Boekenplank:
Kies

Boeken van Susanna Jones

Overzicht
  • De club van vermiste meisjes - The missing person's guide to love
  • De schokvogel - The earthquake bird
  • Waterlelie - Water lily

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De club van vermiste meisjes
De levens van jeugdvrienden Owen, Isabel en Julia veranderen voorgoed op de dag dat Julia spoorloos verdwijnt. Owen en Isabel zijn totaal uit het lood geslagen en drijven langzaam uit elkaar. Wanneer Owen jaren later overlijdt, keert Isabel terug voor zijn begrafenis en om een antwoord te vinden op haar vragen. Ze vermoedt dat Owen verantwoordelijk was voor Julia's dood. Tijdens haar zoektocht verliest Isabel zich in de krochten van haar verleden. Terwijl haar wereld uiteen valt komt de verbijsterende waarheid eindelijk aan de oppervlakte.
Schrijver: Susanna Jones
Oorspronkelijke titel: The missing person's guide to love
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-234-2729-2
Uitgever: Cargo
De schokvogel
De morgen na een nachtelijke aardschok wordt Lucy Fly gearresteerd op verdenking van moord op haar vriendin Lily Bridges. Haar motief zou afgunst zijn: Lily heeft Lucy's minnaar van haar afgepakt. Op het politiebureau wordt Lucy Fly aan een langdurig verhoor onderworpen. Ze denkt terug aan de dramatische gebeurtenissen uit het recente verleden en uit haar tragische jeugd. Zo ontstaat een fascinerend portret van een vrouw die denkt dat ze het kwaad aantrekt - maar is ze ook een moordenares?
Schrijver: Susanna Jones
Oorspronkelijke titel: The earthquake bird
Eerste uitgave: 2001
ISBN: 90-234-5369-7
Uitgever: Cargo
Waterlelie
Uw oosterse bloesem zal u altijd terzijde staan. Haar zachtaardige aanwezigheid zal een waardevolle aanvulling zijn op alles wat u samen doet - zo beloofde de brochure. Met hooggespannen verwachtingen reist de Engelsman Ralph af naar het Oosten. Op de veerboot naar Sjanghai ontmoet hij de jonge Japanse lerares Runa Wada. Hij ziet in Runa de volgzame vrouw van zijn dromen; Runa ziet in een huwelijk met Ralph de mogelijkheid om in een ander land een nieuw leven te beginnen. Maar onheil ligt op de loer. Niet alleen Runa wil het liefst vergeten wie ze was, ook Ralph blijkt het een en ander te verbergen te hebben.
Schrijver: Susanna Jones
Oorspronkelijke titel: Water lily
Eerste uitgave: 2003
ISBN: 90-234-1045-9
Uitgever: De Bezige Bij