Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Long

Meer over Kate Long

Genre: Roman

Website: Kate Long


Overzicht

  • Handboek voor slechte moeders - The bad mother's handbook
  • Waar dumpen we oma? - Swallowing grandma

gedetailleerd overzicht

OverzichtHandboek voor slechte moeders
Een jaar uit het leven van drie generaties vrouwen.
1997 - Blair wordt premier, prinses Diana verongelukt, en Charlotte is zwanger. Verder lukt het haar af en toe om Nan ervan te weerhouden rekeningen en andere vlambare zaken in de broodrooster te stoppen, en ze ontmoet een heel leuke jongen (veel leuker dan de jongen van wie ze zwanger is).
1997 - Blair wordt premier, prinses Diana verongelukt, en Karens dochter is zwanger. Hoewel ze naar de universiteit had moeten gaan, wat Karen zelf nooit heeft gekund, is Charlotte zwanger geraakt. Ach, er zijn wel meer oma’s van 33.
1997 - Blair wordt premier, prinses Diana verongelukt, en Nans kleindochter is zwanger. Nan maakt zich hier niet al te veel zorgen om, er zijn per slot van rekening belangrijker zaken. Je herinneren waar je bent, bijvoorbeeld.
Schrijver: Kate Long
Oorspronkelijke titel: The bad mother's handbook
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-6974-578-X
Uitgever: Arena
Waar dumpen we oma?
Katherine Millar is achttien en wil in Oxford studeren. Haar grootmoeder, Poll, loopt tegen de zeventig, en wil niet dat Katherine verder weg gaat dan de winkels om de hoek. Ze wonen in hetzelfde huis. En ze haten elkaar.
Katherine wil van alles: ze wil afvallen, minder verlegen zijn en graag wat leuke vrienden. Maar boven alles zou ze willen dat ze twee ouders had, in plaats van één nukkige grootmoeder. Katherines vader overleed bij een auto-ongeluk toen ze nog een baby was, en volgens Poll is dat de schuld van haar moeder, die na het ongeluk plotseling verdween.
Katherines leven raakt in een stroomversnelling wanneer ze op haar achttiende verjaardag een mysterieus pakketje ontvangt met prachtige kleding – kleren die ze van Poll nooit zou mogen dragen – en er plotseling een knappe en zelfverzekerde man op de stoep staat die beweert haar neef te zijn.
Terwijl ze normaal gesproken haar dagen slijt met het opruimen van Polls troep, televisiekijken en surfen naar sites over boulimie op de bibliotheek-computer, neemt haar leven nu opeens een heel andere wending.
Schrijver: Kate Long
Oorspronkelijke titel: Swallowing grandma
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-6974-738-3
Uitgever: Arena