Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Lark

Sarah Lark is een pseudoniem van de in 1958 in het Duitse Bochum geboren Christiane Gohl. Na te zijn gepromoveerd in de pedagogiek, werkte zij onder meer als vakjournaliste en reisleidster. Momenteel woont zij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar, waar zij een kleine paardenfokkerij runt. Naast de vele boeken die zij onder haar eigen naam schreef, heeft zij ook gepubliceerd onder verschillende pseudoniemen: als Elisabeth Rotenberg non-fictieboeken over paardrijden, als Ricarda Jordan romans die in de Middeleeuwen spelen en als Sarah Lark romans over Nieuw-Zeeland en over Jamaica.

Meer over Sarah Lark

Geboren: 1958

Pseudoniem: Christiane Gohl, Elisabeth Rotenberg, Ricarda Jordan

Elizabeth Station
 1. Het land met de gouden kust - Das Gold der Maori
 2. De schaduw van de kauri-boom - Im Schatten des Kauribaums
 3. De dag van de zonnewende - Die Tränen der Maori-Göttin
Jamaica Saga
 1. Het eiland van duizend bronnen - Die Insel der tausend Quellen
 2. Dochter van de mangroven - Die Insel der roten Mangroven
Nieuw-Zeeland Saga
 1. Het land van belofte - Im Land der weißen Wolke
 2. Het lied van de wolken - Das Lied der Maori
 3. De roep van het land - Der Ruf des Kiwis
 4. Een nieuwe wereld - Eine Hoffnung am Ende der Welt
Rata Station
 1. De tijd van de vuurbloemen - Die Zeit der Feuerblüten
 2. De zang van de hoornschelp - Der Klang des Muschelhorns

Gedetaileerd overzicht

Elizabeth Station

Het land met de gouden kust
Ierland, 1846. Kathleen en Michael zijn in het geheim verloofd en willen naar Amerika vertrekken. Michael wordt echter van diefstal beschuldigd en ten onrechte schuldig bevonden. Hij wordt voor straf naar Australië verbannen. Kathleen blijft achter, zwanger en ontroostbaar. Door de omstandigheden gedwongen trouwt Kathleen met Ian, een veehandelaar.

Aan de andere kant van de wereld is het Michael met hulp van de Engelse Lizzie gelukt om te ontsnappen en naar Nieuw-Zeeland te vluchten. De twee vroegere geliefden lijken voorbestemd elkaar nooit meer te zien. Maar dan besluit Ian om de stap naar de nieuwe wereld te wagen: samen met Kathleen emigreert hij naar Nieuw-Zeeland…

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Das Gold der Maori
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789026137778
Uitgever: De Fontein
De schaduw van de kauri-boom
Violet Paisley heeft het niet getroffen. Als dochter van een arme mijnwerker met losse handen zijn haar vooruitzichten al niet best. Maar als ze ongewild zwanger raakt, lijkt haar leven voorbij voor het ooit de kans heeft gekregen tot bloei te komen.

Matariki Drury is opgegroeid op Elizabeth Station als de geliefde dochter van Lizzie en Michael. Maar dan wordt zij ontvoerd door haar biologische vader Kahu Heke, een Maori-stamhoofd.

Violet en Matariki weten zich op eigen kracht uit hun benarde situaties te redden - maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Im Schatten des Kauribaums
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789026137792
Uitgever: De Fontein
De dag van de zonnewende
Nieuw-Zeeland, 1899. De jonge Roberta moet toezien hoe Kevin, de man op wie ze verliefd is, als arts gaat werken in Zuid-Afrika, waar de Boerenoorlog woedt. Maar ze is vastbesloten voor hem te vechten - en haar moed kent geen grenzen...

Kevins nichtje Atamarie staat voor haar eigen uitdaging. Al sinds haar jeugd is ze gefascineerd door de vliegers die de Maori oplaten om hun boodschappen naar de goden te zenden. Als enig meisje meldt ze zich bij de universiteit om ingenieur te worden, maar daar treft ze luchtvaartpionier Richard Pearse, en opeens staat ze voor een heel andere keuze.

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Die Tränen der Maori-Göttin
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789026137815
Uitgever: De Fontein

Jamaica Saga

Het eiland van duizend bronnen
Londen, 1732. Na de dood van haar grote liefde sluit Nora een verstandshuwelijk met Elias, de al wat oudere eigenaar van een suikerrietplantage op Jamaica, en verruilt Engeland voor het Caraïbisch gebied. Maar haar nieuwe leven brengt Nora niet het geluk en de rust waar ze naar op zoek was.

De manier waarop de slaven door eigenaars en slavendrijvers behandeld worden wekt haar afschuw, en ze neemt zich voor dat zelf anders aan te pakken. Tot haar verrassing en plezier wordt ze daarin gesteund door haar stiefzoon Doug, die echter andere beweegredenen heeft dan ze vermoedt. Zijn bewondering voor haar plannen heeft namelijk meer met zijn gevoelens voor haar te maken, en minder met de situatie van de slaven.

De onderhuidse spanningen op de plantages leiden tot een crisis waarbij Nora in één klap alles dreigt te verliezen - zelfs haar leven...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Die Insel der tausend Quellen
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789026144394
Uitgever: De Fontein
Dochter van de mangroven
Jamaica, 1753. Deirdre groeit op omringd door de liefde van haar moeder Nora en haar stiefvader. Ondanks het schandaal rondom haar geboorte, heeft ze over aandacht van de planterszonen van het eiland niet te klagen.

Maar mannen laten haar volledig koud, tot ze de jonge arts Victor Dufresne ontmoet. Ze trouwen en verhuizen naar Haïti, en het leven lijkt hen toe te lachen. Maar dan laat de jonge, onbezonnen Deirdre zich verleiden tot het maken van een grote fout, en opeens is ze nergens meer zeker van zelfs niet van haar leven.

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Die Insel der roten Mangroven
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789032514570
Uitgever: De Fontein

Nieuw-Zeeland Saga

Het land van belofte
Londen, 1852. Twee vrouwen, de adellijke Gwyneira en de jonge gouvernante Helen, gaan aan boord van een schip dat hen naar Nieuw-Zeeland en een betere toekomst moet brengen. Gwyneira zal trouwen met de zoon van een rijke landeigenaar, de erfgenaam van een grote schapenboerderij. Maar waarom heeft haar vader toegestemd in een huwelijk met een man die niet van hoge adel is? Helen heeft zich na een briefwisseling verloofd met een Nieuw-Zeelandse boer, maar de man die ze ontmoet lijkt in niets op het beeld dat ze zich had gevormd uit zijn brieven...

Als blijkt dat hun nieuwe echtgenoten verwikkeld zijn in een zich al jaren voortslepende vete, besluiten de twee vrouwen hun vriendschap geheim te houden - een vriendschap die het lot van drie generaties zal bepalen.
Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Im Land der weißen Wolke
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 9789032513443
Uitgever: De Kern
Het lied van de wolken
Nieuw-Zeeland, 1893. Gwyneira en Helen zijn nog altijd vriendinnen, maar helaas geldt dat niet voor hun kleindochters Kura en Elaine. Kura is niet geïnteresseerd in het familiebedrijf dat Gwyn runt, maar des te meer in de knappe William die Helens kleindochter Elaine het hof maakt.

Als William zijn verloving met Elaine verbreekt en met Kura trouwt, zet dat gebeurtenissen in gang waardoor de twee families lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Zal de jarenlange vriendschap tussen de families dit overleven?

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Das Lied der Maori
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 9789032513467
Uitgever: De Kern
De roep van het land
Nieuw-Zeeland, 1907. De jonge Gloria groeit op tussen de weidse vergezichten van Kiward Station. Door haar overgrootmoeder Gwyneira wordt ze klaargestoomd om later de leiding van de uitgestrekte schapenboerderij over te nemen. Aan haar gelukkige jeugd komt echter abrupt een einde als Gloria's moeder Kura, een gevierd concertfluitiste en operazangeres die in Engeland haar carrière heeft, besluit haar naar een kostschool in Engeland te halen.

Afgesneden van de wereld die ze kent en gepest door haar snobistische medeleerlingen is Gloria diep ongelukkig. Ze probeert te voldoen aan de verwachtingen die haar moeder heeft, maar uiteindelijk besluit ze koste wat kost terug te keren naar haar geliefde Nieuw-Zeeland. Ze smeedt een gewaagd plan, dat echter levensgevaarlijk blijkt...

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Der Ruf des Kiwis
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 9789032514143
Uitgever: De Kern
Een nieuwe wereld
Terwijl de Tweede Wereldoorlog door Europa raast, weten de Poolse zusjes Helena en Luzyna hun land te ontvluchten. Ze horen dat een groep jonge vluchtelingen naar Nieuw-Zeeland mag doorreizen en melden zich aan. Maar dan krijgt slechts één zus een visum…

Aan de andere kant van de wereld komt James McKenzie in opstand tegen zijn ouders: hij wil zich als piloot in Europa inzetten. Maar weet deze jonge waaghals wel waar hij aan begint? Het lot brengt deze drie jonge mensen op elkaars pad - en samen vinden ze hun weg in een onzekere toekomst.                            
Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Eine Hoffnung am Ende der Welt
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789026142444
Uitgever: De Fontein

Rata Station

De tijd van de vuurbloemen
Duitsland, 1837. Ida sluit zich aan bij een groep jonge mensen die naar Nieuw-Zeeland zullen vertrekken. Hun is land beloofd, en vrijheid. Maar als het aan Ida lag, mocht Ottfried, haar door haar familie uitgezochte verloofde, wel achterblijven.

Nieuw-Zeeland, 1837. Cat is opgegroeid in een bordeel, en weet dat ze binnenkort gedwongen zal worden daar ook zelf de kost te verdienen. Ze vlucht weg, het binnenland in, op zoek naar een andere toekomst voor zichzelf. Ida en Cat ontdekken al snel dat je niet altijd iedereen op hun woord kunt geloven. Lukt het hen om toch het nieuwe begin te vinden dat zij zoeken?

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Die Zeit der Feuerblüten
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789026145070
Uitgever: De Fontein
De zang van de hoornschelp

Nieuw-Zeeland, 1853. Op Rata Station is een nieuwe generatie opgegroeid; Cat en Ida zijn trots op hun dochters Carol en Linda. Hun harde werken heeft de ranch gemaakt tot wat hij is, maar het succes wekt de afgunst van hun buren.

Als het noodlot toeslaat, hangt het toekomstige geluk van Carol en Linda aan een zijden draadje. Ze dreigen hun thuis kwijt te raken. Weten ze het tij te keren?

Schrijver: Sarah Lark
Oorspronkelijke titel: Der Klang des Muschelhorns
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789026145094
Uitgever: De Fontein