Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Elizabeth Buchan

Boeken van Elizabeth Buchan

Meer over Elizabeth Buchan

Genre: Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Elizabeth Buchan


Overzicht

  • De tuin met de lelies - Consider the lily
  • De vrouw in de spiegel - Revenge of the middle-aged woman
  • Het museum van de verbroken beloftes - The museum of broken promises
  • Perfecte echtgenote slaat terug - The good wife strikes back

Dubbel uitgegeven titels

  • Bedrogen echtgenote krijgt gelijk - zie Perfecte echtgenote slaat terug
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tuin met de lelies
De tuin met de lelies is een roman over liefde, passie en traditie op een nostalgisch landgoed, omlijst door de elegante verhalen uit een Engelse tuin.

De tuin met de lelies is een liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen het decor van Hinton Dysart, een Engels landhuis in de jaren dertig. Het huis is al jaren familiebezit van de Dysarts, maar de tijden zijn ten slechte gekeerd. Het huis en de ooit schitterende tuinen raken in verval. Langzaam maar zeker geven de overwoekerde struiken en bloemen hun langbewaarde geheimen vrij. Geheimen die het leven op Hinton Dysart voor altijd zullen veranderen.
Schrijver: Elizabeth Buchan
Oorspronkelijke titel: Consider the lily
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022515853
Uitgever: Boekerij
De vrouw in de spiegel
Rose is zevenenveertig en gelukkig, denkt ze. Ze is al 25 jaar getrouwd met Nathan, heeft twee zogenaamd volwassen kinderen, een leuke baan bij de krant en een heerlijk huis met een prachtige tuin. Dan verliest ze binnen 48 uur niet alleen haar man maar ook haar baan aan dezelfde persoon: haar jongere, sexy collega Minty. Zowel echtgenoot als baas geven als reden op dat ze behoefte hebben aan een frisse inbreng.

Rose is knock-out geslagen, letterlijk ziek van ellende. Ze probeert weer op te krabbelen, maar Rose is een aardige vrouw en zelfs als Nathan aankondigt dat hij met Minty in haar huis wil gaan wonen kan ze niet vals worden. Wel denkt ze na over haar leven, over de keuze die ze twintig jaar geleden maakte voor ‘zekerheid met Nathan’ en tegen een ‘onzeker bestaan met die andere man.’

En het leven gaat door: een vriendin sommeert haar naar Parijs te komen om noodzakelijke inkopen te doen; dochter Poppy e-mailt uit Thailand dat ze o-zo-romantisch getrouwd is; Nathan maakt haar deelgenoot van zijn relationele problemen met... Minty; en op een cultureel feest loopt ze die andere man tegen het lijf.

Maar Rose besluit één ding: trouw te blijven aan zichzelf, aan de vrouw in de spiegel, wat er verder ook gebeuren zal.
Revenge of the Middle-Aged Woman - 2004
Regisseur: Sheldon Larry
Cast: Christine Lahti, Brian Kerwin, Reid Scott, e.a.
Schrijver: Elizabeth Buchan
Oorspronkelijke titel: Revenge of the middle-aged woman
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789026983290
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het museum van de verbroken beloftes

Parijs, het heden. Het museum van verbroken beloftes bevat objecten die zijn gedoneerd - een cakeblik, een bruidssluier, een babyschoentje - en symbool staan voor rouw of verraad. Het is een plek van verlies en hoop: bezoekers komen er om het verleden te verwerken en zo verder te kunnen met hun leven. Ook Laure, de directeur en curator, heeft enkele objecten in het museum uitgestald.

Praag, 1985. Laures vader is net overleden en zij vertrekt naar Praag om daar als nanny te gaan werken. Maar het leven achter het IJzeren Gordijn is saai en grijs, met een ondertoon van gevaar. Laure kan het politieke klimaat nauwelijks doorgronden. Totdat ze een jonge dissidente muzikant ontmoet. Haar verliefdheid heeft verregaande gevolgen voor hen beiden. Pas jaren later kan Laure haar verleden onder ogen komen.

Schrijver: Elizabeth Buchan
Oorspronkelijke titel: The museum of broken promises
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026351396
Ebook: 9789026351402
Uitgever: Ambo | Anthos
Perfecte echtgenote slaat terug
De 48-jarige Fanny Savage heeft er als perfecte echtgenote van een ambitieuze politicus jaren van geduld en toewijding opzitten.

Ze heeft haar buik vol van het vriendelijk knikken en zich op de vlakte houden, van het er keurig verzorgd uitzien tijdens openbare gelegenheden waar ze aan de zijde van haar man moet verschijnen. Fanny voelt een groeiende rusteloosheid, hoeveel ze ook houdt van haar man en haar dochter. Ze denkt steeds vaker terug aan het plezier dat ze had in haar eigen carrière en het leven dat ze achterliet als succesvolle partner in haar vaders Italiaanse wijnbusiness.

Ze heeft twee decennia voorbij laten gaan in de hoedanigheid van perfecte echtgenote. Was het dat waard? Zou het geen tijd worden voor een reisje naar Italië, naar de verrukkingen van uitstekende wijn, heerlijk eten en een lekker zonnetje? Zou het geen tijd worden voor... iets of iemand anders?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Elizabeth Buchan
Oorspronkelijke titel: The good wife strikes back
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026984716
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Dubbel uitgegeven titelsBedrogen echtgenote krijgt gelijk

Zie voor de beschrijving van dit boek: Perfecte echtgenote slaat terug.

Om het maar lekker ingewikkeld te maken hebben de UK-uitgave en de US-uitgave van dit boek een andere titel gekregen. De UK-uitgave heeft als oorspronkelijke titel: The good wife en de US-uitgave heeft als oorspronkelijke titel: The good wife strikes back. Het betreft echter hetzelfde boek.

Om het nóg ingewikkelder te maken is het boek in Nederland ook onder twee verschillende titels uitgegeven waarbij als oorspronkelijke titel respectievelijk die van de UK- en de US-uitgave zijn gebruikt. Hierdoor lijkt het alsof er sprake is van twee verschillende boeken. Dit is echter niet het geval.

Schrijver: Elizabeth Buchan
Oorspronkelijke titel: zie Perfecte echtgenote slaat terug
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789046163719
Uitgever: Bruna