Boekenplank:
Kies

Boeken van Barbara Wood

Barbara Wood is geboren in Engeland, maar groeide op in de Verenigde Staten. Ze was een tijdje zoekende qua carrière, maar nadat ze haar eerste boek had verkocht, was haar pad duidelijk; ze werd schrijfster. Haar boeken zijn in meer dan 30 talen uitgegeven en bijna allemaal bestsellers.

Meer over Barbara Wood

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Kathryn Harvey

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Arts als partizaan - Nighttrains
 • De kinderen van Moembi - Green city in the sun
 • De ster van Babylon - Star of Babylon
 • Dochter van de zon - Sacred ground
 • Dochters van de droomtijd - The dreaming
 • Drie artsen - Vital signs
 • Het geheim van de regenkruik - Daughter of the sun
 • Het zevende geheim - The prophetess
 • In harmonie - Perfect harmony
 • Kristal der dromen - The blessing stone
 • Poorten van het paradijs - Virgins of paradise
 • Samantha's droom - Domina
 • Selene - Soul flame

Butterfly

 1. Nachtvlinders - Butterfly
 2. Droomfabriek - Stars

Dubbel uitgegeven titels

 • Vijf partizanen - zie Arts als partizaan
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtArts als partizaan
Arts als partizaan is een op historische feiten gebaseerd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog over een bijzonder medisch bedrog...

Het verhaal speelt zich af in 1941 in Sofia, een strategisch gelegen stad in het door de Duitsers bezette Polen. Terwijl met iedere arrestatie en executie de totale vernietiging dichterbij komt, bedenken dokter Jan Szukalski en zijn assistente Maria Duszynska een vernuftig plan. Ze zetten een tyfusepidemie in scène die de Duitsers tot evacuatie zal dwingen: deze hadden namelijk een panische angst voor besmettelijke ziekten.

Arts als partizaan is een aangrijpend en boeiend verslag, hoe een hele stad aan de verwoesting door de nazilegers weet te ontkomen met als enige wapen slimheid, moed en vastberadenheid.

* Geschreven door Barbara Wood & Gareth Wootton.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Nighttrains
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789060451106
Uitgever: Hollandia
De kinderen van Moembi
Dokter Deborah Treverton is een vrouw met twee levens. Zij ontvluchtte haar tragische verleden in Kenia om haar geluk in Amerika te beproeven. Nu, drieëndertig jaar oud en verloofd met de knappe arts Jonathan, moet zij de belofte aan zichzelf om nooit meer naar haar vaderland terug te keren, verbreken.

Deborah gaat terug naar Nairobi, de groene stad in de zon, terug naar Mama Watsjera, de machtige en wraakzuchtige medicijnvrouw, die ooit een sinistere vloek uitsprak over het geslacht Treverton: 'Totdat dit land aan de Kinderen van Moembi wordt teruggegeven zult ge ziekte, ellende en armoede kennen - alle dagen van uw leven.'

In Kenia wordt Deborah niet alleen geconfronteerd met het tragische lot van Watsjera's eens zo trotse stamgenoten, maar ook met de ongelukkige geschiedenis van haar eigen aristocratische familie: haar oudtante Grace, dokter en pionierster die in 1919 naar Afrika kwam om de vele ziekten die de inboorlingen plaagden te bestrijden; haar grootvader Sir Valentine Treverton, de ambitieuze koffieplanter die ervan droomde een dynastie te vestigen en weinig begrip kon opbrengen, voor de eeuwenoude Afrikaanse wetten; haar moeder Mona die de woeste schoonheid van het Keniaanse landschap de rug toekeerde.

En tenslotte ziet Deborah de man weer die zij innig liefhad en voor wie zij vijftien jaar geleden Kenia ontvluchtte.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Green city in the sun
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789067902120
Uitgever: Kadmos
De ster van Babylon
Archeologe Candice Armstrong wordt aan het sterfbed van haar oude leermeester geroepen. Hij smeekt haar de Ster van Babylon voor vernietiging te behoeden.

Samen met Glenn Masters, de knappe zoon van de professor, gaat Candice op reis om te proberen het mysterie omtrent de Ster van Babylon op te lossen.

Hun speurtocht leidt hen naar een geheim genootschap, de Alexandrijnen, dat zijn wortels heeft in het oude Egypte. Daarbij raken Candice en Glenn langzamerhand verzeild in een levensgevaarlijke situatie.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Star of Babylon
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044315844
Uitgever: The House of Books
Dochter van de zon
Door een aardbeving wordt in Californië een verborgen grot ontdekt. De sporen van een oude indiaanse beschaving komen na eeuwen weer aan de oppervlakte.

De jonge archeologe Erica Tyler is bijzonder blij wanneer zij het wetenschappelijk onderzoek mag leiden. Ze is niet alleen professioneel geïnteresseerd in de verbijsterende vondst, maar heeft ook een persoonlijke reden. In de grot bevindt zich een prachtige muurschildering, die Erica al van jongs af aan in haar dromen heeft gezien. Is zij nu eindelijk in staat het wonderlijke raadsel dat haar dertig jaar lang heeft achtervolgd op te lossen?

Ondanks de vele, soms levensgevaarlijke obstakels op haar pad - mede veroorzaakt door de arrogante advocaat Jared Black - moet Erica haar mooie hoofd koel zien te houden.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Sacred ground
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044301960
Uitgever: The House of Books
Dochters van de droomtijd
Melbourne 1871. Een schip zeilt de haven binnen. Aan boord bevindt zich de jonge Joanna Drury. Zij is naar Australië gekomen om het mysterieuze noodlot dat al generaties lang haar familie achtervolgt, te ontrafelen. Want sinds Joanna's grootouders in de ruige, onherbergzame bush van Australië spoorloos zijn verdwenen, lijkt er een vloek op de familie te rusten. Haar moeder Emily werd gekweld door angstige dromen over wilde honden, een regenboogslang en een onbekende vrouw. Joanna weet zeker dat deze dromen uiteindelijk de dood van haar moeder veroorzaakt hebben en is bang dat zij niet alleen Emily's dromen maar ook haar lot heeft geërfd.

Als Joanna van boord stapt, loopt zij recht in de armen van de fascinerende schapenhouder Hugh Westbrook. Hij belooft haar te helpen als zij bij hem in dienst treedt als kindermeisje voor zijn neefje Adam. Joanna beseft dat zij bij haar zoektocht hulp nodig heeft en gaat met hem mee naar zijn idyllisch gelegen schapenfokkerij Merida. Daar bekent hij - tot Joanna's grote geluk - haar zijn liefde.

Bange dromen blijven Joanna echter achtervolgen en keer op keer wordt Merida getroffen door het ongeluk. Pas als Joanna niet alleen het leven van de blanke kolonisten, maar ook de kracht van het geloof van de Aboriginals heeft leren kennen, is zij in staat de gruwelijke gebeurtenissen uit haar familieverleden te ontdekken. Het spoor voert haar door de donkere binnenlanden van Australië, naar een gebied waar slechts weinig blanken eerder zijn geweest.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: The dreaming
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789051122893
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.


Drie artsen
Drie artsen is het levensverhaal van Mickey, Sondra en Ruth, die vriendinnen worden tijdens hun opleiding tot arts.

 • Mickey: getekend door een alles ontsierende moedervlek, verandert haar uiterlijk en wordt plastisch chirurg op Hawaï en in Hollywood.
 • Sondra: een wees, grootgebracht door liefhebbende pleegouders, wordt arts in een achtergebleven gebied in Afrika.
 • Ruth: haar doel in het leven is om álles te hebben: een man, veel kinderen en een vruchtbaarheidskliniek in Seattle.

Drie artsen is een roman vol emoties over hedendaagse vrouwen, hun werk en hun liefdes.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Vital signs
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789024516216
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het geheim van de regenkruik
1150 - Hoshi'tiwa, een jonge indianenvrouw, behoort tot de Clan van de Schildpad die al generaties lang de rode rotscanyons in het zuidwesten van Amerika bewoont. Vlak voor haar huwelijk wordt Hoshi'tiwa ontvoerd door de heerser van een rivaliserende stam. Hij, de machtige Jakál, wil dat zij een magische regenkruik maakt om de goden gunstig te stemmen. Als het Hoshi'tiwa niet lukt moet ze sterven.

1910 - Faraday Hightower is op zoek naar de overblijfselen van een verdwenen zonnevolk. Maar het geheim van de prachtige kruik die Faraday in de woestijn heeft gevonden kan hij niet oplossen, hoewel hij zijn leven daarvoor geeft. Zijn dochter Morgana neemt het over. Zal zij erin slagen de wijsheid van de sjamanen te herontdekken?
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Daughter of the sun
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044319590
Uitgever: The House of Books
Het zevende geheim
December 1999. In de Sinaï-woestijn heeft archeologe Catherine Alexander zes bijbelse papyrusrollen opgegraven, die wijzen naar het meest opzienbarende geheim van het millennium. Slechts één stukje van de puzzel ontbreekt nog. En terwijl Catherine Egypte verlaat om op zoek te gaan, doet ze nóg een ontdekking: dat mensen willen doden om te bezitten wat zij heeft gevonden.

Catherine wordt achtervolgd door geheim agenten, het Vaticaan, moordlustige huurlingen, en erger nog, door Miles Havers, een fanatieke privéverzamelaar met heel veel geld en weinig scrupules. Haar enige twee bondgenoten tijdens deze adembenemende klopjacht zijn de Joodse wetenschapper dr. Julius Voss en de jonge priester Michael Garibaldi.

Gevangen in het avontuur van haar leven, stelt Catherine alles in het werk om de papyrusdocumenten te vertalen en het machtigste mysterie uit de oudheid aan de wereld te onthullen voordat het te laat is.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: The prophetess
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041005533
Uitgever: Areopagus
In harmonie
Charlotte Lee, de jongste van een familie waarin al generaties lang kennis van kruiden via de vrouwen wordt doorgegeven, wordt geconfronteerd met de mysterieuze dood van drie mensen die producten uit het familiebedrijf Harmony House gebruikten. Wie probeert haar dit in de schoenen te schuiven?

Haar verloren gewaande liefde Jonathan komt om haar te helpen en haar liefde terug te winnen. Door zijn grote kennis van computers en door in de spannende familiegeschiedenis van Charlotte te duiken achterhalen ze het zieke brein achter de moorden.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Perfect harmony
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041007506
Uitgever: Van Reemst
Kristal der dromen
Drie miljoen jaar geleden stortte een meteoriet neer op aarde. Uit het mysterieuze sterrenstof ontstond een diepblauwe kristallen steen. Honderdduizenden jaren later wordt de steen ontdekt door een Neanderthalermeisje - en geeft haar de kracht haar dromen te volgen.

Van generatie op generatie reist het magische flonkerende kristal over de hele wereld en verandert de levens van hen die ermee in aanraking komen. Van de Afrikaanse savannen naar het oude Jordanië en de eerste christenen in Rome, tot Engeland in de Middeleeuwen, via Duitsland en het Caribische gebied naar de pioniers van het Amerikaanse wilde westen.

Door vele landen, handen en tijden heen beïnvloedt de kosmische steen het levenslot van alle vrouwen die hem dragen. Begeleid het kristal der dromen op zijn reis en zie hoe de geschiedenis van de mensheid zich ontvouwt.

Een grootste saga die zich afspeelt van de oertijd tot de negentiende eeuw en waarin liefde en gevaar, spanning en avontuur om de voorrang strijden.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: The blessing stone
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044311310
Uitgever: The House of Books


Poorten van het paradijs
De halfzusjes Jasmine en Camelia Rasheed groeien op in het glamoureuze en exotische Cairo van voor de oorlog, waar vrouwen nog in harems wonen en zich alleen gesluierd in het openbaar vertonen. Onder het waakzame oog van hun dominante grootmoeder worden beide meisjes in het keurslijf van de oude tradities opgevoed, voorbestemd om echtgenote en moeder te worden. Het lot beschikt echter anders.

Jasmine's huwelijk met haar neef Omar blijkt na korte tijd één grote vergissing. Omar eist volstrekte gehoorzaamheid en mishandelt haar regelmatig. Dan wordt zij het slachtoffer van een brute verkrachting. Maar als Jasmine gebroken en vernederd hulp zoekt bij haar familie, krijgt zij de schuld en wordt ze wreed uit haar familie verstoten - haar zoontje mag ze nooit meer zien. Wanhopig en eenzaam vlucht Jasmine naar Amerika, vastbesloten haar hartenwens - dokter worden - te vervullen. Jasmine heeft echter gezworen nooit meer terug te keren naar Egypte. Maar haar hart laat zich niet dwingen.

Camelia heeft haar zinnen gezet op een carrière als danseres. Ze weet echter dat haar vader deze keuze nooit zal accepteren. Daarom neemt zij in het diepste geheim privédanslessen bij de verleidelijke Dahiba, de beroemdste en meest omstreden buikdanseres van Egypte. Maar als haar zusje Jasmine wordt verstoten, neemt Camelia het dramatische besluit de luxe en rijkdom vaarwel te zeggen en bij Dahiba in te trekken.

Vanaf dit moment schiet Camelia's ster als een komeet omhoog. Ze wordt bewonderd en bejubeld door duizenden mannen. Camelia houdt iedereen op afstand. Dan wordt zij halsoverkop verliefd... een verboden, onmogelijke maar hartstochtelijke liefde.

Jasmine en Camelia; twee zelfbewuste vrouwen die elk op hun eigen manier in opstand durven te komen tegen hun lot en ontdekken over onvermoede capaciteiten te beschikken. Twee sensuele vrouwen die er uiteindelijk in slagen het geluk af te dwingen.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Virgins of paradise
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789051124972
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Samantha's droom
In deze roman maken we kennis met Samantha Hargrave, een vrouw die durfde te dromen van een carrière als arts en die droom ook realiseerde, in een tijd dat dit beroep alleen voor mannen was weggelegd. Afkomstig uit de sloppen van Londen weet zij al vroeg waar haar toekomst ligt: Amerika.

Vastbesloten stelt zij alles in het werk om haar doel te bereiken. Ondanks alle tegenwerkingen en vooroordelen en terneergeslagen door het verlies van de man die een speciale plaats in haar leven innam, slaagt zij er ten slotte toch in haar eigen praktijk op te zetten om zo de helpende hand te kunnen bieden. Vooral vrouwen rekent zij tot haar patiënten. Zij zijn het slachtoffer van de heersende moraal, die maakt dat zij met hun typische vrouwelijke klachten terechtkomen bij kwakzalvers die hun waardeloze drankjes voorschrijven. Samantha's lijden en strijden wordt uiteindelijk beloond met de liefde van de man, aan wie zij al zo lang geleden haar hart verpandde.

Samantha's droom, een hartveroverende, ontroerende roman, die door gedetailleerde en deskundige beschrijvingen een boeiend beeld geeft van de stormachtige ontwikkelingen in de medische wereld aan het eind van de vorige en het begin van deze eeuw.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Domina
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789024509812
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Selene
De ouders van Selene worden vlak na haar geboorte op beestachtige wijze vermoord. Zij wordt opgevoed door Mera, een vrouw die een grote kennis heeft van de geneeskunde. Selene leert van haar allerlei geneeswijzen: hoe je de koorts kunt verlagen door wilgenbladeren te gebruiken, hoe je infecties kunt voorkomen door een schimmel op de wond te smeren.

Als Selene opgegroeid is tot een mooie jonge vrouw, ontmoet zij Andreas, een jonge arts, en zij worden hevig verliefd. Door omstandigheden worden zij uit elkaar gedreven.

Selene maakt als genezeres een lange reis langs de belangrijkste centra van beschaving in de Oudheid: Egypte, Babylon en Rome.

Na vele jaren ontmoet zij Andreas weer en vinden zij hun rust en geluk. Maar dit is slechts van korte duur, want stormachtige en verwoestende ontwikkelingen zetten hun bestaan weer geheel op zijn kop.
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Soul flame
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789024517336
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

ButterflyNachtvlinders
Boven een exclusieve herenmodezaak in Beverly Hills, Californië is de besloten club "Butterfly" gevestigd - een luxueus bordeel... voor vrouwen!

In dit erotische droompaleis worden vrouwen verwend door prachtige mannen. Hier kunnen zij, zeer discreet, hun wildste en meest geheime seksuele fantasieën werkelijkheid laten worden. Alleen de mooiste en rijkste vrouwen kunnen lid worden van Butterfly.

 • Jessica: advocate. Zij is getrouwd met een jaloerse man die haar vernedert en mishandelt. Zij verlangt met heel haar hart naar een minnaar die haar als een kostbaar bezit wil koesteren.
 • Trudie; zakenvrouw. Zij heeft meer dan genoeg van mooie mannen zonder hersens en wil een man die haar aankan - helemaal - zonder terughoudendheid.
 • Linda; kinderarts. Zij heeft twee mislukte huwelijken achter de rug en nog nooit het opperste genot van de liefde ervaren. Bij Butterfly kan zij al haar sensuele dromen in vervulling laten gaan.

Maar de meest mysterieuze vrouw van al is zij die Butterfly creëerde. Zij heeft haar naam veranderd, haar achtergrond en zelfs haar gezicht om haar ware identiteit te verbergen. Door velen begeerd, betoverend mooi en schatrijk is zij nu gereed om het geheim van haar dramatische verleden op spectaculaire wijze te onthullen...
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Butterfly
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789067903264
Uitgever: Kadmos
Droomfabriek
Het geheimzinnige luxe hotel Stars is het toevluchtsoord voor de rijken der aarde. Hier komt de elite van Hollywood om stiekem af te vallen, de laatste roddels te horen, of een allesverzengende, verboden relatie te beginnen. Stars staat garant voor de beste service, de beste seks, en... de beste wraak.

Iedereen heeft zo zijn eigen, zeer persoonlijke reden om in Stars te zijn:
 • Beverley Burgess: de geheimzinnige, duizelingwekkend mooie eigenaresse van Stars. Niemand weet wie zij is, waar zij vandaan komt en hoe zij eruit ziet. Dan krijgt Beverly een nieuwsgierige journalist op bezoek. Hij weet veel... te veel...
 • Philippa Roberts: een succesvolle zakenvrouw met een duister verleden. Haar imperium wordt echter bedreigd door fraude en een vijandige overname. Na een dringende boodschap van haar privédetective reist zij spoorslags af naar Stars...
 • Carole Page: een filmster die vanwege haar leeftijd wordt overgeslagen voor audities. In Stars hoopt ze de producer te vinden die haar carrière een nieuwe impuls geeft. Carole is vastbesloten álles te doen om een hoofdrol te bemachtigen...
 • Larry Wolfe: een met Oscars bekroonde scriptschrijver. Hij is knap, sluw en... onverzadigbaar. Larry staat op het punt zijn grote droom te verwezenlijken, als zijn partner Andrea dreigt het geheim achter zijn succes te onthullen...
 • Danny MacKay: een boosaardige evangelist. Hij is vastbesloten de vrouw die zijn leven verwoestte te vinden. Hij heeft een forse rekening met haar te vereffenen en broedt op een vreselijke wraak. Nu heeft hij eindelijk ontdekt waar zij zich verbergt...
Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: Stars
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789051124286
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.

Dubbel uitgegeven titelsVijf partizanen

Zie voor de beschrijving van dit boek: Arts als partizaan.

Schrijver: Barbara Wood
Oorspronkelijke titel: zie Arts als partizaan
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789060452370
Uitgever: Hollandia

Gerelateerde schrijvers