Boekenplank:
Kies

Boeken van Josh Malerman

Josh Malerman is de zanger en songwriter van de rockband The High Strung. Het merendeel van zijn boeken schreef Josh terwijl de band op tournee was.

Meer over Josh Malerman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Josh Malerman


Bird Box

  1. De kooi - Bird box
  2. Malorie - Malorie

gedetailleerd overzicht

Bird BoxDe kooi

Aanvankelijk negeerden de mensen de bizarre getuigenissen op het nieuws. Maar er kwamen er steeds meer en ze kwamen van steeds dichter bij huis. Algauw hoorden we dat het bij ons op straat gebeurde, om de hoek. De televisie ging op zwart, de radio zweeg en het internet viel uit. Telefoons stopten met overgaan. En we konden niet meer naar buiten. Want daar zijn zij. En zij mogen niet gezien worden...

Malorie voedt haar kinderen binnen op. Iets anders is ondenkbaar. Nog nooit zijn ze buiten geweest. Het huis is stil, de deuren zijn vergrendeld, de gordijnen gesloten. De ramen zijn afgedekt met matrassen, vastgespijkerd in de kozijnen. De kinderen slapen. Straks zal ze hen wakker maken en hen blinddoeken. Vandaag zullen ze het huis verlaten. Vandaag zetten ze alles op het spel.

Bird Box - 2018
Regisseur: Susanne Bier
Cast: Sandra Bullock, Sarah Paulson, Rosa Salazar, e.a.
Schrijver: Josh Malerman
Oorspronkelijke titel: Bird box
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400504615
Ebook: 9789044972504
Uitgever: Bruna
Malorie

Zorg dat je je blinddoek om hebt...

Twaalf jaar nadat Malorie en haar kinderen de rivier op voeren op zoek naar veiligheid, zijn blinddoeken nog steeds het enige wat de mensheid kan behoeden voor een gruwelijk einde. Eén blik op de wezens die de wereld bevolken zal iemand immers tot onuitsprekelijk geweld drijven. Er is nog steeds geen verklaring voor deze gebeurtenissen. En geen oplossing.

Dan krijgt Malorie verbijsterend nieuws. Voor het eerst in jaren is er een sprankje hoop. Iemand van wie ze heel veel houdt is misschien nog in leven. Malorie staat voor een onmenselijke keuze: blijft ze in haar veilige, beschermde omgeving? Of begeeft ze zich in de duisternis, op weg naar een hoopvollere toekomst?

Schrijver: Josh Malerman
Oorspronkelijke titel: Malorie
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400513013
Uitgever: Bruna