Boekenplank:
Kies

Boeken van Joe Hill

Meer over Joe Hill

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Joe Hill


Overzicht

  • Het hoge gras - In the tall grass
  • Hoogste versnelling - Throttle
  • Hoorns - Horns
  • Nosferatu - NOS4A2
  • Zwart hart - Heart-shaped box

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet hoge gras
Het hoge gras is een angstaanjagend verhaal waarin een broer en zus langs de kant van de weg stoppen als ze een jongen vanuit het hoge gras om hulp horen roepen. Binnen een paar minuten zijn ze volkomen gedesoriënteerd, verdwaald en elkaar kwijtgeraakt. Ondertussen wordt het geschreeuw van de jongen steeds wanhopiger... * Geschreven door Stephen King en Joe Hill.
Schrijver: Joe Hill
Oorspronkelijke titel: In the tall grass
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024561407
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hoogste versnelling
Hoogste versnelling is een razend spannend verhaal waarin een onzichtbare vrachtwagenchauffeur het opneemt tegen een helse motorbende. De strijd vindt plaats op een volstrekt verlaten stuk snelweg in de verschroeiende woestijn van Nevada, waar het levensgevaarlijk is om snelheid te minderen. Hoogste versnelling is geïnspireerd op Duel, het verhaal van Richard Matheson dat legendarisch werd na de verfilming door een jonge Steven Spielberg. * Geschreven door Stephen King en Joe Hill.
Schrijver: Joe Hill
Oorspronkelijke titel: Throttle
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024561384
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hoorns
Ig Perrish wordt na een wilde, verwarrende nacht wakker met een kater waar je U tegen zegt en hoorns op zijn hoofd. Eerst schrikt hij er erg van, maar dan blijkt tot zijn verrassing dat iedereen hem de waarheid vertelt en dat hij mensen ertoe kan brengen hun meest immorele impulsen te volgen. Ig is nog steeds dezelfde aardige jongen, verdrietig om het verlies van zijn jeugdliefde Merrin, gemeden door zijn stadsgenoten omdat hij van moord op haar beschuldigd wordt. Zal hij zijn nieuwe gaven kunnen gebruiken om boven tafel te krijgen wie Merrin verkracht en vermoord heeft in het bos?
Schrijver: Joe Hill
Oorspronkelijke titel: Horns
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-245-5950-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Nosferatu
NOS4A2 is het kenteken van een heel slechte auto, bestuurd door een heel slechte man: de 140-jarige Charles Manx. Charlie houdt zoveel van kinderen, dat hij ze meeneemt naar een plek die hij Kerstland noemt, 'waar het verboden is ongelukkig te zijn!' Er is nog nooit een kind teruggekomen - behalve één meisje, Victoria McQueen. Dat was echter lang geleden. En het enige meisje dat ooit aan Charlies ongebreidelde gruwel is ontkomen, is nu volwassen en probeert hem wanhopig te vergeten. Maar Charlie Manx denkt nog steeds aan de bijzondere Victoria. En nu ronkt hij weer rond in zijn NOS4A2, op jacht... En hij zal pas stoppen als hij wraak heeft genomen. Hij is op zoek naar iets heel bijzonders, iets wat Victoria nooit zal kunnen vervangen. Het gevolg is een strijd op leven en dood... Dit keer heeft hij Victoria's zoon te pakken. Zij is vastbesloten met Charlie af te rekenen, voor eens en voor altijd.
Schrijver: Joe Hill
Oorspronkelijke titel: NOS4A2
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024560646
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zwart hart
Van sommige aankopen kom je nooit meer af! Jude Coyne, hardrock-ster op zijn retour, spaart occulte voorwerpen. Een zestiende-eeuwse schedel met een gat erin, een driehonderd jaar oude bekentenis van een heks, een strop die in de negentiende eeuw gebruikt is om iemand mee op te hangen... Jude koopt, ter aanvulling van zijn verzameling, zonder enige aarzeling een bizar item op een internetveiling. Maar dan komt er een manipulatieve, duistere macht in zijn leven die hem en zijn piepjonge vriendinnetje Georgia met de dood bedreigt en krijgt hij meer, veel meer dan waar voor zijn geld...
Schrijver: Joe Hill
Oorspronkelijke titel: Heart-shaped box
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-5940-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff