Boekenplank:
Kies

Boeken van J.V. Jones

Meer over J.V. Jones

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: J.V. Jones


Overzicht

  • Een spelonk van zwart ijs - A cavern of black ice

Het boek der woorden / The Book of Words

  1. De meesters van Harvell - The baker's boy
  2. Het verraad van Harvell - A man betrayed
  3. De macht van Harvell - Master and fool

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen spelonk van zwart ijs
Elke duizend jaar wordt er een onschuldige geboren, begiftigd met een onbeheersbare macht en voortgedreven door een onverklaarbare drang om voorbij de Schermmuur tussen de werelden tot in het rijk der duisternis te reiken, om de Eindheren te bevrijden uit hun eeuwige gevangenis, met noodlottige gevolgen voor al wat leeft.

In het jachtkamp van de Zwarthagelclan ontdekken de jonge Raif en zijn broer dat al hun metgezellen, waaronder het clanhoofd Dagro Zwarthagel, op beestachtige wijze zijn afgeslacht.

Na een conflict met Mace, het nieuwe stamhoofd, wordt Raif als een verrader uit de clan gestoten en vertrekt samen met de mysterieuze Angus Lok.

Intussen, in de stad Spits Vanis, wordt Ash, de aangenomen dochter van de opperheer Penthero Iss, geplaagd door nachtmerries over zwart ijs en angstaanjagende wezens die haar smeken hen te bevrijden. Min of meer bij toeval ontdekt ze dat Penthero zich met magie bezig houdt en haar vanwege haar dromen wil opsluiten.

Met hulp van Angus weet Ash te ontsnappen en gedrieën trekken zij naar het verre noorden, achtervolgd door de soldaten van Penthero Iss, die zijn pleegdochter tegen elke prijs terug wil, want haar dromen zijn de sleutel tot de vervulling van een oeroude profetie...
Schrijver: J.V. Jones
Oorspronkelijke titel: A cavern of black ice
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029067737
Uitgever: Meulenhoff

Het boek der woorden / The Book of WordsDe meesters van Harvell
Aan het hof van de Vier Koninkrijken, op het immens grote kasteel Harvell waar de oude koning Lesketh stervende is, geraakt de lotsbestemming van twee jonge mensen voorgoed verstrengeld.

Melliandra, de dochter van de invloedrijke heer Maybor, verzet zich met alle macht tegen haar uithuwelijking aan de sinistere prins Kylock. Tegelijk wordt in de keuken de bakkersleerling Jack onaangenaam verrast door zijn onverwachte ontdekking van magische vermogens, die hem in staat stellen allerhande wonderen te verrichten.

Kort daarop, door verschillende oorzaken daartoe aangezet - zij vanwege haar gedwongen huwelijk, hij vanwege zijn ontluikende talent, ontvluchten Melliandra en Jack noodgedwongen kasteel Harvell.

Ze worden meedogenloos nagejaagd door de barbaarse huurlingen van tovenaar Baralis, de zwarte magiër die al jarenlang loert op een kans de kroon op zijn eigen hoofd te zetten. Maar dan moet hij wel eerst Jack te pakken krijgen, en Melliandra...
Schrijver: J.V. Jones
Oorspronkelijke titel: The baker's boy
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029054546
Uitgever: Meulenhoff
Het verraad van Harvell
Na de moord op zijn vader grijpt de dementerende prins Kylock de macht op kasteel Harvell.

De twee jeugdige voortvluchtigen, de met magisch talent begiftigde bakkersleerling Jack en prinses Melliandra, worden uit elkaar gedreven door de storm die ontstaat door een verschrikkelijke oorlog. Tot overmaat van ramp wordt de koppige Melliandra gevangen genomen door brute slavendrijvers.

De arme Jack, die met zijn magische vaardigheden wonderen kan verrichten, valt ten prooi aan de leugenachtige charme van een nietsontziende smokkelaar en de verleidingskunsten van een vrouw voor wie geldelijk gewin en macht respectievelijk de drijfveer in hun bestaan is.

Tussentijds laat de betoverend knappe, maar op het randje van de waanzin verkerende levensgezellin van prins Kylock zich in de kerkers van Bren in met de gevaarlijkste vormen van zwarte magie...
Schrijver: J.V. Jones
Oorspronkelijke titel: A man betrayed
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029055963
Uitgever: Meulenhoff
De macht van Harvell
Het is bijna gedaan met de geniale koning Kylock. Schuldgevoelens, verraad en buitensporig gebruik van roesmiddelen drijven hem naar de grenzen van de waanzin. Dat hij daarbij geheel in de greep is geraakt van de zwarte tovenaar en raadsman Baralis, die in werkelijkheid zijn vader is, is voor hem slechts bijzaak.

Alle hoop is gevestigd op het ongeboren kind van Melliandra. Misschien kunnen Jack, de bakkersknecht die over een groot magisch talent beschikt, en Tawl, de in ongenade gevallen ridder, Melliandra beschermen om zo de genadeloze Baralis de voet dwars te zetten. Maar of dat zal lukken...
Schrijver: J.V. Jones
Oorspronkelijke titel: Master and fool
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029057110
Uitgever: Meulenhoff