Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Lark

Sarah Lark is een pseudoniem van Christiane Gohl. Na te zijn gepromoveerd in de pedagogiek, werkte zij onder meer als journaliste en reisleidster. Momenteel woont zij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar, waar zij een kleine paardenfokkerij runt.

Naast de vele boeken die zij onder haar eigen naam schreef, heeft zij ook gepubliceerd onder verschillende pseudoniemen: als Elisabeth Rotenberg non-fictieboeken over paardrijden, als Ricarda Jordan romans die in de Middeleeuwen spelen en als Sarah Lark romans over Nieuw-Zeeland en over Jamaica.

Meer over Sarah Lark

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Christiane Gohl, Christina Rey, Elisabeth Rotenberg, Ricarda Jordan

Geboren: 1958

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

 • Alle sterren aan de hemel - Schicksalssterne
 • De geheimen van het winterhuis - Das Geheimnis des Winterhauses
 • Het familiegeheim - Unter fernen Himmeln

Cascarilla Gardens / Jamaica Saga

 1. Het eiland van duizend bronnen - Die Insel der tausend Quellen
 2. Dochter van de mangroven - Die Insel der roten Mangroven

De sterren van Matariki / Elizabeth Station

 1. Het land met de gouden kust - Das Gold der Maori
 2. De schaduw van de kauri-boom - Im Schatten des Kauribaums
 3. De dag van de zonnewende - Die Tränen der Maori-Göttin

De vrouwen van Kiward / Neuseeland Saga I: Kiward Station

 1. Het land van belofte - Im Land der weißen Wolke
 2. Het lied van de wolken - Das Lied der Maori
 3. De roep van het land - Der Ruf des Kiwis
 4. Een nieuwe wereld - Eine Hoffnung am Ende der Welt

De Vuurbloemen / Neuseeland Saga II: Rata Station

 1. De tijd van de vuurbloemen - Die Zeit der Feuerblüten
 2. De zang van de hoornschelp - Der Klang des Muschelhorns
 3. De legende van de vuurberg - Die Legende des Feuerberges

Het nieuwe land / Die Tierärztin

 1. Grote dromen - Große Träume
 2. Goede hoop - Voller Hoffnung
 3. Een moedig besluit - Mutige Wege

Ivy / Ein kleines Stück von Afrika

 1. Dochter van twee werelden - Aufbruch
 2. Vriendinnen voor het leven - Hoffnung

Manege Paardenhof / Lea und die Pferde (jeugdserie)

 1. Springlevend - Das Glück der Erde
 2. Mijn droompaard Storm - Pferdefrühling
Het nieuwe land / Die Tierärztin
Manege Paardenhof / Lea und die Pferde (jeugdserie)

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlle sterren aan de hemel

Het is 1910, en Mia en Julius ontvluchten Europa. Maar aan de andere kant van de wereld haalt de oorlog hen in...

Hannover, 1910. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de Joodse Mia en de adellijke Julius. Maar hun omgeving accepteert hun liefde niet, en ze besluiten te emigreren naar Nieuw-Zeeland, waar ze een paardenfokkerij willen opzetten. Eenmaal daar aangekomen vinden ze de jonge Wilhelmina bereid hen te helpen in het bedrijf.

Maar als de oorlog uitbreekt, worden Mia en Julius verdacht van spionage voor de Duitsers en apart van elkaar geïnterneerd. Wilhelmina weet het bedrijf draaiende te houden, maar zij blijkt een heel eigen agenda te hebben, en na de oorlog is niets meer zoals het was...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Schicksalssterne
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026156076
Ebook: 9789026156083
Uitgever: De Fontein
De geheimen van het winterhuis

Ellinors wereld stort in als ze er per ongeluk achter komt dat zij en haar moeder niet verwant zijn aan de rest van hun familie. Op zoek naar de waarheid over haar afkomst reist Ellinor van Wenen naar Kroatië en Nieuw-Zeeland, en ontdekt zo een tragisch liefdesverhaal en een groot familiegeheim…

De geheimen van het winterhuis is een meeslepende roman over drie vrouwen, in drie verschillende tijden en drie verschillende landen, die op zoek gaan naar de betekenis van familie.

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Das Geheimnis des Winterhauses
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026149191
Ebook: 9789026149207
Uitgever: De Fontein
Het familiegeheim

Als Stephanie naar Nieuw-Zeeland reist op zoek naar de waarheid over haar familiegeschiedenis, vindt ze meer dan ze had verwacht...

Journaliste Stephanie is in Nieuw-Zeeland opgegroeid maar woont al het grootste deel van haar leven in Hamburg. Ze heeft geen enkele herinnering aan de eerste jaren van haar leven of aan haar vader, iets dat haar steeds vreemder voorkomt. De meeste mensen kunnen zich wel íéts herinneren van hun vroege jeugd, maar in haar geheugen blijft alles donker...

Door nieuwsgierigheid gedreven reist ze terug naar het huis van haar jeugd om uit te zoeken wat er is gebeurd. Maar het blijkt al snel dat er een traumatische oorzaak is voor haar onvermogen iets te herinneren. Het is verleidelijk te denken dat het beter is om haar familiegeschiedenis te laten rusten, maar uiteindelijk blijkt haar drang om meer te weten over zichzelf sterker dan haar angst.

Met het dagboek van een Maori-meisje in handen en vergezeld door Weru, een Maori die werkt als leraar, trekt Stephanie door Nieuw-Zeeland om de geheimen van het verleden te ontraadselen en zo een brug te slaan tussen heden en verleden.

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Unter fernen Himmeln
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026153839
Ebook: 9789026153846
Uitgever: De Fontein

Cascarilla Gardens / Jamaica SagaHet eiland van duizend bronnen
Londen, 1732. Na de dood van haar grote liefde sluit Nora een verstandshuwelijk met Elias, de al wat oudere eigenaar van een suikerrietplantage op Jamaica, en verruilt Engeland voor het Caraïbisch gebied. Maar haar nieuwe leven brengt Nora niet het geluk en de rust waar ze naar op zoek was.

De manier waarop de slaven door eigenaars en slavendrijvers behandeld worden wekt haar afschuw, en ze neemt zich voor dat zelf anders aan te pakken. Tot haar verrassing en plezier wordt ze daarin gesteund door haar stiefzoon Doug, die echter andere beweegredenen heeft dan ze vermoedt. Zijn bewondering voor haar plannen heeft namelijk meer met zijn gevoelens voor haar te maken, en minder met de situatie van de slaven.

De onderhuidse spanningen op de plantages leiden tot een crisis waarbij Nora in één klap alles dreigt te verliezen - zelfs haar leven...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Die Insel der tausend Quellen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026144394
Ebook: 9789032514563
Uitgever: De Fontein
Dochter van de mangroven
Jamaica, 1753. Deirdre groeit op omringd door de liefde van haar moeder Nora en haar stiefvader. Ondanks het schandaal rondom haar geboorte, heeft ze over aandacht van de planterszonen van het eiland niet te klagen.

Maar mannen laten haar volledig koud, tot ze de jonge arts Victor Dufresne ontmoet. Ze trouwen en verhuizen naar Haïti, en het leven lijkt hen toe te lachen. Maar dan laat de jonge, onbezonnen Deirdre zich verleiden tot het maken van een grote fout, en opeens is ze nergens meer zeker van - zelfs niet van haar leven...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Die Insel der roten Mangroven
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026146329
Ebook: 9789032514587
Uitgever: De Fontein

De sterren van Matariki / Elizabeth StationHet land met de gouden kust
Ierland, 1846. Kathleen en Michael zijn in het geheim verloofd en willen naar Amerika vertrekken. Michael wordt echter van diefstal beschuldigd en ten onrechte schuldig bevonden. Hij wordt voor straf naar Australië verbannen. Kathleen blijft achter, zwanger en ontroostbaar. Door de omstandigheden gedwongen trouwt Kathleen met Ian, een veehandelaar.

Aan de andere kant van de wereld is het Michael met hulp van de Engelse Lizzie gelukt om te ontsnappen en naar Nieuw-Zeeland te vluchten. De twee vroegere geliefden lijken voorbestemd elkaar nooit meer te zien. Maar dan besluit Ian om de stap naar de nieuwe wereld te wagen: samen met Kathleen emigreert hij naar Nieuw-Zeeland…

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Das Gold der Maori
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026137778
Ebook: 9789026137785
Uitgever: De Fontein
De schaduw van de kauri-boom
Violet Paisley heeft het niet getroffen. Als dochter van een arme mijnwerker met losse handen zijn haar vooruitzichten al niet best. Maar als ze ongewild zwanger raakt, lijkt haar leven voorbij voor het ooit de kans heeft gekregen tot bloei te komen.

Matariki Drury is opgegroeid op Elizabeth Station als de geliefde dochter van Lizzie en Michael. Maar dan wordt zij ontvoerd door haar biologische vader Kahu Heke, een Maori-stamhoofd.

Violet en Matariki weten zich op eigen kracht uit hun benarde situaties te redden - maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Im Schatten des Kauribaums
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026137792
Ebook: 9789026137808
Uitgever: De Fontein
De dag van de zonnewende
Nieuw-Zeeland, 1899. De jonge Roberta moet toezien hoe Kevin, de man op wie ze verliefd is, als arts gaat werken in Zuid-Afrika, waar de Boerenoorlog woedt. Maar ze is vastbesloten voor hem te vechten - en haar moed kent geen grenzen...

Kevins nichtje Atamarie staat voor haar eigen uitdaging. Al sinds haar jeugd is ze gefascineerd door de vliegers die de Maori oplaten om hun boodschappen naar de goden te zenden. Als enig meisje meldt ze zich bij de universiteit om ingenieur te worden, maar daar treft ze luchtvaartpionier Richard Pearse, en opeens staat ze voor een heel andere keuze.

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Die Tränen der Maori-Göttin
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026137815
Ebook: 9789026137822
Uitgever: De Fontein

De vrouwen van Kiward / Neuseeland Saga I: Kiward StationHet land van belofte
Londen, 1852. Twee vrouwen, de adellijke Gwyneira en de jonge gouvernante Helen, gaan aan boord van een schip dat hen naar Nieuw-Zeeland en een betere toekomst moet brengen.

Gwyneira zal trouwen met de zoon van een rijke landeigenaar, de erfgenaam van een grote schapenboerderij. Maar waarom heeft haar vader toegestemd in een huwelijk met een man die niet van hoge adel is? Helen heeft zich na een briefwisseling verloofd met een Nieuw-Zeelandse boer, maar de man die ze ontmoet lijkt in niets op het beeld dat ze zich had gevormd uit zijn brieven...

Als blijkt dat hun nieuwe echtgenoten verwikkeld zijn in een zich al jaren voortslepende vete, besluiten de twee vrouwen hun vriendschap geheim te houden - een vriendschap die het lot van drie generaties zal bepalen.
Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Im Land der weißen Wolke
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789032513443
Ebook: 9789032513450
Uitgever: De Kern
Het lied van de wolken
Nieuw-Zeeland, 1893. Gwyneira en Helen zijn nog altijd vriendinnen, maar helaas geldt dat niet voor hun kleindochters Kura en Elaine. Kura is niet geïnteresseerd in het familiebedrijf dat Gwyn runt, maar des te meer in de knappe William die Helens kleindochter Elaine het hof maakt.

Als William zijn verloving met Elaine verbreekt en met Kura trouwt, zet dat gebeurtenissen in gang waardoor de twee families lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Zal de jarenlange vriendschap tussen de families dit overleven?

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Das Lied der Maori
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789032513467
Ebook: 9789032513474
Uitgever: De Kern
De roep van het land
Nieuw-Zeeland, 1907. De jonge Gloria groeit op tussen de weidse vergezichten van Kiward Station. Door haar overgrootmoeder Gwyneira wordt ze klaargestoomd om later de leiding van de uitgestrekte schapenboerderij over te nemen. Aan haar gelukkige jeugd komt echter abrupt een einde als Gloria's moeder Kura, een gevierd concertfluitiste en operazangeres die in Engeland haar carrière heeft, besluit haar naar een kostschool in Engeland te halen.

Afgesneden van de wereld die ze kent en gepest door haar snobistische medeleerlingen is Gloria diep ongelukkig. Ze probeert te voldoen aan de verwachtingen die haar moeder heeft, maar uiteindelijk besluit ze koste wat kost terug te keren naar haar geliefde Nieuw-Zeeland. Ze smeedt een gewaagd plan, dat echter levensgevaarlijk blijkt...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Der Ruf des Kiwis
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789032514143
Ebook: 9789032514150
Uitgever: De Kern
Een nieuwe wereld
Terwijl de Tweede Wereldoorlog door Europa raast, weten de Poolse zusjes Helena en Luzyna hun land te ontvluchten. Ze horen dat een groep jonge vluchtelingen naar Nieuw-Zeeland mag doorreizen en melden zich aan. Maar dan krijgt slechts één zus een visum…

Aan de andere kant van de wereld komt James McKenzie in opstand tegen zijn ouders: hij wil zich als piloot in Europa inzetten. Maar weet deze jonge waaghals wel waar hij aan begint? Het lot brengt deze drie jonge mensen op elkaars pad - en samen vinden ze hun weg in een onzekere toekomst.                            
Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Eine Hoffnung am Ende der Welt
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026142444
Ebook: 9789026142468
Uitgever: De Fontein

De Vuurbloemen / Neuseeland Saga II: Rata StationDe tijd van de vuurbloemen
Duitsland, 1837. Ida sluit zich aan bij een groep jonge mensen die naar Nieuw-Zeeland zullen vertrekken. Hun is land beloofd, en vrijheid. Maar als het aan Ida lag, mocht Ottfried, haar door haar familie uitgezochte verloofde, wel achterblijven.

Nieuw-Zeeland, 1837. Cat is opgegroeid in een bordeel, en weet dat ze binnenkort gedwongen zal worden daar ook zelf de kost te verdienen. Ze vlucht weg, het binnenland in, op zoek naar een andere toekomst voor zichzelf. Ida en Cat ontdekken al snel dat je niet altijd iedereen op hun woord kunt geloven. Lukt het hen om toch het nieuwe begin te vinden dat zij zoeken?

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Die Zeit der Feuerblüten
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026145070
Uitgever: De Fontein
De zang van de hoornschelp

Nieuw-Zeeland, 1853. Op Rata Station is een nieuwe generatie opgegroeid; Cat en Ida zijn trots op hun dochters Carol en Linda. Hun harde werken heeft de ranch gemaakt tot wat hij is, maar het succes wekt de afgunst van hun buren.

Als het noodlot toeslaat, hangt het toekomstige geluk van Carol en Linda aan een zijden draadje. Ze dreigen hun thuis kwijt te raken. Weten ze het tij te keren?

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Der Klang des Muschelhorns
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026145094
Uitgever: De Fontein
De legende van de vuurberg

Drie jonge mensen zoeken een toekomst in het turbulente Nieuw-Zeeland van de negentiende eeuw...

Nieuw-Zeeland, 1880. Aroha heeft een gelukkige jeugd, tot de dag dat ze betrokken raakt bij een groot treinongeluk. Ze wordt naar haar tante gestuurd, die op Rata Station woont, om daar in alle rust te genezen.

Met hulp van de dromerige Robin en haar temperamentvolle nichtje March hervindt ze langzaam weer haar evenwicht - tot een onverwachte gebeurtenis opnieuw alle vaste grond onder haar voeten wegslaat...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Die Legende des Feuerberges
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026145117
Ebook: 9789026145124
Uitgever: De Fontein

Het nieuwe land / Die TierärztinGrote dromen

België, 1912. Om haar dromen waar te maken, moet Nellie alles wat vertrouwd is achterlaten...

België, 1912. Vrouwen mogen niet studeren voor dierenarts, maar dat is het enige dat Nellie ooit gewild heeft. Daarom sluiten zij en haar jeugdvriend Philipp De Groot, die de dierenartspraktijk van haar vader zal overnemen, een verstandshuwelijk: Nellie kan zo aan de slag als ‘assistent’, en Philipp kan zich wijden aan zijn echte liefde: muziek.

Wanneer Philipp na de oorlog de kans krijgt om van muziek zijn beroep te maken, verdwijnt hij plotseling uit Nellies leven. Met haar collega Maria reist Nellie dan naar Duitsland, om een dierenartspraktijk op te zetten in Berlijn. Maar het verleden en de liefde halen haar snel in, en een nog verdere bestemming wacht...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Große Träume
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026161230
Ebook: 9789026161247
Uitgever: De Fontein
Goede hoop

Nieuw-Zeeland, 1929. Nellie heeft eindelijk geluk gevonden, maar dan werpt de oorlog zijn schaduw vooruit...

Nieuw-Zeeland, 1929. Na hun vlucht uit Europa bouwen Nellie en Maria een nieuw leven op in Nieuw-Zeeland. De twee dierenartsen openen een praktijk, maar het geluk in hun werk duurt niet lang. De gevolgen van de wereldwijde economische crisis zijn ook voelbaar in Nieuw-Zeeland.

Om in hun onderhoud te voorzien, treden Maria en haar man in dienst als dierenartsen bij een circus, dat hen helemaal naar Australië brengt. En ook de liefde tussen Nellie en Walter wordt door de dreigende oorlog op de proef gesteld...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Voller Hoffnung
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026161261
Ebook: 9789026161278
Uitgever: De Fontein
Een moedig besluit

Nieuw-Zeeland, 1955. Als Nellies dochter Grit tijdens een tour in Europa ontdekt dat ze zwanger is, neemt ze het eerstvolgende schip terug naar haar moeder. Eenmaal thuis moet ze eerst met haar verleden afrekenen voordat ze aan de toekomst kan denken.

Maria’s dochter Daphne heeft haar studie diergeneeskunde afgerond, maar wil niet in het familiebedrijf gaan werken. Ze besluit een onderzoekspositie te aanvaarden, die haar uiteindelijk naar Congo zal leiden. Maar de Belgische kolonie is in beroering en binnenkort zal Daphne daar niet meer veilig zijn...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Mutige Wege
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026166952
Ebook: 9789026166969
Uitgever: De Fontein

Ivy / Ein kleines Stück von AfrikaDochter van twee werelden

Kenia, 1910. De jonge Ivy reist naar Kenia en besluit daar een nieuw leven op te bouwen, wat haar niet makkelijk wordt gemaakt...

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory Parkland Rowe met haar vader vanuit Engeland op safari naar Kenia gaat, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur - én op Adrian Edgecumbe, de grootwildjager die hen rondleidt. Al snel na de bruiloft blijkt echter dat Ivy, zoals ze genoemd wordt, voor Adrian niets meer is dan een trofee...

Wanneer Adrian sneuvelt in de oorlog, neemt Ivy de leiding over het safaribedrijf, en voert flinke veranderingen door. Op haar safari’s worden geen dieren doodgeschoten, alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar Ivy zet vastberaden door, gesteund door Sanele Zoeloe, Adrians rechterhand. Maar als hun vriendschap zich voorzichtig ontwikkelt tot méér, kan die relatie op nog meer afkeuring rekenen dan haar werk...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Aufbruch
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026169878
Ebook: 9789026169885
Vriendinnen voor het leven

Kenia, 1926. Terwijl Ivy probeert het verleden te ontvluchten, komt er een vriendschap op haar pad die haar nieuwe hoop geeft...

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ze woont op Edgecumbe Farm met haar man en jonge dochters, tot een neef van haar eerste man op de stoep staat. Hij claimt dat híj, niet Ivy, de rechtmatige erfgenaam van Edgecumbe Farm is. Ivy en haar familie worden hun huis uitgezet en vertrekken naar Nairobi.

Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht omdat haar familie vasthoudt aan de traditie dat ze haar bejaarde echtgenoot het graf in moet volgen bij zijn dood. Haar vriendschap met Ivy, die ook haar eigen pad gekozen heeft, doet haar koers zetten naar Kenia. Maar de reis loopt niet voorspoedig...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Hoffnung
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026169908
Ebook: 9789026169915
Uitgever: De Fontein

Manege Paardenhof / Lea und die Pferde (jeugdserie)

Springlevend

De moeder van Jessie wil samen met haar op paardrijles. Supergênant, vindt de dertienjarige; wie gaat er nu op páárdrijles? Maar wanneer haar moeder in ruil een concertkaartje belooft voor haar favoriete band, is Jessie om. Eenmaal op de manege ontmoet Jessie Milan, een vreemde jongen die met zijn vader paardrijles neemt. Al snel raakt Jessie geboeid. Ze kan nog maar aan twee dingen denken: Milan en haar droompaard Storm.

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Das Glück der Erde
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026165641
Ebook: 9789026165665
Uitgever: De Fontein
Mijn droompaard Storm

Jessie en haar moeder gaan op zoek naar een nieuwe manege. Tijdens hun zoektocht raakt Jessie afgeleid door een wel heel knappe jongen met mooie krullen... Ondertussen is haar lievelingspaard Storm verkocht aan een rijke dame die helemaal niets van paarden weet. Ze moet hem redden! Zal Jessie ooit haar droompaard krijgen?

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Pferdefrühling
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026165689
Ebook: 9789026165696
Uitgever: De Fontein