Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Andrew Michael Hurley

Boeken van Andrew Michael Hurley

Andrew Michael Hurley's eerste roman, De Loney, werd verkocht aan meer dan twintig landen, won de Costa Best First Novel Award en werd in 2016 uitgeroepen tot Book of the Year door de British Book Industry Awards.
Meer over Andrew Michael Hurley

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De Loney - The Loney
  • Duivelsdag - Devil's day

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Loney
De ontdekking van een kinderlijkje aan de stormachtige Engelse kust van Lancashire dwingt Smith, de verteller van dit verhaal, terug te denken aan de pelgrimsreis die hij in 1976 met zijn ouders en geestelijk gehandicapte broer Hanny ondernam naar dat kustgebied, dat daar de Loney wordt genoemd.

De bewoners van de Loney zijn niet allemaal even blij met het katholieke gezelschap, en er gebeuren raadselachtige dingen. Niet alleen wordt er gebeden voor Hanny in de hoop dat hij zal genezen, de jongen raakt ook verzeild in andere verontrustende rituelen. Smith is de enige die weet wat er is gebeurd en legt zichzelf de loodzware last van het zwijgen op. Maar zal hij dat zijn leven lang volhouden?

Schrijver: Andrew Michael Hurley
Oorspronkelijke titel: The Loney
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044629842
Ebook: 9789044629859
Uitgever: Prometheus
Duivelsdag
Elke herfst keert John Pentecost terug naar de schapenboerderij in Lancashire waar hij opgroeide, om zijn vader te helpen. Doorgaans gebeurt er vrij weinig in de Endlands, maar dit jaar is Johns grootvader overleden. Bovendien vergezelt zijn nieuwe vrouw, Katherine, hem voor het eerst bij zijn bezoek aan de familie.

De Endlands zijn een traditionele gemeenschap. Volksverhalen en eeuwenoude rituelen worden er in ere gehouden, veelal met het doel mens en dier voor de duivel te behoeden. Maar dit jaar loopt het allemaal anders en dreigt de duivel de vrije hand te krijgen.

Schrijver: Andrew Michael Hurley
Oorspronkelijke titel: Devil's day
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044636369
Ebook: 9789044636376
Uitgever: Prometheus