Boekenplank:
Kies

Boeken van Marie Lamballe

Marie Lambelle is een pseudoniem van Hilke Sellnick. Zij studeerde muziek en vreemde talen. Ze schreef eerst verhaaltjes voor een tekenaar voor ze haar schrijfsels naar tijdschriften stuurde. Nadat enkele van haar verhalen werden gepubliceerd, maakte ze de overstap naar romans.

Meer over Marie Lamballe

Genre: Roman

Geboren: 1950

Duitsland

Pseudoniem (van): Hilke Sellnick


Café Engel

  1. Hildes droom - Eine neue Zeit
  2. Hildes beproeving - Schicksalhafte Jahre

gedetailleerd overzicht

Café EngelHildes droom

Een duistere familiegeschiedenis. Een verwoestende oorlog. Een onverschrokken jonge vrouw...

Wiesbaden, 1945. De oorlog is eindelijk voorbij, de jonge Hilde Koch kan haar geluk nauwelijks op. Café Engel, het prachtige café dat al decennialang in handen is van haar familie, is door de bombardementen gespaard gebleven. Hilde is vastbesloten het ooit zo glorieuze familiebedrijf in ere te herstellen en liefde en vreugde terug te brengen tussen de eeuwenoude muren.

Maar een onverwachte bezoeker brengt een duister geheim met zich mee dat de familie dreigt te verscheuren - en de pas afgelopen oorlog dichterbij brengt dan ooit.

Schrijver: Marie Lamballe
Oorspronkelijke titel: Eine neue Zeit
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022592755
Uitgever: Boekerij
Hildes beproeving

Een fragiele familieband. Een bedreigde liefde. Een naderend onheil...

Wiesbaden, 1951. Café Engel krijgt te maken met concurrentie. Het modernere café König heeft zich gevestigd naast het traditionele café van de familie Koch. Terwijl Hilde Koch tevergeefs probeert om haar ouders ervan te overtuigen café Engel te moderniseren, dreigt haar zwaarbevochten liefde te mislukken.

Met haar broer August gaat het niet veel beter. Na zijn gevangenschap in Rusland keert hij terug, maar hij is niet alleen. Aan zijn zijde staat een Russische vrouw van wie hij zielsveel houdt, maar wier komst de familie uiteen dreigt te scheuren.

Schrijver: Marie Lamballe
Oorspronkelijke titel: Schicksalhafte Jahre
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022593202
Ebook: 9789402317756
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers