?

Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Im Wald
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789021405360
Ebook: 9789021405377
Uitgever: Q
Moederdag

Het lichaam van Theodor Reifenrath wordt in zijn huis gevonden. Wanneer rechercheur Pia Sander en haar baas Oliver von Bodenstein het huis doorzoeken, stuiten ze vervolgens op menselijke botten, waarna drie vrouwenlichamen worden opgegraven.

Forensisch patholoog Henning Kirchhoff stelt al snel de identiteit van de vrouwen vast. Er zijn enkele opvallende overeenkomsten met een paar andere zaken, en Pia ontdekt dat de laatste decennia bijna elk jaar rond Moederdag een vrouw is verdwenen.

Het is bijna Moederdag, dus Pia en haar collega’s moeten alles op alles zetten om voor die tijd te achterhalen of Reifenrath achter deze moorden zat, of dat de moordenaar binnenkort zijn volgende slachtoffer zal maken.

Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Muttertag
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789021417004
Uitgever: Volt
Eeuwige vriendschap

In Bad Soden wordt een vrouw als vermist opgegeven. Bij haar thuis treft de politie haar demente vader aan, verward en uitgedroogd, en in de keuken vinden ze bloedsporen.

Het onderzoek leidt rechercheurs Pia Sander en Oliver von Bodenstein naar de gerenommeerde literaire uitgeverij Winterscheid in Frankfurt, waar de vermiste vrouw meer dan dertig jaar werkzaam was, tot ze onlangs werd ontslagen. Het blijkt dat ze na haar ontslag een van haar auteurs heeft beticht van plagiaat - een schandaal en misschien een motief voor moord?

Wanneer het lichaam van de vrouw wordt gevonden en er vervolgens opnieuw een moord wordt gepleegd, stuiten Pia en Bodenstein op een goed bewaard geheim. Beide slachtoffers wisten hiervan en dat bleek hun doodvonnis. Hoeveel doden zullen er nog volgen?

Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: In ewiger Freundschaft
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021463704
Uitgever: Volt

Sheridan GrantZomer van de waarheid

De zestienjarige Sheridan Grant leeft met haar adoptiegezin op een boerderij tussen de uitgestrekte maïsvelden van Nebraska. Hoewel Sheridan barst van de levenslust en beschikt over vele talenten lijdt ze onder het eentonige boerenleven en het strikte regime van haar adoptiemoeder, die de uiterst muzikale Sheridan zelfs verbiedt piano te spelen. Ze is nieuwsgierig naar haar afkomst, waar ze weinig van weet, en besluit op zoek te gaan naar haar echte moeder.

Tijdens haar zoektocht wordt Sheridan geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven en worstelt ze met romantische gevoelens, verdriet, afscheid en bedrog.

NB. Deze titel is eerder uitgegeven onder de naam Nele Löwenberg.

Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Sommer der Wahrheit
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021434940
Ebook: 9789021435121
Uitgever: Volt
Weg naar nergens

Na een familieruzie verlaat de zeventienjarige Sheridan Grant Nebraska om haar geluk als zangeres te zoeken in New York. Maar een bloedige misdaad begaan door haar broer Esra vernietigt haar dromen. Om aan de pers en hatelijke beschuldigingen van haar adoptiemoeder, Rachel Grant, te ontsnappen begint Sheridan aan een reis door Amerika.

Terwijl ze probeert een nieuw leven op te bouwen ontdekt rechercheur Jordan Blystone een dertig jaar oud familiegeheim en wordt Rachel Grant voor de rechter gedaagd. Verscheurd tussen het verlangen naar haar geboortegrond en haar wens om de schaduwen van het verleden voor altijd achter zich te laten, moet Sheridan een moeilijke beslissing nemen...

Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Straße nach Nirgendwo
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021429410
Uitgever: Volt
Tijden van storm

Sheridan Grant wilde alle bruggen achter zich verbranden om een nieuw leven te beginnen. Met Paul Sutton, de man die van haar houdt, ver van Willow Creek Farm en ver van de man die haar hart brak. Maar kort voor de bruiloft slaat de twijfel toe.

Ze keert terug naar Nebraska en krijgt daar een onverwachte kans om de grootste droom van haar leven te verwezenlijken. Helaas wordt ze achtervolgd door een geheim uit haar verleden dat haar leven kan verwoesten...

Schrijver: Nele Neuhaus
Oorspronkelijke titel: Zeiten des Sturms
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021436524
Uitgever: Volt