Boekenplank:
Kies

Boeken van Douglas Kennedy

Meer over Douglas Kennedy

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Douglas Kennedy


Overzicht

  • Aan het einde van de wereld - Leaving the world
  • De afspraak - State of the Union
  • Een bijzondere relatie - A special relationship
  • Een liefde in Parijs - The woman in the fifth
  • En de liefde - The pursuit of happiness
  • Het oog van de lens - The big picture
  • In verleiding - Temptation
  • Pact met de duivel - The job

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan het einde van de wereld
Op de avond van haar dertiende verjaardag zweert Jane Howard in het bijzijn van haar ruziënde ouders dat ze nooit zal trouwen of kinderen krijgen. Jane groeit op tot een eigenzinnige en onafhankelijke vrouw, maar het leven valt niet zo gemakkelijk te sturen als zij ooit wellicht dacht. Aan het einde van de wereld beschrijft op prachtige en hartverscheurende wijze de vele wegen die een leven kent, en de grote onverschilligheid van het lot.
Schrijver: Douglas Kennedy
Oorspronkelijke titel: Leaving the world
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-225-5262-9
Uitgever: Boekerij
De afspraak
Als Hannah Buchan de extraverte, radicale student Tobias Judson ontmoet zet dat haar rustige leventje als doktersvrouw volledig op zijn kop. Passie, levenslust en spanning: bij Tobias vindt ze alles wat ze mist als echtgenote van de saaie Dan. De wederzijdse aantrekkingskracht mondt uit in een heftige verhouding, totdat Hannah ontdekt dat haar minnaar niet is wie hij zegt te zijn. Tobias wordt gezocht en moet vluchten. Hij brengt Hannah in een onmogelijke positie en dwingt haar een misstap te begaan die haar zal blijven achtervolgen. Dertig jaar lang blijft haar geheim verborgen. Maar in de nadagen van 11 september komen de gebeurtenissen alsnog in een stroomversnelling. Tobias duikt weer op en blijkt een boek te hebben geschreven over zijn wilde jaren. Zijn terugkeer slaat de fundamenten weg onder Hannahs bestaan.
Schrijver: Douglas Kennedy
Oorspronkelijke titel: State of the Union
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-225-4333-1
Uitgever: Boekerij
Een bijzondere relatie
Ik kende Tony Hobbs net een uur en toen redde hij mijn leven. Ik weet dat het een beetje melodramatisch klinkt, maar het is de waarheid. Voorzover een journalist de waarheid kan spreken, althans.’ Sally Goodchild is een 37-jarige correspondent van een Amerikaanse krant, gestationeerd in Caïro. Als ze naar Somalië vliegt om daar de overstromingen te verslaan, ontmoet ze de Britse journalist Tony Hobbs, die net als zij al veel oorlogen, natuurrampen en andere ellende heeft gezien. De twee kunnen het meteen goed met elkaar vinden en krijgen een relatie. Als blijkt dat Sally zwanger is, besluiten ze te trouwen en naar Londen te verhuizen. Na de geboorte van haar kind stort de wereld van Sally in, en ze komt er achter dat alles wat ze zo zorgvuldig had opgebouwd, ook weer af te breken is.
Schrijver: Douglas Kennedy
Oorspronkelijke titel: A special relationship
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3694-7
Uitgever: Boekerij
Een liefde in Parijs
Harry Ricks is alleen. Een affaire met een van zijn studentes zorgt ervoor dat hij behalve zijn baan als docent, ook zijn huwelijk en zijn enige kind verspeelt. Hij besluit naar Parijs te vertrekken, waar hij een onopvallend en doelloos bestaan leidt. Het is winter en Harry heeft zich nog nooit zo eenzaam gevoeld. Totdat, voorzichtig, de liefde weer in zijn leven terugkeert - in de persoon van Magrit, een elegante en intelligente weduwe uit Hongarije. Hoewel Harry overdonderd is door zijn liefde voor haar, houdt Magrit afstand. Ze wil hem alleen ontmoeten in haar appartement, twee keer per week, en ze blijft vaag over haar werk, haar verleden, haar hele leven. Wie is zij eigenlijk?
Schrijver: Douglas Kennedy
Oorspronkelijke titel: The woman in the fifth
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-225-5053-3
Uitgever: Boekerij
En de liefde
New York, eind 1945. Eric Smythe geeft een daverend feest voor zijn talrijke vrienden. Tot de gasten behoort ook zijn zus Sara – een onafhankelijke jonge vrouw die aan het begin van een veelbelovende carrière staat. Dan komt, onuitgenodigd, Jack Malone binnen. Hij is oorlogscorrespondent en pas terug uit het verslagen en verwoeste Duitsland. Zijn kijk op de wereld is totaal anders dan die van de overige feestgangers. De ontmoeting tussen Sara en Jack zal beider levens ingrijpend veranderen.
Schrijver: Douglas Kennedy
Oorspronkelijke titel: The pursuit of happiness
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-461-2101-1
Uitgever: Pockethuis


Het oog van de lens
Ben Bradford heeft alles: een mooie vrouw en twee zoontjes, een groot huis in Connecticut, en hij partner van een prestigieuze firma in New York. Maar diep van binnen voelt Ben zich ongelukkig. Eens droomde hij ervan fotograaf te worden, in plaats daarvan slijt hij zijn dagen bij een conservatief advocatenkantoor aan Wall Street. Thuis droomt hij ervan te ontsnappen aan de misprijzende blikken van zijn vrouw die, zo schijnt het, niet meer van hem houdt. Als Ben beseft dat zijn vrouw een verhouding heeft met de buurman, raakt hij in paniek. Tot overmaat van ramp blijkt dat de andere man ook nog fotograaf is. Wanneer dan een onverwachte confrontatie met de geheime minnaar van zijn vrouw uitmondt in geweld, belandt Ben in een nachtmerrie waaruit geen ontsnappen meer mogelijk lijkt...
Schrijver: Douglas Kennedy
Oorspronkelijke titel: The big picture
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-5831-103-1
Uitgever: Muntinga
In verleiding
David Armitage wil niets liever dan rijk en beroemd worden, zoals alle ploeterende scriptschrijvers in Hollywood. Elf jaar lang worden al zijn scenario's afgewezen, totdat er één wordt gekocht voor de televisie. Ineens is hij de gevierde schrijver van een populaire tv-serie. De roem stijgt David naar het hoofd en hij verlaat zijn vrouw en dochtertje voor een jonge, mooie en ambitieuze filmproducer. Maar dan krijgt David een aanbod van de miljardair Philip Fleck dat hij niet kan weigeren. Een aanbod dat David regelrecht naar de hel van het Hollywoodparadijs voert...
Schrijver: Douglas Kennedy
Oorspronkelijke titel: Temptation
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-225-4825-7
Uitgever: Boekerij
Pact met de duivel
Ned Allen is jong, knap en ambitieus. Als salesmanager van een snelgroeiend computertijdschrift heeft hij het gevoel dat hij zijn kleinsteedse afkomst is ontstegen en dat de wereld aan zijn voeten ligt. Dan wordt het bedrijf waar Ned voor werkt onverwacht overgenomen en staat hij plotseling op straat. Zonder vooruitzicht op een baan van enig niveau en bang zijn vrouw te verliezen, solliciteert hij ten einde raad bij een uiterst succesvolle, maar nogal dubieuze investeringsmaatschappij. Ned ontdekt al snel dat hij daarmee zijn ziel aan de duivel heeft verkocht...
Schrijver: Douglas Kennedy
Oorspronkelijke titel: The job
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-290-5775-0
Uitgever: Meulenhoff