Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Elizabeth Haydon

Boeken van Elizabeth Haydon

Meer over Elizabeth Haydon

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten


Rapsodie / The Symphony of Ages

  1. Rapsodie - Rhapsody
  2. Profetie - Prophecy
  3. Symfonie - Destiny
  4. Requiem voor de zon - Requiem for the sun

gedetailleerd overzicht

Rapsodie / The Symphony of AgesRapsodie
Het begin van een buitengewone sage... Een groots fantasy-epos en een magische reis door tijd en ruimte.

Zangeres Rapsodie is jong, getalenteerd, knap en op de vlucht voor haar verleden als courtisane. Wanneer de handlangers van een akelige klant haar dreigen te pakken, wordt ze geholpen door twee mannen. Al snel vraagt Rapsodie zich af of ze niet van de regen in de drup terecht is gekomen.

De ene man, Achmed, blijkt een gevreesd moordenaar te zijn terwijl Grunthor, de andere, zo lijkt weggelopen uit een nachtmerrie. En beide mannen zijn op de loop voor iets wat nog veel erger is.
Schrijver: Elizabeth Haydon
Oorspronkelijke titel: Rhapsody
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022532911
Uitgever: Uitgeverij M
Profetie
In Profetie zet Haydon het verhaal voort over Rapsodie, een jonge vrouwelijke troubadour, die in een wereld vol magie, romantiek en spanning het hoofd moet bieden aan oeroude duistere krachten.

Rapsodie, Achmed en Grunthor zijn ontsnapt door de wortels van Sagia. Tijdens hun epische reis zijn eeuwen verstreken, zijn hun thuislanden vernietigd en hun volkeren verspreid over de wereld. Nu moeten ook zij ieder hun eigen weg gaan...
Schrijver: Elizabeth Haydon
Oorspronkelijke titel: Prophecy
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022532621
Uitgever: Uitgeverij M
Symfonie
De beeldschone vrouwelijke Naamzinger Rapsodie is met haar reisgenoten, de telepathische huurmoordenaar Achmed en de kannibalistische reus Grunthor, de enige die de Wereldbrand kan afwenden. Gedrieën staan zij totale vernietiging van hun tweede vaderland door de demon F’dor in de weg.

In het spoor van vernieling dat de demon achterlaat en met een wereldoorlog in het verschiet, zoekt Rapsodie de kinderen bijeen die door de Rakshas verwekt zijn. Het bloed van deze demonenkinderen geeft de Drie een kans om de F’dor te verslaan en het continent te herenigen.
Schrijver: Elizabeth Haydon
Oorspronkelijke titel: Destiny
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022537374
Uitgever: Uitgeverij M
Requiem voor de zon
Drie jaar nadat ze vrede en welvaart heeft hersteld in het land Navarne, is Rapsodie, de beeldschone Naamzinger met een magische stem, getrouwd met Lord Ashe en is ze in verwachting van hun eerste kind.

Nadat de keizerin in Sorbold sterft zonder een erfgenaam achter te laten, dreigt een oorlog de fragiele vrede te vernietigen. In deze roerige tijden blijkt bovendien dat Rapsodies grootste vijand, de demon F’dor, weer is teruggekeerd.

Met de hulp van haar oude vrienden, de huurmoordenaar Achmed en de reus Grunthor, moet Rapsodie opnieuw de strijd aanbinden met deze machtige demon.
Schrijver: Elizabeth Haydon
Oorspronkelijke titel: Requiem for the sun
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022541555
Uitgever: Uitgeverij M