Boekenplank:
Kies

Boeken van Jo Thomas

Jo Thomas is een prijswinnende feelgoodauteur van zomer- en winterromans. Ze debuteerde in 2014 met The Oyster Catcher, dat direct een bestseller werd. Thomas woont met haar gezin in het prachtige The Vale of Glamorgan in Wales.

Meer over Jo Thomas

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jo Thomas


Overzicht

  • De Italiaanse droom - The olive branch
  • Er was eens een rendier - A winter beneath the stars
  • Ontsnap naar de Provence - Escape to the French farmhouse

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Italiaanse droom

Ruthies leven staat op zijn kop als haar spontane bod op een Italiaanse olijfboomgaard opeens wordt geaccepteerd...

Als Ruthie wakker wordt na een wijnovergoten avond met vriendinnen, wacht haar naast een kater een verrassing: ze heeft in haar dronken bui een bod gedaan op een Italiaanse boerderij... en het bod wordt geaccepteerd! Ruthie heeft net een nare relatiebreuk achter de rug en slaapt tijdelijk bij haar moeder op de bank. Misschien is deze nieuwe uitdaging wel precies wat ze nodig heeft.

Vol goede moed arriveert ze in Zuid-Italië, maar een vervallen olijfboomgaard runnen blijkt nog niet zo eenvoudig en haar temperamentvolle buurman Marco Bellanouvo en zijn familie maken het er niet makkelijker op. Het leven kan veranderen met een enkele muisklik maar liefde, vriendschap en olijven hebben tijd nodig om te groeien. Kan Ruthie haar verleden achter zich laten en la dolce vita vinden?

Schrijver: Jo Thomas
Oorspronkelijke titel: The olive branch
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789049201975
Ebook: 9789402321753
Uitgever: Boekerij
Er was eens een rendier

Halley raakt een belangrijk pakketje kwijt in Zweeds Lapland. Gelukkig wil de lokale rendierfokker haar wel een handje helpen...

Volgens postbezorger Halley, die al jaren wegrent voor haar problemen, verloopt haar reis naar Tallfors, diep in Zweeds Lapland, volledig volgens plan. In haar tas zitten twee kostbare trouwringen die ze moet bezorgen. Maar dan verdwijnt plotseling haar tas en kan Halley niet langer onder haar problemen uit.

De enige manier om de bruiloft te redden is door samen te werken met de mysterieuze Björn. Hij is de enige persoon die Halley over de besneeuwde toendra kan leiden om herenigd te worden met haar tas.

Halley vertrekt op de reis van haar leven onder de sterren, met alleen de rendieren en een slechtgehumeurde vreemdeling als gezelschap. Naast het kampvuur realiseert Halley zich dat ze haar verdriet uit het verleden onder ogen zal moeten zien om de warmte van liefde weer binnen te laten.

Schrijver: Jo Thomas
Oorspronkelijke titel: A winter beneath the stars
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789402318715
Uitgever: Boekerij
Ontsnap naar de Provence

Na haar scheiding blijft Del alleen achter met een vervallen Franse boerderij. Hoe gaat ze dit oplossen?

Del en haar man Ollie zijn verhuisd naar een schattig klein dorpje in de Provence. Voorbij zijn hun ruzies, voorbij de zware jaren, vanaf nu gaan ze een zonnige toekomst tegemoet! Tenminste, dat was het plan. Maar het leven loopt nooit zoals je had gepland, of wel?

Nog geen zes weken na aankomst staan ze opnieuw de verhuiswagens in te pakken. Tot Del beseft dat in de Provence blijven - zonder Ollie - haar echt gelukkig zou maken. En terwijl Ollie op de terugweg is naar Engeland, moet Del in haar eentje de torenhoge hypotheek van hun vervallen boerderij afbetalen, en dat van de opbrengst van een handjevol lavendelplanten. Hoe krijgt ze dit in godsnaam voor elkaar?

Dan komt ze op een lokaal marktje de niet-onaantrekkelijke Fabian tegen, die haar een oud receptenboek verkoopt. Del raakt volledig in de ban van het boek en bakt de ene heerlijkheid na de andere. Zou haar nieuwe passie haar kunnen helpen om eindelijk het verleden los te laten en een nieuw begin te maken?

Schrijver: Jo Thomas
Oorspronkelijke titel: Escape to the French farmhouse
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022596296
Ebook: 9789402318708
Uitgever: Boekerij