Boekenplank:
Kies

Boeken van Guillaume Musso

Guillaume Musso bracht in zijn jeugd veel tijd door in de bibliotheek waar zijn moeder werkte en zo ontstond zijn liefde voor boeken. Na zijn studie woonde en werkte hij enige tijd in New York. Musso is één van de best verkopende schrijvers van Frankrijk.

Meer over Guillaume Musso

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Frankrijk

Website: Guillaume Musso


Overzicht

 • 24 dagen - L'instant présent
 • Bericht uit Parijs - L'appel de l'ange
 • Central Park - Central Park
 • De schaduw van Parijs - Angélique
 • Een appartement in Parijs - Un appartement à Paris
 • Het geheime leven van schrijvers - La Vie secrète des écrivains
 • Het grote gemis - Seras-tu là?
 • Het meisje en de nacht - La jeune fille et la nuit
 • Het meisje uit Brooklyn - La fille de Brooklyn
 • Het meisje uit de Seine - L'inconnue de la Seine
 • Vlucht uit New York - Sept ans après

gedetailleerd overzicht

Overzicht24 dagen
Lisa en Arthur zien elkaar maar één keer per jaar. Hij is altijd naar haar op zoek. Zij kan niet anders dan op hem wachten...

Lisa Ames werkt in een bar in New York, hopend op haar doorbraak als actrice. Op een avond ontmoet ze Arthur Costello, een jonge arts. De twee voelen zich direct met elkaar verbonden.

Maar Arthur is niet als andere mannen. Hij biecht al snel aan Lisa op dat hij nooit van haar zal kunnen houden. Door een bizarre speling van het lot, die alles te maken heeft met een oude vuurtoren, lijkt er een vloek op hem te rusten: 'Wat er met mij gebeurt is onvoorstelbaar, maar waar...'

Tegen beter weten in besluiten ze om samen de strijd aan te gaan met de meest genadeloze vijand die er bestaat: de tijd.
Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: L'instant présent
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400507081
Ebook: 9789044974836
Uitgever: Bruna
Bericht uit Parijs
Als twee mobieltjes verwisseld worden, zet dit een reeks gebeurtenissen in gang die niemand had kunnen voorspellen...

Madeline en Jonathan kennen elkaar niet en zouden elkaar ook nooit meer tegengekomen zijn. Ware het niet dat ze na een botsing op het vliegveld elkaars telefoon hebben ingepakt. Maar als ze achter die vergissing komen, zijn de twee al 10.000 kilometer van elkaar verwijderd: zij is bloemist in Parijs, hij runt een restaurant in San Francisco...

Het duurt niet lang voordat ze toegeven aan de verleiding om in elkaars telefoon te kijken. Dit leidt tot een schokkende ontdekking: hun levens zijn met elkaar verbonden door een geheim waarvan ze dachten dat het voor altijd begraven zou blijven. Er volgt een zoektocht die uitmondt in een spannende race tegen de klok - en die leidt van Frankrijk via Engeland naar Amerika.
Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: L'appel de l'ange
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400502215
Ebook: 9789044969214
Uitgever: Bruna
Central Park
Alice en Gabriel hebben geen enkele herinnering aan de vorige avond. Toch zullen ze hem nooit vergeten...

De Parijse rechercheur Alice Schafer en de Amerikaanse Gabriel Keyne worden wakker op een bankje in Central Park, aan elkaar geketend met handboeien. De twee kennen elkaar niet en weten niet hoe ze hier terechtgekomen zijn.

Het laatste wat Alice zich herinnert is dat ze de avond ervoor met haar vriendinnen uit ging in Parijs en het laatste wat Gabriel nog weet is dat hij pianospeelde in een club in Dublin. Nu heeft Alice een vreemd wapen in de binnenzak van haar jas en bloed op haar shirt. Onmogelijk? En toch...
Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: Central Park
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400505926
Ebook: 9789044973648
Uitgever: Bruna
De schaduw van Parijs

Gepensioneerd politieagent Mathias Taillefer ontwaakt in een ziekenhuisbed, waar hij wordt begroet door Louise Collange, een vrijwilliger. Zij heeft een ongebruikelijk verzoek voor Mathias: ze vraagt hem om haar te helpen bij het vinden van de moordenaar van haar moeder.

Hoewel de politie de zaak heeft afgedaan als een ongeluk, is Louise ervan overtuigd dat er meer aan de hand is. Haar vraag leidt tot een duizelingwekkende speurtocht waarin niets (of niemand) is wat het lijkt, en die gevaarlijker is dan Mathias of Louise ooit had kunnen denken.

Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: Angélique
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401620109
Ebook: 9789401620116
Uitgever: Xander
Een appartement in Parijs
Parijs, een studio die verstopt ligt aan het einde van een begroeid steegje. De Britse politieagente Madeline heeft dit appartement gehuurd om er tot rust te komen. Maar door een misverstand treft ze er Gaspard, een mensenschuwe schrijver, die naar Parijs is gekomen om er te werken. De twee zien zich gedwongen enkele dagen samen door te brengen.

De studio was van de gerenommeerde schilder Sean Lorenz, en ademt nog altijd zijn passie voor licht en kleur. Gebroken door de moord op zijn jonge zoon, is hij het jaar ervoor overleden. Lorenz liet drie schilderijen na, maar die zijn sindsdien spoorloos. Gefascineerd door zijn talent én tragische lot, besluiten Madeline en Gaspard samen uit te zoeken wat er met de kostbare schilderijen is gebeurd. Maar om het echte geheim van Sean Lorenz te kunnen onthullen, moeten zij eerst hun eigen demonen onder ogen komen - tijdens een onderzoek dat hun levens voorgoed zal veranderen...
Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: Un appartement à Paris
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400509627
Ebook: 9789044976892
Uitgever: Bruna


Het geheime leven van schrijvers

Ooit kondigde de jonge, beroemde auteur Nathan Fawles het einde van zijn schrijverscarrière aan en trok hij zich terug op Beaumont, een wild en verlaten eiland voor de Franse zuidkust. Hij liet nooit meer iets van zich horen, maar zijn boeken bleven lezers betoveren.

Twintig jaar later reist de jonge Zwitserse journaliste Mathilde Monney af naar het eiland, vastbesloten om Nathans geheimen te ontrafelen. Ze weet als eerste contact te maken met de zonderlinge en teruggetrokken schrijver.

Dan wordt er een gruwelijk toegetakeld lichaam gevonden en de politie sluit het eiland af van de buitenwereld. Mathilde weet veel meer dan ze laat blijken, en tussen haar en Nathan begint een gevaarlijk spel, waarin verhulde waarheden botsen met regelrechte leugens, en Nathan zijn geheimen moet prijsgeven...

Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: La Vie secrète des écrivains
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401615259
Ebook: 9789401615402
Uitgever: Xander
Het grote gemis
Elliot, een succesvolle Amerikaanse chirurg, gaat al jaren gebukt onder het verlies van zijn grote liefde Ilena. Wanneer hij na een levensreddende operatie als dank een doosje pillen krijgt waarmee hij terug in de tijd kan reizen, aarzelt hij dan ook geen seconde: hij gaat terug, in de hoop Ilena nog eenmaal te zien.

Tot zijn verwondering werken de pillen inderdaad echt en binnen de kortste keren staat Elliot oog in oog met zijn dertig jaar jongere ik. Maar waar is Ilena? En kan hij voorkomen dat ze voorgoed uit zijn leven verdwijnt?

Elliot probeert het gedrag van zijn jongere ik bij te sturen, in de hoop dat zijn leven dertig jaar later anders zal uitpakken. Maar elke kleine verandering blijkt enorme gevolgen te hebben. Gevolgen die het leven van zijn dertigjarige dochter op het spel kunnen zetten...
Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: Seras-tu là?
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789069748498
Uitgever: Arena
Het meisje en de nacht

De Franse Riviera, winter 1992

In een ijskoude nacht, wanneer de campus van een elitaire kostschool geteisterd wordt door een sneeuwstorm, verdwijnen de negentienjarige modelleerling Vinca Rockwell en de filosofieleraar met wie zij een geheime relatie had. Voor Vinca is de liefde 'alles of niets'. Niemand zou haar ooit nog terugzien.

De Franse Riviera, voorjaar 2017

De ooit onafscheidelijke Manon, Thomas en Maxime - Vinca’s beste vrienden - hebben elkaar niet meer gesproken sinds hun afstuderen. Ze zien elkaar voor het eerst weer terug bij de reünie van hun school. Vijfentwintig jaar geleden pleegden de drie onder vreselijke omstandigheden een moord, waarna ze het lichaam verborgen in de muur van hun gymzaal. Dezelfde muur die nu gesloopt gaat worden om plaats te maken voor een ultramodern gebouw.

Wat is er werkelijk gebeurd in die koude nacht, zo lang geleden?

Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: La jeune fille et la nuit
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400510807
Ebook: 9789044977752
Uitgever: Bruna
Het meisje uit Brooklyn
Ik herinner me het moment nog goed. We keken uit over zee, toen Anna me een vraag stelde. 'Als ik iets vreselijks deed, zou je dan nog steeds van me houden?'

Wat zou jij gezegd hebben? Anna was de vrouw van mijn leven. Over drie weken gingen we trouwen. Natuurlijk hield ik van haar, wat ze ook op haar geweten zou hebben. Tenminste, dat dacht ik. Maar ze begon zenuwachtig in haar tas te rommelen en liet me een foto zien. 'Dit komt door mij.'

Ik staarde naar haar geheim, verbijsterd, en wist dat onze levens voorgoed veranderd waren. Geschokt stond ik op en vertrok, zonder nog een woord te zeggen. Toen ik terugkwam was Anna verdwenen. Sindsdien ben ik naar haar op zoek.
Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: La fille de Brooklyn
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400508545
Ebook: 9789044976236
Uitgever: Bruna
Het meisje uit de Seine

Op een koude nacht wordt een jonge vrouw uit de Seine gehaald. Ze leeft, maar kan zich niet herinneren wie ze is. In het ziekenhuis wordt ontdekt dat ze een wereldberoemde pianiste is, die twee jaar geleden zou zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash...

Inspecteur Roxane Montchrestien krijgt de taak om de zaak uit te zoeken. Zo begint een wervelende zoektocht, dwars door Parijs, vol mysterie, leugens en intrige.

Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: L'inconnue de la Seine
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401617765
Ebook: 9789401617772
Uitgever: Xander


Vlucht uit New York
Sinds hun scheiding hebben Nikki en Sebastian geen contact meer gehad, totdat hun zoon verdwijnt...

Als Nikki's vijftienjarige zoon Jeremy verdwenen is, neemt zij contact op met haar ex-man Sebastian, die sinds de scheiding zeven jaar geleden maar weinig interesse in zijn zoon heeft getoond en zich ontfermd heeft over hun tweelingdochter Camille.

Op zoek naar aanwijzingen, vinden zij een kilo cocaïne en een adres van een pokerclub in Jeremy's kamer. En dan ontvangt Nikki ook nog eens een filmpje waarop te zien is hoe Jeremy in een Parijse metro ontvoerd wordt.

Nikki en Sebastian vertrekken halsoverkop van New York naar Parijs om hun zoon te zoeken. Maar daar blijkt niets te zijn wat het lijkt...
Schrijver: Guillaume Musso
Oorspronkelijke titel: Sept ans après
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400504721
Ebook: 9789044973143
Uitgever: Bruna