Boekenplank:
Kies

Boeken van Ken Follett

Meer over Ken Follett

Genre: Thriller / Spanning

Website: http://www.ken-follett.com

Overzicht
 • Code Rebecca - The key to Rebecca
 • Codenaam Torenkraai - Jackdaws
 • De countdown - Code to zero
 • De derde tweeling - The third twin
 • De man van St. Petersburg - The man from St. Petersburg
 • De vlam van de vrijheid - A place called freedom
 • De vuist van Eden - The hammer of Eden
 • Door het oog van de naald - Eye of the needle
 • Een gevaarlijk fortuin - A dangerous fortune
 • Het Modiglianischandaal - The Modigliani scandal
 • Nachtvlucht - Night over water
 • Nachtwakers - Hornet flight
 • Op vleugels van de adelaar - On wings of eagles
 • Papiergeld - Paper money
 • Piraat - Triple
 • Sneeuwjacht - Whiteout
 • Sporen naar de dood - Lie down with lions
Century Trilogy
 1. Val der titanen - Fall of giants
 2. Nacht van het kwaad - Winter of the world
 3. Kou uit het oosten - Edge of eternity
Kingsbridge
 1. Pilaren van de aarde - The pillars of the earth
 2. Brug naar de hemel - World without end
 3. Het eeuwige vuur - A column of fire

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Code Rebecca
In de gloeiende zomer van 1942 lijkt het leger van Rommel onverslaanbaar. Rommels geheime wapen is Alex Wolff, de glibberige, maar briljante spion die in Cairo Britten omkoopt, chanteert en uitzuigt om aan militaire inlichtingen te komen. Zijn methodiek is zo oud als de wereld, maar effectief. Hij gebruikt Sonja, de fameuze buikdanseres, die met haar rauwe seksuele plezier Engelse officieren verleidt. Maar de spion wordt echter met zijn eigen wapen verslagen. De Engelse majoor Vandam, die hem als een bloedhond achtervolgt, werpt aas toe dat zelfs Wolff niet kan weerstaan: een jong beeldschoon meisje. Maar als Vandam verliefd wordt op zijn eigen agente, ruikt Wolff zijn kans.
The Key to Rebecca - 1985
Regisseur: David Hemmings
Cast: Cliff Robertson, David Soul, Season Hubley, e.a.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: The key to Rebecca
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-449-2422-2
Uitgever: Bruna
Codenaam Torenkraai
Het is eind mei 1944 en de geallieerde invasie op de kust van Normandië kan elke dag beginnen. In het bezette stadje Sainte-Cécile bereidt de plaatselijke verzetsgroep met hulp van een Britse geheim agente een aanslag voor op het château, waarin het communicatiecentrum van de Duitse troepen is gevestigd. Alle telefoonlijnen moeten uitgeschakeld worden om dadelijk de landingstroepen zoveel mogelijk tijd te geven. Deze Britse agente Felicity Clairet, bijgenaamd Flick, is getrouwd met Michel, de leider van de Résistance aldaar. Wanneer de aanslag op het laatste moment jammerlijk mislukt, weet Felicity ternauwernood te ontsnappen en terug te keren in Engeland, waar zij nog één week heeft om een nieuwe groep te formeren en een tweede poging te wagen om het château te ontmantelen. Haar enige kans om daar binnen te dringen is door haar groep te vermommen als schoonmaaksters. Aan Felicity de taak om vijf vrouwen te recruteren en klaar te stomen voor deze dodelijke opdracht. Inmiddels heeft Wehrmacht-officier Dieter Franck wraak gezworen en de plaatselijke verzetsgroep vastgezet en gemarteld. Wanneer Felicity met haar groep onder de codenaam Torenkraai terugkeert, is de val gezet en begint een spel op leven en dood met de naderende D-day op de achtergrond.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Jackdaws
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-269-8269-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De countdown
Een man ontwaakt op de grond in de openbare toiletten van het station van Washington DC. Hij heeft geen benul hoe hij daar verzeild is geraakt, hij herinnert zich niet waar hij woont en weet zelfs niet meer hoe hij heet... Dit vormt het uitgangpunt van De Countdown, een verhaal vol intrige, spionage en verraad, die begint in januari 1958, een donkere periode in de Koude Oorlog. Wanneer Luke Lucas achter de oorzaak komt van zijn geheugenverlies en langzaam zijn leven oppakt, blijkt dat hij de antwoorden op zijn vragen moet zoeken bij zijn vrienden uit Harvard: bij zijn echtgenote, zijn beste vriend en bij de vrouw die ooit zijn grote liefde was. Luke komt tot de schokkende ontdekking dat zijn lot verbonden is aan de raket die op het lanceerplatform gereed staat, want hij beschikte over kennis die uit zijn geheugen gebannen moest worden. Zo begint Luke's zoektocht naar zijn eigen dodelijke geheim, terwijl het aftellen van de Explorer is begonnen.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Code to zero
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-269-8228-3
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De derde tweeling
Tijdens haar gen-onderzoek, waarvoor zij identieke tweelingen nodig heeft die gescheiden zijn opgegroeid, doet psychologe Jeannie Farrari een onthutsende ontdekking. Door een geheime database van de FBI te gebruiken, komt ze achter het bestaan van een identieke tweeling die geboren is uit twee verschillende moeders, wat onmogelijk is. Maar zij is niet de enige die van dit feit op de hoogte is, en al snel wordt het Jeannie duidelijk dat niet alleen haar onderzoek gevaar loopt, maar ook haar carrière en zelfs haar leven... Wat Jeannie niet weet is dat zij onbewust het bewijs heeft gevonden van een samenzwering, waarbij een biotechnisch wereldconcern, rechtse politici en haar eigen universiteit zijn betrokken. Hun doel is schokkend: het herscheppen van hun eigen reactionaire en racistische normen. Wie kan zij vertrouwen? Berisford Jones, haar mentor op de universiteit die haar aanmoedigde met haar onderzoek? Of Steve Logan, een van de 'onnatuurlijke' tweeling, een man tot wie zij zich aangetrokken voelt, ondanks het feit dat zij vermoedt dat hij het produkt is van genetische manipulatie?
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: The third twin
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-269-7445-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De man van St. Petersburg
Londen 1914: enkele maanden voordat Europa zich in een alles veranderende oorlog zal storten brengt een adellijke Russische afgezant in het diepste geheim een bezoek aan het Engelse Hogerhuis om een overeenkomst tot stand te brengen die Engeland en Rusland tot bondgenoten zou kunnen maken. Tegelijkertijd is een Russische anarchist bezig zich via een labyrint van ondergrondse enclaves te mengen in de diplomatieke missie. Zijn roekeloze handelswijze zal een stempel op de geschiedenis drukken. Dan ontmoeten de beide mannen twee vrouwen die niet alleen hun gevoelens, maar ook hun plannen op meeslepende wijze zullen beïnvloeden.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: The man from St. Petersburg
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-449-2426-5
Uitgever: Bruna
De vlam van de vrijheid
Schotland 1767. De onmenselijke omstandigheden in de mijnen en de meedogenloosheid van Jay Jamisson, de mijneigenaar, doen de jonge Mack McAsh besluiten zijn geboortedorp te verlaten. Hoewel Jamisson geen middel schuwt om hem tegen te houden, lukt het Mack met hulp van de jonge adellijke Lizzie Hallim te ontsnappen. Londen 1768. Mack vindt werk in de haven als kolensjouwer en komt er al snel achter dat de omstandigheden niet veel beter zijn als in de mijnen. Vastbesloten hier iets aan te veranderen zoekt hij contact met een advocaat, raakt verwikkeld in de politieke twisten en wordt één van de leiders van een staking die de haven van Londen plat legt. Bij toeval ontmoet hij Lizzie die in Londen is getrouwd met Jay. Zowel Jay als zijn vader willen Mack zien hangen, want door de staking wordt hun zeer winstgevende handel in kolen en het transport van gevangenen naar Amerika geschaad. Maar weer is het Lizzie die Mack helpt en dankzij haar wordt zijn doodstraf omgezet in deportatie naar Amerika. Virginia 1769 - 1770. Na een vreselijke overtocht, waarbij de helft van de gevangenen het leven laat, komt Mack aan in Amerika...
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: A place called freedom
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-269-7222-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De vuist van Eden
Als vreedzame wijnboer leidt Richard Granger in Silver River Valley al meer dan vijfentwintig jaar een tevreden bestaan. Maar als het voortbestaan van de wijngaarden wordt bedreigd door de bouw van een elektriciteitscentrale, bedenkt hij een duivels plan. Hij schrijft de gouverneur van Californië in een anonieme dreigbrief dat de Vuist van Eden een aardbeving teweeg zal brengen als er geen bouwstop wordt afgekondigd. Slechts weinigen nemen het dreigement serieus, alleen FBI-agente Judy Maddox. Wanneer er in een dunbevolkt gebied een lichte aardbeving is, begint Judy, tegen alle orders in, haar eigen onderzoek. Maar zij kan niet voorkomen dat er een tweede beving plaatsvindt, die veel meer schade aanricht. Verbeten gaat zij op zoek naar de zwakke plek van de Vuist van Eden. Maar tijdens haar zoektocht dreigt de Vuist van Eden met een aardbeving die heel Californië zal treffen. Binnen 48 uur moet Judy deze organisatie weten te stoppen, want anders zal de beving dood en verderf zaaien...
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: The hammer of Eden
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-269-7446-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Door het oog van de naald
April 1944. Dubbelspionnen, misleidende radioberichten, namaak-barakken, imitatie-vliegvelden en geruchten over een niet-bestaande vloot vormen de ingrediënten van een briljante afleidingsmanoeuvre die de Duitsers ervan moet overtuigen dat de invasie niet in Normandië, maar bij Calais zal plaatsvinden. Eén man echter kent het geheim. Hij luistert naar de codenaam Die Nadel. Als de Engelse contraspionage een meedogenloze klopjacht op hem opent, verandert dit ook het leven van de onschuldige bewoners van een afgelegen rotseilandje in de Noordzee. De nietsvermoedende oude schaapsherder, de invalide man, de jonge vrouw en het kind: zij vormen van de ene op de andere dag de vitale schakels in een keten van niet te stuiten gebeurtenissen.
Eye of the Needle - 1981
Regisseur: Richard Marquand
Cast: Donald Sutherland, Stephen MacKenna, Philip Martin Brown, e.a.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Eye of the needle
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-449-2416-8
Uitgever: Bruna
Een gevaarlijk fortuin
Op de exclusieve Windfield School vindt een tragisch ongeluk plaats. Een leerling komt om het leven tijdens een verboden zwempartij. Onder de jongens die het ongeval hebben gezien, bevinden zich Hugh Pilaster, zijn neef Edward, erfgenaam van de Pilaster Bank, en Micky Miranda, zoon van een rijke Zuid-Amerikaanse landeigenaar. Voor hen is de dood van hun medeleerling geen mysterie, maar een loodzwaar geheim. Twintig jaar na dit drama is geen bank machtiger en invloedrijker dan die van de Pilasters. Ogenschijnlijk staat Edward aan het hoofd van de Pilaster Bank, maar in werkelijkheid heeft zijn moeder Augusta de touwtjes in handen. Zij is een dominante en meedogenloze vrouw die chantage en manipulaties niet schuwt om haar eigen positie te verstevigen. Niets of niemand lijkt haar te kunnen stoppen... tot het zorgvuldig bewaarde geheim aan het licht dreigt te komen. Dan ontstaat er een dodelijke strijd tussen de leden van de bankiersfamilie...
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: A dangerous fortune
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-269-7221-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het Modiglianischandaal
De jonge, ambitieuze kunsthistorica Dee Sleign komt een originele Modigliani op het spoor. Maar al snel blijkt dat zij niet de enige is die tot het uiterste wil gaan om dit kostbare kunstwerk in handen te krijgen. Zij raakt verstrikt in een meedogenloos web van intriges waarin alles lijkt toegestaan: bedrog, diefstal, vervalsing en zelfs moord. Aan haar is de zware opdracht het schilderij veilig te stellen voor de laakbare praktijken van hen die maar beter buiten de wereld van de kunst hadden kunnen blijven.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: The Modigliani scandal
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-449-2429-X
Uitgever: Bruna
Nachtvlucht
Op een stralende morgen in september begeeft zich een aantal bevoorrechte personen naar Southampton om de laatste plaatsen te bemachtigen voor de nachtvlucht naar Amerika van de Pan American Clipper, het grootste en meest luxueuze vliegtuig dat ooit gebouwd is. Het is 1939 en Engeland heeft Duitsland zojuist de oorlog verklaard. Onder de passagiers bevinden zich een fascistische, Britse aristocraat en zijn familie, een Duitse wetenschapper, een Frans-joodse bankier, een Italiaanse moordenaar, begeleid door een FBI-agent, een jonge vrouw op de vlucht met haar minnaar, een Amerikaanse zakenvrouw, wier bedrijf in New York dreigt te worden overgenomen, en een charmante oplichter. Het vliegplan voorziet, zonder tegenslag, in een vlucht van dertig uur. Al die tijd zijn de passagiers op elkaar aangewezen, omringd door de luxe van deze vliegboot met zijn aparte lounges en slaapvertrekken. Maar met het verstrijken van de uren raken ze steeds meer in de greep van de angst. De onderlinge spanning neemt met de minuut toe tot ze uiteindelijk tot een dramatische explosie komt...
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Night over water
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-449-2595-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Nachtwakers
Juni 1941. De Engelsen kunnen nazi-Duitsland alleen bestrijden met de bommenwerpers die elke nacht richting Duitsland vliegen. Wanneer nog niet de helft van de vliegtuigen terugkeert op de basis, vermoeden de Engelsen dat de nazi's van tevoren ingelicht zijn over de precieze plek en het tijdstip van de bombardementen. Als de Britse inlichtingendienst MI6 een Duits radiobericht ontvangt waarin melding wordt gemaakt van een nieuwe uitvinding met de naam Freya, verwacht Hermia Mount, werkzaam bij MI6, dat het gaat om een geheime radarinstallatie op een eilandje voor de Deense kust. Deze installatie zou weleens de reden kunnen zijn dat zoveel bommenwerpers niet meer terugkeren. Hermia besluit de Deense verzetsgroep Nachtwakers, geleid door haar verloofde Arne Olufsen, in te schakelen om er zo achter te komen hoe de radarinstallatie precies werkt. Ook Arne's broer Harald raakt bij het onderzoek betrokken, en wanneer Arne wordt gearresteerd, is het Harald die met de noodzakelijke informatie naar Engeland moet zien te komen. De tijd dringt, en de enige manier om naar Engeland te vluchten, is met een gammel vliegtuigje...
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Hornet flight
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-269-8327-1
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Op vleugels van de adelaar
Teheran, december 1978. Het regime van de sjah wankelt, de anti-Amerikaanse stemming groeit. EDS, een Amerikaanse computermaatschappij, heeft het merendeel van haar personeel reeds naar veiliger oorden gestuurd. Slechts enkele topfunctionarissen zijn achtergebleven. Dan wordt van twee EDS-directeuren het paspoort afgenomen en zij worden op vage beschuldigingen, zonder enige vorm van proces, gevangen gezet. De Amerikaanse ambassade functioneert nauwelijks meer en wanneer de revolutie in alle hevigheid losbarst, lijkt ontsnappen helemaal onmogelijk geworden. Op de vleugels van een adelaar is gebaseerd op een waargebeurde bevrijdingsactie.
On Wings of Eagles - 1986
Regisseur: Andrew V. McLaglen
Cast: Burt Lancaster, Richard Crenna, Paul Le Mat, e.a.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: On wings of eagles
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-449-2425-7
Uitgever: Bruna
Papiergeld
Papier geld is het spannende verslag van een dag in Londen. Een dag die ogenschijnlijk heel normaal begint, maar uitmondt in een race tegen de klok. Een politicus, een zakenman en een journalist raken verstrikt in een omvangrijk complot tijdens de jacht op een fortuin aan afgedankte biljetten. Op onnavolgbare wijze werkt Ken Follett naar een allesomvattende climax toe, waarmee hij laat zien hoe financiële transacties, misdaad en journalistiek op uiterst corrupte wijze met elkaar verweven zijn.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Paper money
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-449-2433-8
Uitgever: Bruna
Piraat
In de zwartste dagen van Israëls conflict met Egypte krijgt geheim agent Nat Dickstein de bijna onuitvoerbare opdracht zijn land aan tweehonderd ton uraniumerts te helpen, een hoeveelheid die toereikend is voor de produktie van dertig nucleaire wapens. Nat ziet maar één oplossing: de kaping op volle zee van een met uraniumerts geladen schip. Nats tegenstanders zitten echter niet stil. De KGB, de Egyptische geheime dienst en Arabische extremisten kruisen zijn pad. Hij kan evenwel vertrouwen op een jonge, beeldschone vrouw. Of toch niet?
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Triple
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-449-2418-4
Uitgever: Bruna
Sneeuwjacht
Een dodelijk virus lijkt te zijn gestolen. Een besmette laborant bloedt uit zijn ogen. Toni Gallo, belast met de beveiliging van Oxenford Medical, een Schots farmaceutisch bedrijf, beseft dat ze heeft gefaald. Het lijkt erop dat ze haar fout kan herstellen en Toni haalt opgelucht adem... Totdat gewelddadige harde criminelen er alsnog in slagen om er met het virus vandoor te gaan. Deze diefstal kan fatale gevolgen hebben, niet alleen voor Groot-Brittannië, maar voor de gehele mensheid. Bovendien wordt Toni belaagd door een sensatiebeluste journalist die er niet voor terug zal deinzen om nationale hysterie te ontketenen. Terwijl een sneeuwstorm over het land raast en steeds meer wegen onbegaanbaar zijn, moet Toni jacht maken op de criminelen, wil ze een ramp kunnen voorkomen.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Whiteout
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-269-8466-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Sporen naar de dood
Parijs. Een door Turkse studenten geplande moordaanslag op Ahmet Yilmaz wordt op het laatste moment verijdeld. Afghanistan. Niet ver van de Russische grens wordt het leven van de boerenbevolking bedreigd door plundering, moord en bombardementen door het Russische leger. In beide gevallen speelt Ellis Thaler een cruciale rol. Hij is meedogenloos als zijn idealisme gedwarsboomd wordt en vurig en zorgzaam als het Jane Lambert aangaat. Op beide lokaties wordt zijn weg gekruist door Jean-Pierre, een arts die in de afgelegen gebieden van Afghanistan medische hulp biedt. Maar ook hij blijkt meer dan één rol te spelen.
Lie down with lions - 1994
Regisseur: Jim Goddard
Cast: Timothy Dalton, Marg Helgenberger, Omar Sharif, e.a.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Lie down with lions
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-449-2437-0
Uitgever: Bruna

Century Trilogy

Val der titanen
Ken Follett introduceert in Val der titanen vijf families - Amerikaans, Russisch, Duits, Engels en Welsh - die we volgen tijdens de Eerste Wereldoorlog en de Russische revolutie, gebeurtenissen die de wereld voorgoed veranderden. Follett combineert op unieke wijze de historische details van het dagelijks leven in die tijd met de bloedstollende spanning van internationale spionage en politieke intrige.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Fall of giants
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-475-1474-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Nacht van het kwaad
1933. Terwijl het Derde Rijk aan een sluipende opmars begint, proberen vijf met elkaar vervlochten families zich staande te houden in de schaduw van gebeurtenissen die de wereld voorgoed zullen tekenen. De jonge Carla von Ulrich probeert zich op haar eigen manier te verzetten tegen het opkomende nazisme. De Amerikaanse broers Woody en Chuck Dewar vechten elk voor een betere wereld - de een vanuit het politieke wespennest van Washington, de ander vanuit een bloedovergoten oerwoud in de Stille Oceaan. De Engelse Lloyd Williams merkt tijdens de Spaanse Burgeroorlog dat hij niet alleen tegen het fascisme, maar ook tegen het communisme zal moeten vechten. Daisy Peshkov probeert koste wat kost een beter plekje op de Amerikaanse sociale ladder te vinden. En haar Russische neef Volodya verovert een positie bij de geheime dienst die een aanzet zal geven voor een heel andere oorlog.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Winter of the world
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789047514923
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Kou uit het oosten
De Oost-Duitse Rebecca Hoffman ontdekt dat ze wordt afgeluisterd door de Stasi en doet iets impulsiefs dat haar leven onherroepelijk zal veranderen. George Jakes, zoon uit een gemengd huwelijk, bemachtigt een baan op het departement van Robert F. Kennedy, waar hij op zeer persoonlijke wijze verstrikt raakt in de strijd voor gelijke burgerrechten. Cameron Dewar moet als spion enorme risico's nemen om zijn idealen na te streven. Dimka Dvorkin raakt als assistent van Nikita Chroesjtsjov verwikkeld in de wedloop die de VS en de Sovjet-Unie op het randje van een kernoorlog zal brengen, terwijl zijn zus Tanja een politieke rol krijgt die haar van Moskou naar Cuba en van Praag naar Warschau brengt. Tegen de turbulente achtergrond van burgerprotesten, politieke schandalen, de val van de Berlijnse Muur, de Cubacrisis en de opkomst van de rock-?n-roll vinden deze moedige jonge mensen uit vijf met elkaar verweven families ieder hun weg door de geschiedenis.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: Edge of eternity
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022571491
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Kingsbridge

Pilaren van de aarde
Engeland in de twaalfde eeuw; honger, godsdiensttwisten en strijd om de troon zijn de orde van de dag.
Wanneer meesterbouwer Tom met zijn hongerende gezin aanklopt bij de abt Philip van het klooster van Kingsbridge, beschouwt de laatste dit als een teken van God. Philip en Tom koesteren dezelfde droom: de bouw van een kathedraal van eeuwige schoonheid.
De verwezenlijking van hun droom zal veertig jaar vergen, doordat de bouw voortdurend stagneert. Bovendien hebben een ambitieuze bisschop en een gewetenloze edelman een pact gesloten om Philip ten val te brengen. Maar diens idealisme is even onuitroeibaar als de afgunst van de bisschop, en steen voor steen verrijst een bouwwerk dat de eeuwen zal trotseren.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De kathedraal.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: The pillars of the earth
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 978-90-475-0328-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Brug naar de hemel
Het is de dag van Halloween in het jaar 1327. Vier kinderen - een dievegge, een pestkop, een geniaal joch en een meisje dat dokter wil worden - knijpen ertussenuit na de mis in de kathedraal van Kingsbridge. In het bos zien ze hoe twee mannen worden vermoord. Hun levens als volwassenen blijven met elkaar verbonden door de krachten van ambitie, liefde, hebzucht en wraak. Ze moeten voorspoed en hongersnood onder ogen zien, oorlog en zelfs de pest. En al die tijd leven ze in de lange schaduw van die onverklaarbare moordpartij waarvan zij op die ene dag in hun kindertijd getuige waren.
Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: World without end
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-475-0292-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het eeuwige vuur
1558. Politieke drama’s bepalen het dagelijks leven en een bloedige religieuze strijd zet vrienden en geliefden tegen elkaar op. Zo ook Ned Willard en zijn Margery, de vrouw met wie hij wil trouwen. Ned keert terug naar Kingsbridge in een jaar dat niet alleen zijn leven, maar dat van een heel continent op zijn kop zal zetten: door de kroning van de protestantse Elizabeth I komt Engeland alleen te staan in Europa.

Daarom richt de ambitieuze jonge koningin de eerste geheime dienst op, die moordaanslagen, opstanden en invasies in de kiem moet smoren. Tegelijkertijd beraamt haar nicht Maria Stuart, de katholieke koningin van Schotland, een plan om de Engelse troon op te eisen.

Schrijver: Ken Follett
Oorspronkelijke titel: A column of fire
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022575116
Uitgever: Boekerij