Boekenplank:
Kies

Boeken van Lena Johannson

Lena Johannson volgde een opleiding tot boekhandelaar, begon aan een opleiding aan de toneelschool, werkte bij het Ohnsorg Theater in Hamburg en werkte twee jaar in Zwitserland, Tunesië en Sri Lanka voor een toeristisch bedrijf en was reisjournalist.

Meer over Lena Johannson

Genre: Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Duitsland

Website: Lena Johannson


De vrouwen van Beiersdorf / Die Frauen vom Jungfernstieg

  1. Gertrudes besluit - Gerdas Entscheidung
  2. Antonia’s hoop - Antonias Hoffnung
  3. Irma’s geheim - Irmas Geheimnis
De vrouwen van Beiersdorf / Die Frauen vom Jungfernstieg

gedetailleerd overzicht

De vrouwen van Beiersdorf / Die Frauen vom JungfernstiegGertrudes besluit

Een vrouw zet alles op het spel om de naam van haar man te redden... maar is het genoeg?

Hamburg, 1889: als Gerda Oscar Troplowitz ziet, jaren na zijn stage bij haar vaders bedrijf en inmiddels een succesvol ondernemer vol ideeën, is het snel duidelijk dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Ze willen niets liever dan samen iets opbouwen. Oscar neemt het laboratorium over van een zekere Paul Beiersdorf en begint met het ontwikkelen van nieuwe producten, waaronder de inmiddels klassieke Nivea-crème. Het wordt een succesvolle onderneming met een eigen fabriek, waar hij oog blijkt te hebben voor alle werknemers en hun rechten.

Maar hoe succesvol hij ook is, de hogere kringen in Hamburg mijden Oscar vanwege zijn moderne opvattingen - maar ook omdat hij joods is. Om Oscar te helpen begint Gerda, samen met een bevriende kunstenares, salonavonden te organiseren en invloedrijke gasten uit te nodigen. Zal het haar lukken om alle tegenstanders van gedachten te doen veranderen en Oscars bedrijf te redden?

Schrijver: Lena Johannson
Oorspronkelijke titel: Gerdas Entscheidung
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400514201
Ebook: 9789044933239
Uitgever: Bruna
Antonia’s hoop

Een vrouw vecht voor een beter leven, en ze staat er uiteindelijk niet alleen voor...

Hamburg, 1903: Gertrude en Oscar Troplowitz worden na jaren hard werken steeds succesvoller met hun bedrijf Beiersdorf. Oscar is als zakenman ook zeer betrokken bij de mensen die het minder goed hebben, iets wat in die tijd nog ongebruikelijk is en waarmee hij de rijke Hamburgse kooplieden tegen zich in het harnas jaagt.

Gertrude organiseert inmiddels zeer succesvolle kunstsalons in haar villa in Eimsbüttel. Bevriend kunstenares Irma staat mede dankzij Gertrude aan de vooravond van haar internationale doorbraak. Arbeidster Antonia heeft eindelijk haar geluk gevonden in de liefde. Maar na een klap van het noodlot moet zij plotseling voor het dochtertje van haar beste vriendin zorgen. Ze kan niet vermoeden welke moeilijke strijd voor dit kind haar nog wacht.

Tegelijkertijd ondersteunen deze drie krachtige vrouwen Oscar bij de ontwikkeling van een nieuw type crème die een revolutie teweeg moet brengen in de wereld van cosmetica - maar ook de concurrentie volgt dit idee...

Schrijver: Lena Johannson
Oorspronkelijke titel: Antonias Hoffnung
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400514362
Ebook: 9789044933321
Uitgever: Bruna
Irma’s geheim

Een kunstenares moet strijden voor haar geluk, maar krijgt hulp uit onverwachte hoek...

Hamburg, 1912. Oscar en Gertrude Troplowitz zijn gelukkig samen en als bedenkers van de Nivea-creme hebben ze groot succes. Samen besluiten ze hun lang gekoesterde wens waar te maken: een reis naar Amerika. Inmiddels zijn er over de hele wereld filialen van hun bedrijf, Beiersdorf, te vinden en ook het aantal werknemers is enorm gegroeid.

Irma, een goede vriendin van Gertrude en kunstenares, gaat voor het bedrijf een van de eerste reclameposters ontwerpen; een voor die tijd revolutionair idee. Het wordt een sensatie. Maar er pakken zich donkere wolken samen boven Irma: ze wordt verdacht van medeplichtigheid bij een vervalsingsschandaal.

Bovendien staat de Eerste wereldoorlog voor de deur. Het bedrijf raakt in een crisis en sleurt Irma en haar vriendinnen mee...

Schrijver: Lena Johannson
Oorspronkelijke titel: Irmas Geheimnis
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400514379
Ebook: 9789044933338
Uitgever: Bruna