Boekenplank:
Kies

Boeken van Luca di Fulvio


Overzicht

  • De Tinseltown-maffia - La gang dei sogni
  • De trap naar Dionysos - La scala di Dioniso
  • Het meisje dat de hemel aanraakte - La ragazza che toccava il cielo

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Tinseltown-maffia
Cette Luminetta is het zoveelste kind uit een arm boerengezin en leidt een uitzichtloos leven in het Italiaanse dorpje Aspromonte. Als ze op haar veertiende zwanger blijkt te zijn van een bastaardzoon besluit ze naar Amerika te vertrekken. Ze betaalt met haar lichaam voor de overtocht per boot. Eenmaal aangekomen in de VS, registreert de immigratiedienst haar babyzoon, die ze de naam Natala heeft gegeven als 'Christmas'. De kleine Christmas groeit op in de smerige straten van de Lower East Side in New York, waar zijn moeder actief is als prostituee. Samen met zijn vriend Santo richt Christmas een gang op, de Diamond Dogs. Als de jongens op zekere dag een jong meisje redden dat het slachtoffer is van een brute verkrachting, neemt Christmas' leven een andere wending. Het meisje - Ruth Isaacson - is de enige dochter uit een rijke joodse familie, die bezig is zich in de filmindustrie in Hollywood in te kopen. Er bloeit iets moois op tussen deze twee zo verschillende jongelieden. Maar wanneer Ruth met haar ouders naar Californië verhuist, verliezen de geliefden elkaar uit het oog. In New York krijgt Christmas dankzij maffiabaas Arnold Rothstein de kans om bij de radio aan de slag te gaan. Hij leert snel en zijn droom is om zelf radioprogramma's te gaan maken. Als een van de producenten hem zijn gangsterverhalen hoort vertellen, krijgt Christmas zijn eigen show, die al snel uitgroeit tot een ware sensatie met grote sterren als Fred Astaire en Duke Ellington. En dan krijgt Christmas een uitnodiging uit Hollywood om te komen praten over het schrijven van filmscripts. Hij weet dat Ruth in Hollywood zit en besluit op het aanbod in te gaan... De Tinseltown-maffia is een groots opgezette, knap geschreven en meeslepende roman. Een wervelwind van emoties over de veranderlijkheid van het leven. Het omvangrijke boek, dat zich afspeelt in Amerika tegen de achtergrond van de opkomst van de filmindustrie, zit bomvol personages en hun levensgeschiedenissen die op ingenieuze wijze met elkaar verweven zijn. Alle verhaallijnen komen uiteindelijk uit in een onverwachte climax en hieruit blijkt dat niet alleen Christmas Luminetta, maar ook zijn schepper, auteur Luca di Fulvio een getalenteerde verhalenverteller is.
Schrijver: Luca di Fulvio
Oorspronkelijke titel: La gang dei sogni
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-6112-608-9
Uitgever: Karakter
De trap naar Dionysos
Milton Germinal, een jonge politie-inspecteur met een vrij ernstige heroïneverslaving wordt gearresteerd tijdens een politie-inval in een smerige kroeg waar de eigenaar zijn klanten zelf heroïne toedient. Germinal wordt in rang teruggezet en overgeplaatst naar een van de armoedigste wijken van Londen, waar hij onder andere moet zorgen dat er geen opstand uitbreekt onder de arbeiders, die in armzalige omstandigheden wonen. Zijn overplaatsing valt samen met de komst van een groot circus naar de stad, een grote karavaan die wordt omgeven door een zweem van mysterie en waarachter een anonieme geldschieter blijkt te zitten. Niet lang nadat dit circus in Londen is neergestreken, breekt de eerste opstand van de arbeiders van de plaatselijke suikerfabriek uit en wordt een aantal huiveringwekkende moorden gepleegd. De moordenaar lijkt een macaber plan te hebben: hij heeft het gemunt op vrouwen van de aandeelhouders van de suikerfabriek - vrouwen die tot de hoogste sociale klasse behoren - en hij lijkt Germinal uit te willen dagen door op de plaats delict attributen achter te laten. Langzamerhand dringt het tot de inspecteur door dat de moordenaar de mythische Dionysos wil nabootsen, die als doel had om de onrechtvaardige en vroege dood van zijn moeder te wreken.
Schrijver: Luca di Fulvio
Oorspronkelijke titel: La scala di Dioniso
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-6112-566-2
Uitgever: Karakter
Het meisje dat de hemel aanraakte
Venetië 1515: Mercurio, een straatarme jongen, zwerft door de straten van Venetië op zoek naar vrijheid en de warmte van een gezin. Een Joodse charlatan geeft zich uit voor dokter en verwerft faam als psychotherapeut. Zijn beeldschone dochter, Giuditta, droomt van een leven als modeontwerpster. Alle drie proberen ze aan het harde straatleven van Venetië te ontsnappen, waar armoede, discriminatie en terreur aan de orde van de dag zijn. Als Mercurio verliefd wordt op Giuditta, komt het tot een bittere confrontatie tussen het christendom en het jodendom en wordt Giuditta opgesloten in de Jodenwijk, de Ghetto Nuovo.
Schrijver: Luca di Fulvio
Oorspronkelijke titel: La ragazza che toccava il cielo
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044347579
Uitgever: The House of Books