Boekenplank:
Kies

Boeken van Corina Bomann

Corina Bomann woont een deel van het jaar op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan schrijven, en een deel van het jaar in Berlijn. Haar romans staan in Duitsland steevast hoog in de bestsellerlijsten.

Meer over Corina Bomann

Genre: Roman

Geboren: 1974

Duitsland

Website: http://www.corina-bomann-buecher.de

Overzicht

 • De jasmijnzussen - Die Jasminschwestern
 • De maneschijnsonate - Der Mondscheingarten
 • De rozentuin - Sturmherz
 • De stormroos - Die Sturmrose
 • Een wonderlijke winterreis - Eine wundersame Weihnachtsreise
 • Het klaprozenjaar - Das Mohnblütenjahr
 • Het vlindereiland - Die Schmetterlingsinsel
 • Winterbloesem - Winterblüte

Vrouwen van de Leeuwenhof / Löwenhof-Saga

 1. Agneta's erfenis - Agnetas Erbe
 2. Mathilda's geheim - Mathildas Geheimnis
 3. Solveigs belofte - Solveigs Versprechen
Vrouwen van de Leeuwenhof / Löwenhof-Saga

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De jasmijnzussen
Modefotografe Melanie Sommer is net terug van een werkreis naar Vietnam, het land van haar voorouders, als ze te horen krijgt dat haar verloofde Robert onderweg naar huis een auto-ongeluk heeft gehad en in coma is ­geraakt. Ten einde raad zoekt ze haar overgrootmoeder Hanna op.

Hanna merkt hoezeer haar kleindochter met haar lot worstelt en begint voor het eerst iets te vertellen over haar eigen leven. Over haar dramatische jeugd in het exotische Saigon, over het schitterende Berlijn van de jaren twintig en de grote liefde die ze daar vond, over de moeilijke tijden tijdens de oorlog en de nieuwe start die ze daarna maakte als hoedenontwerpster in Parijs.

Hanna heeft veel verloren, maar ook oneindig veel gewonnen. Als Melanie dat beseft, weet ze dat haar beste tijd nog steeds voor haar ligt.
Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Die Jasminschwestern
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022573501
Ebook: 9789402303889
Uitgever: Boekerij
De maneschijnsonate
Sumatra, 1902. De rijke landeigenaar Paul ontmoet de knappe, veelbelovende violiste Rose. Het is liefde op het eerste gezicht, maar kort na het begin van hun ontluikende affaire verdwijnt Paul spoorloos. Dit heeft grote gevolgen voor het leven en de carrière van Rose: ze zal nooit meer vioolspelen.

Berlijn, 2009. Lilly krijgt een prachtige oude viool in handen. Als ze op zoek gaat naar de geschiedenis ervan, blijkt die verbonden te zijn met haar eigen familiegeschiedenis…
Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Der Mondscheingarten
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022570166
Ebook: 9789460239335
Uitgever: Boekerij
De rozentuin

Alexa heeft zo lang ze zich kan herinneren een moeizame verstandhouding met haar moeder Cornelia. Als Cornelia onverwacht in een coma raakt, komt de verantwoordelijkheid voor haar moeder opeens zwaar op Alexa’s schouders te rusten. Op zoek naar Cornelia’s papieren stuit Alexa op een aantal brieven die alles wat ze over haar moeder denkt te weten op losse schroeven zetten.

In plaats van de stroeve en terughoudende persoon die Alexa kent, komt uit de brieven een warme, gepassioneerde vrouw naar voren, die de nodige rampen heeft overleefd. Verbijsterd gaat Alexa op zoek naar wie Cornelia werkelijk is, en zo leert ze langzamerhand haar moeder beter kennen... en gaat ze eindelijk van haar houden.

Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Sturmherz
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582107
Uitgever: Boekerij
De stormroos
Als Annabel in een haven aan de Baltische Zee De stormroos ziet liggen, een oude, verwaarloosde boot met een bordje 'Te koop' erop, voelt ze zich er meteen mee verbonden. Hoewel de kotter in slechte staat is, ziet Annabel mogelijkheden om er een drijvend café van te maken en zo een nieuwe toekomst op te bouwen voor zichzelf en haar dochtertje. Er blijkt één andere gegadigde te zijn, ene Christian. Hij wil de boot al net zo graag hebben als Annabel. In hun enthousiasme besluiten ze de boot gezamenlijk te kopen en het avontuur met z'n tweeën aan te gaan.

Tijdens de verbouwing vindt Annabel een brief die iets prijsgeeft van een bewogen verleden: meer dan dertig jaar geleden gebruikte een jonge vrouw De stormroos om over zee te ontsnappen uit Oost-Duitsland. Geschokt gaan Annabel en Chistian op zoek naar die vrouw en proberen ze de tumultueuze geschiedenis van hun boot te ontrafelen - een geschiedenis die teruggaat tot Annabels eigen kindertijd...

Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Die Sturmrose
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: Die Sturmrose
Ebook: 9789402305173
Uitgever: Boekerij
Een wonderlijke winterreis
Eigenlijk kan Anna Kerstmis niet uitstaan. Om haar broer een plezier te doen stapt ze dit jaar toch in de trein om het feest met haar familie te vieren.

Maar door allerlei tegenslagen ontaardt de reis in een winterse roadtrip per sneeuwschuiver en pick-uptruck. Zo heeft Anna ruim de tijd om eindelijk eens goed over haar verleden en zichzelf na te denken. Misschien is het tijd voor verzoening?

Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Eine wundersame Weihnachtsreise
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022578667
Ebook: 9789402307429
Uitgever: Boekerij
Het klaprozenjaar
Nicole groeide op als enig kind zonder vader en sindsdien droomt ze ervan zelf ooit een groot gezin te hebben. Als ze tot haar grote vreugde merkt dat ze zwanger is, lijkt haar droom werkelijkheid te worden… tot bij een onderzoek duidelijk wordt dat haar baby een erfelijke hartafwijking heeft. Maar zij en haar man noch haar moeder zijn de oorzaak van het defecte gen. Bang en vol brandende vragen gaat Nicole naar haar moeder, die in het verleden nooit over Nicoles vader wilde praten.

Geconfronteerd met het verdriet van haar dochter begint -Marianne te vertellen: over de jaren na de Tweede Wereld-oorlog en de verbittering over alles wat Duits was die toen heerste; over haar grote liefde uit Frankrijk en de tijd die hen langzaam maar zeker uit elkaar dreef; over de grote eenzaamheid die ze sindsdien elke dag voelde. Nicole, diep geraakt door het verhaal van haar moeder, besluit dat het tijd wordt om de wonden uit het verleden te helen en haar kind een -toekomst te geven, en ze gaat op zoek naar haar vader...
Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Das Mohnblütenjahr
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022576939
Ebook: 9789402309171
Uitgever: Boekerij
Het vlindereiland
Nadat Diana's huwelijk op de klippen is gelopen, ontfermt ze zich over de nalatenschap van haar favoriete tante in Engeland. In haar laatste woorden aan Diana heeft haar tante haar gesmeekt een lang bewaard familiegeheim te ontsluieren. Diana volgt de aanwijzingen die haar tante in het prachtige Tremayne House voor haar heeft achtergelaten en doet volkomen onvermoede ontdekkingen over haar voorouders.

De sporen van het verleden leiden haar naar het andere einde van de wereld met een exotisch landschap vol nieuwe ervaringen en gevoelens. Daar stuit ze op een bitterzoete voorspelling die het lot van haar familie voor altijd veranderde en een verboden liefde die nooit ophield te bestaan...

Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Die Schmetterlingsinsel
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022564974
Ebook: 9789460235559
Uitgever: Boekerij
Winterbloesem
Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt.

Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen in korte tijd een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie probeert haar uit te -huwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Naarmate kerst nadert en iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, zoeken de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hen eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?
Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Winterblüte
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022582091
Ebook: 9789402309799
Uitgever: Boekerij

Vrouwen van de Leeuwenhof / Löwenhof-Saga

Agneta's erfenis

Het prachtige Zweedse landgoed De Leeuwenhof is het decor van de levens van drie heel verschillende vrouwen, die alle drie op hun eigen manier hun weg door het leven proberen te vinden op zoek naar een gelukkige toekomst.

Het is 1913 en Agneta heeft tegen alle heersende gewoonten in afstand genomen van haar machtige familie en wil een vrij leven gaan leiden als schilder in Stockholm - het liefst met de charmante Michael aan haar zijde.

Dan ontvangt ze een telegram met het nieuws dat haar vader is overleden en zij erfgename is van het landgoed De Leeuwenhof. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol pracht en praal op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waar ze aan had willen ontsnappen?

Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en de erfenis van haar vader te accepteren, of overwint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?

Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Agnetas Erbe
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022589052
Ebook: 9789402313291
Uitgever: Boekerij
Mathilda's geheim

Een vrouw gaat op zoek naar haar herkomst. Tot de Tweede Wereldoorlog alles ontwricht...

Mathilda is zestien als haar moeder in 1931 plotseling sterft en ze alleen achterblijft. De wereld zit vol gevaren voor een jong meisje. Dan komt de indrukwekkende Agneta Lejongård in haar leven. Agneta blijkt Mathilda’s voogd te zijn en ze neemt haar mee naar het prachtige landgoed de Leeuwenhof in het zuiden van Zweden.

Mathilda weet niet dat Agneta haar tante is, maar voordat Agneta haar over haar afkomst kan vertellen, wordt Europa verscheurd door de Tweede Wereldoorlog. Het leven zoals iedereen het kende verandert voorgoed. In de chaos zal Mathilda haar lot in eigen handen moeten nemen en nieuwe wegen moeten bewandelen op zoek naar geluk.

Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Mathildas Geheimnis
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022587171
Ebook: 9789402313871
Uitgever: Boekerij
Solveigs belofte

Eén vrouw kan het landgoed van haar familie redden. Maar heeft ze de moed om te doen wat nodig is?

Als jonge bruid zag Solveig een stralende toekomst tegemoet, maar een tragisch ongeval maakt een einde aan haar geluk. Verdrietig trekt zij zich terug op de Leeuwenhof, bij haar moeder en oma. Daar is ze hard nodig, want het eerbiedwaardige landgoed verkeert in slechte staat. Solveig heeft wel allerlei ideeën, maar welke zijn goed en haalbaar?

Als er een gast uit Amerika en een aantrekkelijke zakenman uit Stockholm op de Leeuwenhof arriveren, openen die voor Solveig de deur naar de wijde wereld. Ze wil niets liever dan een nieuwe start maken, voor de Leeuwenhof en voor de liefde. Maar kan ze haar verdriet om haar verloren geluk echt al achter zich laten?

Schrijver: Corina Bomann
Oorspronkelijke titel: Solveigs Versprechen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022587188
Ebook: 9789402313888
Uitgever: Boekerij