Boekenplank:
Kies

Boeken van Col Buchanan

Col Buchanan (Noord-Ierland) won met Farlander de David Gemmell Legend Award voor beste fantasy-roman.

Meer over Col Buchanan

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1973

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Col Buchanan


Farlander

  1. Farlander - Farlander
  2. De schim van Roshun - Stands a shadow

gedetailleerd overzicht

FarlanderFarlander

Wie een hanger van de Roshun koopt, verzekert zichzelf ervan dat, mocht hij of zij om het leven worden gebracht, die daad niet onbestraft zal blijven.

Ash is een Roshun. Om een vonnis te voltrekken en zodoende de reputatie van de Roshun hoog te houden, is hij al zijn hele leven bereid alles op het spel te zetten, zijn toekomst, zijn gezondheid, zelfs zijn leven... en dat van zijn leerling.

Dit alles komt nu op het spel te staan als hij opdracht krijgt het vonnis te voltrekken over de zoon van de halfwaanzinnige Heilige Matriarch Sasheen, die met ijzeren hand regeert over het immens grote Rijk van Mann.

Schrijver: Col Buchanan
Oorspronkelijke titel: Farlander
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024555611
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De schim van Roshun

De Roshun-krijger Ash is op wraak uit. Te lang heeft hij zich aan de strenge regels van zijn orde gehouden. Sinds de dood van zijn leerjongen Nico is hij niet meer dezelfde.

Alles in hem schreeuwt om genoegdoening en sinds hij weet dat de halfwaanzinnige Heilige Matriarch Sasheen verantwoordelijk is voor zijn verlies, is hij bereid tot het uiterste te gaan om haar te stoppen. Zelfs als dat betekent dat hij zich moet vermommen als een van haar soldaten en mee moet vechten in de bloederige strijd om de stad Bar-Khos, zijn thuis...

Schrijver: Col Buchanan
Oorspronkelijke titel: Stands a shadow
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024558575
Uitgever: Luitingh-Sijthoff