Boekenplank:
Kies

Boeken van Celeste Ng

Celeste Ng is van Chinees-Amerikaanse afkomst en opgegroeid in Pennsylvania en Ohio. Ze studeerde aan Harvard en de University of Michigan en geeft les aan Grub Street, een centrum voor creatief schrijven. Voor haar boeken heeft ze vele prijzen gewonnen.

Meer over Celeste Ng

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1980

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Celeste Ng


Overzicht

  • Kleine brandjes overal - Little fires everywhere
  • Onze verloren harten - Our missing hearts
  • Wat ik nooit eerder heb gezegd - Everything I never told you

gedetailleerd overzicht

OverzichtKleine brandjes overal

In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners. Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden.

Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia's verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan...

Schrijver: Celeste Ng
Oorspronkelijke titel: Little fires everywhere
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789056726119
Ebook: 9789044977271
Uitgever: Signatuur
Onze verloren harten

De twaalfjarige Bird Gardner woont bij zijn liefhebbende, maar gebroken vader. Diens leven wordt al tien jaar lang bepaald door wetten die zijn opgesteld om de ‘Amerikaanse cultuur’ te behouden, in de nasleep van jaren van economische instabiliteit en geweld. Vooral ouders en kinderen van Aziatische afkomst lopen gevaar om van elkaar gescheiden te worden. Bird kan zich zijn moeder nauwelijks herinneren en weet niet wat er met haar is gebeurd.

Wanneer hij een mysterieuze brief met alleen een cryptische tekening ontvangt, gaat hij naar haar op zoek. Zijn zoektocht voert hem terug naar de vele volksverhalen die ze hem als kind heeft verteld, naar een ondergronds netwerk van bibliothecarissen, en uiteindelijk naar New York City, waar een nieuwe daad van verzet het begin kan zijn van de broodnodige verandering.

Schrijver: Celeste Ng
Oorspronkelijke titel: Our missing hearts
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789056727222
Ebook: 9789044933970
Uitgever: Signatuur
Wat ik nooit eerder heb gezegd

Juni, 1977. In het universiteitsstadje Middlewood ontdekt de familie Lee dat hun dochter verdwenen is. Een paar dagen later wordt het lichaam van de zestienjarige Lydia uit het meer gevist.

Verteerd door schuldgevoelens slaat haar vader een roekeloze weg in die hem zijn huwelijk kan kosten. Haar moeder Marilyn is gebroken, maar vastbesloten om een dader te vinden – tegen elke prijs. Lydia’s broer is er zeker van dat hun getroebleerde buurjongen Jack iets te maken heeft met het drama. Maar het is de jongste in de familie, Hannah, die meer ziet dan iemand zich realiseert en die wel eens de enige zou kunnen zijn die weet wat er echt gebeurd is.

Schrijver: Celeste Ng
Oorspronkelijke titel: Everything I never told you
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400506091
Ebook: 9789044977936
Uitgever: Bruna