Boekenplank:
Kies

Boeken van Marie Lacrosse

Marie Lacrosse groeide op als dochter van twee geschiedenisleraren in Trier, de oudste stad van Duitsland. Na haar studie psychologie werkte ze als psycholoog en managementconsultant. In 2008 publiceerde ze haar debuut als schrijver, een detectiveroman, onder de naam Mara Blum. Inmiddels heeft Lacrosse zich gespecialiseerd in historische romans.

Meer over Marie Lacrosse

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Mara Blum, Marita Spang

Geboren: 1959

Geboorteland: Duitsland

Website: Marie Lacrosse


De Wijngaard / Das Weingut

  1. Storm boven de velden - In stürmischen Zeiten
  2. Door de donkere nacht - Aufbruch in ein neues Leben
  3. Zon over de heuvels - Tage des Schicksals

gedetailleerd overzicht

De Wijngaard / Das WeingutStorm boven de velden

In onrustige tijden gaat het weesmeisje Irene in dienst bij een rijke wijnhandelaar...

De Elzas, 1870. De jonge Irene is opgegroeid in een weeshuis. Het leven is er hard, dus wanneer ze als dienstmeisje wordt ontboden in het landhuis van de rijke wijnhandelaar Wilhelm Gerban, komt dat als geroepen. De sfeer op de wijngaard is gespannen: Wilhelm is getrouwd met een Franse vrouw en het huwelijk heeft te leiden onder de groeiende politieke onrust in de Elzas. Zeker nu hun zoon Franz steeds sterker zijn sympathieën voor de idealen van de Franse Revolutie uitspreekt.

Als Irene Franz ontmoet, worden de twee hartstochtelijk verliefd, maar niet alleen klassebarrières en familie-intriges staan hun relatie in de weg. Aan de Europese horizon pakken zich donkere wolken samen: er breekt een verschrikkelijke oorlog uit die niet alleen Duitsland en Frankrijk, maar ook de familieleden lijnrecht tegenover elkaar zet. Tegen alle verwachtingen in vechten Irene en Franz voor hun geluk. Tot het noodlot meedogenloos toeslaat...

Schrijver: Marie Lacrosse
Oorspronkelijke titel: In stürmischen Zeiten
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022598146
Ebook: 9789402320381
Uitgever: Boekerij
Door de donkere nacht

De liefde tussen het dienstmeisje Irene en de rijke erfgenaam Franz stelt hen voor moeilijke keuzes...

De Elzas, 1872. Irene en Franz zijn gelukkig getrouwd en wachten vol liefde en ongeduld op de geboorte van hun eerste kind. Maar dan hoort Irene van Franz’ vader over een verschrikkelijk geheim, en vol afschuw verlaat ze haar geliefde man en het mooie wijnlandgoed en vlucht zonder een woord te zeggen.

In alle eenzaamheid brengt ze haar zoontje ter wereld en gaat daarna aan het werk in een textielfabriek in Lambrecht, Duitsland. Haar toekomst ziet er grauw en ongelukkig uit, tot ze Josef Hartmann leert kennen, een charismatische jongeman die haar de bescherming biedt die ze zo hard nodig heeft. Hoewel ze nog steeds met hart en ziel van Franz houdt, gaat Irene toch in op Josefs avances. Maar kan ze Franz echt achter zich laten en haar zoontje zonder zijn vader grootbrengen?

Schrijver: Marie Lacrosse
Oorspronkelijke titel: Aufbruch in ein neues Leben
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022598825
Ebook: 9789402321029
Uitgever: Boekerij
Zon over de heuvels

Het leven heeft een mooie wending genomen voor Irene en Franz... tot iemand uit Irenes verleden roet in het eten dreigt te gooien.

De Elzas, 1877. De liefde tussen Irene en haar man, de rijke wijnhandelaar Franz Gerban, bloeit verder op. Maar door haar eenvoudige komaf als dienstmeisje voelt Irene zich nog steeds een buitenstaander in de hogere kringen waarin ze zich begeven.

Omdat Franz veel op reis is en de eenzaamheid dan de kop opsteekt, gaat ze op zoek naar een andere invulling van haar dagen. Ze zet zich actief in voor de rechten van vrouwen uit de arbeidersklasse en ontmoet tijdens een bijeenkomst vakbondsleider Josef, haar vroegere minnaar. Dat maakt haar man razend jaloers en zet hun huwelijk onder druk. En dan ontdekt Franz ook nog eens een geheim dat een grote uitdaging vormt voor hun toekomst.

Schrijver: Marie Lacrosse
Oorspronkelijke titel: Tage des Schicksals
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022599921
Ebook: 9789402322101
Uitgever: Boekerij