Boekenplank:
Kies

Boeken van Lena Johannson

Lena Johannson volgde een opleiding tot boekhandelaar, begon aan een opleiding aan de toneelschool, werkte bij het Ohnsorg Theater in Hamburg en werkte twee jaar in Zwitserland, Tunesië en Sri Lanka voor een toeristisch bedrijf en was reisjournalist.

Meer over Lena Johannson

Genre: Roman

Geboren: 1967

Duitsland

Website: http://www.lena-johannson.de/


De vrouwen van Beiersdorf / Die Frauen vom Jungfernstieg

Gertrudes besluit

Een vrouw zet alles op het spel om de naam van haar man te redden... maar is het genoeg?

Hamburg, 1889: als Gerda Oscar Troplowitz ziet, jaren na zijn stage bij haar vaders bedrijf en inmiddels een succesvol ondernemer vol ideeën, is het snel duidelijk dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Ze willen niets liever dan samen iets opbouwen. Oscar neemt het laboratorium over van een zekere Paul Beiersdorf en begint met het ontwikkelen van nieuwe producten, waaronder de inmiddels klassieke Nivea-crème. Het wordt een succesvolle onderneming met een eigen fabriek, waar hij oog blijkt te hebben voor alle werknemers en hun rechten.

Maar hoe succesvol hij ook is, de hogere kringen in Hamburg mijden Oscar vanwege zijn moderne opvattingen - maar ook omdat hij joods is. Om Oscar te helpen begint Gerda, samen met een bevriende kunstenares, salonavonden te organiseren en invloedrijke gasten uit te nodigen. Zal het haar lukken om alle tegenstanders van gedachten te doen veranderen en Oscars bedrijf te redden?

Schrijver: Lena Johannson
Oorspronkelijke titel: Gerdas Entscheidung
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400514201
Ebook: 9789044933239
Uitgever: Bruna