Boekenplank:
Kies

Boeken van Susanna Jones

Susanna Jones is geboren in Hull en groeide op in Hornsea (East Yorkshire). Ze studeerde drama aan de Royal Holloway University in Londen waar haar interesse in de Japanse cultuur werd gewekt. Nadat ze in 1988 afstudeerde vertrok ze naar Japan waar ze jaren woonde en werkte. Ook schreef ze daar haar eerste roman. Tegenwoordig woont ze in de buurt van Brighton en geeft lezingen aan de Royal Holloway.


Meer over Susanna Jones

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De club van vermiste meisjes - The missing person's guide to love
  • De schokvogel - The earthquake bird
  • Toen de nachten koud waren - When nights were cold
  • Waterlelie - Water lily

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe club van vermiste meisjes
De levens van jeugdvrienden Owen, Isabel en Julia veranderen voorgoed op de dag dat Julia spoorloos verdwijnt. Owen en Isabel zijn totaal uit het lood geslagen en drijven langzaam uit elkaar.

Wanneer Owen jaren later overlijdt, keert Isabel terug voor zijn begrafenis en om een antwoord te vinden op haar vragen. Ze vermoedt dat Owen verantwoordelijk was voor Julia's dood.

Tijdens haar zoektocht verliest Isabel zich in de krochten van haar verleden. Terwijl haar wereld uiteen valt komt de verbijsterende waarheid eindelijk aan de oppervlakte.
Schrijver: Susanna Jones
Oorspronkelijke titel: The missing person's guide to love
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789023427292
Uitgever: Cargo
De schokvogel
De morgen na een nachtelijke aardschok wordt Lucy Fly gearresteerd op verdenking van moord op haar vriendin Lily Bridges. Haar motief zou afgunst zijn: Lily heeft Lucy's minnaar van haar afgepakt.

Op het politiebureau wordt Lucy Fly aan een langdurig verhoor onderworpen. Ze denkt terug aan de dramatische gebeurtenissen uit het recente verleden en uit haar tragische jeugd.

Zo ontstaat een fascinerend portret van een vrouw die denkt dat ze het kwaad aantrekt - maar is ze ook een moordenares?
The Earthquake Bird - 2019
Regisseur: Wash Westmoreland
Cast: Alicia Vikander, Riley Keough, Kiki Sukezane, e.a.
Schrijver: Susanna Jones
Oorspronkelijke titel: The earthquake bird
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789023453697
Uitgever: Cargo
Toen de nachten koud waren

Al van jongs af aan droomt Grace Farringdon van ontdekkingsreizen en nieuwe werelden. Maar wanneer ze de kans lijkt te krijgen haar ambitie waar te maken, wordt de harde waarheid duidelijk. Aan het begin van de twintigste eeuw worden meisjes namelijk geacht thuis te blijven en hun toekomst af te wachten.

Grace komt in opstand tegen dit verstikkende milieu en wordt toegelaten tot de universiteit. Daar vindt ze vier gelijkgestemde vrouwen, met wie ze het Genootschap voor Zuidpoolonderzoek opzet ter voorbereiding van hun grote droom: als eerste vrouwen de Zuidpool bereiken.

Vijftien jaar later verschuilt Grace zich als een kluizenaar in haar eigen huis, maar toch weet een journalist binnen te komen. Langzaam wordt duidelijk dat er huiveringwekkende dingen zijn gebeurd tijdens de expedities die het genootschap maakte, waarvan zij de enige overlevende is.

Schrijver: Susanna Jones
Oorspronkelijke titel: When nights were cold
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023476504
Ebook: 9789023474494
Uitgever: Cargo
Waterlelie
Uw oosterse bloesem zal u altijd terzijde staan. Haar zachtaardige aanwezigheid zal een waardevolle aanvulling zijn op alles wat u samen doet - zo beloofde de brochure.

Met hooggespannen verwachtingen reist de Engelsman Ralph af naar het Oosten. Op de veerboot naar Sjanghai ontmoet hij de jonge Japanse lerares Runa Wada. Hij ziet in Runa de volgzame vrouw van zijn dromen; Runa ziet in een huwelijk met Ralph de mogelijkheid om in een ander land een nieuw leven te beginnen.

Maar onheil ligt op de loer. Niet alleen Runa wil het liefst vergeten wie ze was, ook Ralph blijkt het een en ander te verbergen te hebben.
Schrijver: Susanna Jones
Oorspronkelijke titel: Water lily
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789023410454
Uitgever: De Bezige Bij