Boekenplank:
Kies

Boeken van Matt Haig

Meer over Matt Haig

Genres: Fantasy / SF, Roman

Website: http://www.matthaig.com

Overzicht

  • De wezens - The humans
  • Een ongewone familie - The Radleys

Jeugdboeken

  • Een jongen met de naam Kerstmis - A boy called Christmas
  • Sam Blink en het verboden bos - Shadow forest

Non-Fictie

  • Redenen om te blijven leven - Reasons to stay alive

gedetailleerd overzicht

Overzicht

De wezens
Nog voor het boek begint gaat professor Andrew Martin, een vriendelijke wiskundige en een op het eerste gezicht perfecte held voor dit verhaal, dood. Zoals de buitenaardse verstekeling die zich bedient van Andrews lichaam echter al snel ontdekt: Andrew was helemaal niet zo'n aardige man. Vlak voor zijn dood loste professor Martin een ogenschijnlijk onmogelijke wiskundige stelling op, waarna de verstekeling naar onze planeet werd gestuurd om al het bewijs rondom die ontdekking te vernietigen. Gaandeweg leert de verstekeling steeds meer over het leven van de professor, over zijn familie en over 'de wezens' op planeet Aarde. Wanneer hij voor zijn eigen vrouw dreigt te vallen en zijn eigen zoon aardig dreigt te gaan vinden - zij hebben geen idee dat hij Andrew niet meer is - moet hij kiezen tussen het succesvol afhandelen van zijn missie of een nieuw thuis vinden op onze wereld.
Schrijver: Matt Haig
Oorspronkelijke titel: The humans
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789048838042
Uitgever: Lebowski
Een ongewone familie
Maak kennis met de Radleys: een alledaags gezin dat in een saai Engels dorp woont. Maar er is één verschil: ze gedragen zich vreemd, vooral 's nachts. De kinderen, Rowan en Clara, weten dat niet omdat hun ouders lang geleden besloten hebben 'onthouders' te worden. Ze wilden een normaal leven leiden zodat ze niet in de verleiding zouden komen hun buren open te rijten. Maar de hel breekt los als een jongen na een feestje Clara probeert aan te randen. Ze raakt in paniek en scheurt hem aan stukken. Nu pas begrijpen Rowan en Clara waarom ze jarenlang zijn gepest vanwege hun zwakke gestel en bleke huid. Opeens staat oom Will voor de deur, een beruchte bloedzuiger die zijn hand niet omdraait voor een slachtoffer meer of minder.
Schrijver: Matt Haig
Oorspronkelijke titel: The Radleys
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044330441
Uitgever: The House of Books

Jeugdboeken

Een jongen met de naam Kerstmis
Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas' vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.
Schrijver: Matt Haig
Oorspronkelijke titel: A boy called Christmas
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789048832712
Uitgever: Moon
Sam Blink en het verboden bos
De held van dit verhaal is Samuel Blink - alleen weet hij dat nog niet. Momenteel zit hij samen met zijn zusje Martha achter in de auto van hun ouders. Hij weet nog niet dat er over luttele seconden een gigantische boomstam uit de lucht komt vallen. Een gebeurtenis die zijn leven volledig zal veranderen. Hierdoor zal hij Martha achterna moeten gaan als ze het Schaduwbos in loopt. Een bos dat zo gevaarlijk is dat geen mens er ooit levend uit is teruggekeerd. Nee, Sam weet nog geen van deze dingen, maar vertel het hem ook niet. Het zou dit verhaal verknallen.
Schrijver: Matt Haig
Oorspronkelijke titel: Shadow forest
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789050165143
Uitgever: Clavis

Non-Fictie

Redenen om te blijven leven
Op zijn vierentwintigste stort het leven van Matt Haig volledig in. Hij ziet geen enkele uitweg, geen reden meer om te bestaan. Dit is het verhaal van hoe hij zijn depressie overwon, een ziekte die hem bijna vernietigde en hoe hij opnieuw leerde met volle teugen van het leven te genieten. Redenen om te blijven leven is meer dan een memoire: het is een ontroerende, grappige en vreugdevolle zoektocht naar hoe om te gaan met depressie.
Schrijver: Matt Haig
Oorspronkelijke titel: Reasons to stay alive
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789048828524
Uitgever: Lebowski