Boekenplank:
Kies

Boeken van Marie Lacrosse

Marie Lacrosse groeide op als dochter van twee geschiedenisleraren in Trier, de oudste stad van Duitsland. Na haar studie psychologie werkte ze als psycholoog en managementconsultant. In 2008 publiceerde ze haar debuut als schrijver, een detectiveroman, onder de naam Mara Blum. Inmiddels heeft Lacrosse zich gespecialiseerd in historische romans.

Meer over Marie Lacrosse

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Mara Blum, Marita Spang

Geboren: 1959

Geboorteland: Duitsland

Website: Marie Lacrosse


De Wijngaard / Das Weingut

Storm boven de velden

In onrustige tijden gaat het weesmeisje Irene in dienst bij een rijke wijnhandelaar...

De Elzas, 1870. De jonge Irene is opgegroeid in een weeshuis. Het leven is er hard, dus wanneer ze als dienstmeisje wordt ontboden in het landhuis van de rijke wijnhandelaar Wilhelm Gerban, komt dat als geroepen. De sfeer op de wijngaard is gespannen: Wilhelm is getrouwd met een Franse vrouw en het huwelijk heeft te leiden onder de groeiende politieke onrust in de Elzas. Zeker nu hun zoon Franz steeds sterker zijn sympathieën voor de idealen van de Franse Revolutie uitspreekt.

Als Irene Franz ontmoet, worden de twee hartstochtelijk verliefd, maar niet alleen klassebarrières en familie-intriges staan hun relatie in de weg. Aan de Europese horizon pakken zich donkere wolken samen: er breekt een verschrikkelijke oorlog uit die niet alleen Duitsland en Frankrijk, maar ook de familieleden lijnrecht tegenover elkaar zet. Tegen alle verwachtingen in vechten Irene en Franz voor hun geluk. Tot het noodlot meedogenloos toeslaat...

Schrijver: Marie Lacrosse
Oorspronkelijke titel: In stürmischen Zeiten
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022598146
Ebook: 9789402320381
Uitgever: Boekerij