Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Sven Olov Karlsson

Boeken van Sven Olov Karlsson

Sven Olov Karlsson is journalist en schrijver.

Meer over Sven Olov Karlsson

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • De Italiaan - Italienaren
  • Het Amerikaanse huis - Amerikahuset

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Italiaan
De Italiaan is het aangrijpende verhaal van een aardige, bescheiden man, die veel heeft betekend voor zijn gezin en zijn omgeving, tevreden was met zijn leven, en graag nog van zijn pensioen had willen genieten.

Wanneer de Italiaan op 62-jarige leeftijd begint af te takelen, kunnen zijn vrienden hier niet mee omgaan en blijven ze weg. Als het even weer iets beter gaat, gaat hij zelf bij iedereen langs om dat te vertellen. Hij koestert geen wrok. En nu hij weer kan praten wil hij de tijd niet verdoen met ruzie maken.

Wanneer het daarna weer slechter met hem gaat, blijven de vrienden opnieuw weg. Ze kunnen het niet aan hem zo te zien. Ze willen hem in hun herinnering bewaren als de sterke man die hij was. Uiteindelijk overlijdt de Italiaan en de buitenwereld blijkt tactloos en harteloos te zijn.
Schrijver: Sven Olov Karlsson
Oorspronkelijke titel: Italienaren
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044612530
Uitgever: Prometheus
Het Amerikaanse huis
Eddy Mood heeft geen gemakkelijk leven gehad. Ooit was hij verliefd op Liselott. Ze woonden en werkten samen op Eddy's boerderij, het Amerikaanse huis. Met de komst van een kind zou hun geluk compleet worden.

Nu keert hij terug naar de vervallen boerderij in Eriksfors, nadat hij twintig jaar gevangen heeft gezeten wegens moord. De mensen uit het dorp zien hem bepaald niet graag komen en oude wonden worden opengereten. Maar het dorp heeft meer zorgen dan alleen de terugkeer van Eddy en alle herinneringen die hij oproept. Wat moet men bijvoorbeeld denken van de geheimzinnige nieuwe dominee, Margareta Wallenius?

In Het Amerikaanse huis verhaalt Sven Olov Karlsson over een Zweden waarover zelden iets in de krant staat, een land waar enorme landbouwmachines en de jacht nog een grote rol spelen en waar men weinig opheeft met de grootstedelijke waan van de dag. Het is een verhaal over verlies en schuld, straf en vrijheid, tegen de achtergrond van een Zweeds dorp dat grote veranderingen heeft doorgemaakt. De ijzerfabriek, die er ooit het hart van vormde, is gesloten. Boeren zijn er nog wel, boerinnen minder.
Schrijver: Sven Olov Karlsson
Oorspronkelijke titel: Amerikahuset
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044612424
Uitgever: Prometheus

Gerelateerde schrijvers