Boekenplank:
Kies
 • Home
 • P
 • George Pelecanos

Boeken van George Pelecanos

Meer over George Pelecanos

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: George Pelecanos


Overzicht

 • De weg naar huis - The way home
 • Drama stad - Drama city
 • Dubbel - The double
 • Geen weg terug - The turnaround
 • Het aandeel - The cut
 • King Suckerman - King Suckerman
 • Tuinier van de nacht - The night gardener

Derek Strange & Terry Quinn

 1. Het fatale schot - Right as rain
 2. De grote afrekening - Hell to pay
 3. Soul circus - Soul circus
 4. Harde revolutie - Hard revolution
 5. Wat het was - What it was

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe weg naar huis
De moeizame en onstuimige relatie tussen Thomas Flynn en zijn zoon Chris lijkt in rustiger vaarwater te zijn gekomen. Nadat Chris in een jeugdgevangenis heeft gezeten, lijken het wantrouwen en het gebrek aan respect te verdwijnen.

Maar als een inbraak de ongemakkelijke wapenstilstand tussen vader en zoon doorbreekt, loopt de spanning weer op. Zal Chris terugvallen in zijn oude patroon van verraad en geweld of weet hij het tij te keren?
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: The way home
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041413260
Ebook: 9789041421579
Uitgever: Ambo | Anthos
Drama stad
Lorenzo Brown probeert op het rechte pad te blijven. Na jaren in de gevangenis gezeten te hebben, werkt hij bij de dierenbescherming als handhaver van het recht, in de straten waar hij eerder in drugs handelde.

Rachel Lopez, zijn reclasseringsambtenaar, probeert hem te helpen niet van het rechte pad af te wijken. Ze heeft echter moeite om haar eigen demonen te bezweren.

Het lijkt er evenwel op dat ze het beiden zullen redden, totdat een jonge gangster met één gewelddadige actie alles onherroepelijk verandert.

Lorenzo moet terugkeren naar de duistere kant van de straten van Washington DC om wraak te nemen, zelfs als dit zijn tweede kans op een beter leven te gronde richt.
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: Drama city
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789041409621
Uitgever: Ambo | Anthos
Dubbel
Het lijkt gemakkelijk: het waardevolle schilderij Dubbelportret terughalen, dat door de ex-vriend van Grace Kinkaid van haar gestolen is. Het is precies waarin Spero Lucas goed is: terugbrengen wat vermist wordt, discreet. Maar Grace wil meer. Ze wil dat hij op zoek gaat naar de man die haar heeft bedrogen - een gewelddadige crimineel.

Lucas is iemand die weet hoe hij moet krijgen wat hij wil, of het nu een op de vlucht geslagen dief is of een getrouwde vrouw. Terwijl hij verwikkeld is in een liefdesaffaire zonder toekomst en een gevaarlijke man op de hielen zit, wordt hij gedwongen te beslissen hoe ver hij zal gaan.
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: The double
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041425409
Ebook: 9789041426383
Uitgever: Ambo | Anthos
Geen weg terug
Drie tieners rijden op een hete zomermiddag in 1972 een wijk van Washington DC binnen. Een kort moment van razernij, gevolgd door wraak. Zes levens veranderen voor altijd als er geen weg terug blijkt te zijn.

Vijfendertig jaar later zoekt een overlevende van die tragische dag een andere overlevende op en reikt hem de hand ter verzoening. Maar een derde overlevende is net ontslagen uit de gevangenis en is uit op genoegdoening, in welke vorm dan ook.

Geen weg terug neemt ons mee op een reis, van de straten van de jaren zeventig, die weerklinken van rock- en soulmuziek, naar de wijken van het huidige Washington; van de diners en garages naar het Walter Reed Army Medical Center, waar gewonde mannen en vrouwen terugkeren in de wereld ten tijde van de Vietnam-oorlog.
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: The turnaround
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041413253
Ebook: 9789041421562
Uitgever: Ambo | Anthos
Het aandeel
Na zijn uitzending naar Irak heeft Spero Lucas een nieuwe baan gevonden: hij verricht onderzoek voor een advocaat. Hij is er goed in. Hij heeft namelijk een niche gevonden: het terughalen van gestolen goederen, tegen een provisie van veertig procent van de waarde ervan.

Een vooraanstaand kopstuk uit het criminele circuit huurt Lucas in om uit te vinden wie hem besteelt. Het is de grootste klus die Lucas ooit heeft gehad, en al snel krijgt hij een indruk van wat er speelt. Maar voordat hij grip kan krijgen op wat er gestolen is, raakt hij verstrikt in een wereld vol mannen die zo amoreel en gewelddadig zijn dat het Lucas de adem beneemt.

Is een provisie van veertig procent - of welk aandeel dan ook - evenveel waard als je familie, je geliefde en je leven?
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: The cut
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041419231
Ebook: 9789041421364
Uitgever: Ambo | Anthos


King Suckerman
De jaren 70. De muziek van Capt Beefheart verovert het grote publiek. De nieuwe trendyfilm “King Suckerman” draait binnenkort in de bioscoop. Een film waar iedereen het over heeft.

Washington is een broeinest van drugs en raciale spanningen - een stad waar je gemakkelijk de hoek van een verkeerde straat omslaat en plotseling verzeild raakt in een hoop moeilijkheden.

Dat overkomt Marcus Clay en Dimitri Karras wanneer zij het pad kruisen van een ex-crimineel en zijn bende niets ontziende moordenaars. Clay en Karras belanden midden in een fataal afgelopen drugsdeal en stuiten op een stapel geld die niet van hen is... en op de mooie vriendin van de Italiaanse drugsdealer Eddie Marchetti.

De ex-crimineel zaait al spoedig dood en verderf omdat hij zijn geld terug wil. Voor Clay en Karras is al snel het punt bereikt dat ze zichzelf moeten verdedigen. Ze eisen recht en nemen keihard wraak...
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: King Suckerman
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041412188
Uitgever: The House of Books
Tuinier van de nacht
Gus Ramone, voormalig rechercheur Interne Zaken, werkt nu voor de afdeling Zware Misdrijven. Zijn nieuwste zaak betreft de moord op de tiener Asa, wiens lichaam is aangetroffen in een volkstuin.

De moord doet hem sterk denken aan een zaak van twintig jaar eerder, toen hij als surveillanceagent met zijn toenmalige partner Dan Holiday de beroemde detective T.C. Cook assisteerde. Het ging destijds om een serie moorden op tieners, maar de dader werd nooit gepakt - voor de drie rechercheurs een blijvende frustratie.

Cook is inmiddels met pensioen. Holiday heeft vanwege omstreden gedrag het korps moeten verlaten. De wending die de zaak neemt met de moord op Asa brengt de drie mannen weer bij elkaar. Maar de hernieuwde samenwerking zet de onderlinge verhoudingen op scherp en kwesties uit het verleden spelen weer op.
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: The night gardener
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041419811
Ebook: 9789041421456
Uitgever: Ambo | Anthos

Derek Strange & Terry QuinnHet fatale schot
Washington D.C. wordt veelvuldig geteisterd door rassenconflicten en geweldsexplosies. Wanneer een politieman tijdens een surveillance zijn collega doodschiet, leidt dat in de getto's tot hevige spanningen.

Het slachtoffer, Chris Wilson, is zwart. De schutter, Terry Quinn, blank. De autoriteiten stellen meteen een diepgaand onderzoek in waardoor Terry Quinn van alle blaam wordt gezuiverd.

Leona Wilson, de moeder van de om het leven gekomen agent, trekt het onderzoek echter in twijfel. Zij wil de waarheid over zijn tragische dood kost wat kost boven water krijgen. Daarom roept ze de hulp in van Derek Strange, privédetective, maar ook ex-politieman.

Geplaagd door schuldgevoelens werkt Terry Quinn mee aan het onderzoek van Derek Strange. Dan begint hun adembenemende speurtocht langs louche clubs en vervallen crackhuizen in de gevaarlijkste buurten van Washington.
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: Right as rain
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789051084986
Uitgever: The House of Books
De grote afrekening
Derek Strange en Terry Quinn worden ingehuurd om een veertienjarig meisje op te sporen dat van huis is weggelopen en in de prostitutie is terechtgekomen. De twee ex-politiemannen denken de gevaren van een stad als Washington door en door te kennen. Maar ze zijn niet voorbereid op de meedogenloze Worldwide Wilson, de pooier wiens territorium zij binnendringen.

Als de drugsdealer Garfield Potter vindt dat hij door iemand niet met respect bejegend wordt, neemt hij keihard wraak. Hij weet dan nog niet dat het slachtoffer over relaties beschikt die dat niet over hun kant zullen laten gaan.

Wanneer Strange en Quinn ontdekken dat de verdwijning van het meisje alles te maken heeft met het drugsmilieu waarin zij verkeerde, is de dag van de grote afrekening niet ver weg meer...
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: Hell to pay
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044303971
Uitgever: The House of Books
Soul circus
Voor de rechtbank in Washington DC vecht een gevreesde bendeleider voor zijn leven. Twee jonge dealers betwisten zijn territorium en prestige. Er is maar één misstap nodig om de spanningen verder op te drijven.

Midden in deze escalerende situatie heeft privédetective Derek Strange een vrouw gevonden wier getuigenis voor de gangsterbaas dood of vrijheid kan betekenen. Maar Strange moet haar eerst in leven zien te houden...
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: Soul circus
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044307146
Uitgever: The House of Books
Harde revolutie
Harde revolutie is het dramatische en fascinerende verhaal van twee broers - de een is net van de politieschool, de ander is zojuist uit Vietnam teruggekeerd - die betrokken raken bij de chaos die Washington DC in 1968 dreigt te overspoelen. In dat jaar breken er in de nasleep van de moord op Martin Luther King hevige rellen uit.

Derek Strange probeert uit alle macht zijn oudere broer Dennis uit de greep van een plaatselijke drugsdealer te houden. Het culmineert in een apocalyptisch vuurgevecht.
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: Hard revolution
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041411389
Uitgever: Ambo | Anthos
Wat het was
Washington, 1972. Derek Strange heeft de politie verlaten en is zojuist voor zichzelf begonnen als privédetective. Zijn voormalige collega Frank `de bloedhond' Vaughn werkt er nog altijd. Wanneer een jonge vrouw Strange inschakelt om een zoekgeraakte ring op te sporen die ze is kwijtgeraakt, betreedt Derek het werkgebied van Vaughn.

Er is een drugsgebruiker vermoord - doodgeschoten in zijn appartement. Al snel komen beide mannen de moordenaar op het spoor, Red Fury, zo genoemd vanwege zijn uiterlijk en de auto waarin zijn vriendin rijdt. Het interesseert hem niet wie hij moet vermoorden om te krijgen wat hij wil. Wanneer het geweld escaleert en er steeds meer op het spel komt te staan, weten Strange en Vaughn dat er maar één manier is om deze man te pakken: hún manier.
Schrijver: George Pelecanos
Oorspronkelijke titel: What it was
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041420824
Ebook: 9789041423603
Uitgever: Ambo | Anthos