Boekenplank:
Kies

Boeken van Ken Bruen

Meer over Ken Bruen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Ierland


Overzicht

  • Dodelijke wijsheid - The book of virtue

Jack Taylor

  1. Terreur in Galway - The guards
  2. Priester - Priest
  3. Kruis - Cross

gedetailleerd overzicht

OverzichtDodelijke wijsheid
Hij huilt niet als zijn vader overlijdt. De oude man was een dronkaard die alleen om zichzelf gaf en die hem meer dan eens mishandelde. Als hij dan eindelijk door kanker wordt geveld, kijkt zijn zoon toe en wacht. Als de oude man sterft, buigt hij zich over hem heen en fluistert in zijn oor dat hij blij is om hem te zien gaan.

Zijn enige erfenis is een zwaar in leer gebonden boek. Hij heeft het nooit eerder gezien en vindt het maar moeilijk te geloven dat zijn vader, een gewelddadige en weinig geleerde man, ooit zoiets moois in zijn bezit heeft gehad. Maar het boek lijkt vaak gebruikt, vol aantekeningen in zijn handschrift.

Geïntrigeerd begint de zoon het te lezen - en vrijwel onmiddellijk beginnen de problemen. De oplossing staat in het boek, ergens...

* Dodelijke wijsheid is een kort verhaal van ca. 36 pagina's.
Schrijver: Ken Bruen
Oorspronkelijke titel: The book of virtue
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789462320710
Uitgever: Link

Jack TaylorTerreur in Galway
Jack Taylor is een ex-politieagent in Galway. Na de dood van zijn vader zoekt hij troost, en drinkt zichzelf de afgrond in. Wanneer hij door een bezorgde moeder gevraagd wordt de zelfmoord van haar tienerdochter te onderzoeken, stoot hij op duistere praktijken.

Jack Taylor gaat de gevaarlijke confrontatie aan, hierbij geholpen door een rebelse tiener. De politiemacht van Galway, Jacks ex-collega's, vormen hierbij een gevaarlijk decor, want zij blijven niet enkel deel van Jacks verleden, maar duiken op de meest onverwachte momenten in zijn speurtocht op.
Schrijver: Ken Bruen
Oorspronkelijke titel: The guards
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789057201868
Uitgever: Stichting BMP
Priester
Vergeef ons onze schuld...

Jack Taylor, de gewelddadige, door schuld gedreven, ex-politieagent is net ontslagen uit het psychiatrisch ziekenhuis. Getraumatiseerd omdat hij de dood van een kind heeft veroorzaakt, gelooft hij niet dat er nog hoop voor hem is.

Dan wordt er een priester onthoofd aangetroffen in een biechtstoel in Galway, een gebeurtenis die zelfs de meest goddeloze burger schokt. Taylor wordt gevraagd de moordenaar te vinden.

Ierland moderniseert in snel tempo en de kerk, getroffen door allerlei schandalen, wankelt op haar grondvesten. Al gauw wordt Taylor meegesleurd in een duister web van moordzuchtige samenzweringen. Wat hij niet weet is dat het echte gevaar dichter bij huis ligt en veel persoonlijker is dan hij zich had kunnen voorstellen...
Schrijver: Ken Bruen
Oorspronkelijke titel: Priest
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789074274463
Uitgever: Verbum
Kruis
Verlos ons van het kwade...

Het nieuws dat er een jongen is vermoord, gekruisigd, slaat in als bom in Galway, Ierland. Mensen zijn geschrokken en vragen zich af waar het in deze wereld naar toe moet. Deze brutale moord geeft de huidige waanzin van deze maatschappij weer en zet de kerk wederom in een kwaad daglicht.

Wanneer dan ook nog eens de zus van de vermoorde jongen levend wordt verbrand is voor Taylor de maat vol. Hij gaat op zoek naar de dader en wordt tijdens zijn onderzoek geplaagd door geesten - levende en dode... Maar wat hij uiteindelijk aantreft, overtreft zelfs zijn meest duistere gedachten...
Schrijver: Ken Bruen
Oorspronkelijke titel: Cross
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789074274500
Uitgever: Verbum