Boekenplank:
Kies

Boeken van Marie Lamballe

Marie Lambelle is een pseudoniem van Hilke Sellnick. Zij studeerde muziek en vreemde talen. Ze schreef eerst verhaaltjes voor een tekenaar voor ze haar schrijfsels naar tijdschriften stuurde. Nadat enkele van haar verhalen werden gepubliceerd, maakte ze de overstap naar romans.

Meer over Marie Lamballe

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Hilke Sellnick

Geboren: 1950

Geboorteland: Duitsland


Café Engel

  1. Hildes droom - Eine neue Zeit
  2. Hildes beproeving - Schicksalhafte Jahre
  3. Hildes geluk - Töchter der Hoffnung
  4. Hildes beloning - Ein frischer Wind

De Vrouwen van Atelier Rosen / Atelier Rosen

  1. Het hoedenatelier - Die Frauen aus der Marktgasse
  2. Een nieuw seizoen - Träume einer neuen Zeit
De Vrouwen van Atelier Rosen / Atelier Rosen

gedetailleerd overzicht

Café EngelHildes droom

Een duistere familiegeschiedenis. Een verwoestende oorlog. Een onverschrokken jonge vrouw...

Wiesbaden, 1945. De oorlog is eindelijk voorbij, de jonge Hilde Koch kan haar geluk nauwelijks op. Café Engel, het prachtige café dat al decennialang in handen is van haar familie, is door de bombardementen gespaard gebleven. Hilde is vastbesloten het ooit zo glorieuze familiebedrijf in ere te herstellen en liefde en vreugde terug te brengen tussen de eeuwenoude muren.

Maar een onverwachte bezoeker brengt een duister geheim met zich mee dat de familie dreigt te verscheuren - en de pas afgelopen oorlog dichterbij brengt dan ooit.

Schrijver: Marie Lamballe
Oorspronkelijke titel: Eine neue Zeit
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022592755
Uitgever: Boekerij
Hildes beproeving

Een fragiele familieband. Een bedreigde liefde. Een naderend onheil...

Wiesbaden, 1951. Café Engel krijgt te maken met concurrentie. Het modernere café König heeft zich gevestigd naast het traditionele café van de familie Koch. Terwijl Hilde Koch tevergeefs probeert om haar ouders ervan te overtuigen café Engel te moderniseren, dreigt haar zwaarbevochten liefde te mislukken.

Met haar broer August gaat het niet veel beter. Na zijn gevangenschap in Rusland keert hij terug, maar hij is niet alleen. Aan zijn zijde staat een Russische vrouw van wie hij zielsveel houdt, maar wier komst de familie uiteen dreigt te scheuren.

Schrijver: Marie Lamballe
Oorspronkelijke titel: Schicksalhafte Jahre
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022593202
Ebook: 9789402317756
Uitgever: Boekerij
Hildes geluk

Een onverwerkt oorlogsverleden. Een verraad van binnenuit. Een zwaarbevochten toekomst...

Wiesbaden, 1959. Hilde Koch is eindelijk de nieuwe baas van Café Engel en ze moet meteen vechten voor haar bestaansrecht. Er is een concurrent die dansavonden organiseert en steeds meer gasten trekt. Bovendien heeft haar man sinds kort een eigen wijnmakerij, een langgekoesterde droom. Daardoor is hij niet langer de grote steun voor Hilde die hij vroeger was. Als de nieuwe patissier van Café Engel Hilde het hof probeert te maken, wordt haar huwelijk flink op de proef gesteld.

Ook Hildes broer kan haar niet helpen bij het beschermen van het café. Hij stort zich in de verleidelijke en tijdrovende wereld van de filmindustrie. Zal het Hilde op eigen kracht lukken om haar broer te behoeden voor misstappen, haar huwelijk te beschermen en het café waar ze zo voor heeft gevochten te redden?

Schrijver: Marie Lamballe
Oorspronkelijke titel: Töchter der Hoffnung
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022593219
Ebook: 9789402318142
Uitgever: Boekerij
Hildes beloning

Een geliefd café. Een akelig gerucht. Een familie in zwaar weer...

Wiesbaden, 1959. Er waait een frisse wind door Café Engel nu Hilde Koch de familiezaak met hart en ziel runt. Het traditionele café is gemoderniseerd en ze heeft de touwtjes stevig in handen. Tot haar broer Wilhelm uit het niets opduikt. Zijn vrouw Karin is een succesvolle actrice maar zijn eigen gedroomde carrière in de filmindustrie is mislukt en nu wil hij de leiding van het café overnemen.

Ook op de wijngaard van Hildes man Jean-Jacques zijn er zorgen over de toekomst. Uitgerekend haar grillige neef Mischa schiet te hulp en vindt hier niet alleen werk maar ook geluk in de liefde. Als er plotseling een akelig gerucht rondgaat in Wiesbaden staat het voortbestaan van Café Engel op het spel.

Schrijver: Marie Lamballe
Oorspronkelijke titel: Ein frischer Wind
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789049202767
Ebook: 9789402322811
Uitgever: Boekerij

De Vrouwen van Atelier Rosen / Atelier RosenHet hoedenatelier

De hoedenmakerij van Elise brengt haar in de hoogste sociale kringen. Zal ze haar weg vinden zonder zichzelf te verliezen?

Kassel, 1830. De twintigjarige Elise Rosen runt samen met haar moeder en grootmoeder een kleine hoedenmakerij. Klanten van over de hele wereld komen naar hun winkel voor de prachtigste hoedencreaties. Het bedrijfje opent voor Elise de deuren naar een toekomst waar ze nooit van had durven dromen: een plek binnen de hoogste sociale kringen.

Op een dag maakt Elise kennis met de jonge Sybilla von Schönhoff, met wie ze al snel goede vrienden wordt. Ook leert ze Sybilla’s verloofde Johann kennen, die tot Elises grote schrik stapelverliefd op haar wordt. Verwikkeld in tweestrijd probeert Elise haar gevoelens te negeren, tot ze op een dag op een lang bewaard geheim stuit. Kiest Elise voor haar vriendschap of voor de liefde?

Schrijver: Marie Lamballe
Oorspronkelijke titel: Die Frauen aus der Marktgasse
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022595978
Ebook: 9789402319880
Uitgever: Boekerij
Een nieuw seizoen

Het nieuwe hoedenseizoen brengt een onbekende in het leven van Elise. Maar heeft hij wel goede bedoelingen?

Kassel, 1832. Het is lente en het atelier van Elise bruist van bedrijvigheid. Na haar terugkeer naar de Marktstraat heeft Elise haar handen vol en moet een nieuwe leerling haar en de andere hoedenmakers komen helpen. Haar moeder Charlotte is aanvankelijk niet erg onder de indruk van de sollicitanten en vooral niet van de onopvallende Grete, maar die weet haar toch te verrassen met onverwacht talent.

Intussen kijkt Elise reikhalzend uit naar het bezoek van haar vader. Als hij in Kassel aankomt, wordt hij vergezeld door een levendige student die een bijzondere genegenheid lijkt te koesteren voor Elise. Maar zijn ware bedoelingen worden al snel duidelijk en Elise moet al haar sluwheid aanwenden om niet in zijn val te trappen.

Schrijver: Marie Lamballe
Oorspronkelijke titel: Träume einer neuen Zeit
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022598405
Ebook: 9789402320657
Uitgever: Boekerij