Boekenplank:
Kies

Boeken van Soraya Lane

Soraya Lane had haar rechtenstudie al afgerond voor ze besefte dat haar toekomst ergens anders lag; ze droomde er haar hele leven al van om te schrijven. Nu is ze fulltime auteur, en woont met haar gezin op een kleine boerderij in Nieuw-Zeeland, waar ze vanaf haar bureau uitkijkt over een weiland waar hun paarden staan te grazen.

Meer over Soraya Lane

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Soraya M. Lane

Geboorteland: Nieuw-Zeeland

Website: Soraya Lane


De Verloren Dochters / The Lost Daughters

  1. De Italiaanse dochter - The Italian daughter
  2. De Cubaanse dochter - The Cuban daughter
  3. De Griekse dochter - The royal daughter
  4. De Zwitserse dochter - The Swiss daughter

De verloren dochters

De verloren dochters is een achtdelige serie met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders' schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

gedetailleerd overzicht

De Verloren Dochters / The Lost DaughtersDe Italiaanse dochter

Zeven dochters. Zeven geheimen. Zeven liefdes...

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?

Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

Schrijver: Soraya Lane
Oorspronkelijke titel: The Italian daughter
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789046830536
Uitgever: Oceaan
De Cubaanse dochter

Zeven dochters. Zeven geheimen. Zeven liefdes...

Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.

Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

Schrijver: Soraya Lane
Oorspronkelijke titel: The Cuban daughter
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789046830918
Uitgever: Oceaan
De Griekse dochter

Zeven dochters. Zeven geheimen. Zeven liefdes...

Londen, heden. Ella is succesvol kunsthandelaar, maar heeft spijt van haar beslissing om niet zelf schilder te worden. Dan krijgt ze onverwacht informatie over het leven van haar oma, waaronder een onbekend muziekstuk. De sporen wijzen naar Griekenland en ze besluit om haar zoektocht daar te vervolgen, met hulp van pianist Mathew.

Londen, 1948. Alexandra behoort tot de Griekse koninklijke familie in ballingschap. Wanneer haar moeder omkomt bij een tragisch ongeluk, wordt ze naar haar tante in Londen gestuurd. Daar ontdekt ze haar liefde en talent voor muziek. Wanneer ze violist Bernard ontmoet, weet ze waar haar toekomst ligt. Maar haar vader denkt hier anders over. Terwijl iedereen aanneemt dat ze naar een Zwitsers instituut is gestuurd, is Alexandra heimelijk aangekomen op een plek voor ongehuwde moeders, zwanger van Bernard...

Schrijver: Soraya Lane
Oorspronkelijke titel: The royal daughter
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789046831748
Ebook: 9789046831755
Uitgever: Oceaan
De Zwitserse dochter

Zeven dochters. Zeven geheimen. Zeven liefdes...

Londen, heden. Georgia heeft het te druk om de geschiedenis van haar oma uit te zoeken. Maar wanneer ze de roze edelsteen die ze gekregen heeft laat onderzoeken, blijkt het de vermiste toermalijn te zijn uit de diadeem van de Italiaanse koninklijke familie. Geïntrigeerd reist Georgia eerst naar Italië, en dan naar Zwitserland, waar ze de sporen van haar familie ontdekt en kunstverzamelaar Luca ontmoet, die al jaren op zoek is naar de steen.

Genève, 1948. Delphine was een gelukkige Italiaanse prinses met twee kinderen en een knappe man. Maar wanneer ze in ballingschap gaan vanwege WOII, en haar man haar verlaat, stort haar wereld in. Dan ontmoet ze Florian, een succesvolle zakenman, en ze beleven een grote liefde samen. Maar voordat ze kunnen trouwen komt Florian in een ongeluk terecht, en Delphine moet een hartverscheurende beslissing nemen...

Schrijver: Soraya Lane
Oorspronkelijke titel: The Swiss daughter
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789046831717
Ebook: 9789046831724
Uitgever: Oceaan