Boekenplank:
Kies

Boeken van Neil Gaiman

Meer over Neil Gaiman

Genre: Fantasy / SF

Website: http://www.neilgaiman.com

Overzicht
  • Alles is breekbaar - Fragile things: short fictions and wonders
  • American gods - American gods
  • Coraline - Coraline
  • De bende van Anansi - Anansi boys
  • De oceaan aan het einde van het pad - The ocean at the end of the lane
  • Het kerkhof - The graveyard book
  • Niemandsland - Neverwhere
  • Spiegels en rook - Smoke and mirrors
  • Ster - Stardust
  • Hoge omens - Good omens

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Alles is breekbaar
Gaimans tweede collectie korte fictie: spannend, magisch, sinister, dromerig en beslist ongewoon. Deze verhalen doen duizelen, ontroeren en blijven door de verbeelding spoken. Dit is een buitengewone staalkaart van de talenten van een van de begaafdste vertellers van onze tijd. Alles is breekbaar bevat de volgende verhalen: Inleiding Introduction Een studie in groen A study in emerald De elfendans The fairy reel Oktober in de stoel October in the chair De verborgen kamer The hidden chamber Verboden bruiden van gezichtsloze slaven in het geheime huis van de nacht vol angstig verlangen Forbidden brides of the faceless slaves in the secret house of the night of dread desire De steenslagweg van mijn jeugd The flints of Memory Lane Sluitingstijd Closing time De wildeman van het woud Going Wodwo Een bittere smaak Bitter grounds De anderen Other people Souvenirs en schatten Keepsakes and treasures Goed begeleid door fijne akkoorden Good boys deserve favors De feiten inzake de verdwijning van juffrouw Finch The facts in the case of the departuse of Miss Finch Bijzondere meisjes Strange little girls Valentijn harlekijn Harlequin Valentine Beren Locks Hoe zit het met Susan? The problem of Susan Instructies Instructions Hoe denk je dat ik me voel? How do you think it feels? Mijn leven My life Vijftien kleurige kaarten van een vampiertarot Fifteen painted cards from a vampire tarot Geven en nemen Feeders and eaters De hypochrondrische kroep Diseasemaker's croup Aan het eind In the end Goliath Goliath Dagboekfragmenten afkomstig uit een schoenendoos die is blijven staan in een Greyhoundbus tussen Tulsa, Oklahoma en Louisville, Kentucky Pages found in a shoebox left in a Greyhound bus somewhere between Tulsa, Oklahoma, and Louisville, Kentucky Hoe je op feestjes met meisjes in gesprek raakt How to talk to girls at parties Toen de vliegende schotels kwamen The day the saucers came Zonnevogel Sunbird De schepping van Aladdin Inventing Aladdin The Monarch of the Glen The Monarch of the Glen
Schrijver: Neil Gaiman
Oorspronkelijke titel: Fragile things: short fictions and wonders
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 979-90-245-1357-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
American gods
Shadow is een gevangene die vlak voor zijn vrijlating verschrikkelijk nieuws krijgt. Verbijsterd gaat hij op weg naar huis. Maar vóór hij aankomt, ontmoet hij de raadselachtige Mr. Wednesday, die alles over hem lijkt te weten. Samen ondernemen zij een louterende reis door Amerika, een reis waarbij Shadow meer over het land (en zichzelf) leert dan hij ooit had kunnen dromen... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Amerikaanse goden.
Schrijver: Neil Gaiman
Oorspronkelijke titel: American gods
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-4261-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Coraline
Coraline Jones is geen meisje dat zich laat afschrikken. Ze reageert moedig, intelligent en zeer vastbesloten op uitdagingen. En die eigenschappen heeft ze hard nodig in dit verhaal over een huis aan de verkeerde kant van een deur, met valse ouders die knopen als ogen hebben en haar nooit meer willen laten gaan. De dag na de verhuizing gaat Coraline op verkenning... Hun nieuwe flat heeft eenentwintig ramen en veertien deuren. Dertien gaan open en dicht. De veertiende zit op slot. Volgens haar moeder zit er een blinde muur achter, maar als Coraline hem opent, ontdekt ze een donkere gang naar een andere flat, die veel weg heeft van de hare. Alles lijkt er geweldig. Het eten is beter. In de speelgoedkist zitten opwind-engelen die door de kamer fladderen en boeken met plaatjes die kronkelen en sidderen en flikkeren. Maar er is ook iemand die zich haar andere moeder noemt. Iemand met knopenogen en lange, witte vingers... De andere moeder wil Coraline veranderen en nooit meer laten gaan. Coraline weet te ontsnappen, maar ontdekt dat haar ouders zijn gestolen. Ze zal moeten terugkeren naar de andere kant van de deur om hen te redden. Als dat kan...
Schrijver: Neil Gaiman
Oorspronkelijke titel: Coraline
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-4810-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De bende van Anansi
Fat Charlie Nancy ís niet dik. Al twintig jaar niet meer. Hij is wel woedend, in de war en meer dan een beetje bang. Want zijn leven staat volledig op zijn kop en dat is allemaal de schuld van zijn vader. Als die gênante grappenmaker niet dood was gebleven op een karaokepodium, zou Charlie nog steeds geen enkel idee hebben van de ware identiteit van zijn oude heer. En hij zou evenmin weten dat hij een broer heeft die Spider heet, met dezelfde sinistere bovennatuurlijke gaven als hun vader. En dan zou die broer niet zijn leven overgenomen hebben. En zijn flat. En zijn verloofde. En álles beter doen dan hij. Charlie voelt zich even machteloos als een vlieg in een spinnenweb. Daarom neemt hij onorthodoxe maatregelen: een voodooritueel dat Spider voorgoed uit zijn buurt moet houden. Maar krijgt Charlie zijn leven terug als het duister ontwaakt? Of staat hij op de drempel van een hele nieuwe onderwereld van pijn? Elke gave, elk ritueel, elk web heeft een prijs...
Schrijver: Neil Gaiman
Oorspronkelijke titel: Anansi boys
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5385-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De oceaan aan het einde van het pad
Een man op leeftijd keert voor een begrafenis terug naar zijn geboortedorp. Na de dienst rijdt hij zijn oude straat in. Het huis waarin hij opgroeide bestaat niet meer, maar de oude boerderij waar zijn jeugdvriendinnetje Lettie woonde staat er nog wel. Vanaf het moment dat hij het erf op loopt, wordt hij overspoeld door herinneringen. Aan Lettie, die altijd beweerde dat de vijver in hun tuin eigenlijk een oceaan was, aan haar moeders verbluffende kookkunsten én aan haar grootmoeder, die wel heel levendig over de oerknal kon vertellen. Het voelt alsof hij weer die zevenjarige jongen is, verstrikt in een wonderbaarlijk avontuur dat zijn hele wereld op z'n kop zette en dat resulteerde in de verdwijning van Lettie.
Schrijver: Neil Gaiman
Oorspronkelijke titel: The ocean at the end of the lane
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022568682
Uitgever: Boekerij
Het kerkhof
Bod is een ongewone jongen op een ongewone plaats. Hij is de enige levende bewoner van een kerkhof. Bod is opgevoed door de spoken en geesten op het kerkhof. Hij is daar als baby terecht gekomen toen hij op de vlucht was voor een moordenaar die het op zijn hele familie had gemunt. Maar deze moordenaar is nog steeds op zoek naar Bod. Zal hij aan hem kunnen ontsnappen?
Schrijver: Neil Gaiman
Oorspronkelijke titel: The graveyard book
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-245-3009-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Niemandsland
De jonge effectenhandelaar Richard Mayhew woont nog maar pas in Londen en heeft een verhouding met de mooie, maar koele en burgerlijke Jessica. De jongensachtige, impulsieve Mayhew helpt onderweg naar een belangrijke lunchbespreking een gewond meisje dat Door heet. Dit verandert zijn hele leven, want via Door komt hij in Boven- en Beneden-Londen terecht, waar bizarre moordenaars, de heren Vandemar en Croup, hem naar het leven staan en wezens van allerlei pluimage, onder anderen de boosaardige engel Islington, de vreemdste kuren uithalen.
Neverwhere - 1996 - mini-serie
Regisseur: Dewi Humphreys
Cast: Gary Bakewell, Laura Fraser, Clive Russell, e.a.
Schrijver: Neil Gaiman
Oorspronkelijke titel: Neverwhere
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-2710-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Spiegels en rook
Een oude vrijster vindt onder een bontjas in een rommelwinkel de Heilige Graal... Een jong stel krijgt een bruilofscadeau dat onthult hoe hun huwelijk óók zou kunnen verlopen... Een zwerfkat vecht 's nachts op leven en dood om zijn adoptiefamilie te beschermen tegen een gruwelijk kwaad... Deze verhalenbundel vol verwondering en verrukking is de perfecte kennismaking met een van de veelzijdigste auteurs van onze tijd. In handen van Neil Gaiman is magie geen illusie, maar een krachtig middel om door te dringen tot de kern van het menselijk bestaan, die verhuld is door de rook van angsten en begeerten en weerkaatst wordt in de vertekende spiegels van onze dromen.
Schrijver: Neil Gaiman
Oorspronkelijke titel: Smoke and mirrors
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-3679-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ster
In de vredige velden van het oude Engeland ligt al zeshonderd jaar een dorpje op een grote granieten rots. Vlakbij staat de hoge stenen muur waarnaar het vernoemd is: Wall. En daar verliest de jonge Tristran Thorn zijn hart aan de beeldschone Victoria Forester. Op een tintelende oktoberavond, doet Tristran zijn geliefde een belofte - een onstuimig gebaar dat hem door de enige poort in de muur zal voeren, over de weide, het bos in... naar het wonderbaarlijkste land ooit: Elfenland. Dit elfenrijk blijkt een domein te zijn vol sinistere wouden, machtige tovenaars en vreemde wezens, soms gewoon aardig, soms buitengewoon dreigend. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Stardust.
Stardust - 2007
Regisseur: Matthew Vaughn
Cast: Charlie Cox, Sienna Miller, Robert De Niro, e.a.
Schrijver: Neil Gaiman
Oorspronkelijke titel: Stardust
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-4760-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hoge omens
Zoals de alwetende Agnes Nutter, heks uit de 17e eeuw, heeft voorspeld, staat eindelijk Armageddon voor de deur. Azirafaal, engel van het licht en Cronkly, engel van de duisternis, allebei wat verfomfaaid, aangevreten en vermenselijkt door een lang verblijf op aarde, worden tot hun plicht geroepen: la lutte finale. Maar in het ziekenhuis loopt het al mis. De antichrist komt als ondergeschoven kind in de verkeerde familie terecht zodat aller ogen de andere kant op zijn gericht. Het komt niet goed. Of wel, net zoals je het neemt. Zeker voor de achter-achter-achterkleindochter van Agnes Nutter die het geluk zoekt bij een nieuwerwetse heksenvinder. En voor de antichrist met zijn gevolg van ondeugende kinderen, die ervoor kiest gewoon mens te zijn. * Geschreven door Neil Gaiman & Terry Pratchett.
Schrijver: Neil Gaiman
Oorspronkelijke titel: Good omens
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-274-2907-3
Uitgever: Het Spectrum