Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • John Ajvide Lindqvist

Boeken van John Ajvide Lindqvist

Meer over John Ajvide Lindqvist

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: John Ajvide Lindqvist


Overzicht

  • De doden keren terug - Hanteringen av ododa
  • Hemelstrand - Himmelstrand
  • Het zeewezen - Människohamn
  • Ik zal je altijd vinden - Rörelsen
  • Laat de ware binnenkomen - Låt den rätte komma in
  • Wolfskinderen - Lilla Stjärna

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe doden keren terug
Na een langdurige hittegolf is de lucht boven de stad plotseling geladen met elektriciteit. Lichten kunnen niet meer uit, machines draaien onafgebroken door. De toestand is chaotisch. Maar even plotseling als de situatie is ontstaan, is ze opgelost. Toch is er iets veranderd. Journalist Gustav Mahler, gepensioneerd, ontvangt een telefoontje van het ziekenhuis. De doden in het mortuarium zijn wakker geworden. Geldt dit nu ook voor zijn kleinkind, dat hij onlangs heeft begraven? Elvy, die haar man tot aan zijn dood heeft verzorgd, schrikt midden in de nacht wakker. Wie staat daar voor de deur? De doden keren terug. En ze willen wat iedereen wil: thuiskomen. Maar is er plek voor hen?
Schrijver: John Ajvide Lindqvist
Oorspronkelijke titel: Hanteringen av ododa
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-567-2200-5
Uitgever: Signatuur
Hemelstrand
Op een morgen worden ze wakker in hun caravan. Het lijkt een ochtend als ervoor. En toch is er iets veranderd. Al snel realiseren ze zich dat ze op de camping zijn waar ze de avond ervoor zijn gaan slapen. En toch ziet het er anders uit. Het gras is verzorgd. Groen, fris, kort gemaaid. Maar er is iets mee. En waarom staan alleen deze vier caravans er? Waarom alleen deze tien mensen? Acht volwassenen en twee kinderen. Een kat en een hond. Wat doen ze precies op dit eindeloze grasveld, onder een strakblauwe hemel? Waar is de zon? Waarom is er geen bereik met de rest van de wereld te krijgen? Wat is dit voor niemandsland?

Dit is hoe Hemelstrand begint. En misschien ook wel waar het eindigt...
Schrijver: John Ajvide Lindqvist
Oorspronkelijke titel: Himmelstrand
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789056725280
Uitgever: Bruna
Het zeewezen
Wie de zee trotseert, daagt krachten uit die de verbeelding ver te boven gaan. Dat weten de bewoners van het eiland Domarö, dat hebben ze altijd al geweten. Maar langzamerhand wordt hun oeroude, geheime pact met het allesomsluitende water steeds minder sterk. En nu kan er van alles gebeuren... Op een mooie winterse dag staan Anders en zijn zesjarige dochter Maja boven in de vuurtoren van het eilandje Gåvasten voor de kust van Stockholm, en kijken uit over het ijs, dat zo ver het oog reikt met sneeuw is bedekt. Als Maja aan de einder iets opmerkelijks ziet en op onderzoek uitgaat, eindigt het uitstapje in een nachtmerrie: Maja verdwijnt spoorloos en het gelukkige leven op het eiland is voorbij. De zee, een eeuwenoude bondgenoot van de eilanders, wordt steeds gulziger naar nieuwe offers. Een paar jaar later keert Anders naar het eiland terug. De verdwijning van Maja leidt een keten van eigenaardige en bovennatuurlijke gebeurtenissen in. Anders is inmiddels gescheiden, dronken en depressief. Dan ontvangt hij een hoopvol bericht: Maja is er nog steeds, maar op een plaats waar hij haar niet makkelijk kan bereiken, waar niets is wat het lijkt ...
Schrijver: John Ajvide Lindqvist
Oorspronkelijke titel: Människohamn
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-5672-314-9
Uitgever: Signatuur
Ik zal je altijd vinden
Een plek waar je mag zijn wie je wil zijn. Het kan. Maar tegen welke prijs?

John Lindqvist is jong en worstelt met het leven. Hij wil graag goochelaar worden, maar het zit hem niet mee. Wanneer hij verhuist naar een somber flatgebouw in Stockholm, wordt hij opgepakt voor diefstal. Na een nacht in de gevangenis is er thuis iets veranderd.

Al snel ontdekt John dat hij via het bad in de doucheruimte kan verdwijnen naar een plek die hij 'De Andere Plaats' noemt. Een plek waar je wordt wie je wil zijn. Een beetje bloed is voldoende voor de reis. John stemt in maar ondervindt al gauw de echte prijs voor dat zogenaamde paradijs.
Schrijver: John Ajvide Lindqvist
Oorspronkelijke titel: Rörelsen
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789056725648
Uitgever: Signatuur
Laat de ware binnenkomen
Oskar is twaalf jaar en wordt elke dag gepest. Hij is gefascineerd door moordzaken en verzamelt hierover allerlei krantenknipsels in een plakboek. Dan wordt er een jongen vermoord. Het slachtoffer is ondersteboven gehangen en al het bloed is uit zijn lichaam getapt. Kort daarna sterven er meer mensen op dezelfde onverklaarbare en gruwelijke wijze. Terwijl heel Blackeberg in de ban is van deze rituele moorden, hoopt Oskar erop dat dit een vorm van wraak is. Wraak voor alles wat hem elke dag wordt aangedaan. Maar wat is de rol van zijn mysterieuze buurmeisje Eli eigenlijk, met wie hij bevriend is geraakt?
Schrijver: John Ajvide Lindqvist
Oorspronkelijke titel: Låt den rätte komma in
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-5672-199-2
Uitgever: Signatuur


Wolfskinderen
Opgegroeid in het duister, gedreven door wraak...

Een hulpeloze baby wordt gevonden in het bos, meer dood dan levend. De man die haar vindt neemt het meisje mee naar huis, tot ontzetting van zijn vrouw. Het stel besluit - uit angst voor ontdekking - het kind te laten opgroeien in de kelder.

Theres wordt een kind dat niet van deze wereld is, emotieloos en totaal geïsoleerd, met één opvallende eigenschap: ze heeft een volstrekt betoverende zangstem. Na een catastrofaal incident krijgt ze een nieuwe identiteit en langzaam begint ze te wennen aan de buitenwereld, al blijft ze een outsider.

Teresa is eigenlijk een vrij normale tiener met wat overgewicht, maar ze wordt gepest en haat zichzelf.

Als Theres en Teresa elkaar ontmoeten ontstaat er een merkwaardige chemie tussen de twee. Ze gaan muziek maken en de groeiende roem van Theres maakt haar tot een soort messias voor ongelukkige tienermeisjes. Dan neemt ze samen met Teresa haar discipelen mee de afgrond in voor een gewelddadige wraak.

Schrijver: John Ajvide Lindqvist
Oorspronkelijke titel: Lilla Stjärna
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789056724313
Uitgever: Signatuur