Boekenplank:
Kies

Boeken van Cristina Caboni

Cristina Caboni is een bezige bij. Ze heeft een passie voor parfum, bijen en bloemen en is naast schrijfster dan ook imker en rozenkweker. Ze woont met haar gezin in Cagliari op Sardinië.

Meer over Cristina Caboni

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Italië


Overzicht

  • De bijenkoningin - La custode del miele e delle api
  • De bloementuin - Il giardino dei fiori segreti
  • De dromenweefster - La stanza della tessitrice
  • De kleuren van de liefde - La ragazza dei colori
  • De verloren brief - La rilegatrice di storie perdute
  • Het familiekristal - La collana di cristallo
  • Het honingpad - La via del miele
  • Het huis met de spiegels - La casa degli specchi

Het parfum

  1. De dochter van de parfumeur - Il sentiero dei profumi
  2. De magie van het parfum - Il profumo sa chi sei

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bijenkoningin

Vroeg in de ochtend, kort na zonsopgang, loopt de Italiaanse Angelica een pad af in Zuid-Frankrijk. Het staat vol met rozemarijn en lavendel en ze is op zoek naar een bijenkorf. Ze reist de wereld rond als imker en houdt van haar vrijheid, ook al moet ze de turquoise zee bij haar huis op Sardinië missen.

Dan overlijdt haar peettante Margherita, die haar alles leerde over bijen en honing, en keert Angelica terug naar Sardinië. Daar wordt ze geconfronteerd met alles wat zij heeft achtergelaten: haar familie, de geheimen van het eiland en Nicola, de man aan wie zij als jonge vrouw haar hart verloor.

De bijenkoningin is als een hartverwarmende zomerdag. Laat je meevoeren door de zoete geuren van honing en de geheimen van de bijen...

Schrijver: Cristina Caboni
Oorspronkelijke titel: La custode del miele e delle api
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401605229
Ebook: 9789401605236
Uitgever: Xander
De bloementuin

Als Iris Donati in Londen haar evenbeeld tegen het lijf loopt, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Deze vrouw, Viola, moet haar verloren tweelingzus zijn.

Twintig jaar lang werden de zussen van elkaar gescheiden. Op zoek naar hun wortels beginnen ze samen aan een zoektocht die hen naar hun geboorteplek leidt: een huis in Toscane met een betoverende tuin vol exotische bloemen. Voor het eerst in hun leven voelen de zussen zich thuis en volledig begrepen.

Maar niet alles is wat het lijkt. De villa verbergt een groot geheim. Kunnen Iris en Viola het mysterie van hun verborgen verleden ontrafelen? En wat gaat er schuil in het hart van de tuin?

Schrijver: Cristina Caboni
Oorspronkelijke titel: Il giardino dei fiori segreti
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401607339
Ebook: 9789401607346
Uitgever: Xander
De dromenweefster

De dromenweefster vertelt het verhaal van Camilla, die de ambitie heeft het perfecte kledingstuk te maken voor haar klanten. Op een dag krijgt ze een jurk te zien van haar overleden tante, die ze nooit gekend heeft. De prachtige jurk is gemaakt door de legendarische Maribelle, die bekend stond om haar unieke creaties; elk kledingstuk ademde het karakter van de drager. Een inspiratiebron voor de jonge Camilla.

Ze besluit aan de hand van de jurk op zoek te gaan naar het verhaal van haar tante en dat van Maribelle. Ze weet: Parijs is de plek om haar avontuur te beginnen.

Schrijver: Cristina Caboni
Oorspronkelijke titel: La stanza della tessitrice
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401610971
Ebook: 9789401610995
Uitgever: Xander
De kleuren van de liefde

Stella ziet de wereld in technicolor. Elke kleur heeft een gevoel en een betekenis. Maar nu voelt ze zich verloren, en zelfs haar kleuren kunnen haar niet helpen.

Totdat ze een koffer vol tekeningen vindt in het huis van haar oudtante en haar gevoel plotseling weer terugkeert. Ze weet dat ze moet uitzoeken wie de tekeningen heeft gemaakt, en stuit daarbij op een indrukwekkend familiegeheim...

Schrijver: Cristina Caboni
Oorspronkelijke titel: La ragazza dei colori
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401617390
Ebook: 9789401617673
Uitgever: Xander
De verloren brief

Sofia probeert te ontsnappen aan het dagelijkse verdriet van haar gestrande huwelijk. Wanneer ze door de straten van Rome wandelt, stuit ze op een boekwinkel. Andrea, de oude eigenaar, ontdekt al gauw Sofia's passie voor het restaureren van boeken. Hij geeft haar een antiek boek om aan te werken. Daarin vindt Sofia een handgeschreven pagina: het is een brief van Clarice, een bedreven boekbinder uit de achttiende eeuw. Als vrouw mocht Clarice haar vak niet uitoefenen, maar ze streed voor haar dromen, haar onafhankelijkheid en haar lot.

Er moeten nog twee andere brieven van Clarice zijn en Sofia is vastbesloten die te vinden. Ze roept de hulp in van grafoloog Tomasso Leoni. Samen volgen ze de aanwijzingen: pagina voor pagina en plek na plek - van Londen, Wenen naar Rome. Langzaamaan groeien Tomasso en Sofia naar elkaar toe, maar Sofia's verdriet is nog groot. Alleen Clarice's verhaal kan Sofia de hoop weer teruggeven die ze verloren heeft...

Schrijver: Cristina Caboni
Oorspronkelijke titel: La rilegatrice di storie perdute
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401609203
Ebook: 9789401609449
Uitgever: Xander


Het familiekristal

Een prachtige ketting leidt haar naar een groot geheim...

Juliet heeft zich nooit thuis gevoeld in haar familie. Ze is enorm creatief, terwijl voor haar familieleden rationaliteit het belangrijkste is. Ze willen dan ook niet dat ze naar Venetië vertrekt, waar ze is toegelaten tot de meest prestigieuze school voor glasblazers ter wereld. Maar Juliet weigert haar droom op te geven.

Eenmaal in Italië, tussen de wereldberoemde makers van het Muranoglas, ontdekt ze dat ze een bijzondere connectie met de school heeft. En die leidt haar naar een geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen...

Schrijver: Cristina Caboni
Oorspronkelijke titel: La collana di cristallo
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401622691
Ebook: 9789401622820
Uitgever: Xander
Het honingpad

Op zoek naar haar familiegeschiedenis vindt ze zichzelf...

Alice houdt haar bijen op een bijzondere plek: op het dak van haar appartement in het prachtige Parijs. Maar als de bijenkorf op een dag leeg is, stort haar hele wereld in. Tot overmaat van ramp hoort ze kort na dit verlies dat haar zus is overleden, en dat zij een brief heeft achtergelaten waarin ze vraagt of Alice voor haar dochter wil zorgen.

Om alles beter te begrijpen, én de vader van het meisje te vinden, besluit Alice naar Sardinië te gaan, het eiland dat zoveel voor haar zus betekende. Die beslissing zal haar blik op de gebeurtenissen, en zelfs haar leven, voorgoed veranderen...

Schrijver: Cristina Caboni
Oorspronkelijke titel: La via del miele
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401620659
Ebook: 9789401620666
Uitgever: Xander
Het huis met de spiegels

De villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze groeide erin op en kent er elk hoekje, van de majestueuze ingang met de twaalf spiegels tot het ronde trappenhuis met de houten versieringen.

Op een dag vindt ze iets onverwachts: een doorgang tot een geheime kamer, vol foto’s van haar grootmoeder en posters van oude films. Ze kan het niet geloven: haar grootmoeder was een gevierd actrice in Amerika en zij wist van niets. Milena is ervan overtuigd dat het een teken is. Ze vertrekt naar het land waar haar grootmoeder haar droom verloor en zij hem juist zal waarmaken.

Schrijver: Cristina Caboni
Oorspronkelijke titel: La casa degli specchi
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401612517
Ebook: 9789401612739
Uitgever: Xander

Het parfumDe dochter van de parfumeur

Als Elena Rossini haar vriend betrapt met een ander, verliest ze haar vertrouwen in de liefde. Ze vlucht naar Parijs en gaat aan de slag in de bekende parfumerie Narcissus, waar nog op traditionele wijze parfum wordt gemaakt.

Elena komt uit een familie van bekende parfumeurs. Ze heeft het talent van de vrouwen in haar familie geërfd en weet parfums te creëren waar iedereen naar verlangt.

Ook al lijkt ze het geluk weer te vinden, toch blijft het verleden haar achtervolgen. Haar ontmoeting met Cail lijkt alles plotseling te veranderen. Kan hij Elena's wonden genezen en haar hart veroveren? En kan Elena haar twijfels en wantrouwen voorgoed laten rusten en gelukkig worden met Cail?

Schrijver: Cristina Caboni
Oorspronkelijke titel: Il sentiero dei profumi
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401603386
Ebook: 9789401603393
Uitgever: Xander
De magie van het parfum

In de zoektocht naar het perfecte parfum vindt ze zichzelf...

Elena woont met haar vriend en dochter in Parijs. Hier runt ze een kleine, persoonlijke parfumerie. Het lijkt een droombaan, tot Elena haar gevoel voor parfums kwijtraakt. Ten einde raad keert ze terug naar Florence.\

In haar ouderlijk huis hoopt ze zichzelf terug te vinden, maar de zoektocht loopt anders dan gedacht: met haar moeder maakt ze een betoverende, emotionele parfumreis die haar naar Japan, India en Saoedi-Arabië leidt. Hier maakt Elena niet alleen kennis met nieuwe parfumrituelen, maar leert ze ook nieuwe kanten van zichzelf kennen…

Schrijver: Cristina Caboni
Oorspronkelijke titel: Il profumo sa chi sei
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401615419
Ebook: 9789401615303
Uitgever: Xander