Boekenplank:
Kies

Boeken van Anthony Ryan

Anthony Ryan studeerde middeleeuwse geschiedenis. Hij is geboren in Schotland, maar bracht het grootste deel van zijn leven door in Londen. Na lange tijd te hebben gewerkt als ambtenaar, besloot hij te gaan schrijven - met groot succes.

Meer over Anthony Ryan

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): A.J. Ryan

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Anthony Ryan


De Zeven Zwaarden / The Seven Swords

 1. Een pelgrimstocht van zwaarden - A pilgrimage of swords
 2. De krakentand - The kraken's tooth
 3. Stad van Liederen - City of Songs
 4. Fort Swartfuyr - To Blackfyre Keep
 5. De Zee der Zuchten - Across the Sorrow Sea

Draconis Memoria

 1. Het vuur van de draak - The waking fire
 2. Het legioen van vlammen - The legion of flame
 3. Het keizerrijk van as - The empire of ashes

In de Schaduw van de Raaf / Raven's Shadow

 1. Vaelin Al Sorna - Blood song
 2. De torenheer - Tower lord
 3. De vuurkoningin - Queen of fire

In de Schaduw van de Wolf / Raven's Blade

 1. De roep van de wolf - The wolf's call
 2. Het zwarte lied - The black song
In de Schaduw van de Raaf / Raven's Shadow
In de Schaduw van de Wolf / Raven's Blade

gedetailleerd overzicht

De Zeven Zwaarden / The Seven SwordsEen pelgrimstocht van zwaarden

Het is tweehonderd jaar geleden dat de god Vergiffenis krankzinnig werd en het koninkrijk van Alnachim verwoestte. Het Vervloekte Land, zoals het nu heet, is niet meer dan een woestenij gevuld met naamloze monsters. Maar al decennialang maken wanhopige zielen pelgrimstochten naar het centrum van deze woestenij, in de hoop dat de Krankzinnige God hun gebeden aanhoort. Weinigen keren echter terug...

Bewapend met een bezeten zwaard trekt de krijger Pelgrim er samen met zes anderen op uit om de laatste tocht naar het hart van het Vervloekte Land te maken. Een jonge priester, een beestenbezweerder, een onbetrouwbare geleerde, een uitgebluste acteur en twee verbannen geliefden vergezellen Pelgrim op een tocht vol waanzin, kwaadaardige geesten, onnatuurlijke monsters en verraad. Allemaal opdat de Krankzinnige God zijn gebeden kan verhoren en hem, als hij geluk heeft, zal verlossen. Maar kunnen zulke zonden worden vergeven?

Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: A pilgrimage of swords
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024593699
Ebook: 9789024593705
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De krakentand

In De krakentand vervolgt Guyime zijn zoektocht naar de Zeven Zwaarden. Zijn volgende doel: het mythische zwaard De Krakentand. Geleid door de magie reist Guyime naar Cathula, in het midden van de Eerste Zee, om dit zwaard op te sporen.

Geholpen door drie compagnons - de beestenbezweerder Zoeker, een machtige tovenares, en een geleerde slaaf - bereikt Guyime een van de gevaarlijkste uithoeken van de wereld om zijn missie te voltooien. Zijn schat is echter moeilijk te bereiken - eeuwenoude magie, vervloekte geesten en dodelijke vallen staan hem in de weg. Samen met zijn metgezellen zal hij een ultieme beproeving moeten doorstaan, eentje uit zijn ergste nachtmerries...

Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: The kraken's tooth
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024593927
Ebook: 9789024593934
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Stad van Liederen

De zwervende, onttroonde koning van de Noordelijke landen Guyime wordt naar de Atheria getrokken door zijn zoektocht naar de Zeven Zwaarden, de door demonen bezeten en legendarische wapens van weleer.

Maar om het volgende zwaard op te eisen moet hij een op het eerste oog onmogelijke moord zien op te lossen - een puzzel die, eenmaal opgelost, geheimen zal onthullen die zo duister zijn dat ze de Stad van Liederen kunnen vernietigen.

Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: City of Songs
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024598854
Ebook: 9789024598861
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Fort Swartfuyr

Geleid door magie reizen Guyime en zijn metgezellen naar de spookachtige ruïnes van Fort Swartfuyr, een kasteel dat volgens de legenden niet kan worden bezet.

Maar er staat hun een veel dodelijkere dreiging te wachten dan alleen geesten. Een eeuwenoud kwaad is opgeroepen, en om het te verslaan moet Guyime misschien wel het monster worden dat hij vroeger was - de Verwoester, herboren.

Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: To Blackfyre Keep
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789024598878
Ebook: 9789024598885
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Zee der Zuchten

Van alle vijf zeeën wordt de Zee der Zuchten het meest gevreesd: de plek wordt geteisterd door zware stormen, onmenselijke verschrikkingen en een moordzuchtige piratenkoning op rooftocht.

In dit zeemansavontuur zetten de legendarische held Guyime en zijn metgezellen hun zoektocht naar de zeven zwaarden voort. Ze moeten gevaarlijke tijen trotseren om zo het mythische Spookeiland te vinden waar eens een krachtige tovenaar de demon Lakorath gevangennam. Hier komen eeuwenoude plannen aan het licht en wordt het eindelijk duidelijk wat het geheime nut van de zeven vervloekte zwaarden is...

Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: Across the Sorrow Sea
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021044583
Ebook: 9789021044590
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Draconis MemoriaHet vuur van de draak
Al decennialang worden de landen van de IJzerschip Handelsmaatschappij verdedigd door Bloedgezegenden - mannen en vrouwen die in staat zijn de krachten uit het bloed van wilde draken te sturen. De loyaliteit van elitespionnen en huurmoordenaars hebben ervoor gezorgd dat de Handelsmaatschappij nu een van de grootste machten in de wereld is.

Maar er dreigt een crisis. De drakenbloedlijnen worden steeds zwakker en een oorlog met het Corvantijnse Keizerrijk lijkt onvermijdelijk. De enige hoop voor de Handelsmaatschappij ligt in de mythe van een legendarische Witte Draak wiens krachtige bloed misschien wel het tij van de oorlog kan doen keren - als hij al bestaat.

De taak om dit legendarische beest te vinden, ligt in de handen van Cleemond Torkreek, een kruimeldief en ongeregistreerde Bloedgezegende. Cleemond heeft door de jaren heen een hoop kostbare zaken in zijn handen gehad (veel daarvan illegaal), maar niets zoiets waardevols als de toekomst van de complete IJzerschip Handelsmaatschappij.
Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: The waking fire
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024573547
Ebook: 9789024573554
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het legioen van vlammen
Cleemond Torkreek overleefde met draken overspoelde jungles, vijandige stammen en de pijnlijke steken van verraad, maar zijn problemen zijn nog maar net begonnen. De legendarische Witte Draak - niet meer dan een mythe volgens sommigen - is ontwaakt uit een diepe slaap met een dorst om de wereld van de mens eens en voor altijd in de as te leggen.

Er is al een stad gevallen onder de ontzagwekkende legioenen van de draak, en meer zullen snel volgen, tenzij Clee een geheim kan blootleggen dat diep onder het zuidelijke ijs ligt begraven. Maar dan moeten Clee, spionne Lizanne en kapitein Heilmoer wel eerst het hoofd zien te bieden aan ontelbare gevaren, want dit keer staat niet alleen hun volk, maar de hele wereld op het spel.
Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: The legion of flame
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024580118
Ebook: 9789024580132
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het keizerrijk van as

Het leger van de witte draak heeft een bloederig spoor door de wereld getrokken, steden en dorpen daarbij in de as leggend. Duizenden onschuldige mensen zijn gestorven onder deze genadeloze aanslag, en er zullen er snel nog meer volgen.

Alleen ex-crimineel Cleemond Torkreek en meesterspionne Lizanne Letriet - samen met het zootje ongeregeld dat ze bondgenoten noemen - staan tussen de furie van de witte draak en het einde van de wereld. Maar om de toekomst te redden, moeten ze eerst het verleden in duiken en een eeuwenoud mysterie oplossen dat misschien wel het tij eens en voor altijd kan doen keren.

Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: The empire of ashes
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024583492
Ebook: 9789024583508
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

In de Schaduw van de Raaf / Raven's ShadowVaelin Al Sorna
'Hoewel hij nog geen dertig was, hadden zijn krijgsverrichtingen hem vele bijnamen opgeleverd. Voor de Waanzinnige Koning was hij het Zwaard van het Rijk, voor de mannen die hem volgden in de strijd was hij de Jonge Havik. Bij zijn Cumbraelijnse vijanden stond hij bekend als het Zwarte Lemmet en, maar daar kwam ik pas veel later achter, voor de raadselachtige stammen van het Grote Noordwoud was hij Beral Shak Ur, de Schaduw van de Raaf.'

Zijn echte naam is Vaelin Al Sorna. Als dit verhaal begint, wacht hij in gevangenschap het duel in de arena af dat hem de volgende dag vrijwel zeker het leven zal kosten. Hij kijkt terug op zijn leven, door vele vragen gekweld. Waarom liet zijn vader hem op tienjarige leeftijd achter bij de Zesde Orde? Wat was de ware toedracht van het lot dat zijn ouders trof? Wie is de geheimzinnige Ene Die Wacht? En, vooral, zal Vaelin Al Sorna de arena overleven?

Zo, vol beloften van actie en avontuur, begint de aangrijpende saga In de Schaduw van de Raaf.
Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: Blood song
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024562817
Ebook: 9789024562824
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De torenheer
'Ik had de lessen geleerd van de zweep en de knuppel en mijn eigen bloed geproefd als het vrijelijk stroomde. Ik had geleerd slaaf te zijn. Zo noemden ze me en dat was ik. Vergeet de onzin die u er later misschien over hebt gehoord of gelezen. Ik ben nooit, op geen enkel moment, een held geweest.'

Hij heeft vele namen. Zwaard van het Rijk, de Jonge Havik, het Zwarte Lemmet. Voor de raadselachtige stammen van het Grote Noordwoud was hij Beral Shak Ur, de Schaduw van de Raaf. Zijn echte naam is Vaelin Al Sorna. Hij is de grootste krijger van zijn tijd.

Nu, moe na de verpletterende nederlaag van zijn koning, Janus, en door zijn opvolger benoemd tot Torenheer van de Noordlanden, keert Vaelin huiswaarts. In het koude landschap zoekt hij loutering en vergetelheid, ver weg van de troebelen die het ooit glorieuze Rijk beheersen.

Maar voor hen die ooit zijn aangeraakt door het Lied van het Bloed is een rustig bestaan niet weggelegd. Algauw komt Vaelin erachter dat hij het doelwit is van diegenen die weten waartoe hij in staat is. Hij zal wederom zijn zwaard moeten trekken.
Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: Tower lord
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024565740
Ebook: 9789024565764
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De vuurkoningin
'Toen ik arriveerde met mijn gevangene stond hij te wachten op de kade, het hoekige gelaat gericht naar de horizon. Stram als altijd, de mantel dicht om zich heen getrokken tegen de kille zeewind. Ik had niet verwacht hem hier aan te treffen, maar mijn aanvankelijke verbazing verdween toen ik het ranke Meldencaanse schip zag dat de haven verliet, op weg naar de Noordlanden. Met aan boord een belangrijke passagier. Iemand die hij erg zou missen.'

Koningin Lyrna heeft de bloedige aanslag op Alltor overleefd en nu moet ze haar strijdmachten verzamelen om de hoofdstad terug te veroveren op de Volariaanse indringers. Maar haar vijanden verdrijven uit het Rijk zal niet genoeg zijn om haar bloedlust te stillen - ze wil ze tot over de oceaan volgen en hun koninkrijk in de as leggen. Om dat voor elkaar te krijgen moet ze haar lot in de handen leggen van de Zevende Orde: mannen en vrouwen die beschikken over angstaanjagende krachten, geboren uit het Duister zelf.

Vaelin Al Sorna offert graag zijn leven voor zijn koningin - en misschien moet hij dat ook wel. Maar alleen door de mysterieuze bondgenoot van de Volarianen te ontmaskeren kan hij het tij van de oorlog doen keren. Om dit te bereiken moet Vaelin tot diep in het ijzige noorden trekken, op zoek naar een man die niet kan sterven - en hij moet het doen zonder de hulp van zijn bloedzang, die onheilspellend stil is geworden.
Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: Queen of fire
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024569533
Ebook: 9789024569540
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

In de Schaduw van de Wolf / Raven's BladeDe roep van de wolf

Vaelin Al Sorna is een levende legende, door het hele Rijk kent men zijn naam. Het was zijn leiderschap dat koninkrijken omverwierp, zijn zwaard dat zware veldslagen beslechtte - en het was zijn offer dat het kwaad versloeg dat angstaanjagender was dan alles wat de wereld ooit gezien had. Hij heeft vele onderscheidingen binnengesleept, maar hij heeft alle eer terzijde geworpen in ruil voor een rustig leven in het hoge noorden van het Rijk.

Er wordt echter gefluisterd aan de andere kant van de zee - er klinken geruchten over een leger met de naam de IJzeren Horde, geleid door een man die zichzelf als een god beschouwt. Vaelin heeft geen zin om in nog een oorlog te vechten, maar als hij hoort dat Sherin, de vrouw die hij lang geleden verloor, in handen is gevallen van de Horde, besluit hij zichzelf met deze krachtige, nieuwe dreiging te confronteren.

En dus reist Vaelin af naar de rijken van Koopmans Koningen, een land geregeerd door eer en intrige. Terwijl de trommels van de oorlog over de koninkrijken donderden, ontdekt Vaelin daar een verschrikkelijke waarheid: dat er sommige gevechten zijn die zelfs hij niet kan overwinnen.

Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: The wolf's call
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024586707
Ebook: 9789024586714
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het zwarte lied

Met een storm van vuur en bloed heeft de Stalen Horde het Eerbiedwaardige Koninkrijk compleet verwoest. En nu richt de leider van deze machtige horde - Kehlbrand, de krijgsheer die denkt dat hij een god is - zijn blik op de andere landen van de Koopman-Koningin. Er is niemand die hem in deze kruistocht kan stoppen.

Niemand, behalve misschien Vaelin Al Sorna.

Maar Vaelin is op de vlucht geslagen, zijn eigen leger een wanordelijk zootje. Sterker nog, de nieuwe bloedzang die hij heeft bemachtigd is meer een vloek dan een zegen, en nu stuurt die hem ook nog op een pad dat duisterder is dan hij ooit had durven dromen.

Schrijver: Anthony Ryan
Oorspronkelijke titel: The black song
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024591985
Ebook: 9789024591992
Uitgever: Luitingh-Sijthoff