Boekenplank:
Kies

Boeken van Elmore Leonard

Meer over Elmore Leonard

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1925 / Overleden: 2013

Website: Elmore Leonard


Overzicht

 • Bankroof - Out of sight
 • Cuba libre - Cuba libre
 • De blanke scalpenjagers - The bounty hunters
 • Doodstraf - Maximum Bob
 • Dynamiet - Freaky deaky
 • Glitz - Glitz
 • Killshot - Killshot
 • LaBrava - LaBrava
 • Lokaas - Rum punch
 • Mitchell - 52-Pick-up
 • Motel - Cat chaser
 • Onder heidenen - Pagan babies
 • Stick - Stick
 • Tishomingo blues - Tishomingo blues
 • Tuig - Bandits

Chili Palmer

 1. Get shorty - Get shorty
 2. Cool - Be Cool

Harry Arno & Raylan Givens

 1. Pronto - Pronto
 2. Losgeld - Riding the rap

The Hot Kid

 1. Hot kid - The hot kid
 2. Big Deal - Up in Honey’s room

Jeugdboeken

 • Coyote over de vloer - A coyote's in the house

Dubbel uitgegeven titels

 • Geldschieter - zie Get shorty
 • Jackie Brown - zie Lokaas
 • Killers - zie Killshot
Chili Palmer
Harry Arno & Raylan Givens

gedetailleerd overzicht

OverzichtBankroof
Een gevangenisuitbraak in Zuid-Florida brengt twee zeer verschillende mensen samen: federaal marshal Karen Sisco en bankrover Jack Foley...
Wanneer Jack Foley, een professionele bankrover, zich naar de oppervlakte van een mediumbeveiligde gevangenis in Florida heeft gegraven, komt hij oog in oog te staan met Karen Sisco, een mooie federale marshal.
Hoewel de loop van haar geweer recht op zijn gezicht is gericht, schiet ze niet en Foley's medeplichtige, Buddy, overmeestert haar en stopt haar in de kofferbak van de vluchtauto. Foley stap eveneens in de kofferbak en de auto vertrekt, Foley's ontsnapping uit de gevangenis hiermee bezegelend.
In de benauwde duisternis van de kofferbak ontdekken de misdadiger en de agente dat zij veel gemeen hebben en tegen de tijd dat de auto zijn bestemming bereikt, zijn de twee verliefd geworden.
Nadat Karen is ontsnapt, proberen zij en Foley elkaar opnieuw te vinden, dit keer zonder de beperkende rollen van kidnapper en slachtoffer...
Out of Sight - 1998
Regisseur: Steven Soderbergh
Cast: George Clooney, Jennifer Lopez, Ving Rhames, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Out of sight
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-269-7447-7
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Cuba libre
Ex-bankrover Ben Tyler wil snel en veel geld verdienen. Met de hete adem van de wet in zijn nek neemt hij het aanbod van zijn vriend Charlie Burke aan om wapens naar Cuba te smokkelen. Ze hadden echter geen slechter moment kunnen uitzoeken...
De Verenigde Staten, vastbesloten Cuba te bevrijden, heeft zijn oorlogsschip de USS Maine naar Havana gestuurd. Dat maakt het voor Ben en Charlie niet gemakkelijk om ambtenaren om te kopen en de verraderlijke suikerbaron Roland Boudreaux aan zijn afspraak te houden.
Erger nog, Ben belandt in de gevangenis. Maar de bloedmooie minnares van Boudreaux wil hem bevrijden.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Cuba libre
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-269-8137-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De blanke scalpenjagers
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: The bounty hunters
Eerste uitgave: 1953
Uitgever: Schoonderbeek
Doodstraf
"Je wilt de rechter vermoorden?"
 "Ik zie het meer als een rekening vereffenen. Jij niet? Kom op, wat zeg je ervan?"
 "Ik zit te denken."

Palm Beach County, Florida. Rechter Bob Gibbs is berucht vanwege de hoge straffen die hij uitdeelt, ongeacht het vergrijp. Zijn bijnaam is dan ook Maximum Bob en zijn vele 'slachtoffers' kunnen zijn bloed wel drinken.

Gibbs' voornaamste tegenspeelster is de aantrekkelijke Kathy Baker van de reclassering. De rechter ziet wel wat in Kathy, maar die heeft heel wat anders aan haar hoofd.

Een paar van haar klanten willen Gibbs een lesje leren. Voor altijd. En dat gaat Kathy nou nèt iets te ver.

Maximum Bob - 1998 - TV-serie
Regisseur: Marc Buckland, John David Coles, e.a.
Cast: Beau Bridges, Liz Vassey, Karen Gordon, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Maximum Bob
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-225-2303-9
Uitgever: Boekerij
Dynamiet
De stem van de vrouw zei: 'Zit je nou eindelijk?'
Booker zei: 'Ja, ja, ik zit verdomme. En krijg ik nou te horen wat er aan de hand is of hoe zit dat?'
Moselles stem zei: 'Ik moest je vertellen, liefje, dat je heel stil moet blijven zitten. Want als je opstaat kunnen ze je stoffelijke resten van de muren krabben.'
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Freaky deaky
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-269-7592-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Glitz
Ricky zat vier krukken van hem vandaan een glas bier te drinken. Vincent bestudeerde de flessen die achter de bar stonden, deed alsof ie de etiketten bekeek. Hij voelde dat Ricky naar 'm zat te kijken. Toen Ricky van de kruk afgleed en naar achteren liep, naar de wc, vroeg Vincent de barkeeper: "Heb je misschien even een mesje voor me? Zo een waarmee je citroenen snijdt?" De barkeeper hield een gekarteld mesje op. "Ja. Mag ik 't even lenen? Je krijgt 't terug." De barkeeper zag Vincent met het mes weglopen en haalde zijn schouders op...
Vincent Mora, een doorgewinterde rechercheur uit Miami, identificeert in Atlantic City - het gokcentrum van de Oostkust - het lijk van zijn vriendin Iris. Van een flat gesprongen. Of geduwd?
Om daarachter te komen stort Vincent zich verbeten in het verloederde gokwereldje. Het levert hem niet alleen geldelijk gewin op, maar daarnaast nuttige contacten met een aantal interessante figuren. Zoals Linda, de beste nachtclubact van de stad; gokbaas Jackie Garbo, bijgenaamd 'Grote Bek' en niet te vergeten Teddy, een hardnekkig bajesklantje dat iets tegen Vincent heeft en dat laat merken ook.
Van Iris zeggen ze allemaal weinig te weten. Maar Vincent weet dat 'weinig' in de gokwereld een zeer betrekkelijk begrip is.
Glitz - 1988
Regisseur: Sandor Stern
Cast: Jimmy Smits, Markie Post, Madison Mason, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Glitz
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-10-05725-9
Uitgever: Elsevier
Killshot
Blackbird is een coole killer, een ouwe rot in het vak. Als op een dag Richie zijn pad kruist, beginnen de problemen voor Blackbird. Richie is namelijk gek, Richie heeft een ideaal: in elke staat van Amerika een bank beroven.
Het gelukkige stel Carmen en Wayne is per ongeluk aanwezig als de twee criminelen een kraak zetten. Ze weten te ontkomen, maar worden op de hielen gezeten door het dodelijke duo. Een ijzingwekkende achtervolging volgt.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Killers.
Killshot - 2007
Regisseur: John Madden
Cast: Mickey Rourke, Diane Lane, Joseph Gordon-Levitt, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Killshot
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 978-90-499-7040-6
Uitgever: 521
LaBrava
Ex-geheim agent Joe LaBrava denkt het prima voor elkaar te hebben. Een prettig leven in Miami, een nieuwe start als fotograaf. Maar dan ontmoet hij Jean Shaw, eens een beroemd filmactrice en nog altijd sexy en verleidelijk. Zijn grote jeugdliefde van het witte doek. Voor LaBrava lijkt het paradijs in zicht, tot de moeilijkheden beginnen...
Tegen wil en dank wordt hij meegesleurd in een draaikolk van actie en gevaar. Hij wordt betrokken bij een moorddadige afpersing zoals die alleen in films te zien is, en moet een keuze maken om zijn beste vriend te redden...
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: LaBrava
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-269-7638-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Lokaas
De toekomst van Jackie Brown ziet er somber uit. Ze is 44 jaar, stewardess en is door de politie op het vliegveld van Miami aangehouden met geld in haar bezit waarvoor ze geen verklaring wil geven. De politie is getipt. Ze weten dat Jackie koeriersdiensten verricht voor een illegale wapenhandelaar, maar kennen zijn naam niet.
Aan Jackie de keus: meewerken met de politie en vrijuit gaan of zwijgen en voor vijf jaar achter de tralies verdwijnen. Maar Jackie weet dat als Ordell Robbie, de wapenhandelaar, vermoedt dat je over hem kletst, je zo goed als dood bent.
Dan ontmoet ze Max Cherry, eind 50, net gescheiden en bemiddelaar bij het op borgtocht vrijlaten van criminelen. Voor Max betekent de ontmoeting liefde op het eerste gezicht, voor Jackie een mogelijkheid om aan een dreigende gevangenisstraf te ontsnappen... Zelfs om er met Ordell's geld vandoor te gaan.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Jackie Brown.
Jackie Brown - 1997
Regisseur: Quentin Tarantino
Cast: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert De Niro, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Rum punch
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-269-7212-1
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Mitchell
De schurken die hem 105.000 dollar lichter proberen te maken, begingen een grove vergissing toen ze Harry Mitchell als doelwit kozen.
Mitchell heeft het uitstekend voor elkaar: een goedlopende zaak, een aantrekkelijke vrouw en, ter bestrijding van een lichte midlifecrisis, een aardige maîtresse in een chique appartement.
En Mitchell is niet het type om zich aan de regels te houden van een vies spelletje dat hij gedwongen wordt mee te spelen. Mitchell bepaalt die regels zelf wel. Want als het moet, is Mitchell net zo spijkerhard als de machine-onderdelen die zijn fabriek produceert...
52 Pick-Up - 1986
Regisseur: John Frankenheimer
Cast: Roy Scheider, Ann-Margret, John Glover, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: 52-Pick-up
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-269-7639-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Motel
Misschien had George Moran wel een te gemakkelijk leventje. Hij was eigenaar van een motel en had altijd ruim de tijd voor een biertje aan de rand van zijn zwembad.
Waarom moest hij dan zo nodig terug naar Santo Domingo, waar hij zijn dienstijd had doorgebracht? Om het meisje dat zijn leven had gered op te zoeken? Of om de vrouw van zijn dromen te vinden?
Misschien zocht-ie alleen maar moeilijkheden...
Cat Chaser - 1989
Regisseur: Abel Ferrara
Cast: Peter Weller, Kelly McGillis, Juan Fernández, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Cat chaser
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-225-0668-1
Uitgever: Boekerij
Onder heidenen
Pater Terry Dunn is geen bevlogen missionaris. Twee keer per jaar, met Pasen en Kerstmis, draagt hij een mis op, één keer per week neemt hij zijn Afrikaanse zieltjes de biecht af en elke avond brengt zijn eenarmige huishoudster hem z´n fles Johnny Walker (Red Label). Hij begint zich echter meer en meer te ergeren aan het gedrag van vier jonge Hutu´s, die verantwoordelijk zijn voor de 47 dode Tutsi´s in zijn kerkgebouw. Wanneer hij met hen heeft afgerekend, moet hij wel verdwijnen en keert hij terug naar Detroit.
Daar ontmoet hij al spoedig Debbie Dewey, net op vrije voeten na drie jaar gevangenis, omdat ze verzuimd had haar overspelige echtgenoot (inmiddels haar ex) voorrang te geven op het zebrapad.
Beiden hebben behoefte aan nieuw startkapitaal en de witte boord van Terry Dunn in combinatie met de arme heidenkindertjes in Afrika zijn een ideale manier om dit binnen te halen. Maar het verleden achterhaalt hen beiden, wanneer de maffia zich met hun collecte gaat bemoeien.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Pagan babies
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-269-8238-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Stick
Aan Florida's goudkust, in de vluchtige wereld van drugdeals, snel geld en een schot uit de losse pols, speelt Ernest Stickley - Stick voor intimi - met vuur.
Door een toeval is hij getuige van een dodelijke schietpartij en al snel wordt hem duidelijk gemaakt dat hij het volgende slachtoffer zal zijn. Maar vluchten is niet bepaald Sticks stijl.
Integendeel: door pure bluf, vindingrijkheid en een beetje hulp van buitenaf verovert hij een plaats in het milieu. Hij slaat zijn slag en neemt zich voor de vruchten ongestoord te plukken. Helaas zit er een wrange tussen...
Stick - 1985
Regisseur: Burt Reynolds
Cast: Burt Reynolds, Candice Bergen, George Segal, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Stick
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-10-05498-5
Uitgever: Elsevier
Tishomingo blues
Dennis Lenahan, professioneel stuntduiker sinds 1979, en momenteel werkzaam bij het Tishomingo Lodge & Casino nabij de Mississippi, duikt vanaf duizelingwekkende hoogten in een kleine tank met water. Dat alles ter vermaak van de gasten en omdat hij er een geweldige kick van krijgt.
Het is dus jammer dat hij op een dag vanaf zijn platform getuige is van een moord en dat de moordenaars, leden van de Dixiemaffia, ook weten dat hij hen heeft gezien. Wat ze echter niet weten, is dat Dennis niet de enige getuige is.
Robert Taylor, met net zulke stalen zenuwen als Dennis en met een gewaagd plan, heeft hen ook gesignaleerd. Al snel raakt Dennis tot over zijn oren in de problemen.
Een paar gangsters uit Detroit willen meedoen met de Dixiemaffia - bestaande uit drank- en drugssmokkelaars en truckhelers - en zij hebben besloten dat Dennis hen daarbij goed van dienst zal kunnen zijn.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Tishomingo blues
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-269-8287-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Tuig
Ga mee naar New Orleans en maak kennis met het tuig: Jack Delaney, een ex-gedetineerde die denkt geen misstap meer te zullen begaan, Lucy Nichols, een ex-non, dochter van een ultra-rechtse oliebaron en Roy Hicks, een ex-politieman wiens carrière werd kortgesloten toen hij naar de gevangenis werd gestuurd.
Zij stuiten op een privé-geldinzamelactie ten behoeve van de contra's in Nicaragua. En besluiten dat de ingezamelde miljoenen New Orleans niet mogen verlaten...
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Bandits
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-269-7084-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Chili PalmerGet shorty
Chili Palmer mag dan een kleine jongen zijn onder de woekeraars van Miami, zijn stijl is groots. "Kijk me aan" zijn de drie woorden die hij gewoonlijk nodig heeft om wanbetalers over de brug te laten komen. Want wat heb je aan benen breken? Een vent die in het ziekenhuis ligt kan niet betalen, of wel soms?
De jacht op een van de schuldenaars voert hem naar Hollywood, waar hij zich – bezeten als hij is van films – geheel op filmwereld stort. Maar hij raakt verzeild in een scenario dat zelfs zijn talent te boven lijkt te gaan.
Vijanden genoeg, waaronder Ray Bones, met een litteken als scheiding op zijn schedel, en Bo Catlett, de dodelijke dandy. Chili kan maar beter zelf een goede plot bedenken.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Geldschieter.
Get Shorty - 1995
Regisseur: Barry Sonnenfeld
Cast: John Travolta, Gene Hackman, Danny DeVito, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Get shorty
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-461-6001-7
Uitgever: Zwarte Beertjes
Cool
Chili's eerste film is een succes, zijn tweede een flop. Hij heeft de smaak van het filmmaken echter goed te pakken en bovendien omvat zijn deal met de filmstudio drie films. Al pratend met zijn oude gabber uit Brooklyn, die een platenmaatschappij runt, lijkt het Chili geen slecht idee om de platenindustrie tot onderwerp van zijn derde film te maken. En als zijn vriend tijdens een lunch wordt neergeschoten, heeft Chili ook zijn openingsscène...
Voor de vrouwelijke hoofdrol heeft Chili een meisje in gedachten van wie hij alleen de stem kent: Linda Moon. Maar voor hij het weet is hij Linda's manager en kruisen Russische gangsters, criminele platenpluggers, een huurmoordenaar en maffe bodyguards zijn pad door de muziekwereld.
Maar Chili zou Chili niet zijn als hij de scènes uit de realiteit niet tot zijn voordeel weet om te vormen, gebruikmakend van zijn aloude motto: keep cool...
Be Cool - 2005
Regisseur: F. Gary Gray
Cast: John Travolta, Uma Thurman, Harvey Keitel, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Be Cool
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-269-8173-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Harry Arno & Raylan GivensPronto
Twintig jaar lang heeft Harry Arno geopereerd als bookmaker in de plaatselijke onderwereld. En twintig jaar lang heeft hij de winst van hun weddenschappen afgeroomd. Harry vindt het nu tijd zich terug te trekken in zijn villa aan de Italiaanse Rivierà om te gaan genieten van een welverdiend pensioen.
Maar daarvan komt niets terecht als zijn onderwereldvriendjes erachter komen hoe Harry zijn kapitaal bijeen heeft gegaard. Ook de FBI, die een aanval wil doen op de georganiseerde misdaad, wil Harry hebben... als kroongetuige.
De onderwereld stuurt een huurmoordenaar op hem af, de FBI een agent om hem te beschermen. Maar Harry wacht de confrontaties niet af en gaat ervandoor. De jacht op Harry Arno is geopend...
Pronto - 1997
Regisseur: Jim McBride
Cast: Peter Falk, James LeGros, Glenne Headly, e.a.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Pronto
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-269-7259-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Losgeld
Chip Ganz, klaploper èn dief, heeft van begin tot eind de gijzelingsdrama's in Beiroet gevolgd. Dat brengt hem om het idee om een ontvoering te plannen waarbij hij niet de familie van het slachtoffer belt en losgeld eist, maar het slachtoffer zelf vraagt hoeveel diens leven hem waard is.
De man die hij en zijn maatje uitkiezen is geen politicus of een diplomaat: hij is de bookmaker van de onderwereld: Harry Arno. Volgens Chip het perfecte slachtoffer, want hij is Harry een groot bedrag schuldig. Hij vermijdt daardoor afbetaling en hij weet ook dat Harry drie miljoen dollar bezit.
Maar Chip vergeet dat de FBI, die Harry vanwege zijn connecties met de onderwereld scherp in de gaten houdt, niet werkeloos zal toekijken als er iets met Harry gebeurt.
Als Harry dan ook spoorloos verdwijnt begint er een verbeten zoektocht naar hem en Chip krijgt het nare vermoeden dat zijn plannetje wel eens anders zal kunnen verlopen dan hij had uitgedacht.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Riding the rap
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-269-7359-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

The Hot KidHot kid
Carl Webster is een beleefde jonge kerel met respect voor zijn superieuren. Daarbij is hij een uitzonderlijk scherpschutter. Carl is één van de coolste dienders die in de roerige jaren dertig jacht maakt op notoire criminelen. Ondanks zijn leeftijd - eenentwintig jaar - is hij hard op weg een van de beroemdste U.S. Marhals in Amerika te worden. Zelfs de beruchte bankovervaller Emmet Long bleek de mindere van dit jonge talent.
Carl zit Jack Belmont, de zoon van een olie-magnaat die ervan droomt publieke vijand nummer één te worden, op de hielen.
True Detective-journalist Tony Antonelli volgt beiden op de voet en zorgt voor sensationele primeurs vol bloedmooie vrouwen, pistolen en spanning.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: The hot kid
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-499-7023-9
Uitgever: 521
Big Deal
Walter Schoen, Duitser van origine, woonachtig in Detroit, lijkt als twee druppels water op SS- en Gestapo-chef Heinrich Himmler. Ze zijn zelfs op dezelfde dag geboren. Walters Amerikaanse vrouw Honey Deal weet niet dat hij een Duitse spion is, maar ze heeft het helemaal gehad met haar man. Ze heeft de hoop opgegeven hem in een normale, gezonde vent met een beetje gevoel voor humor te kunnen veranderen en wil van hem scheiden.
Ondertussen is ‘Hot Kid’ Carl Webster op jacht naar Jurgen Schrenk, een ontsnapte krijgsgevangene die vroeger bij het Afrikakorps heeft gediend. Carl vermoedt dat Walter hem onderdak heeft gegeven en hij gebruikt Honey om achter zijn schuilplaats te komen.
Honey ziet wel wat in de knappe Carl, maar die is er louter op gebrand om Jurgen te pakken te krijgen zonder zelf voortijdig het loodje te leggen. Wat volgt is een spannende klopjacht met de droge humor en hilarisch domme schurkenstreken die we van Elmore Leonard gewend zijn.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: Up in Honey’s room
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-499-7051-2
Uitgever: 521

JeugdboekenCoyote over de vloer
Antwan is een wilde coyote, gek op vlees, en dan niet uit blik. Hij jaagt samen met zijn maatjes in de heuvels van Hollywood. Maar hij zou wel eens willen weten hoe het leven van een huisdier eruitziet.
Buddy is een Duitse herdershond, beroemd geworden door zijn heldenrollen in films. Maar inmiddels is Buddy te oud voor filmrollen, en leidt hij een saai maar luxe leven als huisdier. Hij moet lijdzaam toezien hoe zijn huisgenote, de poedel Miss Betty, de ene na de andere schoonheidswedstrijd wint. Buddy zou wel eens iets spannends willen beleven, buiten in de heuvels.
Antwan en Buddy besluiten van plaats te wisselen. Maar kan Buddy wel buiten zijn luxeleventje, en kan Antwan zich gedragen als een brave hond?
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: A coyote's in the house
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-499-2003-9
Uitgever: Pimento

Dubbel uitgegeven titels

Geldschieter
Zie voor de beschrijving van dit boek: Get shorty.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: zie Get shorty
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-269-6981-3
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jackie Brown
Zie voor de beschrijving van dit boek: Lokaas.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: zie Lokaas
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-269-8132-5
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Killers
Zie voor de beschrijving van dit boek: Killshot.
Schrijver: Elmore Leonard
Oorspronkelijke titel: zie Killshot
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-269-6231-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf