Boekenplank:
Kies

Boeken van Tad Williams

Meer over Tad Williams

Genre: Fantasy / SF

Website: Tad Williams


Overzicht

 • Brandende man - The burning man
 • Caliban's wraak - Caliban's hour
 • De oorlog der bloemen - The war of the flowers
 • Staartjager's zang - Tailchaser's Song

Anderland

 1. Stad van gouden schaduw - City of golden shadow
 2. Rivier van blauw vuur - River of blue fire
 3. Berg van zwart glas - Mountain of black glass
 4. Zee van zilveren licht - Sea of silver light

Bobby Dollar

 1. De weg naar de hemel - The dirty streets of heaven
 2. Happy Hour in de hel - Happy Hour in hell

De laatste koning van Osten Ard

 1. De kroon van het heksenhout, deel 1 - The witchwood crown (deels)
 2. De kroon van het heksenhout, deel 2 - The witchwood crown (deels)

De wereld van Osten Ard

 1. Het hart van steen - The heart of what was lost

Heugenis, smart en het sterrenzwaard

 1. De drakentroon - The dragonbone chair
 2. De steen des afscheids - Stone of farewell
 3. De groene engeltoren 1: De belegering - To Green Angel Tower 1: Siege
 4. De groene engeltoren 2: Het ontzet - To Green Angel Tower 2: Storm

Schaduwwereld

 1. De schaduwgrens - Shadowmarch
 2. Het schaduwspel - Shadowplay
 3. Schaduwval - Shadowrise
 4. Schaduwhart - Shadowheart

Dubbel uitgegeven titels

 • Elfenrijk - zie De oorlog der bloemen
De wereld van Osten Ard
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrandende man
'Talloze jaren later schrik ik nog op in het holst van de nacht met zijn gekwelde gezicht voor mij. En in deze vreselijke dromen ben ik nimmer in staat zijn lijden te verlichten'.
Zo begint deze korte roman van Tad Williams: Brandende man. Over een geheimzinnige stiefvader, een voorspellende heks, een gewonnen en weer verloren liefde en... brandende man. Een magnifiek verhaal, kleurrijk, spitsvondig en geschreven met veel inlevingsvermogen in wat de mens beroert.

Brandende man is een boekje (96 pagina's) met twee verhalen uit de twee beroemdste scheppingen van Tad Williams: de trilogie Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard en Anderland, uitgebreid met een leesproeve uit zijn roman Schaduwgrens.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: The burning man
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-5453-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Caliban's wraak
In Caliban's wraak heeft Tad Williams zich laten inspireren door de geheimzinnige Caliban uit Shakespeare's beroemde stuk De storm (The Tempest). De man die door Prospero en zijn dochter Miranda is gebruikt, achtergelaten en afgedankt op het moment dat ze na hun verbanning weer naar Milaan konden. Een vreemdeling in een zwarte mantel sluipt door de straten van het zeventiende-eeuwse Napels. Zijn felle, gele ogen nagelen degene tot wie hij spreekt tegen de muur. Niemand is na die ontmoeting nog dezelfde. Hij is Caliban - man of monster? Na twintig jaar heeft hij gevonden wie hij zoekt: Miranda die hem ooit een verschrikkelijk onrecht aandeed. Miranda die hij vertrouwde, die hem verraadde, die hij aanbad, die hem verliet. Wat zal het resultaat zijn van hun treffen? Gerechtigheid? Eén ding is zeker: na deze ontmoeting zal niemand nog dezelfde zijn.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: Caliban's hour
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-245-2289-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De oorlog der bloemen
In de grootse metropool, in een schemerig vertrek boven in een machtige toren zijn twee dodelijke wezens samengekomen. Na het sluiten van een duister pact, beveelt de meester van het Huis Hellebore: 'De oorlog is nabij. Het kind moet sterven.'
In onze eigen wereld ontdekt een jonge man een boek dat geschreven is door zijn oudoom. Het lijkt een roman - een vreemd sprookje over fantastische wezens en een magisch domein.
Maar het is geschreven als een dagboek... alsof de gebeurtenissen echt zijn... net of zijn oom een andere wereld gezocht en gevonden heeft.
Of heeft die andere wereld hem gevonden?
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Het elfenrijk.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: The war of the flowers
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-4648-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Staartjager's zang
Staartjager's zang is het verhaal van de rode kater Fritti Staartjager, die vol jeugdig enthousiasme een wonderbaarlijke maar ook gevaarlijke reis begint. Hij belandt in een nachtmerrie-achtige wereld. Maar Fritti is een ware held. Hoewel vervuld van twijfel aan zichzelf, behoudt hij zijn eergevoel en zijn idealistische karakter. Staartjager's zang gaat over katten, hoewel ze praten, denken en zich gedragen als mensen. Ze hebben hun geheime cultuur, hun legenden, hun eigen goden.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: Tailchaser's Song
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-245-1561-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

AnderlandStad van gouden schaduw
Anderland is woest en ledig. In het krachtigste simulatienetwerk aller tijden kon elke fantasie werkelijkheid worden. Nu is er weinig meer van over. Een groepje avonturiers is op weg gegaan om de geheimen van Anderland te ontsluieren en duizenden jonge slachtoffers te redden. Maar ze zijn opgesloten geraakt in de eindeloze virtuele werelden en de psychopaat John Dread is bezig de simulaties een voor een te vernietigen. Zelfs de schepper van Anderland, de tycoon Felix Jongleur, staat machteloos. Na de verwoesting van het netwerk wil John Dread in de echte wereld dood en verderf zaaien...
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: City of golden shadow
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-2074-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Rivier van blauw vuur
Anderland is in handen van de Broederschap van de Graal, een geheim genootschap van gewetenloze machthebbers. Maar hun meedogenloze bedoelingen zullen niet lang geheim blijven nu het groepje waaghalzen met Renie, !Xabbu en Paul hun schepping is binnengedrongen. En deze avonturiers zitten nu in de val. Hun enige hoop is de Rivier van Blauw Vuur die door alle werelden stroomt. Terwijl zij verbeten vechten voor hun leven, heeft de Broederschap ondertussen een killer ingezet om te verhoeden dat de waarheid over Anderland ooit ontdekt wordt...
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: River of blue fire
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-3449-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Berg van zwart glas
Toen schiep de mens Anderland. In het krachtigste simulatienetwerk aller tijden kan elke fantasie werkelijkheid worden - ten koste van de geestelijke gezondheid van duizenden kinderen. Paul Jonas heeft van haar gedroomd. Hij kent haar zo goed - haar mooie vreemd gevleugelde vorm, haar bedroefde ogen - maar de herinnering aan de vrouw die zichzelf beschreef als een 'gebroken spiegel' is hem ontstolen. In zijn droom gaf ze hem een boodschap: 'Er is een zwarte berg die tot de hemel reikt, die zelfs de sterren bedekt. Vind die berg. Daar liggen al je antwoorden'. Paul Jonas weet dat die boodschap zijn enige hoop is om het ongelooflijk complexe Anderland te overleven. En Orlando Gardner hoort van de slapende vrouw een geheimzinnige sleutel: 'jullie zijn allen groepen. Vind wat je zoekt bij de zonsondergang op de muren van Priamus. Wat betekent dat?
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: Mountain of black glass
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-3486-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zee van zilveren licht
Het groepje avonturiers met Paul Jonas, !Xabu, Orlando en Renie is op weg gegaan om Anderland te redden en haar geheimen te ontsluieren. Nu zijn ze echter opgesloten in de schijnbaar eindeloze werelden. Hun enige hoop is dat ze door het virtuele doolhof hun weg kunnen vinden naar de angstwekkende leegte in het hart van het systeem. Maar John Dread, de meedogenloze psychopaat, is bezig de simulaties te vernietigen om daarna in de échte wereld dood en verderf te zaaien...
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: Sea of silver light
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-3930-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Bobby DollarDe weg naar de hemel
Bobby Dollar is een engel met een probleem, een groot probleem. Als hemelambtenaar is hij verantwoordelijk voor het begeleiden van zielen naar hun juiste bestemming. Tijdens een van zijn nachtelijke tochten loopt het overbrengen van een ziel echter compleet uit de hand: voor het eerst tijdens zijn carrière raakt Bobby een ziel kwijt. Alle vingers wijzen naar de hel, maar daar wordt elke vorm van betrokkenheid ontkend. De hemelse machthebbers eisen een verklaring van Bobby. Bobby neemt een besluit dat zowel dapper als duivels is: hij verbreekt zijn banden met de hemel en gaat op onderzoek uit, vastbesloten te ontdekken wie of wat er achter de verdwijning van de ziel zit. Met zijn sexy bondgenoot, de demon Casimira, komt hij al snel op het spoor van een complot dat tot in de hoogste regionen van de hemel reikt.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: The dirty streets of heaven
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024547043
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Happy Hour in de hel
Bobby Dollar is al vaker gezegd dat hij naar de hel kan lopen, maar deze keer doet hij het ook. En daar heeft hij een goede reden voor. Zijn beeldschone vriendin, de demon Casimira, is gevangengenomen door een van de machtigste demonen van de onderwereld, Eligor, de groothertog van de hel. Als Bobby zijn Casimira wil bevrijden, moet hij niet alleen de hel binnen zien te komen, enorme afstanden overbruggen, ontelbare verschrikkingen het hoofd bieden en Casimira onder de waakzame ogen van Eligor ontvoeren. Hij moet ook nog een weg terug zien te vinden langs demonische soldaten, hellehonden en andere dodelijke wezens die in de diepste krochten van de hel rondwaren. En alsof dit alles nog niet genoeg is, wordt Bobby ook nog eens op de hielen gezeten door een onsterfelijke psychopaat, Grijnzer...
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: Happy Hour in hell
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024547203
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De laatste koning van Osten ArdDe kroon van het heksenhout, deel 1
De Kroon van Heksenhout is het vervolg op Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard en het daaropvolgende tussendeel Het Hart van Steen. Het boek is opgesplitst in twee delen.

Dertig jaar zijn verstreken sinds de gebeurtenissen in Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard, en nu staat de wereld van Osten Ard wederom op een gevaarlijk kruispunt. Het rijk wordt bedreigd door strijdkrachten die tweedracht zaaien, terwijl oude bondgenoten zijn verdwenen, en anderen een duistere kant op worden gelokt.

Maar misschien nog wel het angstaanjagendste van alles is dat de Nornen - de lang geleden verslagen elfenvijand - zich weer roeren. Vastbesloten de door mensen geregeerde landen die ooit van hen waren weer terug te winnen...
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: The witchwood crown (deels)
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024567379
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De kroon van het heksenhout, deel 2
In heel Osten Ard broeit het. Het machtige Nabban dreigt ten onder te gaan aan een verbeten broedertwist, de Nornen worden sterker, geholpen door verraad uit onverdachte hoek, en ook in de gebieden van de Tritsingers is het onrustig.

Ondertussen worstelt prins Morgan, als erfgenaam van de troon van de Hoge Voogdij, met zijn bestemming, ook al heeft de trol Kleine Snenneq zich opgeworpen als zijn gids, net zoals Binabik zich in het verleden over de huidige koning Simon ontfermde.

Terwijl vreemde voortekenen weinig goeds beloven, probeert ver van dit alles een prinselijke tweeling van wie in geen tientallen jaren meer iets is vernomen, ieder voor zich te ontkomen aan een leven waarvoor ze niet hebben gekozen.

Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: The witchwood crown (deels)
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024579822
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De wereld van Osten ArdHet hart van steen
Het Hart van Steen is het directe vervolg op Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard en overbrugt daarmee het verhaal naar de trilogie De Laatste Koning van Osten Ard. Aan het einde van Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard wist Ineluki de Stormkoning, een ondode geest met afschuwwekkende, demonische krachten, bijna de Tijd zelf te stoppen en stond de mensheid aan de rand van de afgrond. Hij werd verslagen door een Verbond van mannen en vrouwen, geholpen door zijn eigen onsterfelijke afstammelingen, de Sithi. In de nasleep van de val van de Stormkoning vluchtten Ineluki's loyale onderdanen de Nornen naar het noorden van Nakkiga, terug naar hun eeuwenoude citadel in het hart van de berg Stormpiek. Maar de Nornen dragen niet alleen het lichaam van hun gevallen heerser bij zich, ze zijn ook in het bezit van een magisch artefact. Een overblijfsel van hun eeuwenoude beschaving. Ondertussen zet hertog Isgrimnur met zijn leger de achtervolging in. Hij is vastbesloten de Nornen en hun leeftijdsloze koningin Utuk'ku eens en voor altijd uit te schakelen. Maar dit zou wel eens een gevecht kunnen zijn dat voor beide partijen niet goed afloopt.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: The heart of what was lost
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024575152
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Heugenis, smart en het sterrenzwaardDe drakentroon
De Drakentroon is het verhaal van Simon, een koksjongen en tovenaarsleerling, wiens dromen over grote daden en heroische oorlogen maar al te waar worden wanneer zijn wereld verscheurd wordt door een verschrikkelijke burgeroorlog, gevoed door oude haatgevoelens, eeuwige vijanden en duistere machten van tovenarij. Want in Osten Ard, een land dat eens bewoond werd door de elfachtige Sithi, ligt Prester John, de Hoge Koning, op sterven. En met zijn dood zal een sluimerend kwaad worden ontketend wanneer de Stormkoning, de niet-gestorven vorst van de Sithi, zijn verloren gegane rijk tracht te herwinnen. Slechts een kleine groep, het Verbond van de Rol, herkent het ware gevaar dat Osten Ard wacht. En aan Simon wordt de taak opgedragen om de queeste te leiden naar de oplossing van een raadsel dat de enige hoop op redding biedt - een raadsel van lang verloren gegane woorden van macht.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: The dragonbone chair
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-245-1567-X
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De steen des afscheids
Het is een tijd van duisternis, angst en grote beproeving voor het rijk van Osten Ard, want de duistere toverkunst en angstaanjagende volgelingen van de Sithi-vorst, Ineluki de Stormkoning, verspreiden hun schijnbaar onverwoestbaar kwaad over het koninkrijk. Terwijl het land wordt geteisterd door de uitbarstingen van Ineluki's toorn, vluchten de gehavende overlevenden van het eens zo trotse menselijke leger. Op zoek naar een laatste toevluchtsoord en verzamelpunt - De steen des afscheids, een oord gehuld in geheimzinnigheid en oud verdriet...
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: Stone of farewell
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-245-1287-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De groene engeltoren 1: De belegering
Wanneer de kwade volgelingen van Ineluki de Stormkoning, de niet-gestorven vorst op de Sithi, zich met hun donkere krachten voorbereiden op de allesvernietigende veldslag en Koning Elias steeds dieper verstrikt raakt in hun zwarte wereld, bundelen de medestrijders van Prins Jozua hun krachten bij het laatste toevluchtsoord en verzamelpunt: de Steen des Afscheids. De tijd dringt, en de overlevenden van het Verbond van het Geschrift komen eveneens bij elkaar om het raadsel op te lossen. Alleen met het oplossen van dit raadsel kunnen Jozua en de zijnen de machtige vijand verslaan...
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: To Green Angel Tower 1: Siege
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-245-1384-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De groene engeltoren 2: Het ontzet
Wanneer de kwade volgelingen van Ineluki de Stormkoning, de niet-gestorven vorst op de Sithi, zich met hun donkere krachten voorbereiden op de allesvernietigende veldslag en Koning Elias steeds dieper verstrikt raakt in hun zwarte wereld, bundelen de medestrijders van Prins Jozua hun krachten bij het laatste toevluchtsoord en verzamelpunt: De steen des afscheids. Maar of het Verbond van het Geschrift nu wel of niet slaagt in zijn zoektocht, tijdens de voorbereidingen op de grote veldslag moeten de dappere volgelingen van Prins Jozua woeste zeeën boordevol bloeddorstige kilpa weerstaan. Zij zwerven door wouden waar de geest- en ziellozen huizen en door oude grotten die nog door de legendarische dwargen zijn gebouwd. Om dan pas te arriveren bij de spookachtige zalen van het kasteel Asu'a - de grootste burcht van de Sithi.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: To Green Angel Tower 2: Storm
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-245-1420-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

SchaduwwereldDe schaduwgrens
In de wereld van De Schaduwgrens is de mens heer en meester. De Qar - het elfenvolk - is verdreven tot ver achter de schaduwgrens, een geheimzinnige plek waar een raadselachtige nevel de sfeer bepaalt. Bekend is dat zij die de nevel binnengaan hun verstand verliezen, en erger. Op de grens van die nevel, en ernaar vernoemd, ligt het vredige Zuidermark, het meest noordelijke van de koninkrijkjes van de mens. Maar op Kasteel Zuidermark doen onheilspellende geruchten de ronde nadat de koning is ontvoerd en de regent onder mysterieuze omstandigheden aan zijn eind komt. De nieuwe heersers, des konings tweeling, zijn nauwelijks vijftien jaar en verre van volwassen. Zo heeft de gebrekkige en humeurige prins Barrick nauwelijks oog voor zijn plichten en verantwoordelijkheden, hij wordt voortdurend door angstaanjagende dromen geplaagd. Zijn tweelingzus, prinses Brionie, bruisend, vol leven en koppig als geen ander, vat haar nieuwe taak heel serieus op. Maar zijn zij wel opgewassen tegen de altijd konkelende en samenzwerende hofedelen? Tegen een stiefmoeder die niets liever wil dan haar eigen kind de troon te zien bestijgen? Of tegen de veroveringszucht van het aangrenzende Xis, waarvan de eerste verkenners al in het rijk zijn gesignaleerd? Kwalijkst van alles is dat uitgerekend nu de schaduwgrens, ooit getrokken door het Schemervolk om ervoor te zorgen dat niemand de schaduwlanden erachter betreedt, in beweging is gekomen. Langzaam maar onstuitbaar glijden de dichte gekmakende nevels het zuidelijk deel van Zuidermark binnen. Maar hoe dicht en ondoorzichtig ze ook zijn, de nevels kunnen niet verhullen dat achter hen het elfenleger van de Qar optrekt en op het punt staat Zuidermark binnen te vallen. De schaduwmars is begonnen...
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: Shadowmarch
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5603-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het schaduwspel
Een inktzwarte duisternis reikt naar de door de mens bewoonde wereld wanneer een leger mismaakte krijgers van het elfenvolk de Schaduwgrens oversteekt. Ze worden aangevoerd door Yasammez, een wezen dat slechts met de ergste nachtmerrie te vergelijken is. Hoewel ooit voor de poorten van Zuidermark een wankel bestand werd gesloten en het kasteel werd gespaard, is het zeker dat eeuwen van openlijke vijandschap en strijd niet zomaar vergeten zijn. Intussen is Barrick, de door waanzin bevangen heer van Zuidermark, de Schaduwgrens overgestoken - hij dringt diep door in het rijk van de eeuwenoude vijanden van zijn volk. Daar treft hij zaken die kwalijker zijn dan de dood, en angstaanjagend vreemd, en ouder. Verder naar het zuiden valt de schaduw over het rijk van de Autarch, de god-koning, de ultieme alleenheerser. Quinnitan, een van zijn jongste vrouwen, heeft geen andere keuze dan de koninklijke hofhouding te ontvluchten, of te sterven - zij draagt een groot geheim bij zich, een geheim waarvan zij zich niet eens bewust is. Evengoed weet zij niet dat zijzelf het wapen zal worden in de strijd tegen de verschrikking die haar de meeste angst inboezemt.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: Shadowplay
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-5613-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Schaduwval
Het lot heeft Barrick en Brionie, de koninklijke tweeling van het Huis Eddon, zwaar getroffen. Hun vader, Koning Olin, wordt gegijzeld door de wrede autarch van Xis, hun oudere broer, Prins Kendrick, is vermoord, en de toekomst van Zuidermark ligt in de jeugdige handen van de prins en de prinses. Hun vaderland wordt met de ondergang bedreigd, en tot overmaat van ramp moet de tweeling vluchten voor de verraderlijke Hendon Tollij, die zich opwerpt als beschermer en tijdelijke behoeder van Zuidermark, maar die eropuit is om zich de troon toe te eigenen. Tijdens zijn vlucht belandt Barrick achter de Schaduwgrens en sluit daar een reeks wonderlijke vriendschappen. Zoals met de oude koning van de Qar, het elfenvolk dat Kasteel Zuidermark belegert. De elfenkoning biedt aan de jonge prins te helpen, maar de prijs die Barrick daarvoor moet betalen is gruwelijk en onomkeerbaar. Ondertussen vergaat het Brionie niet veel beter. Na lange omzwervingen belandt ze in Tessis, aan het hof van Koning Enander, waar niets is wat het lijkt en waar ze haar leven niet zeker is. Net als Barrick probeert ze wanhopig hulp te vinden voor haar bedreigde vaderland, maar de tijd dringt, en de Qar deinzen voor niets terug in hun zoektocht naar het geheim dat rust onder Kasteel Zuidermark. Een geheim dat niet alleen - letterlijk - van levensbelang is voor de Qar, maar dat allesbepalend zal blijken te zijn voor de volkeren van heel Eion en Xand.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: Shadowrise
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-245-5623-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Schaduwhart
Kasteel Zuidermark staat op het punt te worden aangevallen door twee onverbiddelijke vijanden, de Qar, het oude elfenvolk, en de wrede god-koning, de autarch van Xis. Allebei uit op geheimen die diep onder het kasteel zijn begraven. Maar de laatste twee beschermers van Zuidermark zijn ver van huis. De koninklijke tweeling prins Barrick en prinses Brionie Eddon vechten voor hun leven aan de andere kant van de wereld in een heftige poging om naar hun vaderland terug te keren en het kwaad te stoppen. Onder het kasteel van Zuidermark komt ondertussen iets tot leven. Een ongelofelijke kracht, iets wat in geen duizend jaar gezien is. Kunnen Barrick en Brionie met het kleine groepje gewone en buitengewone bondgenoten dat hun trouw volgt, een manier vinden om hun wereld te redden? Kunnen zij een tijdperk van eeuwige duisternis voorkomen?
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: Shadowheart
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-245-3322-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titels

Elfenrijk
Zie voor de beschrijving van dit boek: De oorlog der bloemen.
Schrijver: Tad Williams
Oorspronkelijke titel: zie De oorlog der bloemen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024527656
Uitgever: Luitingh-Sijthoff