Boekenplank:
Kies

Boeken van Katie Fforde

Katie Fforde begon pas na de geboorte van haar derde kind met schrijven. Ze is zeer grondig in haar onderzoek voor de achtergrond van haar boeken en probeert zoveel mogelijk zelf te ervaren, zoals pottenbakken, meubels bekleden en werken in een veilinghuis.

Meer over Katie Fforde

Genre: Roman

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Katie Fforde


Overzicht

 • De kers op de taart - Recipe for love
 • De kunstminnaar - Artistic licence
 • Een betoverende avond - One enchanted evening
 • Een chateau in de Provence - A wedding in Provence
 • Een feestelijke dag - A wedding in the country
 • Een liefde in de lente - A springtime affair
 • Een nieuw leven - Rose petal summer
 • Een tuin vol bloemen - A secret garden
 • Een verleidelijk voorstel - A perfect proposal
 • Een zomer aan zee - A summer at sea
 • Halsbrekende toeren - Living dangerously
 • Het buitenhuis - A country escape
 • Iets ouds en iets blauws - A vintage wedding
 • Keukengeheimen - Thyme out
 • Kunst en vliegwerk - Restoring Grace
 • Levenslessen - Life skills
 • Liefdesbrieven - Love letters
 • Met de Franse slag - A French affair
 • Praktisch perfect - Practically perfect
 • Reddende engel - Highland fling
 • Schoon schip - Going Dutch
 • Stoute schoenen - Paradise fields
 • Trouwplannen - Wedding season
 • Vrij spel - The perfect match
 • Wilde tuinen - Wild designs
 • Zomerliefde - Summer of love

Dubbel uitgegeven titels

 • De Ierse minnaar - zie De kunstminnaar
 • Een huis vol liefde - zie Kunst en vliegwerk
 • Een kus met Kerstmis - zie Stoute schoenen
 • Een nieuwe kans - zie Keukengeheimen
 • Hoe vind je de ware? - zie Halsbrekende toeren

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kers op de taart
Als Zoe, fervent amateurkok, voor een felbegeerd plekje in een kookwedstrijd op televisie wordt geselecteerd, is ze buiten zichzelf van blijdschap. Het is een unieke kans om zich een weg te koken naar roem, succes en het kleine delicatessenwinkeltje op het platteland waar ze altijd al van heeft gedroomd. De eerste opdracht is echter nog maar net begonnen als ze merkt dat ze meer bordjes in de lucht moet houden dan ze had voorzien.

Niet alleen moet ze de competitie aangaan met de fanatieke en nogal achterbakse Cher, tot haar schrik valt ze in rap tempo voor een van de juryleden, de snedige maar buitengewoon sexy Gideon Irving. Het duurt dan ook niet lang voor er veel meer op het spel staat dan canapés, cakejes en cordon bleu alleen...
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Recipe for love
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022583319
Ebook: 9789000307630
Uitgever: Boekerij
De kunstminnaar
Thea laat zich door haar bazige vriendin Molly verleiden tot een culturele vakantie in de Provence. Daar ontmoet ze de enorm aantrekkelijke Rory, een Ierse kunstenaar die zich tot Thea aangetrokken voelt.

Zij raakt zo onder de indruk van zijn prachtige kunstwerken dat ze besluit een galerie met zijn werk te beginnen. Dan komt Molly poolshoogte nemen, samen met Ben, een eigenwijze kunstkenner...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Artistic licence
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789047508373
Ebook: 9789000320554
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Een betoverende avond

Als Meg en Justin elkaar ontmoeten, vliegen ze elkaar meteen in de haren, maar de liefde heeft heel andere plannen...

Dorset, 1966. Al zo lang ze zich kan herinneren wil Meg chef-kok worden. Maar de jaren zestig zijn niet makkelijk voor een ambitieuze jonge vrouw, zeker niet in de professionele keukens, waar mannen nog steeds de dienst uitmaken. Maar dan belt Megs moeder, die gastvrouw is in een klein hotel in Dorset. Er zal een belangrijk galadiner plaatsvinden in het hotel en ze heeft hulp nodig.

Hier hoeft Meg niet lang over na te denken en ze gaat meteen naar Dorset. Eenmaal daar aangekomen, blijkt dat er nog ontzettend veel moet gebeuren voordat de belangrijke gasten ontvangen kunnen worden. Meg stroopt de mouwen op, maar botst meteen met Justin, de zoon van de hoteleigenaar, die zijn eigen ideeën heeft over het runnen van een keuken. Boven het fornuis vliegen de vonken eraf. Of is er meer aan de hand tussen deze twee heethoofden?

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: One enchanted evening
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022598634
Ebook: 9789402322323
Uitgever: Boekerij
Een chateau in de Provence

Alexandra gaat als au pair werken op een Frans chateau. Zal ze de harten weten te winnen van de kinderen… en van hun vader?

Zomer, 1963. Alexandra is net klaar met een kookcursus die ze in Londen volgde, en nu is ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als er een vacature voor een inwonende oppas bij een gezin in Frankrijk op haar pad komt lijkt dit precies wat ze nodig heeft. Ze besluit de kans te grijpen en voor ze het weet woont ze op een prachtig chateau in de Provence.

Daar wachten drie stille, vijandige kinderen op haar, voor wie ze de komende maanden zal moeten zorgen. Ze zullen wel snel ontdooien, denkt Alexandra. Ze hebben alleen maar wat plezier, goed eten en een gedegen Engelse opvoeding nodig. Hun vader blijkt echter nog de grootste uitdaging te zijn - hij is een verschrikkelijk knappe Franse graaf, op wie ze al snel smoorverliefd wordt. Lukt het Alexandra om zowel de harten van de drie kinderen als dat van de graaf voor zich te winnen?

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: A wedding in Provence
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022597156
Ebook: 9789402319736
Uitgever: Boekerij
Een feestelijke dag

Lizzy geniet van haar vrijheid, maar haar moeder ziet haar het liefst zo snel mogelijk trouwen...

Lizzy is net in Londen komen wonen en is vastbesloten om het beste uit haar nieuwe leven te halen. Haar moeder mag er dan op gebrand zijn dat ze een geschikte echtgenoot ontmoet om een perfect huwelijk mee te sluiten, maar Lizzy wil eerst nog wat lol maken.

Het is 1963 en Londen begint al te swingen. Lizzie knipt haar haren kort, koopt een nieuwe jurk - tot boven de knie, volgens de laatste mode - en verhuist samen met twee van haar beste vriendinnen naar een prachtig maar licht verwaarloosd huis in de welvarende wijk Belgravia.

Al snel is Lizzies leven zo opwindend dat ze de trouwplannen die haar moeder voor haar aan het smeden is helemaal vergeet. Het enige waar zij aan kan denken is dat de jongeman op wie ze verliefd is al verloofd lijkt te zijn met iemand anders. Zal ze ooit haar eigen ‘lang en gelukkig’ vinden?

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: A wedding in the country
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022588963
Ebook: 9789402317251
Uitgever: Boekerij


Een liefde in de lente

Het voorjaar komt langzaam tot bloei. Zal dit nieuwe seizoen geluk brengen?

Gilly is heel tevreden met haar leven: ze runt een succesvolle bed and breakfast in haar eigen huis en geen haar op haar hoofd die eraan denkt die prachtige plek op te geven. Maar dan ontmoet ze makelaar Leo, die niet alleen vriendelijk en behulpzaam is, maar ook nog eens verwarrend aantrekkelijk. Langzaam begint ze zich af te vragen of het wel zo erg zou zijn het roer van haar leven radicaal om te gooien.

Gilly’s volwassen dochter Helena heeft haar eigen beslommeringen. Haar bedrijfje als weefster komt goed van de grond nu haar prachtige stoffen steeds populairder worden. Haar huurbaas Jago biedt aan te helpen om haar naamsbekendheid te vergroten door samen met haar mee te doen aan een bekende country fair in de buurt. Want, zo zegt hij, dat is wat vrienden voor elkaar doen, maar Helena begint te vermoeden dat ze misschien wel meer wil dan alleen vriendschap.

Terwijl de zomer nadert, vragen moeder en dochter zich onafhankelijk van elkaar hetzelfde af: zit er misschien wel toekomstmuziek in de verrassende loop die hun leven neemt?

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: A springtime affair
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022588956
Ebook: 9789402314335
Uitgever: Boekerij
Een nieuw leven

Het is nooit te laat om verliefd te worden...

Caro Swanson weet niet zo goed wat ze met haar leven aan moet, behalve dat ze wel eens ‘iets nieuws’ wil doen. Als ze een advertentie ziet waarin een heer op leeftijd een assistente zoekt voor in zijn landhuis in de Schotse Hooglanden, twijfelt ze geen moment en schrijft ze een brief. Tot haar verbazing wordt ze meteen aangenomen, en ze vertrekt naar het prachtige landgoed Glen Liddell.

Eenmaal aangekomen valt Caro als een blok voor het ruige, overweldigende landschap, voor het onvervalste Schotse kasteel met het meer ernaast en voor de charmante oude laird van het landgoed. Ze voelt zich al snel helemaal thuis in haar nieuwe leven, en als ze op een dag een klein meisje ontmoet dat snakt naar liefde en aandacht is ze helemaal verloren. Zeker als ze in de vader van het kind de man herkent die ze jaren geleden ontmoette op een Grieks eiland en die ze nooit heeft kunnen vergeten.

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Rose petal summer
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022588567
Ebook: 9789402313987
Uitgever: Boekerij
Een tuin vol bloemen
Een verborgen tuin op een Engels landgoed zorgt voor heel wat verwikkelingen voor de pijlen van Cupido doel treffen...

Lorna en Philly zijn elkaars tegenpolen: Lorna is een verlegen vrouw die een nare scheiding achter de rug heeft en lijdt onder een onbeantwoorde liefde; Philly is een jonge spring-in-‘t-veld met een onverwoestbaar goed humeur. Maar hun passie voor tuinieren zorgt voor een diepe band tussen de twee vrouwen. Ze krijgen de opdracht de verwaarloosde tuinen van een prachtig Engels landgoed in de Cotswolds in oude glorie te herstellen, en ze storten zich vol overgave op die taak.

Helaas wil het met de mannen in hun leven niet zo goed lukken. De onverwachte komst van iemand uit Lorna’s verleden, Philly’s veeleisende moeder en de vondst van een afgesloten en volkomen overwoekerde tuin zorgen voor een heleboel verwikkelingen in hun toch al hectische bestaan. De liefde zal hard moeten vechten voor een plaatsje in hun hart…
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: A secret garden
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022581445
Ebook: 9789402309522
Uitgever: Boekerij
Een verleidelijk voorstel
Sophie gaat naar Amerika om zichzelf te vinden, maar ze vindt zo veel meer...

Sophie Appery wordt niet serieus genomen door haar intellectuele familie, die haar praktische instelling regelmatig belachelijk maakt. Wanneer haar beste vriendin Milly haar uitnodigt om naar New York te komen, besluit ze dat het haar ondankbare familieleden goed zal doen het eens zonder haar te stellen. Maar dat is niet de enige reden.

In New York kruist haar pad dat van Matilda, een vriendelijke oude dame, en haar kleinzoon Luke. Luke, een aantrekkelijke maar arrogante man, wantrouwt Sophies vriendschap met zijn grootmoeder. Hij doet Sophie een voorstel: hij zal haar helpen met haar geheime missie, als zij belooft iets voor hem te doen. Maar is Sophie bereid daarvoor de prijs te betalen?
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: A perfect proposal
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047515531
Ebook: 9789047516224
Uitgever: Boekerij
Een zomer aan zee
Kan een vakantieliefde de ware zijn?

Emily is heel tevreden met haar leven: ze is een gelukkige single en heeft een baan waar ze dol op is. Toch wil ze eigenlijk wel eens iets anders, dus als haar vriendin Rebecca haar vraagt of ze het leuk zou vinden om een zomer als kok op een restaurantboot te werken, hoeft ze niet lang na te denken. Ze pakt haar spullen en reist af naar Schotland.

Bij aankomst blijkt dat het leven meer voor Emily in petto heeft dan alleen maar zon, zee en strand. Rebecca is hoogzwanger en laat met liefde alles aan Emily over, Emily's assistent op de boot loopt constant te mokken omdat ze vindt dat zíj en niet Emily tot kok gepromoveerd had moeten worden. En dan is er ook nog Alasdair, de knappe dokter van het dorp. Emily doet er alles aan om hem te negeren: zijn aantrekkelijke uiterlijk, zijn leuke lach, zijn zorgzame karakter...

Want als ze daar allemaal aan toe zou geven, zou ze echt nooit meer terug willen naar haar oude leven. En dat wil ze wel. Toch...?
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: A summer at sea
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022578605
Ebook: 9789402307313
Uitgever: Boekerij


Halsbrekende toeren
Polly Cameron is tevreden met haar leven als single. Het gezemel over vlinders in je buik, slappe benen en vurig verlangen heeft ze nooit begrepen. Want wat is nu eigenlijk de toegevoegde waarde van een man?

Polly heeft het hartstikke druk, met haar baan in de Nootzaak, met haar vriendin en haar moeder en haar oude, bezitterige kat die haar schoot claimt als ze eens een avondje thuis is.

En dan loopt ze tegen David Locking-Hill aan, een even keurige als gevaarlijk aantrekkelijke man die een bovengemiddelde aandacht voor Polly heeft. Aanvankelijk is het echter zijn 17-jarige zoon aan wie Polly haar handen vol heeft.

Uiteindelijk moet Polly haar angsten overwinnen en zit er niets anders op dan een paar halsbrekende toeren uit te halen...
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Living dangerously
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789047500193
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het buitenhuis

Fran droomt er al haar hele leven van op een boerderij te werken en nu lijkt die droom werkelijkheid te worden! Een ver familielid vraagt haar of ze het leuk zou vinden een jaar lang te proberen haar moeilijk lopende boerenbedrijf weer op de rit te krijgen. Als de boerderij aan het einde van dat jaar weer goed draait, zal Fran later als haar oud-tante overlijdt alles erven.

Fran zegt met volle overtuiging ja, maar in haar enthousiasme vergeet ze twee dingen: 1. ze weet letterlijk niets van het boerenbedrijf, en 2. ze is bang voor koeien. Gelukkig krijgt ze hulp, onder andere van de aantrekkelijke Anthony, haar rijke buurman. Maar is hij geïnteresseerd in Fran… of in het land dat bij de boerderij hoort?

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: A country escape
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022583456
Uitgever: Boekerij
Iets ouds en iets blauws
Drie jonge vrouwen. Twee trouwerijen. Eén liefdesgeschiedenis.

In een klein dorp in de Cotswolds ontmoeten drie heel verschillende jonge vrouwen elkaar tijdens een dorpsbijeenkomst. Beth, die net in het dorp is komen wonen om haar dominante moeder te ontlopen, Lindy, een alleenstaande moeder van twee kleine kinderen, en Rachel, die in het reine probeert te komen met haar gestrande huwelijk.

Alle drie proberen ze hun leven weer op te pakken en in een vlaag van enthousiasme besluiten ze een bedrijfje op te zetten dat jonge paren de trouwdag van hun dromen geeft voor een heel klein budget. Dit idee blijkt een gat in de markt te zijn en voor ze het weten zijn ze druk bezig met het organiseren van stijlvolle trouwerijen. Maar hebben ze met al hun werk voor Cupido wel in de gaten dat hij zijn pijlen langzamerhand op hen is gaan richten?
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: A vintage wedding
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022575390
Ebook: 9789402304749
Uitgever: Boekerij
Keukengeheimen
Op een stukje grond van de enorme tuin van haar oude buurvrouw Kitty, kweekt Perdita groenten voor de verkoop aan restaurants.

Als blijkt dat Lucas, haar ex-echtgenoot, de nieuwe chef-kok is geworden van het hotel dat geldt als haar grootste afnemer, heeft ze flink de pest in. De hotelkeuken wordt dan ook het toneel van dezelfde soort ruzies die zij vroeger hadden...

Lucas ontwikkelt zich intussen tot een bekend TV-kok en hij heeft Perdita's kleine keuken gekozen als ideale opnamelocatie: pittoresk en primitief. Behalve dat zij Lucas en de filmploeg over de vloer krijgt, wordt ook nog eens van Perdita verwacht dat zij een rol in het kookprogramma krijgt.

Maar Lucas laat zich ook van een andere kant zien: wanneer Kitty, buurvrouw maar vooral ook goede vriendin van Perdita, een hartaanval krijgt, rijdt hij bijvoorbeeld honderden kilometers om Perdita naar huis te brengen. Ook staat hij haar terzijde bij de verzorging van Kitty, die prima met Lucas blijkt te kunnen opschieten.

Bij Perdita slaat de twijfel toe: misschien heeft zij Lucas steeds verkeerd ingeschat?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Thyme out
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041009869
Ebook: 9789000310456
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Kunst en vliegwerk
Ellie woonde tot voor kort heel gelukkig samen met haar vriendje, schilderde en verkocht aquarellen. Maar nu ze zwanger blijkt te zijn en vriend Rick geen zin heeft in het vaderschap, is het leven opeens een stuk ingewikkelder.

Grace is door manlief in de steek gelaten. Haar enige zekerheid is het prachtige oude huis dat haar is nagelaten en dat langzaam wegrot. Helaas kan ze van haar magere salaris de noodzakelijke reparatiewerkzaamheden nooit betalen.

Ellie en Grace proberen elkaar te helpen. Ellie heeft een plek nodig om te wonen, Grace een huurder en beiden kunnen ze wel een vriendin gebruiken.

Dan wordt het huis overspoeld met bemoeizuchtige types, die al helemaal niet meer weg zijn te slaan wanneer Grace twee kostbare antieke panelen ontdekt. Het vereist het nodige kunst en vliegwerk van Grace om alle bemoeials op afstand houden.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Restoring Grace
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041014269
Ebook: 9789000320547
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Levenslessen
Wanneer Julia zich realiseert dat ze meer van zijn lieve labrador houdt dan van Oscar zelf, gooit ze het roer radicaal om. Ze monstert als kok aan op een hotelboot, een oude schuit waarmee cruises worden gemaakt door de Engelse kanalen. Met kapitein Suzy klikt het meteen en het leven op het water bevalt haar prima.

Behalve koken in de kleine kombuis en laveren door de sluizen, leert ze veel over het leven, en over de liefde. Want Oscar laat het er niet bij zitten en boekt een kanaalcruise, voor hem, zijn moeder en zijn labrador!

En Fergus komt aan boord, het nieuwe bemanningslid dat door Suzy is aangenomen, geheel tegen Julia's zin...
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Life skills
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789047503682
Ebook: 9789000320561
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Liefdesbrieven
Als de boekhandel waar ze werkt de deuren sluit, belooft Laura Horsley in een impulsieve bui mee te helpen bij de organisatie van een literair festival. Maar haar enthousiasme slaat al snel om in paniek als ze beseft hoeveel werk haar te wachten staat. En het wordt er niet beter op als het festivalcomité door een misverstand denkt dat Laura bevriend is met Dermot Flynn, de schrijver die boven aan hun verlanglijstje staat.

Voor ze het weet is Laura onderweg naar Ierland om haar literaire held ervan te overtuigen mee te doen aan het festival. Maar haar taak blijkt alles behalve gemakkelijk te zijn: Dermot is behoorlijk excentriek, zeer temperamentvol en kampt met een writer's block - en hij is vastbesloten om Laura's hart te veroveren.
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Love letters
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022586846
Ebook: 9789402313185
Uitgever: Boekerij
Met de Franse slag
Gina Makepiece erft samen met haar zus Sally een stalletje in The French House, een antiekcentrum op het Engelse platteland. Gina staat te popelen om een groot succes van haar nieuwe onderneming te maken en Matthew Ballinger, de chagrijnige eigenaar, een subtiel duwtje richting de eenentwintigste eeuw te geven.

Maar Matthew is allesbehalve gelukkig met de wervelwind die ineens op zijn stoep staat. Kan een tripje naar romantisch Frankrijk hen dichter bij elkaar brengen?
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: A French affair
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022584224
Ebook: 9789000322565
Uitgever: Boekerij
Praktisch perfect
Anna is binnenhuisarchitect en heeft alles op het spel gezet door een klein maar schattig huis te kopen. Zo hoopt ze meteen haar familie te bewijzen dat ze prima voor zichzelf kan zorgen.

Maar hoewel het huis er van buiten perfect uitziet, heerst er achter de voordeur complete chaos: de vloer ontbreekt, ze gebruikt een ladder als trap, en de verlichting bestaat uit kaarslicht. Anna begint zich al snel af te vragen of ze zich misschien te veel op haar hals heeft gehaald.

Gelukkig krijgt Anna behalve kopjes thee en glazen wijn ook morele steun van haar buurvrouw Chloe. Maar net als het erop lijkt dat zowel de renovatie als het leven van Anna praktisch perfect loopt, komt de knappe, maar onuitstaanbare Rob Hunter op haar pad, die meer hordes opwerpt dan ze ooit heeft hoeven nemen...
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Practically perfect
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022589434
Ebook: 9789000307678
Uitgever: Boekerij
Reddende engel
Jenny Porter wordt door haar opdrachtgever gevraagd om naar Schotland te gaan en te onderzoeken of de daar gevestigde wolfabriek nog wel levensvatbaar is. Hoewel haar vriend wil dat ze thuisblijft om voor hem te zorgen, pakt ze haar koffers en vertrekt.

Jenny, nogal impulsief en gevoelig van aard, neemt zich voor zich in Schotland zo zakelijk mogelijk op te stellen. Maar nog voordat ze op de plaats van bestemming is aangekomen, heeft ze al half toegezegd om voor de hoogzwangere eigenares van een snackkar in te vallen. En als ze de werknemers van de wolfabriek heeft ontmoet, is ze vastbesloten het bedrijf te sparen.

Met haar eerste klant in de snackkar, Ross Grant, heeft ze een enorme aanvaring. En iedere keer als ze hem tegenkomt botst het. Maar waarom vindt ze hem dan toch zo aantrekkelijk? Waarom raakt ze volledig in de war als ze hem ziet? Als Jenny's vriend onverwacht opduikt in Schotland, is de chaos compleet...

Jenny staat voor de vrijwel onmogelijke taak om niet alleen de fabriek te redden, maar ook haar eigen leven weer onder controle te krijgen.
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Highland fling
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022574195
Ebook: 9789402305159
Uitgever: Boekerij


Schoon schip
Wanneer Jo door haar man wordt ingeruild voor een jongere vriendin, verhuist ze naar een binnenvaartschip op de Theems. Tijdens haar huwelijk hoefde ze alleen maar te koken, maar ze merkt al snel dat ze nu meer zal moeten doen om de boel drijvende te houden.

Gelukkig krijgt ze hulp van een vriendin van haar dochter. Dora is op het laatste moment weggevlucht van haar bruiloft en vraagt Jo om een veilige haven waar ze haar leven op orde kan krijgen.

De beide vrouwen krijgen al snel ongevraagd bezoek van de arrogante maar aantrekkelijke Marcus en de charmante klusjesman Tom. Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, moeten ze met z'n vieren het Kanaal oversteken... naar Nederland!
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Going Dutch
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047506867
Ebook: 9789000320639
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Stoute schoenen
Nell heeft genoeg te doen; de dorpsmarkt organiseren, haar prachtige puberdochter Fleur in de gaten houden, haar huishouden met honden bijhouden, bijkletsen met vriendin Vivian, taarten bakken voor het verpleeghuis en tussendoor naar de Weight Watchers.

Maar het wordt pas echt ingewikkeld wanneer ze zomaar wordt gekust door een vreemde man, èn haar oude vriend Sir Gerald sterft. Zijn zoon blijkt bouwplannen te hebben die het voortbestaan van de markt en het verpleeghuis bedreigen.

Nell neemt direct actie, vastbesloten om te vechten voor de dorpsbelangen. Maar wie kan ze vertrouwen? Ze is zeker van de steun van vriendinnen Vivian en Sacha, maar waarom reageert Simon, haar net zo saaie als verstandige vriend, zo afwijzend?

Ze probeert zich te concentreren op de zaak, maar wordt voortdurend afgeleid door die vreselijk aantrekkelijke raadsman van de tegenpartij, die steeds in haar buurt blijft opduiken. Zal ze dan toch de stoute schoenen aantrekken?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Paradise fields
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041014672
Uitgever: Van Reemst
Trouwplannen
Sarah Stratford is een weddingplanner met een geheim: ze gelooft niet in de liefde. Althans, niet voor zichzelf. Ze heeft het bovendien veel te druk voor een relatie, want over twee maanden moet ze op één en dezelfde dag twee bruiloften regelen: de belangrijke en opvallende bruiloft van een beroemdheid, en de bruiloft van haar zus, die wel een heel eisenpakket heeft maar geen budget.

Gelukkig kan Sarah rekenen op hulp van haar vriendinnen Elsa, een verlegen maar geweldige ontwerpster, en Bron, een getalenteerde kapper. De drie vrouwen steken al hun energie in het werk en er blijft geen tijd over voor romantiek of liefde. Maar terwijl de bruiloft(en) van het jaar steeds dichterbij komen, blijkt de liefde toch minder voorspelbaar dan gedacht...
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Wedding season
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047510130
Ebook: 9789047513056
Uitgever: Boekerij
Vrij spel
De spelregels van de liefde stellen Bella voor een onmogelijke keuze...

Drie jaar geleden heeft Bella Castle haar leven in de grote stad achter zich gelaten toen haar hart werd gebroken door Dominic Thane, op wie ze smoorverliefd was maar die ze niet kon krijgen. Inmiddels woont ze bij haar lieve peettante Alice op het platteland en heeft ze haar zaakjes prima voor elkaar.

Bella is dol op haar nieuwe huis, op haar nieuwe baan als makelaar en op haar vriend Nevil, die haar net een huwelijksaanzoek heeft gedaan. Nevil lijkt alleen wat afwezig de laatste tijd en wil maar niet vertellen wat er precies aan de hand is. Dan loopt ze Dominic onverwacht weer tegen het lijf. Bella zal voor eens en voor altijd moeten besluiten waar - en bij wie! - ze nu eigenlijk echt thuishoort.
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: The perfect match
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022577530
Ebook: 9789000332717
Uitgever: Boekerij
Wilde tuinen
Als Althea haar baan verliest, gooit ze het roer volledig om. Ze wil droomtuinen gaan ontwerpen, maar zullen haar eigen dromen ook uitkomen?

Althea is achtendertig, heeft drie kinderen met een eigen wil, een bazige hond, een bemoeizuchtig zusje, een ergerlijke ex en een mooi maar te groot en te duur huis. Ondanks - of wellicht dankzij - alles leidt ze een prettig leven.

Totdat ze haar baan kwijtraakt en de geldproblemen nijpend worden. Ze besluit haar passie voor tuinieren verder te ontwikkelen, immers: ze heeft voor zichzelf al eens een prachtige tuin aangelegd, en dat moet ze toch ook voor anderen kunnen? Als zich dan ook nog de kans voordoet om een tuinontwerp te maken voor de beroemde tentoonstelling in Chelsea, staat haar besluit vast.

Architect Patrick schiet te hulp en leert haar niet alleen de fijne kneepjes van het ontwerpen, maar biedt haar ook zeer aangenaam gezelschap. Maar enigszins tot haar opluchting - ze moet niet aan zichzelf maar aan de kinderen denken! - constateert Althea dat hij al aan de (jonge, knappe) vrouw is.

Bovendien moet ze haar ex in de gaten houden: want waarom zou die opeens zo verdacht veel interesse voor haar aan de dag leggen?
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Wild designs
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022587386
Ebook: 9789402313246
Uitgever: Boekerij


Zomerliefde
Sian Bishop heeft zich maar één keer in haar leven roekeloos gedragen - en daar heeft ze haar geweldige zoontje Rory aan overgehouden. Ook al heeft ze geen spijt van de wilde nacht die haar leven veranderde, toch is ze voorzichtiger geworden. Ze laat zich door Richard, een degelijke, rijke vriend, overhalen om de chaos van Londen te verruilen voor een schattig huisje in het dorp waar ook hij woont. Als blijkt dat Richard verliefd op haar is, overweegt ze op zijn avances in te gaan. Dat is wel zo verstandig.

Sian sluit al snel vriendschap met haar oudere buurvrouw Fiona en ze blaast haar meubelbedrijfje nieuw leven in. Maar het is op slag gedaan met al haar goede voornemens als Fiona's zoon op een prachtige zomeravond thuiskomt na een lange reis. Gus, wereldreiziger en hartenbreker, is charismatisch, woest aantrekkelijk en een volslagen verkeerde keus voor een alleenstaande moeder. Het is alleen niet de eerste keer dat hun paden elkaar kruisen...
Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: Summer of love
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047520504
Ebook: 9789000301027
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsDe Ierse minnaar

Zie voor de beschrijving van dit boek: De kunstminnaar.

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: zie De kunstminnaar
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022595855
Ebook: 9789402319125
Uitgever: Boekerij
Een huis vol liefde

Zie voor de beschrijving van dit boek: Kunst en vliegwerk.

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: zie Kunst en vliegwerk
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022591284
Uitgever: Boekerij
Een kus met Kerstmis

Zie voor de beschrijving van dit boek: Stoute schoenen.

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: zie Stoute schoenen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022591307
Ebook: 9789402316957
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een nieuwe kans

Zie voor de beschrijving van dit boek: Keukengeheimen.

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: zie Keukengeheimen
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022588888
Ebook: 9789402315578
Uitgever: Boekerij
Hoe vind je de ware?

Zie voor de beschrijving van dit boek: Halsbrekende toeren.

Schrijver: Katie Fforde
Oorspronkelijke titel: zie Halsbrekende toeren
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022591260
Uitgever: Boekerij