Boekenplank:
Kies

Boeken van Veronica Henry

Meer over Veronica Henry

Genre: Roman

Geboren: 1963

Website: Veronica Henry


Overzicht

  • Echte liefde vind je in de boekhandel - How to find love in a bookshop
  • Een recept voor geluk - A family recipe
  • Het huis Honeycote - Honeycote
  • Het huis van je dromen - The forever house

gedetailleerd overzicht

OverzichtEchte liefde vind je in de boekhandel
Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft.

Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader - die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht...
Schrijver: Veronica Henry
Oorspronkelijke titel: How to find love in a bookshop
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022579190
Ebook: 9789402307757
Uitgever: Boekerij
Een recept voor geluk

Nu haar kinderen het ouderlijk huis hebben verlaten, bereidt Laura Griffin zich voor op het legenestsyndroom. Het idee dat het in Lark Hill nummer 11 stil zal zijn waar het normaal gesproken bubbelt en bruist van het geluid, waar altijd wel vrienden binnen komen vallen en waar de gezellige keuken altijd naar heerlijke gerechten geurt, is bijna ondenkbaar. Toch hoopt Laura dat ze daardoor meer tijd voor zichzelf en voor haar relatie met haar man Dom heeft.

Maar wanneer een oud geheim het huwelijk van Laura en Dom op zijn grondvesten doet schudden, heeft Laura het gevoel dat niet alleen haar heden, maar ook haar verleden op losse schroeven staat. Ze richt zich, totaal verloren, op haar grootste troost: het receptenkistje van haar grootmoeder, dat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog vulde met recepten zodat haar gezin ook in moeilijke en angstige tijden samen kon genieten van lekker eten.

Laura wordt geïnspireerd door het lef dat haar grootmoeder in de oorlog toonde en krijgt een idee dat haar een nieuw doel geeft. Ze begint vastberaden met het volgen van haar eigen weg. Maar zelfs de dapperste vrouw heeft mensen nodig die van haar houden, en zij hebben haar net zo hard nodig.

Schrijver: Veronica Henry
Oorspronkelijke titel: A family recipe
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022587317
Ebook: 9789402313222
Uitgever: Boekerij
Het huis Honeycote
De brouwerij Honeycote biedt werk aan veel mensen, maar alleen Mickey beseft dat het bedrijf in financiële nood verkeert. Hij verdrinkt zijn problemen in alcohol. Daarbij heeft hij gemengde gevoelens over zijn affaire met Kay: hij aanbidt zijn vrouw Lucy, dus waarom bedriegt hij haar?

Zijn minnares Kay weet niets van zijn twijfels. Zelf is zij getrouwd om het geld en ze denkt nu bij Mickey het geluk gevonden te hebben. Ambitie lijkt de belangrijkste drijfveer van de Liddiards, of speelt ook de zoektocht naar de ware liefde een rol in hun leven?

Schrijver: Veronica Henry
Oorspronkelijke titel: Honeycote
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789032508166
Uitgever: De Kern
Het huis van je dromen
Hunter’s Moon is het perfecte huis in de meest schilderachtige omgeving die iemand zich maar zou kunnen wensen: in een dal naast een riviertje in de mooie, heuvelachtige streek de Cotswolds. Vijftig jaar lang werd het bewoond door de familie Willoughby, maar door onvoorziene omstandigheden moeten er nu nieuwe eigenaren voor worden gezocht.

Belinda Baxter, de makelaar die het voormalige jachthuis onder haar hoede heeft, voelt zich tot diep in haar ziel aangetrokken tot het prachtige gebouw, en ze wil er heel graag het perfecte gezin voor vinden. Maar als door de verkoop oude geheimen aan het licht komen en Belinda wordt geconfronteerd met een dramatische geschiedenis over een familie die verscheurd wordt door meningsverschillen, zal ze ook eindelijk haar eigen verleden en haar gebroken hart onder ogen moeten zien...

Schrijver: Veronica Henry
Oorspronkelijke titel: The forever house
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582947
Ebook: 9789402310443
Uitgever: Boekerij